Εμμονή; Διπολική; Κάτι άλλο;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
    Banned

Εμμονή; Διπολική; Κάτι άλλο;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά
    Last edited by Deleted-member250416; 19-03-2016 at 20:08.

Senior Member
    Παιρνει λιθιο για την διπολικη?

Banned
    ..............
    Last edited by Deleted-member250416; 20-03-2016 at 12:47.

Banned
    Μα τα συμπτώματα που διαβάζει κάποιος στο ίντερνετ είναι σαν τα ζώδια.Γενικά.

Οπότε αν κάποιος διαβάσει κάτι,σίγουρα θα βρει κάποια κοινά και θα νομίζει ότι έχει ''αυτό'' που διαβάζει.
    Τώρα από εδώ μέσα μη ζητάς διάγνωση.Ο άνθρωπος έκανε 2 απόπειρες και χρειάζεται ψυχιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.Δυστυχώς δεν μπορείς να τον βοηθήσεις εσύ.

Banned
    Μα δεν ζητάω διάγνωση, αυτό έλειπε... Η ίδια έχω πει πως τον αμφισβητώ γιατί δεν έχουμε επίσημη διάγνωση από γιατρό. Άλλα ρωτούσα (αν μπορεί κάποιος να απαντήσει καλώς)* γι' αυτό και ο τίτλος όπως παραδέχτηκα ήταν ατυχής και κυρίως δική μου σκέψη/αμφιβολία. Το ότι δεν μπορώ να βοηθήσω, ειδικά από απόσταση και εφόσον πρόκειται για ένα άτομο πολύ επιρρεπή σε αυτοκτονίες εφόσον το έχει ξαναεπιχειρήσει, το γνωρίζω ήδη. Όμως δεν μπορώ να γνωρίζω πως είμαι το μοναδικό άτομο -και συγγενής- που τα γνωρίζω όλα αυτά και δεν μιλάω, δεν προτείνω κάτι και δεν μπορώ να τον πείσω για κάτι και να ξέρω ότι υπάρχει η πιθανότητα να ξανακάνει απόπειρα... Οποισδήποτε στην θέση μου νομίζω πως θα αισθανόταν υπεύθυνος και θα ανησυχούσε.

*Στην ουσία ρωτάω αν μέσα στα συμπτώματα έχετε δει πουθενά να γράφει πως σε μικρό χρονικό διάστημα μπορείς να κολλήσεις με διάφορους και γενικά αυτό που μου είπε πως του συμβαίνει, ότι ο εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος για να κολλάει με κάποιον/α, ή αν πρόκειται για εμμονή, κάποιες ανάγκες που θέλει να καλύψει, οτιδήποτε άλλο! Και σίγουρα πως θα μπορούσε να κινηθεί κάποιος άλλος στην θέση μου. Εδώ να προσθέσω πως αν μιλήσω στην μητέρα του, δεν θα μου ξαναμιλήσει... Όλο αυτό όμως είναι το λιγότερο αν ήξερα πως θα τον έσωζα από μια τυχόν απόπειρα, το θέμα είναι πως η μητέρα του είναι σε άρνηση και πάντα έβαζε τον κόσμο πάνω από αυτόν, ακόμη κι' όταν είχε κάνει ξανά απόπειρα στην εφηβεία...

Senior Member
    Kαλά και η διάγνωση που σου βγάζει ένας ψυχίατρος δεν είναι σίγουρη. Μια γνώμη είναι. Εμένα με έχουν βγάλει τρεις ψυχίατροι διπολικό τύπου 2 όπου σύμφωνα με το φάρμακο που παίρνω θα έπρεπε κανονικά εδώ και μήνες να μου έχει έρθει επεισόδιο μανίας και δεν μου έχει έρθει τίποτα. Όλα είναι ρευστά...

Banned
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    σύμφωνα με το φάρμακο που παίρνω θα έπρεπε κανονικά εδώ και μήνες να μου έχει έρθει επεισόδιο μανίας και δεν μου έχει έρθει τίποτα. Όλα είναι ρευστά...
    Ορίστε;! Γιατί να πιεις φάρμακα για να σου έρθει μανία;! Υποτίθεται δεν τα παίρνεις για να καλμάρεις τα συμπτώματα; Τι κατάλαβα λάθος;

Τι συμπτώματα είχες; (Αν θες λες φυσικά). Σου λένε κάτι αυτά που έγραψα όσον αφορά την βεβαιότητα του για διπολική λόγω των συμπτωμάτων που ανέφερα, ή όχι;

Ναι, δυστυχώς έχω διαβάσει ότι η διπολική δύσκολα αναγνωρίζεται και προφανώς ισχύει πως μια διάγνωση μπορεί να είναι λάθος.

Senior Member
    Είχα κατάθλιψη και για να μου περάσει ο γιατρός μου έγραψε μαζί με σταθεροποιητές αντικαταθλιπτικό. Κανονικά σύμφωνα με τον ψυχίατρο μπορεί να μου ερχόταν μανία αλλά αυτή η μανία δεν μου ήρθε ποτέ παρόλο που τους σταθεροποιητές δεν τους έπαιρνα. Εγώ δεν έχω νιώσει υπομανία ή μανία στη ζωή μου και ο κάθε διπολικός έχει τα δικά του συμπτώματα. Λένε για παράδειγμα, πως στην φάση της υπομανίας κάποιος γίνεται σπάταλος, αλλάζει ερωτικούς συντρόφους, τρέχει το μυαλό του πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μιλάει πολύ γρήγορα και να μεταπηδά από το ένα θέμα στο άλλο, δεν κουράζεται εύκολα, κοιμάται λίγο. Το κατά πόσο κάποιος τα έχει αυτά τα συμπτώματα ή όχι είναι υποκειμενικό. Εγώ θεωρώ πως δεν τα είχα σε έντονο βαθμό, οι γιατροί μου θεωρούν πως τα έχω σε κάποιο βαθμό και μου έδιναν φάρμακα που εγώ δεν τα έπαιρνα και τώρα θα κόψω και το αντικαταθλιπτικό. Αν τους άκουγα δεν ξέρω πως θα ήμουν σήμερα και κατά πόσο θα ήμουν ικανοποιημένος από τη ζωή που θα έκανα με τα χάπια που θα έπαιρνα.

Banned
    Καλά κάνεις και έχεις τις αμφιβολίες σου! Τώρα είσαι καλύτερα;

Τώρα κατάλαβα τι λες. Στην αρχή της θεραπείας υπάρχει το ρίσκο να κάνεις απόπειρα επειδή αυξάνονται τα ποσοστά ενέργειας (αυτά μας έχουν πει οι γιατροί) και γι' αυτό χρειάζεται προσοχή, μάλλον αυτό εννοούσε ο γιατρός σου (μιας και σε φάση μανίας είσαι επικίνδυνος για τον εαυτό σου!); Εγώ έτσι το μεταφράζω... Κι' αυτό που λες με την "αλλαγή συντρόφων" ίσως ταιριάζει κάπως μ' αυτό που έγραψα!

Senior Member
    Κοίτα να σου πω Αν έκανα κατά γράμμα ότι μου έλεγαν οι γιατροί σήμερα θα ήμουν γύρω στα 130 κιλά και θα φοβόμουν να κοιταχτώ στον καθρέφτη. Τα φάρμακα που μου έγραφαν και συνεχίζουν να μου γράφουν αυτό κάνουν. Πλέον μετά από 17 μήνες που λαμβάνω μόνο αντικαταθλιπτικό, είμαι στα κιλά που θέλω να είμαι με το σώμα που θέλω να έχω και ψυχολογικά είμαι μια χαρά. Από τον άλλο μήνα θα ρίξω το αντικαταθλιπτικό-κρυφά από το γιατρό μου στο μισό- τον μεθεπόμενο μήνα θα το κόψω εντελώς και όλα καλά.

Senior Member
    Όλα αυτά που λες μοιάζουν η με διπολική η με μεταίχμιακη διαταραχή η μεταίχμιακη είναι η διπολική στο χαρακτήρα πολύ πιθανό να χρειάζεται μια κρυάδα με φάρμακα για να στανιάρει αλλά πρέπει να θέλει κι ο ίδιος να συνέλθει πρώτον και δεύτερον από απροσάρμοστος να γίνει προσαρμόστηκος στις αλλαγές των φαρμάκων δηλαδή να στο πω απλά αυτός έχει ένα τρόπο λειτουργίας τα φάρμακα έχουν τη δύναμη να σε φέρνουν κατευθείαν στο μέσο όρο αλλά αυτός έχει συνηθίσει αυτόν τον τρόπο λειτουργίας και δημιουργείται ενόχλησή μέσα του και δεν αντέχει αυτή την αίσθηση και τα κόβει εμπειρικά να σ πω όσο πιο δυνατή είναι η ενόχληση τόσο πιο πολύ απέχει από το μέσο όρο κανένας δεν κάθεται να φάει το καρότο με τα φάρμακα για δύο τρία χρόνια να γίνει άνθρωπος κι όλοι τα κόβουν αυτή είναι όλη κι όλη η σκοπιά του ασθενή σε πέντε γραμμές και αναλυτικά άμα κάτσει να φάει το καρότο σε λίγα χρόνια θα είναι άνθρωπος τώρα δεν είναι ας κάνει μια επιλογή Θέλει να πεθάνει νέος η θέλει να ζήσει πιο ήρεμα και πιο καλά
    Φιλικά
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Το ladose σου έγραψε και είσαι οκ με τα κιλά σου;
    Άρα να φανταστώ πως δεν υπήρχαν άλλες εναλλαχτικές φαρμάκων που δεν θα σε επιβάρρυναν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ψυχολογικά :S

Εγώ θα σου πρότεινα να το πεις στον γιατρό σου και να μην λειτουργήσεις μόνος σου. Αν του πεις τις προθέσεις σου και πως σκοπεύεις να το κάνεις πράξη, δεν νομίζω να επιμείνει. Ακόμη κι' αν επιμείνει, θα ξέρει πως δεν τον παίρνει και θα σε προσέξει/καθοδηγήσει κατάλληλα. Τώρα μπορεί να νιώθεις καλά λόγω της θεραπείας αλλά αν μια θεραπεία δεν ολοκληρηθεί, υπάρχει κίνδυνος υποτροπής, ακόμα και αυτοκτονίας. Γιατί να ρισκάρεις ΜΟΝΟΣ; Μπορεί όντως να είσαι μια χαρά όταν τα κόψεις εντελώς μόνος σου αλλά εφόσον υπάρχουν και οι άλλες 2 σοβαρότατες πιθανότητες/συνέπειες, δεν θα σου έλεγα να πάρεις το ρίσκο!

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Όλα αυτά που λες μοιάζουν η με διπολική η με μεταίχμιακη διαταραχή η μεταίχμιακη είναι η διπολική στο χαρακτήρα πολύ πιθανό να χρειάζεται μια κρυάδα με φάρμακα για να στανιάρει αλλά πρέπει να θέλει κι ο ίδιος να συνέλθει πρώτον και δεύτερον από απροσάρμοστος να γίνει προσαρμόστηκος στις αλλαγές των φαρμάκων δηλαδή να στο πω απλά αυτός έχει ένα τρόπο λειτουργίας τα φάρμακα έχουν τη δύναμη να σε φέρνουν κατευθείαν στο μέσο όρο αλλά αυτός έχει συνηθίσει αυτόν τον τρόπο λειτουργίας και δημιουργείται ενόχλησή μέσα του και δεν αντέχει αυτή την αίσθηση και τα κόβει εμπειρικά να σ πω όσο πιο δυνατή είναι η ενόχληση τόσο πιο πολύ απέχει από το μέσο όρο κανένας δεν κάθεται να φάει το καρότο με τα φάρμακα για δύο τρία χρόνια να γίνει άνθρωπος κι όλοι τα κόβουν αυτή είναι όλη κι όλη η σκοπιά του ασθενή σε πέντε γραμμές και αναλυτικά άμα κάτσει να φάει το καρότο σε λίγα χρόνια θα είναι άνθρωπος τώρα δεν είναι ας κάνει μια επιλογή Θέλει να πεθάνει νέος η θέλει να ζήσει πιο ήρεμα και πιο καλά
    Φιλικά
    Έλις μου ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όντως έχει αρκετά κοινά με την οριακή (νομίιζω πως λέγεται κι' έτσι). Αν δεν με ακολουθήσει στον ψυχίατρο, θα τον ρωτήσω αλλά δυστυχώς δεν φτάνει να γνωρίζεις...

Senior Member
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Το ladose σου έγραψε και είσαι οκ με τα κιλά σου;
    Άρα να φανταστώ πως δεν υπήρχαν άλλες εναλλαχτικές φαρμάκων που δεν θα σε επιβάρρυναν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ψυχολογικά :S

Εγώ θα σου πρότεινα να το πεις στον γιατρό σου και να μην λειτουργήσεις μόνος σου. Αν του πεις τις προθέσεις σου και πως σκοπεύεις να το κάνεις πράξη, δεν νομίζω να επιμείνει. Ακόμη κι' αν επιμείνει, θα ξέρει πως δεν τον παίρνει και θα σε προσέξει/καθοδηγήσει κατάλληλα. Τώρα μπορεί να νιώθεις καλά λόγω της θεραπείας αλλά αν μια θεραπεία δεν ολοκληρηθεί, υπάρχει κίνδυνος υποτροπής, ακόμα και αυτοκτονίας. Γιατί να ρισκάρεις ΜΟΝΟΣ; Μπορεί όντως να είσαι μια χαρά όταν τα κόψεις εντελώς μόνος σου αλλά εφόσον υπάρχουν και οι άλλες 2 σοβαρότατες πιθανότητες/συνέπειες, δεν θα σου έλεγα να πάρεις το ρίσκο!
    cipralex παίρνω ένα χάπι κάθε πρωί εδώ και 17 μήνες. Σκοπεύω να του το πω τον άλλο μήνα που θα ρίξω το cipralex στο μισό. Κατά τα άλλα και να το κόψω το cipralex πιστεύω πως πλέον δεν θα με πειράξει ιδιαίτερα αλλά ούτως ή άλλως τον άλλο μήνα θα του πω τι γινόταν το τελευταίο 17μηνο

Banned
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    cipralex παίρνω ένα χάπι κάθε πρωί εδώ και 17 μήνες. Σκοπεύω να του το πω τον άλλο μήνα που θα ρίξω το cipralex στο μισό. Κατά τα άλλα και να το κόψω το cipralex πιστεύω πως πλέον δεν θα με πειράξει ιδιαίτερα αλλά ούτως ή άλλως τον άλλο μήνα θα του πω τι γινόταν το τελευταίο 17μηνο
    Μακάρι να έχεις δίκαιο! Όπως και να' χει, να τον ενημερώσεις για ΟΛΑ! Καλή τύχηηη! Και πλήρη ανάρρωση!

Page 1 of 2 12 LastLast