Άγχος; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 63

Thread: Άγχος;

Quote Originally Posted by NickosDark View Post
    Επειδη και γω ο ιδιος υποφερω πολυ συνοματε απο τις δικες σου σκεψεις (υποχονδριαση το λεω εγω για μενα :P ), θα σου δωσω την εξης συμβουλη: Καθε φορα που θα σκεφτεσαι οτι εχεις κατι παρα πολυ κακο να σκεφτεσαι τα προσωπα των ιατρων σου που σε εξετασαν και σε βρηκαν υγιη, ποσο ηρεμα ηταν, σχεδον ειρωνικα και πως σου ελεγαν πως ειναι απλα αγχος. Ειναι επιστημονες και η γνωμη τους εχει κυρος. Επισης να σκεφτεσαι συνδυαστικα με το οτι οι αιματολογικες σου ηταν εξισου καλες.
    πολύ καλό σκεπτικό αυτό και λύση, το κάνω κ εγώ. Σ'ευχαριστώ που το ανέφερες

Senior Member
    Quote Originally Posted by treasure_octopus View Post
    πολύ καλό σκεπτικό αυτό και λύση, το κάνω κ εγώ. Σ'ευχαριστώ που το ανέφερες
    Αλιμονο! Εαν εχω κατι που μπορει να βοηθησει φυσικα και θα το δωσω σε ανθρωπους που περνανε οτι και εγω!

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου! Θα προσπαθήαω να την εφαρμόσω. Τι να πω; Ίσως όσο πλησιάζει ο καιρός για τις εξετάσεις να συσσωρεύεται η κούραση και οργανισμός μου να <<ξεσπά>> κατά αυτόν τον τρόπο. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω. Ας ελπλισουμε να περάσει γρήγορα ο καιρός..

Εσύ πέρα από τις σκέψεις αυτές αισθάνεσαι και κάτι άλλο; Εννοώντα κάτι σωματικό που μπορεί να προκαλείται από τις σκέψεις σου αυτές;

Senior Member
    Quote Originally Posted by nikos04 View Post
    Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου! Θα προσπαθήαω να την εφαρμόσω. Τι να πω; Ίσως όσο πλησιάζει ο καιρός για τις εξετάσεις να συσσωρεύεται η κούραση και οργανισμός μου να <<ξεσπά>> κατά αυτόν τον τρόπο. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω. Ας ελπλισουμε να περάσει γρήγορα ο καιρός..

Εσύ πέρα από τις σκέψεις αυτές αισθάνεσαι και κάτι άλλο; Εννοώντα κάτι σωματικό που μπορεί να προκαλείται από τις σκέψεις σου αυτές;
    Καλα ασε με εμενα... :P Ειχα μουδιασματα καθε μερα, ενιωθα οτι το ενα μου ποδι δεν με κραταει και τρεμει (ειδικα οταν κατεβαινα σκαλες), παθαινα μουδιασματα σε χερια-ποδια σε σημειο να τσιμπιεμαι καθε 2 λεπτα για να βεβαιωθω οτι ειμαι καλα, ζαλες τρομερες, να ανεβαζω παλμους σαν τρελος, να εχω κατι περιεργα τσιμπηματα στο κεφαλι σε συγκεκριμενα σημεια, Εξαψεις, η ξαφνικα να κρυωνω, αλλοτε δεν μπορουσα να εστιασω το βλεμμα μου καπου, βουητα στα αφτια (γιατι εχω και ενα μικρο θεμα με τον λαβυρινθο στο αριστερο αφτι), αναγουλες, σφυξιματα, να νιωθω οτι μουδιαζω λιγο πριν με παρει ο υπνος και να πεταγομαι απο το κρεβατι, οτι μπορεις να φανταστεις γενικα απο τα ψυχοσωματικα που λενε το εβγαζα (και ακομα και τωρα καμια φορα αλλα οχι τοσο εντονα).

Πηγα σε παθολογο μου λεει δεν εχεις κατι, πηγα και σε νευρολογο μου ειπε το ιδιο και μου λεει μαλλον ειναι αγχος, εκανα και εξετασεις αιματος για τους μυς και μια γενικη, ολα αψογα. Ε τωρα θελω να παω και σε εναν καρδιολογο να μου φυγει η περιεργεια.

Άτιμο πράγμα το άγχος λοιπόν. Ελπίζω να αισθανθείς σύντομα καλά!

Senior Member
    Άτιμο πράγμα το άγχος λοιπόν. Ελπίζω να αισθανθείς σύντομα καλά!
    Παρομοιως και εις διπλουν καθως το εχεις δυο φορες παραπανω αναγκη λογω πανελλαδικων! Το εχω περασει το λουκι δυο χρονιες κι ολας οποτε καταλαβαινω.

treasure_octopus αισθάνθηκα πάλι την ανάγκη να σου γράψω, να σου περιγράψω κάτι που αισθάνθηκα σήμερα. Ένα άσχετο γεγονός που συνέβη σήμερα το βράδυ με αναστάτωσε και έτσι άρχισα να βάζω τις φωνές. Αρκετά δυνατά θα έλεγα. Ξαφνικά αισθάνθηκα να ζεσταίνομαι και μία πίεση στο κεφάλι μου. Μετά ξεκλινησε η καρδία μου να χτυπάει γρήγορα, να ιδρώνω. Ξάπλωσα να ηρεμήσω και θυμήθηκα όταν πρωτοξεκίνησε όλο αυτό το θέμα με τις ταχυκαρδίες. Ταράχτηκα. Τώρα προσπαθώ να ηρεμήσω. Κλείνω τα μάτια και τα ανολιγω ξανά για να βεβαιωθώ ότι όλα είναι καλά..

treasure_octopus αισθάνθηκα πάλι την ανάγκη να σου γράψω, να σου περιγράψω κάτι που αισθάνθηκα σήμερα. Ένα άσχετο γεγονός που συνέβη σήμερα το βράδυ με αναστάτωσε και έτσι άρχισα να βάζω τις φωνές. Αρκετά δυνατά θα έλεγα. Ξαφνικά αισθάνθηκα να ζεσταίνομαι και μία πίεση στο κεφάλι μου. Μετά ξεκλινησε η καρδία μου να χτυπάει γρήγορα, να ιδρώνω. Ξάπλωσα να ηρεμήσω και θυμήθηκα όταν πρωτοξεκίνησε όλο αυτό το θέμα με τις ταχυκαρδίες. Ταράχτηκα. Τώρα προσπαθώ να ηρεμήσω. Κλείνω τα μάτια και τα ανολιγω ξανά για να βεβαιωθώ ότι όλα είναι καλά..

Γεια σου Νίκο μου, ήθελα να μάθω νέα σου. Λογικό δεν είναι εφόσον φώναξες και γέμισες ένταση το σώμα σου να αισθάνεσαι όλο αυτό? Οι φωνές φέρνουν πάντα πίεση στο κεφάλι και ζέστη καθώς ο οργανισμός ανεβάζει θερμοκρασία από την ένταση για να μπορέσει και αυτός να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό. Η καρδούλα σου χτυπάει λόγο πίεσης και φόβου. Έχεις αν δεις καμιά σειρούλα η κάτι να διαβάσεις να φύγει το μυαλό σου από αυτές τις σκέψεις? Πριν ξαπλώσεις δηλαδή κάνε κάτι να βάλεις άλλες σκέψεις μέσα σου. Μπορείς?

Ναι μπορώ! Πολύ λογικό θα έλεγα, αν σκεφτείς το πόσο πολύ φώναξα. Απλά όλο αυτό που θύμησε την παλιά κατάσταση (όταν δηλαδή ξάπλωνα στο κρεβάτι και ασθανόμουν ταχυκαρδίες) και δεν μπορούσα να χαλαρώσω. Τώρα είμαι λίγο καλύτερα όμως. Σε ευχαριστώ. Ίσως να χρειάζεται όμως και συτό το ξέσπασμα που και που!

Όσο για εμένα είμαι αρκετλα καλά θα έλεγα. Πλέον πλησιάζει ο καιρός (για τις Πανελλήνιες) και είμαι απασχολημένος με το διάβασμα χωρίς το μυαλό μου να πηγαίνει καπου αλλού. Ε, έπαιξαν και οι βόλτες κάποιο ρόλο σε όλο αυτό!

Tέλεια! κι αν βρεις καμιά καλη σειρά να μου προτείνεις και μένα ή κανένα ωραίο βιβλιο για να κάνω το ίδιο. Ξέρω πως είναι αυτό το συναίσθημα με τις ταχυκαρδίες, το έχω περάσει κι εγώ πολλές φορές δυστυχώς και μου έχει συμβεί και πρόσφατα, ξέρω την απόγνωση που σου φέρνει και τό φόβο. Αλλά ας πέρνουμε δύναμη ο ένας απ'τον άλλο, να βλέπουμε και ότι δεν το περνάμε μόνο εμείς αλλά και γραφοντάς το ότι τελικά είναι απλά στο μυαλό μας. Μη νομίζεις κι εγώ προσπαθώ να το διώχνω. Πάμε να ξεκουραστούμε και να μου πεις όποτε θες για σειρές ή βιβλία. Δε χρειάζονται ευχαριστώ, μόνο να γινόμαστε καλά. Όσο αναφορά το ξέσπασμα ναι σίγουρα χρειάζεται σε όλους μας! Καλό κάνει πολλές φορές και φέρνει και κάποια θετικά αποτελέσματα.

Βιβλία δεν πολυδιαβάζω. Μιας και που ρωτάς όμως για σειρές παρακολουθούσα φανατικά το Grey's Anatomy. Θέλω να ασχοληθώ με τον τομέα της υγείας σε επίπεδο ερευνητικό οπότε με ενδιαφέρουν σειρές ιατρικού περιεχομένου. Επειδή διαβάζω όμως δεν έχω χρόνο να το παρακολουθώ. Του χρόνου με το καλό. Εσύ έχεις σπουδάσει Ιατρική, Νοσηλευτική ή κάτι αντίστοιχο;

Βιβλία δεν πολυδιαβάζω. Μιας και που ρωτάς όμως για σειρές παρακολουθούσα φανατικά το Grey's Anatomy. Θέλω να ασχοληθώ με τον τομέα της υγείας σε επίπεδο ερευνητικό οπότε με ενδιαφέρουν σειρές ιατρικού περιεχομένου. Επειδή διαβάζω όμως δεν έχω χρόνο να το παρακολουθώ. Του χρόνου με το καλό. Εσύ έχεις σπουδάσει Ιατρική, Νοσηλευτική ή κάτι αντίστοιχο;
    Στο εύχομαι να περάσες όπου θεωρείς ότι σου ταιριάζει, αγαπάς και θες να ασχοληθείς. Εγώ είμαι σε κάτι παρεμφερές ναι. Εύχομαι να είσαι καλύτερα σήμερα

treasure_octopus καλά είμαι σε ευχαριστώ. Μόνο που με τα τελευταία γεγονότα πότε-πότε αισθάνομαι ότι έχω ένα πλάκωμα στην αριστερή μεριά του στήθους. Δεν μπορώ όμως ακριβώς να το προσδιορίσω. Άλλοτε το αισθάνομαι και άλλοτε όχι. Δεν μπήκα στο Internet να αναζητήσω πιθανή εξήγηση (πρόοδος Άλλωστε επισκέφτηκα καρδιολόγο όταν είχα ταχυκαρδίες πριν 2 μήνες και μου έκανε καρδιογράφημο, υπέρηχο κλπ. Με διαβεβαίωσε ότι δεν τρέχει κάτι. "Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι σκέφτομαι. Έχω την πιστοποίηση του γιατρού." Μπορεί όμως να είναι από το άγχος; Ή από κακή στάση πχ. στον ύπνο; Ή από πιθανό κρυολόγημα;

Επίσης έχω κάνει και αιματολογικές εξετάσεις και ήταν εξίσου καλές.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast