βαρυ ψυχωτικο επεισοδιο μου λενε.. - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 27 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 91 to 105 of 394
    Senior Member
    Nα της πεις πως πιστεύεις σε παραλογισμούς όπως ότι οι γονείς σου δεν είναι οι πραγματικοί σου γονείς, ότι φοβάσαι που βγαίνεις έξω και σε πιάνει άγχος, ότι άκους φωνές (αν ακούς ακόμη), ότι βλέπεις φαντάσματα (αν συνεχίζεις να τα βλέπεις) και ότι θεωρείς πως πολλοί συνωμοτούν εναντίον σου. Επίσης να της πεις πως σκοπεύεις του χρόνου να δώσεις πανελλαδικές (αλήθεια πόσο χρονών είσαι;) και πως αδυνατείς να συγκεντρωθείς να διαβάσεις. Να της πεις πως θεωρείς ως καλύτερη λύση το να διαβάσεις για τις πανελλαδικές και να την ρωτήσεις αν υπάρχει κάποιο φάρμακο το οποίο θα σε βοηθήσει ώστε να μπορέσεις να συγκεντρωθείς για να διαβάζεις. Τέλος να της πεις πως δεν τρέφεσαι σωστά γιατί αυτή την περίοδο δεν έχεις την ψυχολογία να τραφείς σωστά.

Senior Member
    Οι φωνές είναι βασανιστικές τις περισσότερες φορές και αν τις πιστέψεις μπορεί να κάνεις κακό στον εαυτό σου ή σε κάποιον άλλον.Δεν είναι εύκολο να τις αγνοήσεις γιατί ακούγονται πολύ αληθινές.Είναι όμως μια αυταπάτη.Από αυτά που έχω ακούσει γιατί δεν έχω ανάλογη εμπειρία πολλές φορές είναι και αρκετά έξυπνες και σου δίνουν συμβουλές.Μερικά άτομα είχαν φωνές που τους έλεγαν πως είναι αθάνατα και περπατούσαν σε διάβαση με κόκκινο φανάρι με αποτέλεσμα να τους έχουν ατύχημα.Φαντάσου να σου πει μια φωνή ότι μπορείς να πετάξεις και να το πιστεψεις.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    ......................................

Senior Member

Senior Member
    Eπίσης επειδή δεν ξέρεις πως θα είσαι και τι ψυχολογία θα έχεις όταν θα την συναντήσεις δηλαδή μπορεί η διαδρομή που θα κάνεις για να πας στην γιατρό, ή κάτι που θα δεις στον δρόμο να σε αγχώσει, να σε κάνει να κλειστείς και να μην θέλεις να της μιλήσεις καλό θα είναι να έχεις γραμμένα ότι νιώθεις και ότι πιστεύεις ωστέ ακόμα και αν δεν θέλεις για κάποιον λόγο να της μιλήσεις ή δεν σου βγαίνει λέξη εκείνη τη στιγμή, να της δώσει το χαρτί να το διαβάσει. Όσο πιο ειλικρινής θα είσαι τόσο πιο εύκολο θα είναι και για αυτήν αλλά και για εσένα στην πορεία κατ' επέκταση. Με το που θα μπεις θα αφήσεις το χαρτί στο γραφείο της και αν δεν είσαι για κάποιο λόγο σε θέση να μιλήσεις πες της διάβασε το χαρτί...

Senior Member
    @Stavro είναι πολύ δύσκολο να επιχειρηματολογήσεις με έναν ψυχωσικό.Μπορεί να παρερμηνεύει τα λεγόμενα σου να μη έχει σωστή αντίληψη αυτών που λέγονται και να μη μπορεί να εντοπίσει την λογική των επιχειρημάτων.

Όπως είπες ο εγκέφαλος είναι άρρωστος και όσο και να προσπαθείς δεν μπορείς να σκεφτείς λογικά.Κάθε λογικό επιχείρημα πέφτει πάνω σε τοίχο.Ο ψυχωσικός δεν έχει αποδείξεις για αυτά που πιστεύει.Ίσως του παρουσιάστηκαν κάποιες συμπτώσεις που να τον κάνουν να επιμένει στο παραλήρημα του.Γι'αυτό και η ψυχοθεραπεία δεν έχει αποτέλεσμα στην αρχή.Με την βοήθεια των φαρμάκων και όταν ξεπεραστούν τα συμτπώματα ο συνδιασμός ψυχοθεραπείας-φαρμάκων είναι αποτελεσματικός.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Το ότι πίστευα πως είμαι ο Αντίχριστος και ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν κρύβει καμιά αλήθεια.Όταν καθάρισε το μυαλό μου είδα πως έκανα ηλίθιους συσχετισμούς επηρεαζόμενος από τα συναισθήματα μου και την έλλειψη κριτικής ικανότητας.Δεν υπήρχε φίλτρο και τα συμπεράσματα που έβγαζα ήταν αυθαίρετα και γεμάτα από συμπτώσεις.Για ένα διάστημα πιστεύεις πως είναι η πραγματικότητα γιατί το μυαλό σου νοσεί και δημιουργεί μια δική του φανταστική.Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ένας μηχανισμός άμυνας του οργανισμού σε αντίξοες συνθήκες.

Τα συναισθήματα σου είναι μπερδεμένα τώρα και είναι από την πάθηση.Μπορεί να νιώθεις πολλά συναισθήματα αρνητικά μαζί.Όπως φόβο,λύπη,μίσος,άγχος,θυμό και όλα αυτά ταυτόχρονα.Αυτό είναι πολύ επίπονο και σε δυσκολεύει στις συναναστροφές.Είναι φυσιολογικό στο πλαίσιο της πάθησης που όπως σου είπε η γιατρός είναι ψυχωσικό επεισόδιο.

Αυτό που έχεις να της πεις είναι για την βελτίωση που βλέπεις.Όπως ότι έφυγαν οι φωνές,τα φαντάσματα και ότι άλλο σκέφτεσαι.Αν δεν την εμπιστεύεσαι και δεν θέλεις να μιλήσεις νομίζω θα καταλάβει αρκετά πράγματα.

Σου προτείνω να πήγαινες με κάποιο άτομο που ίσως εμπιστεύεσαι στο ταξίδι.Μπορεί να νιώσεις σύγχυση και δυσκολία να σκεφτείς και το να έχεις ένα άτομο κοντά σου βοηθά.
    αυτο με τον μηχανισμο αμυνας μου το ειπε παρομοια και η γιατρος.δηλαδη μου ειπε οτι κατι με ενοχλει στην πραγματικοτητα σας και προσπαθω να ξεφυγω με αυτον τον τροπο.
    αυτο με τα πολλα αρνητικα συναισθηματα μου συμβαινει ειναι η αληθεια και δε μου αρεσει καθοοολου.
    δυστυχως δεν εχω καπιον που να μπορει να ανεβει στην Αθηνα μαζι μου, δεν εχω κανεναν φιλο εδω και με τους δικους μου δεν εχω παρε δωσε μονο τα τυπικα.ειναι και το οικονομικο στη μεση, θελει πολλα λεφτα το ταξιδι. Αθηνα ομως ειναι ο κολητος που θα τον δω και αυτο ειναι καλο,παμε για καφε, και του λεω ανα πασα στιγμη τι μου συμβαινει και ειναι ηρεμος δε φρικαρει οπως αλλοι.θα μεινω σ αυτον για 2 μερες

Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Nα της πεις πως πιστεύεις σε παραλογισμούς όπως ότι οι γονείς σου δεν είναι οι πραγματικοί σου γονείς, ότι φοβάσαι που βγαίνεις έξω και σε πιάνει άγχος, ότι άκους φωνές (αν ακούς ακόμη), ότι βλέπεις φαντάσματα (αν συνεχίζεις να τα βλέπεις) και ότι θεωρείς πως πολλοί συνωμοτούν εναντίον σου. Επίσης να της πεις πως σκοπεύεις του χρόνου να δώσεις πανελλαδικές (αλήθεια πόσο χρονών είσαι;) και πως αδυνατείς να συγκεντρωθείς να διαβάσεις. Να της πεις πως θεωρείς ως καλύτερη λύση το να διαβάσεις για τις πανελλαδικές και να την ρωτήσεις αν υπάρχει κάποιο φάρμακο το οποίο θα σε βοηθήσει ώστε να μπορέσεις να συγκεντρωθείς για να διαβάζεις. Τέλος να της πεις πως δεν τρέφεσαι σωστά γιατί αυτή την περίοδο δεν έχεις την ψυχολογία να τραφείς σωστά.
    της τα ειπε ο κολητος μου την τελευταια φορα που πηγα στη γιατρο, μπηκαμε μαζι μεσα και επειδη εγω δεν ημουν διατεθειμενη να μιλησω της τα ειπε.ολα αυτα που εγραψες τα ξερει η γιατρος.
    ειμαι 28.πριν λιγες μερες ορκιστηκα απο το πρωτο μου πτυχιο κι επειδη δε μ αρεσει το αντικειμενο θελω να κανω κατι αλλο που θα μου αρεσε πολυ
    η αληθεια ειναι πως δεν τρωω οσο ετρωγα πριν 2 μηνες
    θα της ζητησω αν υπαρχει καποιος τροπος για να συγκεντρωνομαι πιο ευκολα.μακαρι να υπαρχει

Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Eπίσης επειδή δεν ξέρεις πως θα είσαι και τι ψυχολογία θα έχεις όταν θα την συναντήσεις δηλαδή μπορεί η διαδρομή που θα κάνεις για να πας στην γιατρό, ή κάτι που θα δεις στον δρόμο να σε αγχώσει, να σε κάνει να κλειστείς και να μην θέλεις να της μιλήσεις καλό θα είναι να έχεις γραμμένα ότι νιώθεις και ότι πιστεύεις ωστέ ακόμα και αν δεν θέλεις για κάποιον λόγο να της μιλήσεις ή δεν σου βγαίνει λέξη εκείνη τη στιγμή, να της δώσει το χαρτί να το διαβάσει. Όσο πιο ειλικρινής θα είσαι τόσο πιο εύκολο θα είναι και για αυτήν αλλά και για εσένα στην πορεία κατ' επέκταση. Με το που θα μπεις θα αφήσεις το χαρτί στο γραφείο της και αν δεν είσαι για κάποιο λόγο σε θέση να μιλήσεις πες της διάβασε το χαρτί...
    πολυ καλη ιδεα αυτο με το χαρτι.αυτο θα κανω αλλα δε θυμαμαι και με ακριβεια τα παντα, κατι εχει παθει η μνημη μου απο τοτε που αυξησαμε το solian

Quote Originally Posted by serios View Post
    @Stavro είναι πολύ δύσκολο να επιχειρηματολογήσεις με έναν ψυχωσικό.Μπορεί να παρερμηνεύει τα λεγόμενα σου να μη έχει σωστή αντίληψη αυτών που λέγονται και να μη μπορεί να εντοπίσει την λογική των επιχειρημάτων.

Όπως είπες ο εγκέφαλος είναι άρρωστος και όσο και να προσπαθείς δεν μπορείς να σκεφτείς λογικά.Κάθε λογικό επιχείρημα πέφτει πάνω σε τοίχο.Ο ψυχωσικός δεν έχει αποδείξεις για αυτά που πιστεύει.Ίσως του παρουσιάστηκαν κάποιες συμπτώσεις που να τον κάνουν να επιμένει στο παραλήρημα του.Γι'αυτό και η ψυχοθεραπεία δεν έχει αποτέλεσμα στην αρχή.Με την βοήθεια των φαρμάκων και όταν ξεπεραστούν τα συμτπώματα ο συνδιασμός ψυχοθεραπείας-φαρμάκων είναι αποτελεσματικός.
    αυτο το 10ημερο περιμενω να με παρουν απο το ΚΨΥ εδω για ψυχολογο.ειχε αναμονη 3 μηνες.τωρα θα κλεισω 3 μηνες σε 2-3 μερες.καλυτερα πιστευεις να μην παω ακομα σε ψυχολογο τωρα?πρεπει να ειμαι πιο ηρεμη?

Banned
    Quote Originally Posted by boo View Post
    τα φαντασματα εχουν σχεδον εξαφανιστει, οι φωνες επισης αρκετα, τωρα μου λενε οτι ειμασε εδω κι ας μην μας ακους συχνα, γιατι εισαι ετσι χαλια?μην παιρνεις τα φαρμακα, μην πιστευεις κανεναν, μονο εμας, θελουμε να εισαι καλα, μην μιλας με εκεινον, μην κανεις αυτο.αυτα πανω κατω εδω και λιγες μερες
    πως ακους τις φωνες? σαν να είναι εξω από σενα.. σαν να σου μιλαει καποιος άλλος ή μεσα στο κεφαλι σου σαν εντονες σκεψεις?

Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    πως ακους τις φωνες? σαν να είναι εξω από σενα.. σαν να σου μιλαει καποιος άλλος ή μεσα στο κεφαλι σου σαν εντονες σκεψεις?
    καποιες φορες τις ακουω με τα αυτια μου, αλλες φορες ειναι σαν οι 2 φωνες να μιλανε μεσα στο κεφαλι μου, λες και εχουν κανει καταλυψη στο μυαλο μου και μιλανε αυτες.την τελευταια εβδομαδα εχουν λιγοστεψει αρκετα αυτες που ακουγα με τα αυτια μου και οι περισσοτερες ειναι σαν να μιλανε μεσα στο κεφαλι μου
    εσυ πως τις ακους?
    καποιες φορες η γειτονισα βαζει τηλεοραση και ακουγεται ως εδω και οσες φορες εγινε αυτο ηταν σαν η φωνη του ομιλητη να μιλαει για καταστασεις που μου συμβαινουν, σαν να μιλανε για μενα δηλαδη. απο τοτε δεν ξανανοιξα τηλεοραση

Banned
    τωρα με το abilify των 30 δεν ακουω τιποτα :)

αλλα όταν ακουγα ηταν και τα δυο και μεσα στο μυαλο μου... οπου εκει την εψαχνα την δουλεια τι είναι αληθεια και τι όχι...

αλλα όταν τις ακουγα σαν από μεγαφωνο από εξωτερικη πηγη εκει εδινα ρεστα... ποτε δεν μου παν κατι αρνητικο.. ποτε δεν μου παν να κανω κατι κακο, ότι ειπαν αργοτερα στα ''καλα'' μου τα διασταυρωσα και ειδα ότι πολλοι κουβαλάνε την ιδια ''τρελλα''...

αυτό που λες για την τηλεοραση μου συνεβη με το ραδιο... αλλα όχι σαν να μιλαει ο ομιλητης για μενα αλλα σαν υποσυνειδητο μηνυμα.. πισω από τα τραγουδια που ακουγα

Senior Member
    το abilify ειναι αντιψυχωτικο ε?ειναι καλο?καινουριο ή παλιο?
    τυχερος που δε σου ειπαν αρνητικα πραγματα, οταν σου λεγανε ωραια και ηρεμα πραγματα σου αρεσε?εμενα ναι
    αν θυμασαι και δεν εχεις προβλημα θες να μου πεις ενα υποσυνειδητο μηνυμα που ακουσες?απο απλη περιεργεια..

Senior Member
    Μπου μην ψάχνεις κούκλα μου αυτά θα σου έρθουν καινούριες ιδέες άστο τώρα όταν θα σαι καλύτερα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    οκ! κατι θα ξερεις για να το λες..

Banned
    ναι αντιψυχωτικο 3ης γενιας.. ισως και ότι ποιο καινουριο εχει βγει, κυκοκλοφορει και σε ενεσιμο.. η συμμετοχη επεσε στα 20 ευρω για το 30αρι οποτε είναι πλεον πολύ προσιτο

τα θυμαμαι όλα γιατι ένα μεγαλο κομματι τα εγραψα... ας πουμε απλα ότι στο τελος της ολης φασης ηταν ένα ελπιδοφορο μηνυμα για το μελλον

Senior Member
    @boo δεν θα σου πω να μη πας στην ψυχολόγο.Αφού παίρνεις φάρμακα ο συνδιασμός με ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματικός.Εγώ δεν μπορούσα να λειτουργήσω με το να κάνω διάλογο και να καταλαβαίνω αυτά που μου λένε.Κάθε περίπτωση όμως είναι διαφορετική.

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή το βασικό είναι να παίρνεις σωστά τα φάρμακα.Έπειτα όταν θα σε ηρεμήσουν κάπως μπορείς να μάθεις με την ψυχολόγο τεχνικές για να κοντρολάρεις το άγχος και εργαλεία για το πως να χειρίζεσαι τις φωνές αν σου μείνουν γιατί μερικές φορές δεν εξαλείφονται όλα τα συμπτώματα με τα φάρμακα.

Page 7 of 27 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast