Results 31 to 45 of 115
-
24-03-2016, 02:14 #31
αν μιλήσω για τον τρόπο που γράφεις και εκφράζεσαι μόνο για δυσλεξία δεν σε βλέπω
διαφορετικότητα στο ότι βρίσκεις λύσεις εκεί που η άλλοι δεν μπορούν δεν είναι μειονέκτημα
όσο για το καλόκαρδος φιλότιμος είναι κάτι που σπανίζει στης μέρες μας
το ν αγαπάς αυτό που κάνεις είναι μεγάλο προτέρημαπριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου
- 24-03-2016, 02:17 #32
Τι χαζός λέει, κρατήστε με! Αν είσαι εσύ μια φορά χαζός εγώ είμαι 10!
Πραγματικά δεν το λέω για να σε παρηγορήσω ούτε θα έγραφα κάτι αν δεν το εννοούσα αλλά είσαι πραγματικά έξυπνος. Τα γραπτά σου αυτό μου βγάζουν. Το περιστατικό με τον σκύλο μάλλον μπορεί να δικαιολογηθεί λόγω διάσπασης προσοχής, όχι; Δεν είμαι και διαβασμένη γι' αυτό το θέμα. Πραγματικά αν με δεις σε μια υπεραγορά να ψάχνω λάχανα θα με θεωρήσεις τελείως χαζή. Την τελευταία φορά ρωτούσα την υπάλληλο που είναι το σπανάχι και γελούσε ειρωνικά μαζί μου. Έχω κοινωνική φοβία ρε φίλε, εντάξει, και λίγη στραβομάρα. Ε δεν θα μας βάζουν και δεν θα βάζουμε τόσο εύκολα στον εαυτό μας την ταμπέλα του χαζού παιδιού ε; Εξάλλου χαζό παιδί χαρά γεμάτο δεν λένε; Βλέπεις να ισχύει αυτό για εμάς;
Το έριξα στην πλάκα και στις παροιμίες τώρα! Δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός, μαγκιά σου θα έλεγα! Και ευτυχώς που δεν είσαι σαν όοολους τους άλλους.
24-03-2016, 02:23 #33
24-03-2016, 02:44 #34
24-03-2016, 03:32 #35
Νεραϊδούλα μου, σε καληνυχτίζω μ' αυτό. Το είδα πριν λίγο μπροστά μου και με συγγκίνησε.
Δύο άνδρες , και οι δύο σοβαρά άρρωστοι, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου .Του ενός άνδρα του επιτρεπόταν να σηκώνεται όρθιος στο κρεβάτι του για μία ώρα κάθε απόγευμα για να κατέβουν τα υγρά από τα πνευμόνια του .
Το κρεβάτι του βρισκόταν δίπλα στο μοναδικό παράθυρο του δωματίου . Ο άλλος άνδρας έπρεπε να περνάει όλη την ώρα του ξαπλωμένος .Οι άνδρες μιλούσαν για ώρες. Μιλούσαν για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους,τα σπίτια , τις δουλειές τους , τη συμμετοχή τους στη στρατιωτική θητεία , πού ήταν σε διακοπές.
Κάθε απόγευμα , όταν ο άνδρας στο κρεβάτι με το παράθυρο μπορούσε να σηκωθεί , περνούσε την ώρα του περιγράφοντας στον συγκάτοικό του όλα τα πράγματα που έβλεπε έξω από το παράθυρο.Ο άνδρας στο άλλο κρεβάτι άρχιζε να ζει για αυτές τις περιόδους μίας ώρας όπου ο κόσμος του διευρυνόταν και ζωντάνευε με όλη τη δραστηριότητα και το χρώμα από τον κόσμο εκεί έξω.
Το παράθυρο έβλεπε σε ένα πάρκο με μια όμορφη λίμνη. Πάπιες και κύκνοι έπαιζαν στα νερά ενώ παιδιά αρμένιζαν τα καραβάκια τους. Ερωτευμένοι νέοι περπατούσαν χέρι-χέρι ανάμεσα σε κάθε χρώματος λουλούδια και μια ωραία θέα του ορίζοντα της πόλης μπορούσε να ιδωθεί στο βάθος. Καθώς ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε όλα αυτά με θεσπέσια λεπτομέρεια , ο άνδρας στο άλλο μέρος του δωματίου έκλεινε τα μάτια του και φανταζόταν αυτό το γραφικό σκηνικό. Ένα ζεστό απόγευμα , ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραψε μία παρέλαση που περνούσε...
Αν και ο άλλος άνδρας δεν μπορούσε να ακούσει τη φιλαρμονική - μπορούσε να τη δει στο μάτι του μυαλού του καθώς ο κύριος δίπλα στο παράθυρο το απεικόνιζε με παραστατικές λέξεις.
Μέρες , βδομάδες και μήνες πέρασαν . Ένα πρωί , η πρωινή νοσοκόμα ήρθε να τους φέρει νερό για το μπάνιο τους και είδε το άψυχο σώμα του άνδρα δίπλα στο παράθυρο , ο οποίος είχε πεθάνει ειρηνικά στον ύπνο του. Ξαφνιάστηκε και κάλεσε τους θεράποντες ιατρούς να πάρουν το νεκρό σώμα .
Μόλις θεωρήθηκε πρέπον, ο άλλος άνδρας ρώτησε αν θα μπορούσε να μεταφερθεί δίπλα στο παράθυρο . Η νοσοκόμα ευχαρίστως έκανε την αλλαγή , και αφού σιγουρεύτηκε ότι ο άνδρας αισθανόταν άνετα, τον άφησε μόνο .
Σιγά, επώδυνα , στήριξε τον εαυτό του στον ένα του αγκώνα για να δει για πρώτη φορά του τον έξω κόσμο . Πάσχισε να γείρει να δει έξω από το παράθυρο δίπλα στο κρεβάτι. Αντίκρισε ένα λευκό τοίχο .
Ο άνδρας ρώτησε τη νοσοκόμα τι θα μπορούσε να κάνει το συχωρεμένο συγκάτοικό του να περιγράφει τόσο έξοχα πράγματα έξω από το παράθυρο. Η νοσοκόμα αποκρίθηκε πως ο άνδρας ήταν τυφλός και δεν μπορούσε να δει ούτε τον τοίχο. Είπε "Ίσως ήθελε απλώς να σου δώσει θάρρος."
Επίλογος: Υπάρχει τεράστια ευτυχία στο να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους , παρά τη δική μας κατάσταση. Η μοιρασμένη λύπη είναι μισή λύπη , αλλά η ευτυχία όταν μοιράζεται, διπλασιάζεται. Αν θέλεις να νιώσεις πλούσιος , απλώς μέτρησε όλα τα πράγματα που έχεις που τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν.
24-03-2016, 04:43 #36
24-03-2016, 04:45 #37
Υποψιαζομαι οσοι το ξεπερασαν δεν ειχαν λογο να μπουν να το δηλωσουν.
Απο την αλλη οταν κατσεις να ακουσεις ιστορια ανθρωπου που νικησε τον καρκινο θα δεις οτι τα σταδια ψιλο αναλογουν... και τι μενει στο τελος ? Οτι ολα γινονται συνθετα και δυσλειτουργικα ενω το νοημα ειναι η συμπλευση και η εναρμονιση, οτι ειναι να γινει θα γενει... αλλά οχι να κανουμε και οτι μας ερθει και μετα να κατηγορουμε την τυχη μας !!!"Make sure your worst enemy isn't you"
24-03-2016, 06:32 #38
Ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών και ο καλύτερος σήμερα, ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους ο Μπουφόν έχει δηλώσει πως ο μεγαλύτερος αντίπαλος που συνάντησε στη ζωή του ήταν η κατάθλιψη. Φανταστείτε λοιπόν δύο πράγματα πως η κατάθλιψη δεν κάνει διακρίσεις, πως το οικονομικό δεν αρκεί για να μην σε ακουμπήσει ποτέ αυτή η ασθένεια. Μπορούμε όμως να την ξεπεράσουμε. Με λίγη προσπάθεια και από μέρους μας. Με μία απλή καλημέρα όπου υπάρχουν στιγμές που δεν έχουμε τη δύναμη να τη πούμε, εμείς πρέπει να βρούμε τη δύναμη να χαμογελάσουμε και να τη πούμε. Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τις αιτίες που μας προκαλούν κατάθλιψη εμείς πρέπει να βρούμε τη δύναμη να σταθούμε απέναντι της και να κόψουμε ανεξαρτήτου κόστους τον γόρδιο δεσμό!
24-03-2016, 10:50 #39
Κι εγω συνεχιζω , elis , την ζωη μου , οπως ποως , ισως ναταν καλυτερα να δουλευα , ελα ομως που δεν χρειαζεται πλεον , ουτε και οι εποχες ευνοουν δουλειες , οποτε ειμαι σε αναγκαστικη αδρανεια , κακο το θεωρω να μην δουλευεις , οχι να δουλευεις για βιοπορισμο , δεν λεει , αλλα εστω να δουλευεις για την πλακα σου ...................... για συναναστροφες δεν εχω ιδαιτερη ορεξη ..........
24-03-2016, 10:56 #40
24-03-2016, 11:10 #41
Αγαπητη moonlight , δεν μπορω οντως να ξερω πως ειναι , αλλα δεν ψηνομαι ναγορασω το βιβλιο του , δεν με πειθει για καταθλιπτικος , μαλλον για να τα κονομησει εβγαλε το βιβλιο , τερας , και μπουρδες , υποπτα πομπωδης τιτλος .............το να ξεχνιεται , δεν μου δειχνει συμπτωμα κτθλψης τυπου ' τερατος ' , ουτε η δημιουργια δελτιου ειδησεων , η οποια μονο ρουτινα δεν ειναι ..............εγω αδυνατω να συγκεντρωθω να διαβασω ενα βιβλιο , απο βιβλιοφαγος , εχω να διαβασω βιβλιο απο το 08 ......... και κρατησα την τελευταια φραση σου , κτθλψη και λειτουργικοτητα δεν πανε μαζι ........... τωρα που εχω μια βελτιωση , δεν σηκωνωμαι με κακη διαθεση , θα παω να ψωνισω κατι τις , θα παω μια βολτα εδω γυρω με το σκουτεροειδες , δεν εχω διαθεση να βγω με αλλον-ην , εχω ναπομακρυνθω απο ακτινα 30 χλμ . απο το σπιτι μου , απο το 2010 ........... η διαφορα ειναι οτι δεν το βαζω κατω , παντα ελπιζω , προσπαθω , δεν κλαιγομαι , διατηρω το χιουμορ μου , και την ελπιδα μου , οτι καποια στιγμη , θα συνελθω πληρως .................ο καθενας τελικα , βιωνει διαφορετικα την κτθλψη του , το μονο σιγουρο .......
24-03-2016, 11:11 #42
φοβερό κείμενο μοον
κάποιες φόρες πρέπει να δούμε πέρα απ αυτά που δεν θέλουμε σε
σε μια βροχερή μέρα την μυρωδιά της
μια μουντή (συννεφιασμένη) μέρα τα σύννεφα που χορεύουν δημιουργώντας απίστευτα σχεδία
και μια ηλιόλουστη μέρα όλα αυτά τα χρώματα που απλόχερα μας έδωσε η φύσηπριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου
24-03-2016, 11:14 #43
24-03-2016, 11:19 #44
24-03-2016, 11:24 #45