βαρυ ψυχωτικο επεισοδιο μου λενε.. - Page 20
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 20 of 27 FirstFirst ... 101819202122 ... LastLast
Results 286 to 300 of 394
    Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    οι δικοι μου δεν ξερουν τιποτα για το επεισοδιο.τους ειχα πει οτι εχω επεισοδιο γενικα και αοριστα.δεν τους εμπιστευομουν λογω της καταστασης που περνουσα αλλα και γιατι θα επικρατουσε πανικος στο σπιτι.δεν θα αντιδρουσαν φυσιολογικα.δεν εμπιστευομουν κανεναν ουτε καν τη γιατρο μου, ουτε τον κολητο μου, ουτε την αδερφη μου που της εχω τοση αδυναμια κανεναν.μου εκαναν παρατηρησεις συνεχεια για το πως συμπεριφερομουν αυτους τους μηνες αλλα δεν τους αποκαλυψα τιποτα.
    αν οι υποτροπες αυτες ειναι λογω αγχους σωθηκαμε..γιατι ειμαι πολυ αγχωδης αρα δε θα ηρεμησω ποτε.
    προσπαθω να ξεχνιεμαι να μην τα σκεφτομαι αλλα δεν αλλαζει κατι..
    η γιατρος πριν 10 μερες ου την ειδα μου ειχε πει οτι αν σε μια εβδομαδα δεν ηρεμησουν αυτα τα συμπτωματα να αυξησω το dipiperon.αλλα ολη εκεινη την εβδομαδα ημουν σχετικα αρκετα καλα.τωρα το 2ημερο ξαναρχισαν αυτα.να αυξησω το χαπι οπως μου ειχε πει λετε ή να περιμενω κι αλλο να δω αν θα υποχωρησει η ολη φαση?
    ναι μπου αμα σου ειχε πει να το αυξησεις καλυτερα να το κανεις μην ρισκαρεις πιθανη υποτροπη αφου ησουνα σ καλο δρομο..Η γιατρος σ ειχε πει αμα δεις τιποτα περιεργα να το αυξησεις?
    Ακουσε με μπου ,ανεβασε το και παρτην τηλεφωνο να την ενημερωσεις,να ξερεις θα σ βοηθησει .Ακομα δεν ξερεις αν ειναι υποτροπη απλα μπορει να τα ενιωσεςε λιγακι αυτα ,ξερω ψυχωτικους που και που τα νιωθουνε για αλιγο αυτα ,αλλα εμεις επειδη δεν ξερουμε το καλυτερο ειναι να την παρεις τηλ΄και να της το πεις για να σ πει τι να κανεις μην μεινεις ειναι κριμα αφου πηγαιανες τοσο καλα τις προηγουμενες μερες να κανεις βηματα προς τα πισω τωρα .ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ

Senior Member
    εγω εδω και 2μηνες περιπου ξεκινησα παλι τα φαρμακα αλλα εχω ακομα συμπτωματα..η ελειψη συναισθηματων ειναι μονιμη και δεν περιμενω να νιωσω αλλα στην υποτροπη μου κυριο συμπτωμα ηταν η επιθετικοτητα και κανα 2 περιστατικα βιας αλλα ειχα και παρανοιες οταν βρισκομαι μεχρι και σημερα σε αβολο περιβαλλον νιωθω οτι διαβαζουν τη σκεψη μου εχω ηχηρες σκεψεις και με παρακολουθουν

Μπου μου, τα χαπια καλυπτουν ενα ποσοστο οποια και αν ειναι η σωματικη παθηση, για αυτο πολλοι στρεφονται στην ομοιοπαθητικη που υποτιθεται βρισκει την ριζα του κακου και δεν το κουκουλωνει. Στην ψυχικη παθηση τωρα γινεται κατι αντιστοιχο ψιλο ισσοροπουμε - το ξανα χανουμε - συζηταμε με γιατρο, με συνεργασια και υπομονη μαθαινουμε σιγα σιγα να ζουμε με αυτο που μας ταλαιπωρει, οποιο και αν ειναι αυτο. Ειδα εγραψες εισαι αγχωδης, αρα αν πυροδοτειται απο το αγχος λογικο να κανεις και καποια επεισοδια αλλα σε αυτα μονον η γιατρος ξερει σιγουρα τι ειναι καλυτερο για εσενα. Εχει το ιστορικο σου και ειναι συμμαχος στην μαχη σου, θελω να πιστευω.
    Το γεγονος οτι αναγνωρισες πως ηταν σκεψη μη - λογικη ειναι κατορθωμα, το να το αναφερεις ειναι πολυ σημαντικο ετσι κι αλλιως για να μην νομιζει η γιατρος οτι εσυ εισαι κομπλε ενω δεν εισαι.
    Σε καθε περιπτωση οσο δυσκολο και αν ειναι να παιρνεις και να εξηγεις και να ακολουθεις οδηγιες μιας τυπισσας ή τυπου επειδη οσοι πασχουμε απο ψυχικες νοσους δεν γινομαστε κατανοητοι στους υπολοιπους αναγκαστηκά για καλο δικο μας μονον πρεπει να μιλαμε στον γιατρο μας.
    Συμφωνω με το νικ σε οσα σου εγραψε. Ευχομαι να βρεις λυση συντομα και να ξανα νιωσεις καλυτερα.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    @nick190813
    ναι η γιατρος μου ειχε πει πως αν δυσκολευομαι πολυ με τους ανθρωπους και συνεχισω να πιστευω οτι πιστευα..παρακολουθηση, παραληρημα κλπ,να αυξησω ενα φαρμακο.σημερα ξεκινησα και το αυξησα.για να δουμε..

@kavkaz
    κι εγω τα ειχα αυτα που εχεις κι εσυ απλα δε γινομουν βιαιη, περισσοτερο επιθετικη ημουν οταν καποιος ειδικα μου εφερνε αντιρηση σ αυτα που πιστευα.θελει φαρμακα η ολη φαση απο οτι εχω αρχισει να καταλαβαινω..χωρις αυτα δε παιζει καλυτερευση πιστευω..
    εσυ παιρνεις καποια αγωγη?

@Constantly curious
    προσπαθω ααυτο το 3ημερο να πειστω οτι δεν ειναι νορμαλ οι σκεψεις μου.αλλα δεν τα πολυκαταφερνω.καποιες στιγμες λεω..τι ειναι αυτα που σκεφτομαι..προσπαθω να πω το παραμυθακι μου οτι ειναι απο την παθηση αλλα δε μπορω να ηρεμησω.με ταραζουν πολυ αυτες οι σκεψεις.

ετσι οπως τα βλεπω τα πραγματα νομιζω οτι ολο και καποιο επεισοδιακι θα κανω που και που..μια υποτροπη κατι τετοιο.δε νομιζω να γινω ποτε 100% νορμαλ.ουτως η αλλως ετσι πανω κατω ειμαι απο την εφηβεια μου, απλα με λιγοτερα συμπτωματα τοτε..
    με απογοητευει η ολη φαση, χανω το κουραγιο μου.δε ξερω πως μπορω να εξοικειωθω με ολα αυτα.δε μ αρεσει
    φοβαμαι πως αυτη τη φορα τα συμπτωματα θα κρατησουν αρκετο καιρο μιας και ηταν χειροτερο το επεισοδιο απο τις προηγουμενες φορες.ελπιζω να διαψευστω
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Boo το να αγχωνεσαι ειναι χειροτερο ,μην αγχωνεσαι.Δεν θα παθεις χειροτερο επεισοδιο
    Εγω βλεπω οτι εχεις επιγνωσει της καταστασης.Απλα αγχωθηκες επειδη αρχισαν να επανερχονται μερικες σκεψεις.Προσπαθησε να χαλαρωσεις ,το ξερω ειναι δυσκολο αλλα για να πολεμησεις αυτην την παθηση θελει δουλεια και υπομονη.
    Τα φαρμακα η γιατρος σου ειχπε να τα αυξησεις? εαν σου ερθουν τετοιες σκεψεις?ετσι ακριβως σ ειχε πει?και ποτε εχεις ξανα ραντεβου με την γιατρο?

Senior Member
    @nick190813
    ναι η γιατρος μου ειχε πει πως αν δυσκολευομαι πολυ με τους ανθρωπους και συνεχισω να πιστευω οτι πιστευα..παρακολουθηση, παραληρημα κλπ,να αυξησω ενα φαρμακο.σημερα ξεκινησα και το αυξησα.για να δουμε..

@kavkaz
    κι εγω τα ειχα αυτα που εχεις κι εσυ απλα δε γινομουν βιαιη, περισσοτερο επιθετικη ημουν οταν καποιος ειδικα μου εφερνε αντιρηση σ αυτα που πιστευα.θελει φαρμακα η ολη φαση απο οτι εχω αρχισει να καταλαβαινω..χωρις αυτα δε παιζει καλυτερευση πιστευω..
    εσυ παιρνεις καποια αγωγη?

@Constantly curious
    προσπαθω ααυτο το 3ημερο να πειστω οτι δεν ειναι νορμαλ οι σκεψεις μου.αλλα δεν τα πολυκαταφερνω.καποιες στιγμες λεω..τι ειναι αυτα που σκεφτομαι..προσπαθω να πω το παραμυθακι μου οτι ειναι απο την παθηση αλλα δε μπορω να ηρεμησω.με ταραζουν πολυ αυτες οι σκεψεις.

ετσι οπως τα βλεπω τα πραγματα νομιζω οτι ολο και καποιο επεισοδιακι θα κανω που και που..μια υποτροπη κατι τετοιο.δε νομιζω να γινω ποτε 100% νορμαλ.ουτως η αλλως ετσι πανω κατω ειμαι απο την εφηβεια μου, απλα με λιγοτερα συμπτωματα τοτε..
    με απογοητευει η ολη φαση, χανω το κουραγιο μου.δε ξερω πως μπορω να εξοικειωθω με ολα αυτα.δε μ αρεσει
    φοβαμαι πως αυτη τη φορα τα συμπτωματα θα κρατησουν αρκετο καιρο μιας και ηταν χειροτερο το επεισοδιο απο τις προηγουμενες φορες.ελπιζω να διαψευστω
    ναι περνω ρισπερνταλ..οσον αφορα τη βια δεν ξερω αν εχει να κανει με την ψυχωση αλλα ημουν σε ηρεμη ψυχικη κατασταση το ενα περιστατικο ηταν ακραιο..αν ξερει καλυτερα καποιος για την παθηση ας απαντησει

Senior Member
    @Βοο το άγχος συντελεί στην επαναφορά των συμπτωμάτων και σε μια ενδεχόμενη υποτροπή.Είσαι στην αρχή ακόμα.Έχεις αρκετό δρόμο μπροστά σου και θα είναι ένα εξαντλητικό ταξίδι και πρέπει να έχεις υπομονή και δύναμη.Εγώ είμαι στον 4ο χρόνο και ενώ βελτιώθηκα πολύ δεν νιώθω καθόλου έτοιμος για δουλειά πχ.Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική όμως.Άλλοι καταφέρνουν να δουλέψουν στον 2ο χρόνο.Νομίζω ήταν λάθος η επιδίωξη να πιεστείς για τις εξετάσεις και ίσως οι σκέψεις για το μέλλον σου καθώς και η κακή σχέση με τους γονείς σου συντελούν στην ανασφάλεια.Γενικά στην αρχή δεν πρέπει να ζοριζόμαστε πολύ.Άλλωστε δεν βοηθούν και τα φάρμακα καθώς κ τα συμπτώματα της πάθησης.Φαντάσου με γρίπη κ είσαι συνέχεια στο κρεβάτι κ δεν μπορείς να δουλέψεις όχι ύστερα ψύχωση.Πάρτο ήρεμα και με μικρά κ σταθερά βήματα θα βελτιώνεσαι.

@kavkaz η βία είναι ένα κομμάτι της ψύχωσης που αναδύεται σε ένα μικρό ποσοστό πασχόντων καθώς και η εγκληματικότητα.Λένε πως δεν είναι η πλειοψηφία όμως όπως νομίζουμε.
    Διάφοροι παράγοντες συντελούν στην βία όπως η μορφή του παραληρήματος ή των ψευδαισθήσεων.Πχ να σου λένε οι φωνές να κάνεις κακό σε κάποιον κτλ.Μία ακόμα αιτία είναι η χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    @Βοο το άγχος συντελεί στην επαναφορά των συμπτωμάτων και σε μια ενδεχόμενη υποτροπή.Είσαι στην αρχή ακόμα.Έχεις αρκετό δρόμο μπροστά σου και θα είναι ένα εξαντλητικό ταξίδι και πρέπει να έχεις υπομονή και δύναμη.Εγώ είμαι στον 4ο χρόνο και ενώ βελτιώθηκα πολύ δεν νιώθω καθόλου έτοιμος για δουλειά πχ.Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική όμως.Άλλοι καταφέρνουν να δουλέψουν στον 2ο χρόνο.Νομίζω ήταν λάθος η επιδίωξη να πιεστείς για τις εξετάσεις και ίσως οι σκέψεις για το μέλλον σου καθώς και η κακή σχέση με τους γονείς σου συντελούν στην ανασφάλεια.Γενικά στην αρχή δεν πρέπει να ζοριζόμαστε πολύ.Άλλωστε δεν βοηθούν και τα φάρμακα καθώς κ τα συμπτώματα της πάθησης.Φαντάσου με γρίπη κ είσαι συνέχεια στο κρεβάτι κ δεν μπορείς να δουλέψεις όχι ύστερα ψύχωση.Πάρτο ήρεμα και με μικρά κ σταθερά βήματα θα βελτιώνεσαι.

@kavkaz η βία είναι ένα κομμάτι της ψύχωσης που αναδύεται σε ένα μικρό ποσοστό πασχόντων καθώς και η εγκληματικότητα.Λένε πως δεν είναι η πλειοψηφία όμως όπως νομίζουμε.
    Διάφοροι παράγοντες συντελούν στην βία όπως η μορφή του παραληρήματος ή των ψευδαισθήσεων.Πχ να σου λένε οι φωνές να κάνεις κακό σε κάποιον κτλ.Μία ακόμα αιτία είναι η χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών.
    αν μπορεις να με κατατοπισεις λιγο...το ενα περιστατικο οπως ειπα ηταν ακραιο ειχα κοψει τις ουσιες και δεν ειχα καποια παρανοια η ψευδαισθηση ξυπνησα μια μερα και ηθελα να το κανω μαλλον για ερεθισμα ανδρεναλινης πηγα το κανα ηρεμος και δεν μπορουσα να σκεφτω συνεπειες οπως η φυλακιση και χαρακτηριστικο ειναι οτι δεν ειχα καποιο συναισθημα ενοχης γιαυτο ρωταω αν ειναι ψυχωτικο γιατι δεν ημουν σε ντελιριο η ψευδαισθηση πανω στην παρορμηση μου σκεφτηκα οτι θα μου δωσει ευχαριστηση...εχω κιαλλα περιστατικα αλλα οχι τοσο δυνατα τα αλλα ηταν η παλι απο παρορμηση η απο ουσιες

Senior Member
    @kavkaz δεν μπορώ να βγάλω πόρισμα γιατί δεν είμαι γιατρός για να γνωρίζω πολύ καλά τις συνέπειες των ναρκωτικών και της ψύχωσης.Εγώ ούτε που καπνίζω και δεν έχω ανάλογη εμπειρία.Αυτό που κάνω είναι να ενημερώνομαι για το πρόβλημα κ κάποια πράγματα που αναφέρω είναι παπαγάλισμα από έρευνες που δημοσιεύονται στο ίντερνετ.
    Σίγουρα η χρήση ναρκωτικών ίσως αύξησε τις πιθανότητες για βίαιη συμπεριφορά είτε χωρίς είτε με ψυχωσικό επεισόδιο.Απο κει κ πέρα δεν μπορώ να γνωρίζω όλες τις πιθανότητες.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    ειπα οτι στα τελευταια περιστατικα ημουν καθαρος και γενικα ειμαι καθαρος απο ουσιες και αλκοολ ενα χρονο

Senior Member
    @kavkaz και η ψύχωση μπορεί να βγάλει βίαιη συμπεριφορά στον πάσχοντα.Διαταράσσονται τα συναισθήματα του και η συμπεριφορά του.Συνήθως είναι τρόπος άμυνας η βία τις περισσότερες φορές γιατί νιώθουμε πως απειλούμαστε.

Quote Originally Posted by kavkaz View Post
    αν μπορεις να με κατατοπισεις λιγο...το ενα περιστατικο οπως ειπα ηταν ακραιο ειχα κοψει τις ουσιες και δεν ειχα καποια παρανοια η ψευδαισθηση ξυπνησα μια μερα και ηθελα να το κανω μαλλον για ερεθισμα ανδρεναλινης πηγα το κανα ηρεμος και δεν μπορουσα να σκεφτω συνεπειες οπως η φυλακιση και χαρακτηριστικο ειναι οτι δεν ειχα καποιο συναισθημα ενοχης γιαυτο ρωταω αν ειναι ψυχωτικο γιατι δεν ημουν σε ντελιριο η ψευδαισθηση πανω στην παρορμηση μου σκεφτηκα οτι θα μου δωσει ευχαριστηση...εχω κιαλλα περιστατικα αλλα οχι τοσο δυνατα τα αλλα ηταν η παλι απο παρορμηση η απο ουσιες
    Oπως σου ειπα σε αλλα ποστ μπορει με την ψυχωση να συνυπαρχει και αντικοινωνικη.Εφοσον δεν βρισκοσουν σε επεισοδιο παραληρημα φωνες και τα λοιπα και δεν ειχες παρει ουσιες που εντεινουν την επιθετικοτητα μου κανει περισσοτερο αντικοινωνικη με ψυχωση χωρις να ειμαι γιατρος με επιφυλαξη το λεω.Η αντικοινωνικη ειναι να παραβιαζεις τους νομους και τα δικαιωματα των αλλων χωρις να αισθανεσαι τυψεις και χωρις να σκεφτεσαι οτι θα μπλεξεις με την δικαιοσυνη οταν το κανεις εκεινη τη στιγμη οπου κι αν βρισκεσαι μετα προσπαθει να το κουκουλωσει και παλι δεν ειναι βεβαιο.

http://psychografimata.com/14918/i-a...rosopikotitas/
    Διαβασε το μηπως σε βοηθησει να καταλαβεις αν οντως το εχεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    Boo το να αγχωνεσαι ειναι χειροτερο ,μην αγχωνεσαι.Δεν θα παθεις χειροτερο επεισοδιο
    Εγω βλεπω οτι εχεις επιγνωσει της καταστασης.Απλα αγχωθηκες επειδη αρχισαν να επανερχονται μερικες σκεψεις.Προσπαθησε να χαλαρωσεις ,το ξερω ειναι δυσκολο αλλα για να πολεμησεις αυτην την παθηση θελει δουλεια και υπομονη.
    Τα φαρμακα η γιατρος σου ειχπε να τα αυξησεις? εαν σου ερθουν τετοιες σκεψεις?ετσι ακριβως σ ειχε πει?και ποτε εχεις ξανα ραντεβου με την γιατρο?
    ναι η αληθεια ειναι πως οταν κανω υποτροπη φοβαμαι μην ειναι οπως στην αρχη του επεισοδιου και αγχωνομαι.και νταξει ειμαι σε μια περιοδο που αγχωνομαι.ειναι και τα μαθηματα που κανω και δε μπορω να ανταποκριθω οσο θα ηθελα/επρεπε.και φοβαμαι πως δε θα τα καταφερω του χρονου στις πανελληνιες..
    τα φαρμακα μου ειχε πει η γιατρος να τα αυξησω αν συνεχιζοταν τα συμπτωματα.ετσι μου ειχε πει.ραντεβου εχω σε κανα μηνα περιπου.χτες ημουν λιγο καλυτερα

Quote Originally Posted by serios View Post
    ειναι αληθεια οτι με αγχωνει αρκετα το θεμα με τις εξετασεις γιατι αμα δεν πετυχω τη σχολη που θελω δε ξερω τι θα κανω..προσπαθω να χαλαρωνω καποιες μερες που δεν εχω μαθηματα αλλα για να περασω δε θα επρεπε να χαλαρωνω καθολου..
    οσο για τους δικους μου που δε ξερουν τι συμβαινει ειναι καλυτερα γιατι θα αντιδρουσαν υπερβολικα οπως παντα και θα με εκανε χειροτερα.ασε που ειναι κι αυτοι μερος της συνομωσιας και δε θελω επαφες και πολλα πολλα μαζι τους.δε τους αποκαλυπτω τιποτα.

Quote Originally Posted by kavkaz View Post
    καμια φορα η ψυχωση μπορει να οδηγησει σε βιαιες συμπεριφορες οπως ας πουμε πως οταν καποιος πανω στην ψυχωση αισθανεται συνομωσιες εναντιον τοτε μπορει να γινει επιθετικος προς αυτους που πιστευει πως τον καταδιωκουν ή πιστευει πως θελουν να του κανουν κακο γιατι αισθανεται οτι απελειται.
    εγω γινομουν/γινομαι επιθετικη οταν νιωθω κατι τετοιο αλλα οχι σ φαση να πλακωσω καποιον στο ξυλο..κυριως λεκτικα
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    ναι η αληθεια ειναι πως οταν κανω υποτροπη φοβαμαι μην ειναι οπως στην αρχη του επεισοδιου και αγχωνομαι.και νταξει ειμαι σε μια περιοδο που αγχωνομαι.ειναι και τα μαθηματα που κανω και δε μπορω να ανταποκριθω οσο θα ηθελα/επρεπε.και φοβαμαι πως δε θα τα καταφερω του χρονου στις πανελληνιες..
    τα φαρμακα μου ειχε πει η γιατρος να τα αυξησω αν συνεχιζοταν τα συμπτωματα.ετσι μου ειχε πει.ραντεβου εχω σε κανα μηνα περιπου.χτες και ημουν λιγο καλυτερα

ειναι αληθεια οτι με αγχωνει αρκετα το θεμα με τις εξετασεις γιατι αμα δεν πετυχω τη σχολη που θελω δε ξερω τι θα κανω..προσπαθω να χαλαρωνω καποιες μερες που δεν εχω μαθηματα αλλα για να περασω δε θα επρεπε να χαλαρωνω καθολου..
    οσο για τους δικους μου που δε ξερουν τι συμβαινει ειναι καλυτερα γιατι θα αντιδρουσαν υπερβολικα οπως παντα και θα με εκανε χειροτερα.ασε που ειναι κι αυτοι μερος της συνομωσιας και δε θελω επαφες και πολλα πολλα μαζι τους.δε τους αποκαλυπτω τιποτα.

καμια φορα η ψυχωση μπορει να οδηγησει σε βιαιες συμπεριφορες οπως ας πουμε πως οταν καποιος πανω στην ψυχωση αισθανεται συνομωσιες και συνομωσιες εναντιον τοτε μπορει να γινει επιθετικος προς αυτους που πιστευει πως τον καταδιωκουν ή πιστευει πως τον καταδιωκουν γιατι αισθανεται οτι απελειται.
    εγω γινομουν/γινομαι επιθετικη οταν νιωθω κατι τετοιο αλλα οχι σ φαση να πλακωσω καποιον στο ξυλο..κυριως λεκτικα

Θα τα καταφερεις μην αγχωνεσαι εχεις καιρο για τις πανελληνιες....Μαλλον δεν ηταν υποτροπη αυτο ,απλα σ ηρθε αναλαμπη.Χαιρομαι π ακουω οτι εισαι καλυτερα.
    Απλα απο το αγχος σ εγινε αυτο.προσπαθησε να χαλαρωσεις..
    Στα μαθηματα τι ενοεις?τουλαχιστον διαβαζεις?
    τα ενβασες οπως σ ειπε η γιατρος?
    Ενταξει αμα τα ανεβασεις λογικα θα σ φυγουν τα συμπτωματα...κανε υπομονη μερικες μερες να δραση η παραπανω δοση και θα εισαι κομπλε...

Page 20 of 27 FirstFirst ... 101819202122 ... LastLast