Results 346 to 360 of 394
-
12-07-2016, 18:33 #346
το δευτερο επεισοδιο που ειχα ξεκινησε μετα από ένα περιστατικο που με ειχε εξοργισει αλλα ειχα κοψει και τα χαπια εκεινη την περιοδο με προτροπή γιατρου...
μια άλλη φορα ενώ επαιρνα χαπια ειχα κανει έναν μπαφο με μια παρεα και ειρθαν στιγμιαια ολες οι σκεψεις που ειχα κατά τα επεισοδια...
οποτε αν θες συμβουλη.. να εισαι παντα ηρεμη και να μην πινεις πολύ...
- 12-07-2016, 19:07 #347
δηλαδη μπορουν διαφορες εντονες καταστασεις να προκαλεσουν επεισοδιο απο οτι καταλαβα.οπως πχ πολυ πιεση και πολυ αγχος...σωστα?
ποτο δεν πινω ουτως η αλλως πολυ σπανια κανα ποτηρακι..
τωρα απο ηρεμια απο το Σαββατο και μετα αστα..το εχω ριξει στα xanax για να με ηρεμουν και να χαλαρωνω καπως και απο τις φωνεςείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
12-07-2016, 22:27 #348
Δεν ξέρω αν την κάθε φορά που έχεις φωνές θεωρείται υποτροπή.Συνήθως οι άνθρωποι μαθαίνουν να ζουν με αυτές σιγά σιγά.Σίγουρα στην πορεία μειώνονται συνήθως και με την λήψη των φαρμάκων.Τώρα είναι νωρίς ακόμα και όλο αυτό θεωρείται νομίζω στα πλαίσια της ανάρρωσης σου και όχι υποτροπή.Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
Στην ανάρρωση κάνεις 10 βήματα μπρος και 2 πίσω...υπάρχουν πισωγυρίσματα.Σίγουρα το άγχος,το αλκοόλ,οι πολλοί καφέδες,τα ναρκωτικά δεν κάνουν καλό σε τέτοιες περιπτώσεις.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
12-07-2016, 22:54 #349
μακαρι να ειναι οπως τα λες serios.μακαρι να μην ειναι υποτροπη αλλα κατι αναμενομενο στην πορεια της αναρρωσης.με ηρεμει αυτο το σκεπτικο.μου βγαζει το αγχος γιατι φοβαμαι πολυ την υποτροπη.δε θελω να ξαναπερασω οσα επαθα.
μου εστειλε και πριν λιγο η γιατρος μηνυμα και μου ειπε να περιμενουμε λιγο και θα δουμε λεει.αρα μπορει να ειναι κατι παροδικο που ισως περασει οπως λες κι εσυ.
παντως ειναι βλακεια απο μικροαφορμες να με πιανουν ψυχωτικα.μεγαλη βλακεια.
εσεις επηρεαζεστε απο μικροαφορμες?είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
18-07-2016, 12:11 #350
την Κυριακη παντρευοταν μια κοπελα που ημασταν στην ιδια γειτονια παλια.οι δικοι μου με ειχαν ζαλισει να παω.κι εγω αν και βαριομουν τη φαση ψηνομουν να παω.σκεφτηκα οτι ισως δε θα μπορουσα ομως να κατσω να το ξενυχτησω.οτι θα ηθελα να γυρισω πισω και οτι θα επιαναν παλι οι φωνες γιατι με πιανουν οταν πιεζομαι απο κατι ή οταν θελω να γυρισω σπιτι νωριτερα απο οσο χρειαζεται.βρηκα την προφαση οτι εχω διαβασμα και δεν πηγα παρολο τις πιεσεις.τωρα νιωθω απογοητευση με τον εαυτο μου για τον λογο που δεν πηγα κι εχει αρχισει να με παιρνει πολυ απο κατω..
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
18-07-2016, 12:20 #351
ξυπναω καθε μερα με αγχος χωρις να υπαρχει καποιος προφανης λογος.δε ξερω τι φταιει.νταξει το διαβασμα και πιεση να τα παω καλα ειναι μια αιτια γενικοτερα αλλα δεν νομιζω οτι φταιει αυτο.
παιρνω xanax πιο συχνα απο οτι μου ειχε πει η γιατρος αλλα δεν εχω αλλη "πυροσβεστικη" λυση εκεινες τις ωρες.αν δεν παρω τιποτα κραταει για ωρες πολλεεες.με επιβαρυνει στα ψυχωτικα η ολη φαση.το κακο με τα xanax ειναι οτι με νυσταζουν πολυ και μετα δε μπορω να κανω τιποτα μεσα στη μερα.
εχει κανεις καμια ιδεα σχετικα με το τι μπορω να κανω να νιωθω καλυτερα και να καταπολεμω τη φαση χωρις επιπλεον φαρμακα?είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
18-07-2016, 12:53 #352
γιατι δεν μιλας καλυτερα με γιατρο σου ξανα κ να του πεις ακριβως οσα γραφεις εδω?
ενας τροπος αποφορτισης απο το στρες ειναι η γιογκα..οι αναπνοες..μπορεις να απευθυνθεις σε ενα κεντρο που κανουν αναπνοες ειδικες κ κινησεις ματ κατα του στρες..
18-07-2016, 13:20 #353
ευχαριστω για την απαντηση anxious4ever
ειχα μιλησει με τη γιατρο μου πριν 10 μερες περιπου γιατι με ειχαν πιασει τα ψυχωτικα μου και μου ειχε πει περιμενουμε λιγο και θα δουμε.εχω ξεμεινει και απο λεφτα και δεν εχω καρτα να της στειλω ενα μηνυμα γιατι με μηνυματα μιλαμε γιατι δε μπορω να την πετυχω στο τηλεφωνο.οποτε καταλαβαινεις δεν εχω και λεφτα για γιογκα κλπ.
υπαρχει κατι πιο πρακτικο και αμεσο χωρις λεφτα που μπορω να κανω?
αυτο με τις αναπνοες πως γινεται?είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
18-07-2016, 14:14 #354
ΘΑ ΒΑΛΕΙς στο youtube μια μουσικη που λεγεται delta waves , ειναι χαλαρωτικη μουσικη , θα ξαπλωσεις ανετα καπου δροσερα..θα αναπνεεις απο την μυτη κ θα γεμιζεις την κοιλια με αερα..θα κρατας τον αερα μεσα μετρωντας απο μεσα σου μεχρι το 4..κ θα αφηνεις απαλα τον αερα να βγαινει απο το στομα σου...μετα ξανα κανονικη αναπνοη..καντο οσες φορες εσυ θελησεις κ χρειαστεις..οχι συνεχομενα ομως..αποφορτιζει πολυ απο το στρες..σχεδον σε κοιμιζει..εμενα τουλαχιστον..κατσε κανα μισαωρακι καθε μερα..ή πρωι μεσημερι απογευμα οποτε σε βολευει..οποτε νιωθεις οτι το χρειαζεσαι..το ξυγονο θα καθαρισει τον εγκεφαλο σου..
ομως οχι συνεχομενες βαθιες αναπνοες...κανε βαθιες αναπνοες με κρατημα του αερα καθε 3 λεπτα περιπου..ειναι μια ασκηση που μου την εκανε κ ο ψυχοθεραπευτης μου κ την εχω κανει απειρες φορες σε προγραμματα γιογκα..ειναι μια ασκηση χαλαρωσης κατα του ζαναξ..χεχε
18-07-2016, 21:35 #355
Βοο
μια ερώτηση εχω. Μπορείς να ξεχωρίσεις το φόβο που νιώθεις από την πραγματικότητα που βιώνεις? ή τα ταυτίζεις?
Και φάρμακα παίρνεις εκτός του ζαναξ, εννοώ αντιψυχωσικά?
18-07-2016, 23:29 #356
το δοκιμασα το μεσημερι για 15 λεπτα τη μουσικη με τις αναπνοες με ηρεμησε για καμια ωρα μετα παλι τα ιδια ομως.θα ξαναπροσπαθησω αυριο ομως.
φοβαμαι γιατι τα ψυχωτικα οταν τα παθαινω ειναι πραγματικα.προσπαθω εδω και καποιο διαστημα να λεω οτι ειναι απο μια παθηση ολο αυτο αλλα οταν κανω επεισοδια δε πολυπιανει.χαλαρωνω λιγο απο το αγχος που μου προκαλουν αλλα νταξει δε μπορω να τους ξεφυγω.δε ξερω αν αυτο ρωταγες, αν οχι διορθωσε με
παιρνω 2 αντιψυχωτικα solian 1000mg και dipiperon 120mg και αλλα 3 ακομα φαρμακα που μου εχει δωσει η γιατροςείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
19-07-2016, 00:25 #357
ναι θεωρητικα καταλαβαινω τι λες.
Απλα επειδη ειχα ψυχωσικη μανα, σκεφτομουν αυτο το πραγμα, μα καλά ταυτιζουν αυτο που φοβουνται με αυτο που βιώνουν? δηλαδη ειναι σα να φοβασαι κατι στο μυαλό σου, και μετά να του δίνεις σάρκα και οστά, και να το κάνεις πραγματικότητα.
Σαν αυτοεκπληρουμενη προφητεια, ενα πραγμα...
δεν ξερω, λεω μήπως, ο ψυχωσικός πρέπει να εκπαιδευτεί να διαχειρίζεται τους φόβους του?
Τι επεισοδια κανεις? τι ειναι αυτο που σε φοβιζει?
19-07-2016, 10:26 #358
μπραβο boo που το εκανες! συνεχισε μη το αφηνεις..γενικα ολο αυτο δρα κ μακροπροθεσμα...αν μαθεις την μαγεια της αναπνοης σου θα μπορεσεις ανετα μετα να κοντρολλαρεις το στρες σου..θα μαθεις να αναπνεεις ενστικτωδως μετα απο την κοιλια κ να ηρεμει το κεφαλι..η αναπνοη μας ειναι το σημαντικοτερο ! μη το ξεχνας αυτο..οποτε καντο πολλες φορες μεσα στην ημερα..εγω το κανω καποιες φορες κ μετα με παιρνει κ ο υπνος!
19-07-2016, 10:57 #359
καλημερα
δε νομιζω οτι εχει να κανει με φοβιες το ψυχωτικο επεισοδιο τουλαχιστον σε εμενα.εγω το παθαινω οταν στρεσαρομαι/πιεζομαι με κατι κυριως.ετσι εχω αρχιζει να καταλαβαινω για μενα.υπαρχουν ομως και φορες που το παθαινω στο ασχετο.
τωρα σ αυτο το τελευταιο επεισοδιο απλα με επιασε φοβος μηπως εξελιχθει οπως το προηγουμενο σοβαρο επεισοδιο που ειχα και χασω τελειως τη μπαλα.και ναι μου τα εκανε ολα τα συμπτωματα πιο εντονα αυτη η σκεψη γιατι λεω οχι παλι τα ιδια ακομα οταν ακομα δεν εχω πατησει στα ποδια μου καλα καλα απο το πρηγουμενο.
στα ψυχωτικα μου..βλεπω πραγματα, ακουω φωνες, και εχω παραληρημα.
δε ξερω τι μπορει να βοηθησει καποιον ψυχωσικο.εκανα παλιοτερα ψυχοθεραπεια για 9 μηνες περιπου οντας σε επεισοδιο αλλα δεν ειχα καμια βελτιωσηείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
19-07-2016, 11:12 #360
εφοσον παιρνεις τα φαρμακα σου εισαι σε πολυ καλο σημειο..μη φοβασαι τοσο..γαιτι απο τον φοβο σου νομιζω το προκαλεις εσυ η ιδια το στρες..εισαι ασφαλης..αυτο θα λες απο μεσα σου..
αυτο που εχεις ειναι μια ασθενεια του εγκεφαλου..δεν ειναι ψυχολογικο προβλημα..ειναι ασθενεια κ δυσλειτουργεια του εγκεφαλου σου..οπου παραγονται υπερβολικες ποσοτητες αδρεναλινης κ δημιουργειται η ψυχωση..ο εγκεφαλος ειναι ενας μεγαλος αδενας, παραγει ορμονες κ ουσιες για να λειτουργουμε ..σε μερικους ανθρωπους ο αδενας αυτος καπως δεν λειτουργει εντελως σωστα..
γι αυτο λοιπον υπαρχουν τα φαρμακακια.
οπως εγω εχω προβλημα με τον θυρεοειδη μου κ παιρνω 2 χαπες την μερα..ετσι κ εσυ εχεις αυτο το προβλημα..καποιες φορες εχω υποτροπες κ απορυθμιζομαι..ετσι κ εσυ καποιες φορες εχεις υποτροπες κ απορυθμιζεσαι..
αυτο που εχεις να μη το φοβασαι..να μαθεις να το αγαπας..οπως κεγω εμαθα να αγαπω την ασθενεια μου η οποια ειναι αυτοανοση.
ειναι καθαρα θεμα τυχης κ κληρονομικοτητας..δεν ειναι τρελλα , δεν ειναι νευρωση..δεν ειναι ψυχολογικο προβλημα.θα σε βοηθουσε πιστευεις αν διαβαζες λιγη ψυχιατρικη?
εγω διαβαζω ψυχιατρικη του πανεπιστημιου κ με εχει βοηθησει να κατανοησω πολλα πραγματα για τον εγκεφαλο μας.
οσο λοιπον παιρνεις τα φαρμακα σου θα εισαι καλα..οσον αφορα το στρες..ολοι εχουμε στρες.
προσπαθησε λιγο να μην πιεζεσαι..να λες οχι οταν πιεζεσαι κ να ακους το σωμα σου.