γνωστικά προβλήματα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Senior Member

γνωστικά προβλήματα

καλησπέρα , είμαι με διάγνωση ψύχωσης εδώ και 9 χρόνια το κύριο προβλημά μου είναι τα γνωστικά προβλήματα
    δηλαδή αργώ να σκευτώ και αισθάνομαι το μυαλό μου άδειο. μου κάνουν μαθήματα αγγλικά και για να μάθω δύο λέξεις
    κάνω πολύ ώρα. στίς συζητήσεις δεν μετέχω και δεν έχω πολύ ενέργεια . ήθελα να ανοίξω ένα θέμα και να μιλήσομε εμέις που έχουμε το ίδιο
    πρόβλημα. ο γιατρος μου είπαι οτι δεν υπάρχει θεραπεία για αυτό το πρόβλημα και υπαρχει κάτι που είναι υπο δοκιμη, αν θέλετε να σας το πώ.
    σκέφτηκα εμείς που έχουμε ανάλογο προβλημα να μιλαμε και στο skype ισως δίνοντας βοήθεια ο ένας στον άλλον ,
    γενικά τα γνωστικά προβλήματα είναι πολυ συμαντικά και τα χειρότερα νομίζω. σας εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια.

Senior Member
    Αδερφέ δυο τρία βασικά είναι η γυμναστική άμα μπεις στο φόρουμ της σχιζοφρένειας στο εξωτερικό έχουν ένα συμπλήρωμα που λένε ότι βοηθάει το λένε δηλαδή μόλις μπεις είναι φθηνό επίσης κάνε Γκουγκλ cognitive symptoms improvement να δεις τι λένε οι Άγγλοι κατά τα άλλα ένα καλό ωμέγα τρία κανένα κολλαγόνο τέτοια με γυμναστική θα δεις λίγο διάφορα και μετά στο χέρι σου είναι
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    ευχαριστω για την απαντηση .το κολλαγονο τι ειναι; οσο για την γυμναστικη εχεις δικαιο θα ξεκινησω να κανω κατι

Senior Member
    Εγώ διάβασα πως βοηθάει η sarcosine,το jingo biloba για μνήμη,διάφορες βιταμίνες και ω3 για καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.Δεν δοκίμασα τπτ από αυτά.Σκεφτόμουν να δοκιμάσω jingo biloba αλλά δεν το έκανα ακόμα.Δεν ξέρω κατα πόσο βοηθάνε ή είναι απλά placebo.Eιδικά αν τα πάρεις στις αρχές σίγουρα δεν μπορεί να είσαι σίγουρος για το αν βοηθάνε καθώς μπορεί η βελτίωση να είναι από τα φάρμακα ή από μια ελάττωση του φαρμάκου.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Είναι αλήθεια πάντως πως τα αντιψυχωσικά δεν κάνουν θαύματα στα γνωστικά.Τα αγγίζουν πολύ λίγο όπως κ τα αρνητικά.
    Εγώ είδα βελτίωση πάντως σε όλους τους τομείς σχεδόν.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Πάντως ο τρόπος που γράφεις δεν μαρτυρά κάποια γνωστική αδυναμία...αντιθέτως!

Senior Member
    Βοηθάνε τα δοκίμασα όλα αλλά εγώ πιστεύω θέλουν γυμναστική χωρίς νομίζω λίγα πράγματα για σαρκοσινηδεν ξέρω τα άλλα βοηθάνε αλλά πρέπει να ναι καλή εταιρεία

Με συγχωρειτε αλλά εχω μια απορια, προ ψυχωσης κοντινο μου ατομο εδειχνε αφηρημαδα, νευρα, απουσια ομιλιας.
    Με το αντι ψυχωτικο εχει πιο οργανωμενο λογο αλλά παρολαυτα ειναι να σαν να μην υπαρχει κανείς γυρω του.
    Δεν ξερω αν αυτο λεγεται δεν επεξεργαζομαι τα δεδομενα ή αν λεγεται ειμαι εγκλωβισμενος μεσα στο θεμα που απασχολει το μυαλο μου.

Ποτέ δεν ηταν ατομο του 18 ή του θεωρητικου αλλά ειχε αποψη σχεδον για ολα. Εαν σε μια μορφη ψυχωσης ο εγκεφαλος συγκεντρωνεται μονο σε ενα ζητημα λογικο δεν ειναι να απορριπτει ο,τιδηποτε αλλο ? Επισης δεν παιζει ρολο τι ζωη εκανες προ ψυχωσης ? Ποσα εγκεφαλικα κυτταρα μεσω ουσιων ισως αλλοιωσες ?

Με συγχωρειτε παρα πολυ αν λεω αρλουμπες. Αν πεταγομαι στο ακυρο. Αλλά αν καποιος γνωριζει κατι ευχαριστως θα ηθελα να ενημερωθω.
    Ευχαριστω.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    @constantly η αφηρημάδα είναι γνωστό σύμπτωμα της ψύχωσης και φυσικά αν έχεις σκέψεις και αποδιοργάνωση μετά από ψυχωσικό επεισόδιο όπου καλείσαι να επανέλθεις στην πραγματικότητα δεν είσαι και το πιο συγκεντρωμένο άτομο στο τώρα και στο τι συμβαίνει γύρω σου.Πιο πιθανόν είναι να αισθάνεσαι μπερδεμένος και να υπάρχει δυσκολία να επεξεργαστείς τα δεδομένα.Είσαι αφηρημένος,αργείς να απαντήσεις σε μια ερώτηση,μπλοκάρει ο ειρμός της σκέψης σου,αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου κ ίσως οι πεποιθήσεις που είχες να νιώθεις ότι δεν σε εκφράζουν πια τόσο ή να πρέπει να τις επαναπροσδιορίσεις.
    Και εγώ έχω δυσκολία να εκφραστώ πλέον.Είναι σαν να μη μπορώ να προσδιορίσω τις πεποιθήσεις μου και τις αξίες μου.Ενώ είχα αρκετά ισχυρή άποψη πλέον δεν έχω σχεδόν για τπτ άποψη πλέον.Είναι σαν να έρχονται οι συλλογισμοί με πόνους γέννας κ δυσκολεύομαι να επιχειρηματολογήσω.
    Προσπαθώ να ενημερώνομαι με άρθρα για να έχω μια εικόνα με το τι γίνεται και θέλω να πιστεύω πως στην διάρκεια των χρόνων και με το καθάρισμα του μυαλού να επανέλθω.

Senior Member
    Υπάρχει πάντως σε πολλούς το σύμπτωμα του κενού μυαλού.Εγώ το είχα κ πρωτού ξεκινήσω κ πάλι τα φάρμακα,δηλαδή στην αρχή της υποτροπής.Είναι λες κ δεν έρχονται οι σκέψεις ή σαν να μη έχεις ιδέες για τον κόσμο που σε περιτριγυρίζει.Λες κ πρέπει να γνωρίσεις τα πάντα από την αρχή.

Senior Member
    Τα πρώτα χρόνια έτσι είναι με εξάσκηση φεύγει αυτό το να βγαίνεις από το σπίτι έστω και για καφέ βοηθάει πολύ αρκεί ο άλλος να μη σε κρίνει αλλά να κάνει ότι ακούει και να απαντάει κάπως σε δύο τρία χρόνια φεύγει αυτό εγώ το χω παλέψει αυτό μετά είναι αλλά πιο δύσκολα από αυτό αυτό γίνεται άμα μιλάς όλη μέρα με κάθε ευκαιρία και απλά ο άλλος να μη σου λέει ότι λες βλακείες αλλά να προσπαθείς μόνος σου άμα δουλεύεις ή πας εθελοντής που αναγκάζεσαι να μάθεις πράγματα και να κάνεις φεύγει αυτό και με γυμναστική άμα προχωράει το σώμα ένα ποσοστό καθαρίζει και το μυαλό αλλά θέλει δουλειά κι αυτό που κάνεις καλό είναι στην αρχή μηχανικά θα μάθεις τα θέματα και μετά σιγά σιγά φεύγει εγώ τώρα έχω χαλαρώσει τόσο πολύ που λέω όλο βλακείες δεν θέλω να μιλάω σοβαρά ζητώ η βλακεία κάτω η εξυπνάδα

Σε ευχαριστώ παρα πολυ serios για τις απαντησεις σου !!! Και elis για την προσωπικη σου καταθεση.
    Το ζητημα ειναι πως βγαινει (καφε,φαγητο, μπυρονια), εαν παρουσιαστει δουλεια το κηνυγαει, θα παει αλλά με την πρωτη στραβή φωνάζει πως ολοι ειναι εναντιον του, θελουν το κακο του, ερχεται η συντελεια, ενα μεγαλο μπερδεμα.

Αναρωτιεμαι λοιπον, ειναι οτι ο εγκεφαλος δεν συγκρατει καποιες αναλυσεις -επεξηγησεις οποτε καθε μερα ολα ειναι απο το μηδεν ? Δεν ειστε ειδικοι, εχετε καθε δικιο να μου πειτε αυτα δεν τα ξερουμε ή ρωτα γιατρους.
    Απλα ειχα ενα ασχημο πρωινο και μοιραστηκα τις σκεψεις μου :(
    Δεν ξερω πλεον αν ειναι σε σωστο ψυχιατρο και με σωστη διαγνωση. Δεν βλεπω βελτιωση, πινει συχνα απο λιγο κρασι ή μπυρα, ως πρωην αλκοολακι φοβαμαι πολυ μηπως αυτο τον γυριζει πισω στην θεραπεια του και φυσικα δεν τολμω να μιλησω γιατι βγαζει νευρο και επιθεση.
    :(

Πολυ συχνα αναφερει πως δεν εχει αναγκη τα χαπια, δεν εχει προβλημα και πρεπει να τα διακοψει για να γινει λεει η αλλαγη.
    Δεν ξερω...
    Last edited by Constantly curious; 29-03-2016 at 10:21.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Το να διαβαζεις βιβλια βοηθαει επισης,τσεκαρισμενο.

Senior Member
    διαβασα με προσοχη ολες τις απαντησεις και αισθανομαι το ιδιο με τους περισσοτερους, μια σχετικα επιστημονικη γνωμη που εχω ακουσει ειναι οτι οποιος εχει ψυχωση εχει
    πολυ ντοπαμινη σε μερικες περιοχες του εγκεφαλου εκει εχει και τα ψυχωτικα επισοδια και λιγη σε αλλες περιοχες και εκει οφειλονται οι γνωστικες αδυναμιες.
    αναφερατε οτι δεν μπορητε να επιχηριματολογισετε για κατι και αυτο το παθαινω και εγω . εχω προσεξει οτι ολοι οι ανθρωποι εχουν κεφι οταν μιλανε και εμενα με πιανει αγχος για το τι θα πω, αν και οι περισσοτεροι λενε βλακειες. σαρκοζινη περνει καποιος απο εσας; τιν γραφει ο γιατρος;

Senior Member
    Cc να στο πω απλά για να κρατιέσαι σε ένα επίπεδο πρέπει να είσαι ανήσυχος κάθε μέρα και θέλει πειθαρχία στον ύπνο δηλαδή εγώ κοιμάμαι νωρίς ξυπνάω πρωί πάω για τα καφεδάκια μου γυμναστική στάνταρ περπάτημα με κάθε ευκαιρία παντού με τα πόδια δουλειά αλλά άμα πιάσουμε κουβέντα στον καφέ δε θα καταλάβεις τίποτα αλλά θέλει να έχει πειθαρχία εγώ θυμήθηκα το πρόγραμμα του στρατού και την εκπαίδευση μου και τα εφαρμόζω κάθε μέρα οπότε μπορώ περπατάω τέσσερα πέντε χιλιόμετρα χωριά δουλειά χώρια γυμναστήριο

Page 1 of 2 12 LastLast