facebook και καταθλιψη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 40
    Senior Member

facebook και καταθλιψη

http://www.zougla.gr/sexuality/artic...8lipsi-1309216

Μωρε , καλα κανω γω και δεν εχω φεις , και δεν ασχολουμαι με τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης ( μαλλον απομονωσης ) , για διαβαστε ............

Δώσε βάση στο ποια άτομα θεωρεί ως πιο επιρρεπή στην εξάρτηση από το facebook η έρευνα.
    Η αλλη πτυχη κατ εμε, είναι η αναγκη του ατομου να καλύψει κενα ελευθερου χρονου και γενικα κενα στη ζωη του ή η ελπίδα πως εκει θα βρει αναγνωριση (την οποια δεν έχει στους καθημερινούς του χώρους) ή ότι θα κανει νεες φιλίες ή θα του προκύψει σχέση. Όταν τα κενα αυτα στη ζωη του δεν καλύπτονται (πχ δεν βρισκει κοπέλα, δεν εχει φίλους, δεν εχει χόμπι και κοινωνική ζωη, όλα αυτα θα ηταν η πρωτη του επιλογη!!) το κενο αυτο υποκαθίσταται με το facebook και άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες.
    γιάννης

Senior Member
    Συμφωνω ,Γιαννη, γι αυτο δεν σκοπευω ναποκτησω φεις , και δεν μαρεσει η επικοινωνια μεσω γραπτου λογου , εχω μαθει τις γνησιες , παλιες , καλες διαπροσωπικες σχεσεις , οχι τις τωρινες -μαιμου ..............που αποδεικνυονται και ζημιογονες ........

Banned
    δεν εχεις φοβο εσυ!!!

Quote Originally Posted by rea View Post
    δεν εχεις φοβο εσυ!!!
    Ο φόβος φέρνει κόλαση, με όλη την έννοια της λέξης!!!
    γιάννης

Senior Member
    δεν εχεις φοβο εσυ!!!

Πολυ αληθεια αυτο , ρεα .................... μου φαινονται τοσο ανουσια αυτα τα πραματα ...........

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Πολυ αληθεια αυτο , ρεα .................... μου φαινονται τοσο ανουσια αυτα τα πραματα ...........
    ..και ειναι...!!!...
    αν ειχαμε βρει το ουσιαστικο, αυτο που πραγματικα γενιζει την ζωη μας, δεν θα ημασταν εδω τωρα!

..και ειναι...!!!...
    αν ειχαμε βρει το ουσιαστικο, αυτο που πραγματικα γενιζει την ζωη μας, δεν θα ημασταν εδω τωρα!
    Σωστό αυτό το τελευταίο που λες! Αν δεν είμαστε εδώ μόνοιμοι θαμώνες, ερχόμαστε στιγμές που νοιώθουμε χάλια, ως χώρο στήριξης και ξεσπάσματος (δλδ αυτο το καπου να τα πουμε).
    γιάννης

Senior Member
    ..και ειναι...!!!...

μωρε καπου εκει μέσα μας το έχουμε βρει, αλλα δεν λέμε να παμε προς τα εκει λέω εγώ για λόγους που ακριβως μας φέρνουν πίσω!!...

για αυτό κόντρα στο φόβο!!! και που θα πάει...θα βγει μια μερα σε καλο δεν μπορεί!

Ας μην περιοριστούμε στο facebook μόνο,διότι γενικά το διαδίκτυο μπορεί να επιφέρει εθισμό είτε αυτό είναι το fb,είτε κάποιο forum,είτε ένα παιχνίδι κλπ κλπ. Όλες οι μορφές εθισμού προκαλούν αποξένωση και κατάθλιψη κατά τη γνώμη μου...

Senior Member
    Συμφωνω για το διαδικτυο , γενικοτερα .......

Quote Originally Posted by Blade View Post
    Ας μην περιοριστούμε στο facebook μόνο,διότι γενικά το διαδίκτυο μπορεί να επιφέρει εθισμό είτε αυτό είναι το fb,είτε κάποιο forum,είτε ένα παιχνίδι κλπ κλπ. Όλες οι μορφές εθισμού προκαλούν αποξένωση και κατάθλιψη κατά τη γνώμη μου...
    Εκτός αυτού (με το οποίο βεβαια συμφωνώ) το διαδίκτυο μπορεί να λειτουργήσει και ως τρόπος καταφυγής, ως υποκατάστατο, γι άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικοποίησης λόγω φοβίας, κοινωνικής απομόνωσης και έλλειψης σχέσης ή αποδοχής από τους αλλους. Ετσι το άτομο αυτό αντι να ερθει προσωπο με προσωπο με τις αδυναμίες του αυτες και να τις αντιμετωπίσει προσφευγει στην εύκολη πλέον λύση, στο διαδίκτυο. Υποκαθιστα αυτα που του λειπουν με μια εικονική - τεχνιτή πραγματικότητα η οποία δεν εχει τις δυσκολίες και τα εμπόδια που κατα την εκτιμηση του απαιτουν η κοινωνικοποίηση, η αποδοχή, η δημιουργια σχέσης κλπ. Το ζήτημα ειναι ο πανικός τον οποιο θα βιωσει όταν συνειδητοποιήσει πόσο του λειπουν όλα αυτα και κατα πόσον τοτε η κατασταση θα ειναι αναστρέψιμη.
    γιάννης

Senior Member
    Γιαννη , συμφωνω με τα γραφομενα σου , με την διαφορα οτι το ατομο που καταφευγει σε τετοια μεσα , εχει κατι να κρυψει , και ειτε δεν δινει στοιχεια για τον εαυτο του , η , στην χειροτερη περιπτωση , δινει πλαστα ................... εγω ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι ενα μελος , δεν δινει καν το μικρο του ονομα , ουτε κατασκοποι να ειμαστε ..............ουτε καν τον τοπο κατοικιας , εστω κατα προσεγγιση ........................... δεν ξερω , εγω ειμαι απ αλλου ........................ στο τελος που γραφεις ' οταν συνειδητοποιησει ποσον του λειπουν ολα αυτα ( κοινωνικοποιηση , αποδοχη , δημιουργια σχεσης ) ' , αυτο ισχυει για πολυ νεαρα παιδια , που παρασυρονται , η εχουν μεγαλωσει ετσι , αλλα ενας ενηλιξ , το κανει συνειδητα ..........Αγγελος ..

Banned
    παιδια εγω επειδη εχω φεισμπουκ και ειμαι ενεργος χρηστης αυτου καθημερινα, θα ελεγα πως ολα στην ζωη θελουν μετρο, γιατι παν μετρον αριστον!! Το χρησιμοποιω στα πλαισια της καθημερινης διαπροσωπικης επικοινωνιας με ατομα τα οποια ειναι μακρυα μου, και θελω να ξερω πως ειναι και τι κανουν!! απο εκει και περα η υπερανασχοληση με αυτο, οδηγει στον λεγομενο εθισμο...ηδη ξερω ατομα που ολοι μερα την περνουν με εναν υπολογιστη, ενω εγω δεν ασχολουμαι περισσοτερο απο 2-3 ωρες καθε μερα!! Οσο αφορα το φεισμπουκ απλα τελευταια εχει καταντησει ενας τροπος αρεσκειας στα λεγομενα likes οσων το χρησιμοποιουνε, γιατι απλα μονο και μονο ανεβαζουν φωτογραφιες για να δουν ποσα Likes θα μαζεψουν!!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    ! Οσο αφορα το φεισμπουκ απλα τελευταια εχει καταντησει ενας τροπος αρεσκειας στα λεγομενα likes οσων το χρησιμοποιουνε, γιατι απλα μονο και μονο ανεβαζουν φωτογραφιες για να δουν ποσα Likes θα μαζεψουν!!!!!

Αυτο με τα likes , ειναι πολυ αρρωστημενο , τοχω παρατηρησει κι εγω ................... το like , εχει καταντησει το συνθημα της εποχης μας ............ σε λιγο καιρο αντι να λεμε ναι , θα λεμε λαικ ......... θελεις να παμε κινηματογραφο ? λαικ ........
    θελεις να παμε για ενα καφεδακι ? λαικ ...... πως σου φαινεται αυτο το μπουφαν ? Μμμμ , λαικ ντισλαικ ( ετσι κι ετσι ) ...........τυφλα ναχει ο Μπαμπινιωτης , εδω εχουμε εφευρει νεα διαλεκτο , την ελλαικ.τζιαρ..............

Page 1 of 3 123 LastLast