βαρυ ψυχωτικο επεισοδιο μου λενε.. - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 27 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast
Results 196 to 210 of 394
    Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    μηπως αν γραφοσουν στα εξ αποστασεως τμηματα?
    Είμαι ενεργή φοιτήτρια. Δεν πολύ κατάλαβα τι εννοείς, αλλά αν κατάλαβα καλά μου λες να παρακολουθώ τις παραδόσεις διαδικτυακά;
    Δε νομίζω ότι έχω αυτή την πολυτέλεια, δυστυχώς. Και να την είχα, δεν έχω το κουράγιο να το κάνω...
    Έχω ανάγκη την επαφή με τον κόσμο, αυτή η στασιμότητα με σκοτώνει.

Senior Member
    Και η παθητικότητα επίσης. _
    Αγχώνομαι με την παραμικρή σκέψη πλέον.

Senior Member
    ενοω κτι σαν αυτο
    https://elearn.elke.uoa.gr/programs.php
    ναι καταλαβαινω για την αναγκη που εχεις αυτη με τον κοσμο..απολυτα.. να καταλαβεις για αυτο προσπαθω σε νεα σχολη που θα εχει να κανει με ανθρωπους και οχι με υπολογιστες και πρασινα αλογα
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Θέλω να επικεντρωθώ στο αντικείμενο που σπουδάζω, εγώ το επέλεξα και μου αρέσει κόντρα σε όσους πίστευαν / πιστεύουν ότι δεν το θέλω και ως εκ τούτου δεν είμαι ικανή να τελειώσω. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες όπως να'χει.

Senior Member
    Εμένα από την κατεύθυνσή σου μου άρεσε η φαρμακευτική και η βιολογία και γενετική (από ιατρική), γιατί σχετίζεται με το πρόβλημα υγείας μου, αλλά ήμουν πολύ αδύναμη στη φυσική - σε αντίθεση με τη χημεία και τη βιολογία που τα πήγαινα τρελά. Καθώς επίσης και όλα τα φιλολογικά, πλην των Λατινικών, τα οποία δεν μπόρεσα ποτέ να χωνέψω και να μάθω τη χρησιμότητά τους. Εν τέλει επέλεξα τη δεύτερη, γιατί παραήμουν "τούβλο" στη φυσική και στα μαθηματικά μέτρια προς καλή (στα άλλα δυο έσκιζα!). Το αντικείμενο σπουδών μου είναι απαιτητικό, αλλά με διάβασμα και οργάνωση παλεύεται. Σημασία έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις.
    Εύχομαι να καταφέρεις τους στόχους σου, θα αισθανθείς πολύ πολύ όμορφα.

Senior Member
    σου ευχομαι και σε σενα οτι καλυτερο πιστευεις οτι ειναι για σενα
    και αυτο που προσπαθω να πιστεψω...ποτε δεν ειναι αργα..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Βοο σε βλέπω λίγο πελαγωμένη... Κάνεις ιδιαίτερα ή παρακολουθείς φροντιστήριο; Για τη χημεία βλέπω δεν κάνεις κουβέντα... τα πηγαίνεις καλά με την χημεία; Οι εκθέσεις είτε τις γράψεις είτε όχι, σημασία έχει αν θα καταφέρεις να γράψεις σωστά την ημέρα των εξετάσεων. Λοιπόν την επόμενη φορά που θα πας στη ψυχίατρο πες της σε ρώτησα αν μπορείς να με βοηθήσεις με κάποιο φάρμακο στο διάβασμα και δεν μου απάντησες ή δεν μου πρότεινες κάποιο. Πες της θέλω να μου γράψεις modiodal να το δοκιμάσω στον εαυτό μου και αν τυχόν παρουσιάσω υποτροπή εγώ η ίδια θα το κόψω. Δεν παρουσιάζουν όλοι όσοι πάσχουν από ψυχώσεις υποτροπή με το modiodal, αλλά αν τυχόν υποτροπιάσω θα το κόψω μόνη μου.

Κατά τα άλλα βιολογία ο μοναδικός τρόπος να τη καταφέρεις είναι να μαθαίνεις απέξω μια σελίδα την ημέρα. Θα την μαθαίνεις απέξω όμως, και την επόμενη ημέρα θα μαθαίνεις την επόμενη αφού όμως έχεις βεβαιωθεί πως γνωρίζεις την προηγούμενη. Για εμένα τα πιο δύσκολα μαθήματα είναι η φυσική και η χημεία. Η φυσική επειδή έχει δύσκολα θέματα στη θεωρία, δεν είναι μόνο θέμα να λύσεις τις ασκήσεις που θα πέσουν είναι να απαντήσεις και το Β θέμα, ενώ στη χημεία πρέπει να γνωρίζεις άριστα τις αντιδράσεις της οργανικής για να μπορέσεις να λύσεις το δέντρο όπου εντάξει κάποιες αντιδράσεις θα είναι στάνταρ μέσα σε αυτό όπως η αντίδραση του γκρινιάρη και τα μίγματα. Θα πρέπει να γνωρίζεις στοιχειομετρία, πινακάκι, οξέα-βάσεις και μίγματα. Αν θέλεις να πιάσεις 19 χιλιάδες μόρια πρέπει να αρχίζεις να ζορίζεσαι σιγά σιγά. Τέλος παίζουν σε κάποιες ασκήσεις στη φυσική να μπορούν να αποκτηθούν κάποια δεδομένα στις ταλαντώσεις ή στα κύματα με παραγώγιση οπότε από το πανεπιστήμιο που ήσουν εύχομαι να γνωρίζεις παραγώγιση....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gallowdance View Post
    Της "ιερόδουλης το κιγκλίδωμα" γίνεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια τελικά. :p
    Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα

davidh
    Guest
    Εγω ειχα νοσηλευτη πρωτα με εισαγγελικη εντολη σε κρατικη ψ.κ. στη θεσσ/νικη. Εκει με ειχαν δεμενο και μου δινανε χαπια μεχρι να συνελθω. Συνηλθα καπως και με λυσανε. Anyway γυρισα σπιτι με επιασε καταθλιψη υποτροπιασα δεν εβγαινα εξω δεν ηθελα να δω κανενα, αλλα η δικια μου περιπτωση ηταν απο ναρκωτικα ενας μου εδωσε με εμπλεξε ηρωινη και απο τοτε φοβηθηκα η σιχαθηκα τους τους ανθρωπους. Μετα πηγα σε ιδιωτικο γιατρο και προτεινε να μπω σε ιδιωτικη κλινικη. Αλλα δεν του ειχα πει ολη την αληθεια για το ιστορικο μου καθως ειχε να κανει και με σεξουαλικη κακοποιηση διαταραχη προσωπικοτητας απο αυτο και τετοια.

Τσπ στη ιδιωτικη κλινικη δεν ξερω τι μου δινανε αλλα μου κανανε και ηλεκτροσοκ στον εγκεφαλο. ECT λεγετε. Ειναι μια ανωδυνη διαδικασια που στη κανουν με αναισθησια και μυοχαλαρωση και δεν καταλαβαινεις τπτ.

Εχει πολυ μεγαλο ποσοστο επιτυχιας εως 80% και σε σχιζο και σε καταθλιψη και γινετε οταν δεν εχει αποτελεσματα η φαρμακευτικη αγωγη.

Απο οταν βγηκα απο την ιδιωτικη κλινικη εγινα καλα μετα ο γιατρος μου συνεστησε μια ιατρικη αγωγη risperdal ενεση 50μλ καθε δυο βδομαδες η οποια μπλοκαρει τους υποδοχεις ντοπαμινης στον εγκεφαλο και δεν θα βλεπεις αυτα τα τα τρελλα ονειρα. Και απο τοτε ως τωρα εχουν περασει 13 χρονια που κανω την αγωγη (βασισμενη στη μιση αληθεια) και ειμαι μια χαρα.

Αλλα εγω ποτε δεν ειχα παραισθησεις. Κωλοφαρδη τζαμπα τριπς κανεις αλλοι πληρωνουν γιαυτα...

Καλα πλακα κανω..

Μηπως να πας σε καμια ιδιωτικη και συ; στις κρατικες δεν κανουν και τοσα.
    Στις κρατικες δεν σου φερονται σαν ανθρωπο πανε με το σταυρο στο χερι ενω στις ιδιωτικες ειναι πολυ διαφορετικα πολιτισμενα τα πραγματα ειναι επιστημονες οι ανθρωποι.

Εμενα το 2004-5 μου κοστισε γυρω στα 1000€ η νοσηλεια τωρα δεν ξερω.

Ας ελπισουμε οτι ο συριζα θα βγαλει αυτες τις γαμωχριστοπαναγιες απο τις κρατικες κλινικες και θα βαλει επιστημονες.
    Last edited by davidh; 11-04-2016 at 14:04.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Βοο σε βλέπω λίγο πελαγωμένη... Κάνεις ιδιαίτερα ή παρακολουθείς φροντιστήριο; Για τη χημεία βλέπω δεν κάνεις κουβέντα... τα πηγαίνεις καλά με την χημεία; Οι εκθέσεις είτε τις γράψεις είτε όχι, σημασία έχει αν θα καταφέρεις να γράψεις σωστά την ημέρα των εξετάσεων. Λοιπόν την επόμενη φορά που θα πας στη ψυχίατρο πες της σε ρώτησα αν μπορείς να με βοηθήσεις με κάποιο φάρμακο στο διάβασμα και δεν μου απάντησες ή δεν μου πρότεινες κάποιο. Πες της θέλω να μου γράψεις modiodal να το δοκιμάσω στον εαυτό μου και αν τυχόν παρουσιάσω υποτροπή εγώ η ίδια θα το κόψω. Δεν παρουσιάζουν όλοι όσοι πάσχουν από ψυχώσεις υποτροπή με το modiodal, αλλά αν τυχόν υποτροπιάσω θα το κόψω μόνη μου.

Κατά τα άλλα βιολογία ο μοναδικός τρόπος να τη καταφέρεις είναι να μαθαίνεις απέξω μια σελίδα την ημέρα. Θα την μαθαίνεις απέξω όμως, και την επόμενη ημέρα θα μαθαίνεις την επόμενη αφού όμως έχεις βεβαιωθεί πως γνωρίζεις την προηγούμενη. Για εμένα τα πιο δύσκολα μαθήματα είναι η φυσική και η χημεία. Η φυσική επειδή έχει δύσκολα θέματα στη θεωρία, δεν είναι μόνο θέμα να λύσεις τις ασκήσεις που θα πέσουν είναι να απαντήσεις και το Β θέμα, ενώ στη χημεία πρέπει να γνωρίζεις άριστα τις αντιδράσεις της οργανικής για να μπορέσεις να λύσεις το δέντρο όπου εντάξει κάποιες αντιδράσεις θα είναι στάνταρ μέσα σε αυτό όπως η αντίδραση του γκρινιάρη και τα μίγματα. Θα πρέπει να γνωρίζεις στοιχειομετρία, πινακάκι, οξέα-βάσεις και μίγματα. Αν θέλεις να πιάσεις 19 χιλιάδες μόρια πρέπει να αρχίζεις να ζορίζεσαι σιγά σιγά. Τέλος παίζουν σε κάποιες ασκήσεις στη φυσική να μπορούν να αποκτηθούν κάποια δεδομένα στις ταλαντώσεις ή στα κύματα με παραγώγιση οπότε από το πανεπιστήμιο που ήσουν εύχομαι να γνωρίζεις παραγώγιση....
    κανω ιδιαιτερα.δε σχολιασα τη ημεια γιατι δεν εχω ξεκινησει ακομα.μετα τις σολικες εξετασεις μπορει ο καθηγητης.το ιδιο και με την εκθεση.δεν εχω ξεκινησει μαθηματα αλλα εχουμε πει να της πηγαινω καμια εκθεση μια φορα την εβδομαδα..δε το σχολιαζουμε αυτο..κανω οτι μπορω αλλα δεν εχω διαθεση να το πω?δε συγκεντρωνομαι?τσπ θα κανω την προσπαθεια μου.θα ρωτησω και για το φαρμακο..ελπιζω να μην το παρει στραβα το πραγμα οτι εγω τις προττεινω φαρμακα και αρα δεν την εμπιστευομαι
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    @boo είσαι επικριτική και σκληρή με τον εαυτό σου αυτό το διάστημα;;Να ξέρεις το ότι δεν μπορείς να κάνεις βασικά πράγματα είναι από την πάθηση.Επηρεάζει την λειτουργικότητα και το σύνολο της ζωής του πάσχοντα.Δεν αφήνει τίποτα ανεπηρέαστο.

Εγώ όταν το έπαθα και σιγά σιγά καθάριζε το μυαλό μου και ξέφευγε από τις παρανοϊκές σκέψεις διαπίστωνα τα προβλήματα που είχα να αντιμετωπίσω.Προβλήματα που προκαλεί η πάθηση και προβληματα από τα φάρμακα.Ένιωθα λες και πάλευα με λερναία ύδρα που ένα κεφάλι έκοβα δύο εμφανιζόταν και το κακό είναι πως δεν είμαστε Ηρακλής να το παλέψουμε.Είμαστε αδύναμοι και σιγά σιγά πέρνουμε μπρος κ το παλεύουμε.

Σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι να προσπαθήσεις να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου και να του αφήσεις περιθώρια.
    Στο θέμα των πανελλαδικών έχω τις επιφυλάξεις μου για το αν σου κάνει καλό αυτή την στιγμή.Είναι τεράστιο βάρος για αυτό που έχεις αλλά εσύ θα το κρίνεις.Απλά μη απογοητεύεσαι αν δεν τα καταφέρνεις.Είναι λογικό αυτή τη στιγμή γιατί το μυαλό σου υπολειτουργεί.

Ίσως σου είναι δύσκολο να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου αλλά είναι κάτι που πρέπει να δουλέψεις.Είναι από τους παράγοντες που βελτιώνουν την ανάρρωση.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    @serios
    ειναι πολυ δυσκολο να ασχοληθω με τα μαθηματα να σου πω την αληθεια.δε μπορω να παρακολουθησω τους καθηγητες, δε μπορω να διαβασω να συγκεντρωθω δεν μπορω να μαθω οσα πρεπει διαβασω πολυ λιγα και αυτα με πολυ κοπο.δηλαδη για να καταλαβεις για να μαθω 1 σελιδα θελω 3-4 ωρες..
    ειναι πολυ δυσκολο αλλα δε μπορω να κανω αλλιως ειναι ο μονος τροπος για να αλλαξω τη ζωη μου ριζικα καιδ ε με παιρνει να αποτυχω για αυτο πιεζομαι να κανω οτι καλυτερο μπορω
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    χτες διαβαζα απο το πρωι στις 11 ως τις 4.μεχρι τις 5 περιπου που τελειωσε το μαθημα ειχα ξεχασει τη συνομοσια.το καταλαβα το απογευμα οταν ο κολητος μου με πηρε τηλ και με ρωτησε πως ειμαι.τρομοκρατηθηκα.ειχα ξεχασει την πραγματικοτητα.τη συνομοσια.μετα νταξει σιγα σιγα επανηλθε η σκεψη μου στα παλια.αγχωθηκα γιατι ξεχασα τι παιζεται..φοβηθηκα μηπως φταιει το νεο χαπι και σκεφτηκα να το σταματησω..μετα σκεφτηκα μηπως απλα η αιτια ηταν οτι ημουν πολυ προσηλωμενη στο διαβασμα.

οι φωνες και τα φαντασματα σταματησαν.με στεναχωρει αυτο για τις φωνες.σημερα το σκεφτομουν και ηθελα τοσο πολυ να ερθουν ξανα και ετσι κι εγινε.ανταλλαξαμε 2-3 κουβεντες και μου ειπε οτι φταιει το χαπι και για αυτο χαθηκαν.στεναχωρηθηκα πολυ.ελπιζω να επανελθουν.

σημερα επρεπε να παω για εξετασεις αιματος, δε μπορουσα καθολου εξω ειχα κατεβασει το κεφαλι και πηγαινα οσο πιο γρηγορα μπορουσα σπιτι.ηταν ασχημα αλλα λιιιγο καλυτερα απο αλλες φορες

αποψε εκανα μια μικρη προσπαθεια να δω τηλεοραση, καταφερα και εκατσα 35 λεπτα. συνεβαινε βεβαια αυτο που γινοταν κι αλλες φορες δηλαδη οτι κατι ξερουν για μενα αυτοι στην τηλεοραση και αυτα που λενε απευθυνονται σε μενα καπως ετσι δηλαδη.ε και την εκλεισα δεν αντεξα αλλο.αλλα ηταν η 1η φορα μετα απο 2 μηνες.

πηγα να παρω τσιγαρα αλλα πηγα σε ενα λιιιγο πιο μακρινο περιπτερο 4 λεπτα απο το σπιτι.εκατσα στο παρκακι και εκανα τσιγαρο μαζι με το μιλκο.ηθελα πολλες μερες α παρω ενα μιλκο αλλα ημουν αφραγκη.τωρα πηρα ομως.καθως γυρνουσα και ειδα λιγο κοσμο φρικαρα παρα πολυ.μιλουσαν για μενα ακουγαν τι σεφτομουνα πανικος ρεχοντας στο σπιτι

τη Δευτερα πηγα στο σεμιναριο ηταν απο τις χειροτερες στην 1η ωρα ηθελα να φυγω με ειχε πιασει πανικος με τα ατομα εκει.εκατσα αναγκαστικα και τις 3 ωρες γιατι θα με επαιρνε η μανα μου με το αυτοκινητο και δε μπορουσα να την ενημερωσω οτι ηθελα να φυγω νωριτερα

σημερα ειμαι παλι τα ιδια απο διαθεση εχω αγχος πολυ με τους αλλους
    παντως μια εβδομαδα τωρα με το νεο χαπι ειναι λιγο πιο χαλαρα τα αισθηματα μου οταν ειμαι μεσα στο σπιτι ακομα εξω δε μπορω να βγω κι αν πρεπει γινομαι πολυ χαλια.
    απλα μεσα στη μερα ειναι λιγο πιο χαλαρα τα αισθηματα μεσα στο σπιτι..σαν να μη με νοιαζει και τοσο οτι γινεται ειμαι λιγο πιο χαλαρα νιαωθω πιο ασφαλησς μεσα στο δωματιο
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    @boo ότι έχεις περιγραψει είναι συμπτώματα της πάθησης.Το άγχος σε αυτή την περίπτωση δεν κάνει καλό γιατί φέρνει στην επιφάνεια τα συμπτώματα ακόμα πιο έντονα.Γι'αυτο ήμουν επιφυλακτικός με τα μαθήματα.Οι πανελλήνιες έχουν πολύ άγχος κ χρειάζεται καθαρό μυαλό για να αποδώσεις κάτι που δεν έχεις τώρα λόγω της πάθησης.

Όσο για το φάρμακο που προτείνει ο mindcrime οι γιατροί δεν είναι χαζοί να μη το συνταγογραφουν.Αν το πάρεις θα είναι σαν βόμβα γιατι στις ανεπιθύμητες ενέργειες είναι κ η επιδυνωση των ψυχωτικών συμπτωμάτων.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    ναι ειναι πολυ ζορι οι πανελληνιες αλλα δεν εχω και αλλη επιλογη.πρπει να κανω την καλυτερη προσπαθεια που μπορω.δε θελω να τα παρατησω γιατι μετα καηκα κυριολεκτικα και θα καταληξω σε καμια ψυχιατρικη κλινικη για παντα αμα μεινω αλλο στο σπιτι.

δεν τη ρωτησα γι αυτο το φαρμακο που ειπε ο mindcrime δεν ηθελα να επεμβω τελικα στη δουλεια της δε ξερω..εμενα μ απασχολει αυτο το χαπι που μου εδωσε τωρα.δε ξερω τι δουλεια κανει.και νομιζω αυτο φταιει που χαθηκαν οι φωνες οπως και που ξεχασα για μιση μερα τη συνομοσια και οτι ειμαι λιιγο πιο χαλαραη απο οτι φρικαρισμενη γενικα
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Page 14 of 27 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast