το διάβασα και μου άρεσε - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 46
    Senior Member
    Παροτι εχω διαβασει παρα πολλα βιβλια , δεν εχω διαβασει ουδεποτε μυθιστορημα , αν εξαιρεσω του Ιουλιου Βερν , ουταν ημουν 15 -17 ............... διαβαζω βιβλια πανω στην ανθρωπινη φυση .......τωρα προσπαθω να διαβασω ( δυσκολευομαι να συγκεντρωθω μερικες φορες ) , ' ο δρομος του ειρηνικου πολεμιστη ' του Dan Millman , και το ' Super Brain ' του Deepak Chopra , μαρεσει ο Ντιπακ .............. διαβαζω και πολλα περιοδικα περι μοτοσυκλεττων !! ο μεγαλος μου ερωτας ........θελω να προσθεσω αλλη μια στην συλλογη μου ............και περιοδικα περι ρολογιων υψηλης ωρολογοποιοιας , αλλος μεγαλος ερωτας , αλλα δεν σκοπευω να προσθεσω αλλο , ειναι πολυ ακριβα για τις εποχες .......

Ωραία όλα αυτα που λέτε.... εξαρτάται πόσο ισχυρές και ανθεκτικές είναι οι νοητικές αλυσίδες με τις οποίες σας/μας έχουν δέσει. Κι οσο καιρο καποιος ήταν ή εξακολουθεί να είναι δεμενος μ' αυτες έχει στερηθεί της εμπειρίας της ζωης, άρα ότι θα δοκιμάζει θα καταλήγει πιθανότατα σε αποτυχία.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mariah View Post
    Απο ολα ! Ας ειναι καλα η δανειστικη βιβλιοθηκη του δημου μου, το μονο προβλημα ειναι οτι εχω 15 μερες περιθωριες για να τα διαβασω :P

Τωρα διαβαζω Terry Hayes - Ο προσκυνητης (ολοκληρος τομος 800 σελιδων :P )

Μια απο τα ίδια. Κι εγω επαιρνα βιβλια απο την δανειστικη βιβλιοθήκη, αλλα εχω να πάρω πανω απο μηνα γτ αγόρασα 5 βιβλία και θέλω να τα τελειωσω πριν ξανα νοικιάσω. Τελευταίο που είχα πάρει ήταν ενα φοβερό βιβλίο του Α. Τζέι Καζίνσκι "Ο τελευταίος καλός ανθρωπός".
    Η υπόθεση ήταν πως σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν μυστηριωδώς κάποιοι ανθρωποι έχοντας ενα πύρινο σημάδι να διατρέχει ολόκληρη τη ράχη τους.
    Στη Βενετία ένας αστυνομικός καταλαβαίνει τη σύνδεση των φόνων.
    Στην Κοπεγχάγη, όταν φτάνει το σήμα της Ιντερπόλ για τις μυστηριώδεις δολοφονίες, την υπόθεση αναλαμβάνει ο ντετέκτιβ Νιελς. Η αποστολή του είναι να βρει τους «καλούς ανθρώπους» της Δανίας και να τους προειδοποιήσει. Όμως αυτός έχει εκπαιδευτεί να διακρίνει μόνο το κακό και σιγά σιγα τα ονόματα στη λίστα του διαγράφονται, καθώς ανακαλύπτει τα μυστικά και τα κρυφά πάθη τους.
    Τη στιγμή που ετοιμάζεται να τα παρατήσει, συναντά τη Χάννα, μια αστροφυσικό. Μαζί θα αρχίσουν να συναρμολογουν κομμάτι κομμάτι τα στοιχεία του παζλ για την εξήγηση αυτών των θανάτων.
    Φοβερη υπόθεση μα αγωνία και μυστηριο. Σου το συνιστώ!!

Ο προσκυνητής; δεν το εχω διαβάσει. Τι υπόθεση εχει;
    Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Eμένα αγαπημένο μου είναι αυτό!

Γιάννης Κουτσοπόδης
    Ο Γιάννης Κουτσοπόδης ήταν ένας άντρας που εργαζόταν ως ξυλοκόπος.
    Μια μέρα, ο Γιάννης αγόρασε ένα ηλεκτρικό πριόνι πιστεύοντας ότι θα τον διευκόλυνε πολύ στη δουλειά.
    Η ιδέα του θα ήταν πολύ επιτυχημένη, αν είχε προνοήσει να μάθει πρώτα να χειρίζεται το πριόνι — αλλά δεν το έκανε.
    Ένα πρωί, ενώ δούλευε στο δάσος, το ουρλιαχτό ενός λύκου έκανε τον ξυλοκόπο να χάσει την συγκέντρωση του… Το ηλεκτρικό πριόνι τού γλίστρησε από τα χέρια, και ο Γιάννης τραυματίστηκε σοβαρά στα δυο του πόδια.
    Τίποτα δεν μπόρεσαν να κάνουν οι γιατροί για να τα σώσουν, κι έτσι ο Γιάννης Κουτσοπόδης —σαν θύμα της προφητικής μοίρας που έφερε τ’ όνομα του—, έμεινε ακρωτηριασμένος πάνω σε μια αναπηρική πολυθρόνα για το υπόλοιπο της ζωής του.
    Ο Γιάννης έπεσε σε κατάθλιψη για πολλούς μήνες
    εξαιτίας του ατυχήματος. Μετά από ένα χρόνο, φάνηκε ότι λίγο λίγο άρχιζε να καλυτερεύει.
    Ωστόσο, κάτι συνωμότησε ενάντια στην ψυχική του ανάρρωση και, ξαφνικά, ξανάπεσε στη βαθιά και απύθμενη κατάθλιψη.
    Οι γιατροί τον έστειλαν στον ψυχίατρο.
    Ο Γιάννης Κουτσοπόδης, αφού αντιστάθηκε λίγο, πήγε να επισκεφθεί έναν ειδικό.
    Ο ψυχίατρος ήταν ευχάριστος και ήρεμος. Ο Γιάννης ένιωσε αμέσως εμπιστοσύνη και του διηγήθηκε εν συντομία τα γεγονότα που τον είχαν οδηγήσει σε αυτήν την ψυχολογική κατάσταση.
    Ο ψυχίατρος του είπε πως καταλάβαινε την κατάθλιψη του. Η απώλεια των ποδιών ήταν, πράγματι, μια αιτία που δικαιολογούσε την αγωνία του.
    «Δεν είναι αυτό, γιατρέ» είπε ο Γιάννης. «Η κατάθλιψη μου δεν έχει να κάνει με την απώλεια των ποδιών μου. Δεν είναι η αναπηρία που με ενοχλεί πιο πολύ. Αυτό που με πονάει περισσότερο είναι η αλλαγή στη σχέση μου με τους φίλους μου.»
    Ο ψυχίατρος άνοιξε τα μάτια κι έμεινε να τον κοιτάζει περιμένοντας εξηγήσεις.
    «Πριν το ατύχημα, οι φίλοι μου έρχονταν κάθε Παρασκευή να με βρουν για να πάμε για χορό. Μια-δυο φορές τη βδομάδα μαζευόμασταν για να βουτήξουμε στο ποτάμι και να παραβγούμε στο κολύμπι. Μέχρι λίγες μέρες πριν από την εγχείρηση μου, πηγαίναμε τις Κυριακές για τρέξιμο δίπλα στη θάλασσα. Ωστόσο, φαίνεται πως εξαιτίας αυτού του ατυχήματος, όχι μόνο έχασα τα
    πόδια μου, αλλά και οι φίλοι μου έχασαν την όρεξη τους να μοιράζονται πράγματα μαζί μου. Κανένας τους δεν με έχει ξανακαλέσει από τότε, πουθενά.
    Ο ψυχίατρος τον κοίταξε και χαμογέλασε.
    Του ήταν δύσκολο να πιστέψει ότι ο Γιάννης Κουτσοπόδης δεν καταλάβαινε πόσο παράλογος ήταν ο συλλογισμός του…
    Ωστόσο, ο ψυχίατρος αποφάσισε να του μιλήσει ανοιχτά για την περίπτωση του. Αυτός ήξερε καλύτερα απ’ όλους ότι το μυαλό κρύβει ειδικούς μηχανισμούς που μπορεί να καταστήσουν κάποιον άνθρωπο εντελώς ανίκανο να αντιληφθεί τα προφανή και αυτονόητα.
    Ο ψυχίατρος εξήγησε στον Γιάννη Κουτσοπόδη ότι οι φίλοι του δεν τον απέφευγαν επειδή δεν τον αγαπούσαν ή επειδή τον απέρριπταν. Αν και ήταν οδυνηρό, το ατύχημα είχε αλλάξει την πραγματικότητα. Είτε του άρεσε είτε όχι, δεν ήταν πια ο ιδανικός σύντροφος για όσα μοιράζονταν πριν.
    «Μα, γιατρέ» τον διέκοψε ο Γιάννης Κουτσοπόδης, «εγώ ξέρω ότι μπορώ να κολυμπήσω, να τρέξω, ακόμα και να χορέψω. Ευτυχώς, έχω μάθει να χειρίζομαι άριστα την αναπηρική μου καρέκλα και τίποτ’ απ’ αυτά δεν μου είναι εμπόδιο.»
    Ο γιατρός τον ηρέμησε και συνέχισε να του εξηγεί. Οπωσδήποτε, δεν είχε τίποτα εναντίον στο να συνεχίσει να κάνει τα ίδια πράγματα• αντιθέτως, ήταν πολύ σημαντικό να μην τα παρατήσει. Απλώς, ήταν δύσκολο να συνεχίσει να προσπαθεί να τα μοιραστεί με τους παλιούς του φίλους.
    Ο ψυχίατρος εξήγησε στον Γιάννη ότι, στην πραγματικότητα, μπορούσε να κολυμπήσει, αλλά θα έπρεπε να συναγωνιστεί αυτούς που είχαν την ίδια δυσκολία με τον ίδιο… Ότι μπορούσε να πάει για χορό, αλλά σε κάποια λέσχη με άλλους που επίσης δεν θα είχαν πόδια… Μπορούσε να προπονείται δίπλα στη θάλασσα, αλλά θα έπρεπε να μάθει να το κάνει με άλλους ανάπηρους.
    Ο Γιάννης έπρεπε να καταλάβει ότι οι φίλοι του δεν θα ήταν πια μαζί του όπως πριν, γιατί τώρα οι συνθήκες μεταξύ τους ήταν πολύ διαφορετικές… Δεν ήταν πια όμοιοι.
    Για να μπορέσει να κάνει αυτά που επιθυμούσε —και άλλα περισσότερα—, θα ήταν καλύτερα να συνηθίσει να τα κάνει με τους ομοίους του. Θα έπρεπε, λοιπόν, να αφιερωθεί στο να δημιουργήσει νέες σχέσεις με ανθρώπους σαν κι αυτόν.
    Ο Γιάννης αισθάνθηκε σαν να τραβήχτηκε ένα πέπλο μέσα στο μυαλό του, κι αυτή η αίσθηση τον γαλήνεψε.
    «Είναι δύσκολο να σας εξηγήσω πόσο ευγνώμων σας είμαι για τη βοήθεια σας, γιατρέ» είπε ο Γιάννης. «Με έφεραν εδώ οι φίλοι σας σχεδόν με το ζόρι, αλλά τώρα βλέπω πως είχαν δίκιο. Κατάλαβα το μήνυμα σας και σας βεβαιώνω πως θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας, γιατρέ. Ευχαριστώ πολύ, η επίσκεψη μου εδώ ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμη.
    «Νέες σχέσεις με ανθρώπους σαν κι εμένα» επαναλάμβανε ο Γιάννης για να μην το ξεχάσει.
    Και τότε, ο Γιάννης Κουτσοπόδης βγήκε από το ιατρείο και γύρισε σπίτι του…
    Έβαλε μπρος το ηλεκτρικό του πριόνι…
    Σχεδίαζε να κόψει τα πόδια όλων των φίλων του, κι έτσι να «δημιουργήσει» κάποιους σαν κι αυτόν

χαχαχα φοβερη δουλεια εκανε ο ψυχολόγος... δημιούργησε τον σχιζοφρενή με το αλυσοπρίονο :ρ
    Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Παροτι εχω διαβασει παρα πολλα βιβλια , δεν εχω διαβασει ουδεποτε μυθιστορημα , αν εξαιρεσω του Ιουλιου Βερν , ουταν ημουν 15 -17 ............... διαβαζω βιβλια πανω στην ανθρωπινη φυση .......τωρα προσπαθω να διαβασω ( δυσκολευομαι να συγκεντρωθω μερικες φορες ) , ' ο δρομος του ειρηνικου πολεμιστη ' του Dan Millman , και το ' Super Brain ' του Deepak Chopra , μαρεσει ο Ντιπακ .............. διαβαζω και πολλα περιοδικα περι μοτοσυκλεττων !! ο μεγαλος μου ερωτας ........θελω να προσθεσω αλλη μια στην συλλογη μου ............και περιοδικα περι ρολογιων υψηλης ωρολογοποιοιας , αλλος μεγαλος ερωτας , αλλα δεν σκοπευω να προσθεσω αλλο , ειναι πολυ ακριβα για τις εποχες .......

Κι εγω διαβαζω διαφορα, αλλα μου αρέσουν τα μυθιστορήματα πάρα πολυ. Ειχα βρει το δρόμο του ειρηνικου πολεμιστη αλλα δεν ηξερα αν είναι καλό και δεν το πηρα. Για τι μιλάει; είναι καλό;

Senior Member
    Quote Originally Posted by archangel View Post
    Κι εγω διαβαζω διαφορα, αλλα μου αρέσουν τα μυθιστορήματα πάρα πολυ. Ειχα βρει το δρόμο του ειρηνικου πολεμιστη αλλα δεν ηξερα αν είναι καλό και δεν το πηρα. Για τι μιλάει; είναι καλό;
    Ειναι ενας νεαρος που γυμναζεται , και συναντα εναν γερο , που του ' μαθαινει ' τον σωστο τροπο να σκεφτεται , δλδ φιλοσοφει πανω στην ζωη , γενικως , ειναι καλο ................θα τολεγα ' δοκιμιο ' , οχι μυθιστορημα ........εχει ' αποσταγματα ' σοφιας ' ................δεν ειναι μεγαλο βιβλιο , 13 ευρω δλδ , αλλα ειναι απ αυτα που τα διαβαζω , και υπογραμιζω με κιτρινο τα επιμαχα σημεια .......γενικως παιρνω βιβλια , που εχουν αποσταγματα σοφιας , που εχουν εφαρμογη στην καθημερινη ζωη , η στη ζωη γενικοτερα , και υπογραμμιζω τα ενδιαφεροντα σημεια , ωστε να τα ξαναδιαβαζω .....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ειναι ενας νεαρος που γυμναζεται , και συναντα εναν γερο , που του ' μαθαινει ' τον σωστο τροπο να σκεφτεται , δλδ φιλοσοφει πανω στην ζωη , γενικως , ειναι καλο ................θα τολεγα ' δοκιμιο ' , οχι μυθιστορημα ........εχει ' αποσταγματα ' σοφιας ' ................δεν ειναι μεγαλο βιβλιο , 13 ευρω δλδ , αλλα ειναι απ αυτα που τα διαβαζω , και υπογραμιζω με κιτρινο τα επιμαχα σημεια .......γενικως παιρνω βιβλια , που εχουν αποσταγματα σοφιας , που εχουν εφαρμογη στην καθημερινη ζωη , η στη ζωη γενικοτερα , και υπογραμμιζω τα ενδιαφεροντα σημεια , ωστε να τα ξαναδιαβαζω .....

Φαινεται ενδιαφέρον!!! Θα το διαβάσω...
    Νομίζω ότι πρεπει να το συστησουμε στον why αυτό το βιβλίο :ρ .

Banned
    και εγω αυτο διαβαζω τωρα...

Senior Member
    Εχει διαβάσει κανεις Christopher Paolini;;;;

Senior Member
    Εχει διαβάσει κανεις Christopher Paolini;;;;
    Archagel εχω διαβασει κι εγω ο τελευταιος καλις ανθρωπος του κουκλου αυτου συγγραφεα!επισης εχει γραψει και το υπνος θανατος πιλυ ωραιο και αυτο

Senior Member
    χαχαχαχα το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ ....
    πριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου

Senior Member
    Quote Originally Posted by pavlina View Post
    Archagel εχω διαβασει κι εγω ο τελευταιος καλις ανθρωπος του κουκλου αυτου συγγραφεα!επισης εχει γραψει και το υπνος θανατος πιλυ ωραιο και αυτο

τι υποθεση εχει; Αν και σιγουρα θα είναι ενδιαφέρον, οπως και το τελευταίος καλος ανθρωπος

Senior Member
    Quote Originally Posted by giang View Post
    χαχαχαχα το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ ....

χαχαχαχαχαχα τωρα που ξέρω πως δεν είμαι ο μονος που το σκέφτηκα ησύχασα λίγο :ρ:Ρ:Ρ

Senior Member
    Μια απο τα ίδια. Κι εγω επαιρνα βιβλια απο την δανειστικη βιβλιοθήκη, αλλα εχω να πάρω πανω απο μηνα γτ αγόρασα 5 βιβλία και θέλω να τα τελειωσω πριν ξανα νοικιάσω. Τελευταίο που είχα πάρει ήταν ενα φοβερό βιβλίο του Α. Τζέι Καζίνσκι "Ο τελευταίος καλός ανθρωπός".
    Η υπόθεση ήταν πως σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν μυστηριωδώς κάποιοι ανθρωποι έχοντας ενα πύρινο σημάδι να διατρέχει ολόκληρη τη ράχη τους.
    Στη Βενετία ένας αστυνομικός καταλαβαίνει τη σύνδεση των φόνων.
    Στην Κοπεγχάγη, όταν φτάνει το σήμα της Ιντερπόλ για τις μυστηριώδεις δολοφονίες, την υπόθεση αναλαμβάνει ο ντετέκτιβ Νιελς. Η αποστολή του είναι να βρει τους «καλούς ανθρώπους» της Δανίας και να τους προειδοποιήσει. Όμως αυτός έχει εκπαιδευτεί να διακρίνει μόνο το κακό και σιγά σιγα τα ονόματα στη λίστα του διαγράφονται, καθώς ανακαλύπτει τα μυστικά και τα κρυφά πάθη τους.
    Τη στιγμή που ετοιμάζεται να τα παρατήσει, συναντά τη Χάννα, μια αστροφυσικό. Μαζί θα αρχίσουν να συναρμολογουν κομμάτι κομμάτι τα στοιχεία του παζλ για την εξήγηση αυτών των θανάτων.
    Φοβερη υπόθεση μα αγωνία και μυστηριο. Σου το συνιστώ!!

Ο προσκυνητής; δεν το εχω διαβάσει. Τι υπόθεση εχει;
    Για τον προσκυνητη , διαβασε την υποθεση εδω ...

https://www.dioptra.gr/Vivlio/451/711/O-proskunitis/

Και επειδη βλεπω οτι σου αρεσουν τα βιβλια μυστηριου/αστυνομικα , το τελευταιο που διαβασα ηταν του Jussi Adler Olsen - Ματωμενο Μηνυμα. Γενικα οι Σκανδιναβοι εχουν δημιουργησει μεγαλη σχολη, πρωτος διδαξας ο Stieg Larsson.

Α και εγω αγοραζω βιβλια και ολο λεω οτι θα τα διαβασω το καλοκαιρι στη παραλια, που θα εχω και χρονο, δεν ξερω ποιο καλοκαιρι ομως χαχαχαχαχ
    Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mariah View Post
    Για τον προσκυνητη , διαβασε την υποθεση εδω ...

https://www.dioptra.gr/Vivlio/451/711/O-proskunitis/

Και επειδη βλεπω οτι σου αρεσουν τα βιβλια μυστηριου/αστυνομικα , το τελευταιο που διαβασα ηταν του Jussi Adler Olsen - Ματωμενο Μηνυμα. Γενικα οι Σκανδιναβοι εχουν δημιουργησει μεγαλη σχολη, πρωτος διδαξας ο Stieg Larsson.

Α και εγω αγοραζω βιβλια και ολο λεω οτι θα τα διαβασω το καλοκαιρι στη παραλια, που θα εχω και χρονο, δεν ξερω ποιο καλοκαιρι ομως χαχαχαχαχ

Φαινεται καλό!!!!! πολυ καλό!!!!

Ναι. Τα πρωτα βιβλια που είχα διαβάσει ήταν αστυνομικα/μυστηρίου, της Agatha Christie και του Κόναν Ντόυλ (Sherlock Holmes), σχεδόν όλα, αν και πάντα βρίσκω τον δολοφόνο... :)
    Θα το κοιτάξω το Ματωμενο μηνυμα απο οτι διάβασα φαίνεται ωραίο και αυτό. Συμφωνω με τους σκανδιναβους.

χαχαχαχαχαχαχαχαχα Αυτο εκανα μεχρι τους τελευταίους μηνες αλλα είδα πως ποτε δεν τα κατάφερα και τελικα μαζεψα 8 βιβλία αδιαβαστα και για αυτο σταματησα να νοικιαζω και αρχισα να διαβάζω τα βιβλία που εχω. 5 ακόμα :Ρ

Εχεις διαβάσει το κοριτσι με το τατουάζ....; αρκετά καλό

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast