Results 46 to 60 of 84
Thread: Μπερδέματα του παρελθόντως...
-
28-04-2016, 11:49 #46
Καλημέρα! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ότι έγινε στην περίπτωσή μου... Για πολλούς ήταν απολύτως αναμενόμενο...
Πριν δύο μέρες επικοινωνίσαμε με την πρώην μου. Μου έλεγε πόσο μ αγαπάει και πως παρόλο που εκείνη έφταιγε που χωρίσαμε, που ήταν δική της απόφαση δεν μπορεί να προχωρίσει τη ζωή της, δεν μπορεί χωρίς εμένα, ότι θέλει να προχωρίσουμε τη ζωή μας μαζί και ότι όσο και να προσπάθησε δεν κατάφερε να νιώσει ότι νιώσαμε μαζί. Επέμηνε ότι δεν υπήρξε άλλο πρόσωπο απλά το γεγονός ότι δεν μου μήλαγε για πράγματα που δεν της άρεσαν την έκανε όταν ελευθερωνόταν λίγο να ξεσπάει έτσι. Σε τάσεις φυγής. Κάτι που το έχει καταλάβει και το έχει μετανιώσει. Ισχύει πως όπου και να πάει μιλάει για μένα και το πόσο λάθος είχε κάνει. Να σας πω όλη την αλήθεια, όλα αυτά με άγγιξαν. Δεν ξέρω γιατί.. Ίσως γιατί ούτε εγώ δεν έχω νιώσει όλα αυτά με την κοπέλα που ήμουν όλο αυτό το διάστημα. Τα τρία χρόνια που ήμασταν μαζί την αγάπησα πραγματικά.
Και λέω ήμουν γιατί έγιναν τα εξής:
Για κάποιον λόγο η κοπέλα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, άρχισε να με ρωτάει αν έχω να της πω κάτι. Επίμονα. Κι εγώ για κάποιον (ανεξήγητο) λόγο της τα είπα όλα. Της είπα ότι μίλησα με την πρώην μου και όχι μόνο αυτό. Της είπα ΑΚΡΙΒΩΣ πως νιώθω. Της τα είπα όλα. Της είπα πως είμαι πολύ μπερδεμένος, πως δεν ξέρω τι να κάνω, πως υπάρχουν στιγμές που ενώ είμαστε μαζί σκέφτομαι το πως ήμουν στην προηγούμενη σχέση. Και αυτό με καταβάλει. Δεν μπόρεσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Απλά πέταγα τις σκέψεις μου αφυλτράριστα. Χωρίς καν να προσέξω τι της έλεγα. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο: Την πλήγωσα πολύ, γιατί της είχα πει πολλά πράγματα, ότι την αγαπώ, ότι είμαι ερωτευμένος μαζί της και τώρα όλα αυτά τα πέρνω πίσω με όλα αυτά που της εξομολιγίθηκα.
Να σας πω όλη την αλήθεια. Προσπαθώ τόσο καιρό να ζυγίσω τα + και τα -, να βρω τι θέλω να κάνω και δεν μπορώ. Μπορεί να είναι και το γεγονός ότι παρότι με την άλλη κοπέλα είμασταν μαζί 3 μήνες, μέναμε κάθε μέρα μαζί, είχε γατζωθεί πάνω μου και ένιωθα σαν να ρεπλικάρω το παρελθόν μου όμως όχι με το ίδιο άτομο.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τα έκανα μαντάρα, πλήγωσα έναν άνθρωπο που δεν έπρεπε γιατί πραγματικά ένιωθε πράγματα για μένα και έκανε πράγματα για μένα. Σκέφτομαι συνέχεια τι θα πρέπει να κάνω, αν πρέπει να την διεκδικήσω πίσω, αν πρέπει να πάω να βρω την πρώην μου, αν πρέπει να μείνω μόνος και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω χαθεί πραγματικά.
Όσο αφορά την πρώην μου, γνωρίζω καλά πως αν πάω και τώρα που μηλάμε, θα είμαστε μαζί χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και η επιστροφή δεν θα είναι για πλάκα. Και ίσως ζήσω όλα αυτά που έμειναν στη μέση. Όμως όταν μπαίνουν οι σκέψεις στο μυαλό ότι με άφησε δύο φορές για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω τρελένεται το κεφάλι μου. Δεν ξέρω αν μπορέσουμε να είμαστε μαζί για πάντα γιατί θα με πειράζει και το παραμικρό που θα κάνει. Μάλλον..
Με την άλλη κοπέλα, αν και έχει μαζέψει τα πράγματά της από το σπίτι μου (όχι όλα..) νομίζω πως μπορώ να το ξαναπαλέψω. Βέβαια ότι και να κάνει τώρα εκείνη θα είναι λογικό. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ξαναπληγώσει άνθρωπο. Ποτέ. Και πόσο μάλλον όταν αυτός ο άνθρωπος μου έχει σταθεί. Δεν τη χρησιμοποίησα και δεν μπορώ δυστυχώς να την κάνω να το πιστέψει.
Το πιο τρελό είναι ότι όσα της είπα τα πίστευα πραγματικά. Όντως την ερωτεύτικα πολύ. Όντως ένιωσα κι εγώ πράγματα πολύ παραπάνω από μια έλξη. Τα ένιωσα. Αλλά έχει μπερδευτεί το μυαλό μου.
Εν κατακλείδι, έχουμε χωρίσει, έχουμε πει μέσα στο πάσχα να μην βρεθούμε και να μην μιλήσουμε καθόλου ώστε να σκεφτούμε. Δεν ξέρω αν μπορώ να το καταφέρω αυτό. Γιατί γνωρίζω ότι μάλλον τα πράγματα δεν γέρνουν υπέρ του να δοκιμάσουμε ξανά. Εκείνη πάντως είχε νιώσει πολύ δυνατά πράγματα. Και το κατάλαβα από όλη της την αντίδραση. Ήταν σαν να γκρεμιζόταν η γη. Είχε ονειρευτεί πράγματα για εμάς. Κι εγώ το είχα κάνει.
Ξέρω ότι δεν βγάζουν νόημα όλα αυτά. Ότι πρέπει εγώ να ξεκαθαρίσω τι θέλω. Όμως δεν είμαι σε θέση τώρα. Απλά θέλω να μοιραστώ και μαζί σας όλο αυτό. Και παιδιά αλήθεια ευχαριστώ για όλη τη στίρηξη που έχετε δείξει στο θέμα. Αλήθεια ευχαριστώ!
- 28-04-2016, 12:18 #47
εχω βρεθει και εγω σε τετοια φαση πριν πολλα πολλα χρονια...
δυσκολο πραγμα οι ενοχες.. εκανα το λαθος αρκετες φορες και εμεινα παραπανω από οσο επρεπε...
τελικα οσο και αν φανει πεζο... στο τελος αποφασιζα με κριτήρια του τι πραγματικα γουστάρω εγω χωρις να υπολογισω αν θα πληγωθεί η εκάστοτε σύντροφος! και το εκοβα μαχαιρι χωρις να ξανακοιτάξω πισω
αλλωστε μια ζωη την εχουμε...
28-04-2016, 12:23 #48
παρε και ένα τραγουδακι αφιερωμενο
https://www.youtube.com/watch?v=uYyYLICpq3g
28-04-2016, 12:59 #49
28-04-2016, 13:22 #50
Με τη μια είσαι ερωτευμένος η είχες ανάγκη αυτο να πιστέψεις τελικά απο τη συμπεριφορά της πρώην ?
Την πρώην την αγαπάς πιθανόν έχεις αισθήματα γι αυτήν λογικό, αλλα έχεις και απωθημένα πολλα με δυο φορές απόρριψη...
Αυτή αυτό ήθελε αυτο κατάφερε .. Και δεν ξέρω εχω την εντύπωση πως αν θα είστε μαζι ξανά θα παιχτεί το ίδιο σενάριο απο τη μεριά της ίσως και χειρότερο...
Νομίζω ότι πρέπει να μείνεις πρώτα απ ολα εντελώς μόνος σου αφού ήρθαν ετσι τα πράγματα, χωρίς επικοινωνία με καμια απο τις δυο να τα βρεις πρώτα απ ολα με τον εαυτό σου...
Και μετα να δεις αν σου λείπει κάποια περισσότερο και γιατί και αν μπορείς να κατασταλάξεις ... Απο απόσταση όμως !!!
30-04-2016, 15:30 #51
Δεν τον κατάλαβα αυτόν τον συλλογισμό.. Γιατί να έχω ανάγκη να ερωτευθώ κάποια; Για να ξεπεράσω τα απωθημένα;
Απωθημένα μάλλον έχω με την πρώην μου. Ο τρόπος που χωρίσαμε, το γεγονός ότι πριν χωρίσουμε κι εγώ προβληματιζόμουν για το αν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί "για πάντα" άσχετα με τα όσα είχαμε πει (μεγάλα λόγια κλπ) αυτό δείχνουν. Απλά αυτή η σχέση δεν έκανε τον κύκλο που έπρεπε να κάνει για να τελειώσει φυσιολογικά και όλα αυτά επηρεάζουν. Και τους δύο. Αλλά όσο προσπαθώ να το σκεφτώ ψύχραιμα βλέπω πως μάλλον εκεί θα πήγαινε το πράγμα αργά ή γρήγορα. Χωρίς να απολύεται και το αντίθετο, απλά δεν υπερισχύει. Όπως και να χει νομίζω πως θα πρέπει να μπει ένα τέρμα με την πρώην όσο και αν με πειράζει που θα την χάσω από τη ζωή μου. Όσο και αν με τσούζει. Και με τσούζει, πολύ! Ανεξάρτητα τι θα γίνει με την κοπέλα που ήμουν μετά, πρέπει να τελειώνει.
Να σας πω κάτι που ίσως με βοηθάει να προχωρήσω καλύτερα: Ποτέ μου δεν θα αποκλείσω τι πιθανότητες θα γεννήσει το μέλλον, αν θα μπορέσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας να ξανασμίξουμε τους δρόμους μας. Ξέρω πως ο χρόνος παίζει περίεργα παιχνίδια. Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά αυτή η σκέψη με παρηγορεί και μου δίνει δύναμη να συνεχίζω χωρίς να πετάω τελείως από το μυαλό μου κανέναν. Απλά πρέπει να προχωρήσω, να προχωρήσει, θέλω να προχωρήσει. Και στο κάτω κάτω αν κάτι είναι τόσο μα τόσο δυνατό όσο και η ίδια ισχυρίζεται, μπορεί να πεθάνει; Όσος καιρός και αν περάσει.
Αυτή τη στιγμή είμαι σε μια διαδικασία που ήρεμα και από απόσταση ζυγίζω τα πράγματα. Νομίζω ότι είμαι πολύ κοντά στο να καταλήξω κάπου. Σε μια τελική επιλογή. Ίσως τελικά αυτό που χρειάζεται πάντα και σε όλα είναι ένα χειρόφρενο και μια κρύα σκέψη εκτός γηπέδου. Περίεργα πράγματα οι σχέσεις των ανθρώπων. Μεγάλη πολυπλοκότητα...
30-04-2016, 17:13 #52
Εννουσα ότι χωρίς να ξεπεράσεις την πρώην , μπήκες στη σχέση μσμε τη άλλη κοπέλα περναγες και καλά και ίσως νόμιζες πως ήσουν ερωτευμένος γιατί το εθχες ανάγκη ... Αυτο ρώτησα ... Δεν μεω ότι δεν είχες αισθήματα για την καινούρια ήταν όμως όντως έρωτας?
Ετσι κι αλλιώς τις απαντήσεις αυτές θα τις βρεις όσο μένεις μακριά και από τις δυο..
Και να θυμάσαι τίποτα δεν τελειώνει αν δεν έχει έρθει η ώρα του να τελειώσει... Αρκεί να μπορείς να δεις και να κρίνεις σωστά !!!
04-05-2016, 10:56 #53
Τα σκεφτόμουν όλα αυτά κατά τις διακοπές του Πάσχα... Πήρα την εξής απόφαση. Να αφήσω πίσω το παρελθόν, να μπλοκάρω την πρώην μου, έστω και για κάποιο διάστημα τώρα και να προσπαθήσω με την καινούρια μου κοπέλα. Το ερώτημα αν είμαι πραγματικά ερωτευμένος ή αν το έχω ανάγκη να είμαι μου το έκανε και η ίδια. Με προβληματίζει πολύ αυτό το γεγονός καθώς όντως νιώθω πράγματα (ιδιαίτερα όταν πήγα να την χάσω τα ένιωσα έντονα) όμως νομίζω πως ο χρόνος να δείξει όλα αυτά τα συναισθήματα αν είναι αληθηνά. Εγώ πιστεύω πως είναι. Γενικά δεν έχω μάθει να κοροϊδεύω τους άλλους γύρω μου και ποτέ δεν θα το κάνω...
Όσο αφορά την πρώην μου, με πονάει που θα χάσω επαφή, είναι αλήθεια. Δεν μου αρέσει καθόλου. Όμως πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε αυτήν και στην καινούρια. Και έκανα μια επιλογή. Δεν μπορώ να ξέρω αν την μετανιώσω.
Πάντως, για να δώσω ένα δείγμα, χθες έμαθα πως βγαίνει με κάποιον. Ακόμα και όταν μιλούσαμε και μου έλεγε όλα αυτά, έβγαινε με κάποιον. Ξέρετε τι ένιωσα; Δεν ένιωσα θυμό ή απογοήτευση ή οτιδήποτε άλλο. Ένιωσα χαρά και ανακούφηση. Και δεν ξέρω γιατί. Αλήθεια, ήταν ένα αφθόρμητο συναίσθημα ότι θα βρει τον δρόμο της. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά αυτό ένιωσα!
04-05-2016, 13:59 #54
Αν μπορείς θα σου λεγα να μην τη σβήσεις απο το facebook.
04-05-2016, 14:17 #55
Δικό μου σχολιο ήσουν ο θεός της και πόσο γρήγορα βρήκε πάλι αντικαταστάτη!!! Έλεος τι καρδιά έχει αυτή η κοπέλα !!; απλά η στάση της αποδεικνύει ότι θα σε πληγωνε πάλι !!! Τα ίδια θα έκανε , αυτο που λέγαμε !!! Μελίσσουλα την κόβω απο εδω απο εκεί ...
Έδωσε ευτυχώς τη λύση μόνη της ... Ένιωσες ανακούφιση γιατί δεν είσαι σε δίλλημα πια...
Όμως ελπίζω να μη ξαναγυρίσει με το ίδιο παραμύθι ...
Τα συναισθήματα σου για την νυν μόνος πάλι πρέπει να τα βρεις ... Αν τη θέλεις λοιπόν πραγματικά μίλησε της... Δεν ειναι καθόλου περίεργο που σου έκανε και εκείνη αυτή την ερώτηση...
Πολλές φορές πληγώνουμε άθελά μας ανθρώπους που μας νοιάζονται και μας αγαπούν ..
Νομίζω ότι ήδη ότι έχεις κάνει σε εκείνη , αλλα στο χέρι σου είναι να το διορθώσεις αυτό..
Θα ειναι λίγο δυσκολο απο τη μεριά της να σε εμπιστευτεί και να αφεθεί ολοκληρωτικά και εδω που τα λέμε με το δικό της !!!
Καλή επιτυχία λοιπόν!!
11-05-2016, 16:21 #56
Είναι πολύ δύσκολο να με εμπιστευτεί και είναι λογικό. Και μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχει μια συμπεριφορά πολύ περίεργη. Σαν να θέλει εκείνη να το χαλαρώσουμε. Που ήταν η πρώτη που είχε γατζωθεί από πάνω μου. Τεσπα, δεν ξέρω... Είναι και το τελευταίο διάστημα πολύ πιεσμένα τα πράγματα και για μένα και νιώθω μια συνολική κούραση. Σαν να μην με ευχαριστεί τίποτα.
Δηλαδή, όσο περνάει ο καιρός σκέφτομαι όλο και περισσότερο αν πήρα την σωστή επιλογή... Αν έπρεπε να κάνω ακριβώς το αντίθετο απ ότι μου λέγαν όλοι και να το ξαναπροσπαθούσα με την πρώην μου. Για να μην σκέφτομαι το "και αν ήταν έτσι όπως μου τα έλεγε και γινόμασταν καλά;". Από την άλλη λέω και αυτό να γίνοταν θα έλεγα "και αν με την αλλη έκανα μεγάλο λάθος που το σταμάτησα και ήταν αυτό που ήθελα πραγματικά;" Ατελείωτα αναπάντητα ερωτήματα...
Το ξέρω ότι το κουράζω πολύ αλλά γενικά δεν μου είναι πολύ εύκολο να παίρνω τέτοιες αποφάσεις με τέτοιες συνέπειες. Να χάνω δηλαδή ανθρώπους...
Και τώρα τελευταία έχω χάσει τα ίχνη της πρώην μου. Γενικά. Γιατί έχει χάσει επαφή από όλους και από όλα. Και παρότι σκέφτομαι ότι καλά έκανε και συνέχησε τη ζωή της με κάποιον άλλο, παρότι είμαι κι εγώ σε μία σχέση ωραία, ανησυχώ γι αυτήν. Θέλω να μαθαίνω νέα της ακόμα και όχι από την ίδια άμεσα.
Συγνώμη αν κουράζω βρε παιδιά, αλλά βοηθάει το να τα βγάζω άφιλτρα από το κεφάλι και να ακούω γνώμες.
11-05-2016, 16:31 #57
Δεν κουραζεις εμας. Την σχεση σου κουρασες με ολα αυτα, γι αυτο και βλεπεις ενδειξεις απομακρυνσης. Αναμενομενο.
12-05-2016, 14:18 #58
- In this old house where every door is open
Τις σιχαινομαι κατι τετοιες σαντην πρωην σου. Που δεν πα να εχει ο αλλος σχεση γαμο συμφωνο συμβιωσης, για να συμβαδιζομε και με την εποχη, πανε και χωνονται να το καταστρεψουν γιατι ετσι ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ αυτες, για το μεγαλο ΕΓΩ τους. Δεν πα να ναι πρωην δεν πα ναναι απλα αντροχωριστρες. Εχω καει απο τετοιες. Αν πιστευεις λοιπον οτι εισαι αρκετα μαλακας και αρα ταιριαζετε τοσο με την πρωην να πας να την ξαναβρεις και να αφησεις την καινουρια κοπελιτσα στην ηρεμια της. Αν πιστευεις οτι δεν εισαι μαλακας και δε φερεσαι ασχημα και δεν κοροιδευειες τις κοπελες και τονεαυτο σου, χεσε την πρωην. Αν και κατι μου λεει οτι το πρωτο ισχυει. Ενας φιλος μου λεει οτι στον πολεμο και στονερωτα ολα επιτρεπονται και οτι αν καποιος θελει καποιον πολυ να τον δικεκδιησει και ας γκρεμισει και σπιτια. Δεν το δεχομαι αυτο. Σεβασμος πανω απο ολα στο αλλο ατομο, την νυν κοπελα σου. Οσοι δεν το εχουν ομως με το σεβασμο και την τιμια συμπεριφορα ναι, καλυτερα να καταληγουν μαζι, για να αφηνουν εμας τους υπολοιπους στην ησυχια μας. Με αγαπη.
12-05-2016, 14:36 #59
Μπα λιλιουμ διαφωνω...Καλα ειναι σιγουρα εντελως λαθος να μπαινεις ως τριτο προσωπο σε μια σχεση αλλα δεν κατηγορω το τριτο προσωπο οσο τον εναν απο τους δυο που δεν προσπαθει πια, κραταει πισινη, δε ξερει τι θελει, δεν παραδεχεται οτι του τελειωσε, βολευεται στην ασφαλεια και δεν ειναι ειλικρινης με τον/τη συντροφο του (με τριτο προσωπο η χωρις) και γενικα δημιουργει χασμα στην επικοινωνια. Ενα τριτο προσωπο το κανει ευκολοτερο για καποιον να φυγει αλλα αποτελει την αφορμη, οχι την αιτια που κατι παει στραβα σε μια σχεση. Και εμενα μου ετυχε τετοια γυναικα στο δρομο μου, χωθηκε σε αρραβωνα. Αλλα δεν μου εκανε κακο, καλο μου εκανε αθελα της, μου εδειξε ποιον ειχα διπλα μου. Δεν θα ηταν αυτη θα ηταν σιγουρα αλλη η και αλλες μελλοντικα, μονο που θα ειχα κανει ηδη τη βλακεια να τον παντρευτω και θα εμενα κοροιδο. Απλα ο βλακας οταν πηγε για τη ξεπετα δεν ηξερε ποσο βαθια θα μπλεξει. Καλα εκανε λοιπον, λαμπαδα ισα με το μποι της θα της αναψω.
Πως αφορα αυτο το στορυ τωρα τον θεματοθετη; Ειναι προφανες νομιζω πως το μπαλακι ειναι στη δικια του μερια και εκεινος εχει την ευθυνη. Εκεινος ξερει καλυτερα πως αισθανεται για τη νυν και τη πρωην κλπ αλλα εχω την εντυπωση πως δεν αισθανεται και πολλα για τη νυν...ειναι μαλλον μια καλη παρηγορια και τροπος να ξεχνιεται, ο επιδεσμος και το βαλσαμο που θα του απαλυνει της πληγες. Κανε οτι θελεις θα ελεγα εγω αλλα οποια επιλογη κι αν κανεις να εισαι σωστος απεναντι στη νυν, δεν φταιει σε τιποτα.
12-05-2016, 14:57 #60
- In this old house where every door is open
και οι δυο αυτοι φταινε, αυτο ειπα, γιαυτο αν ειναι ετσι αν τα βρουνε να αφηνουν τους υπολοιπους ησυχους.