μακρια απο αντικαταθλιπτικα ???????
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Senior Member

μακρια απο αντικαταθλιπτικα ???????

http://cchrgr.blogspot.gr/2011/02/m.html

Aπο προσωπικη πειρα 10 ετων , ουδεποτε εχω δει βελτιωση απο αντικαταθλιπτικο , ταχω δοκιμασει σχεδον ολα ...............οτι εχω καταφερει , μονο ιδιαις δυναμεις ..........

Senior Member
    Εντάξει δεν είναι και τόσο άχρηστα τα αντικαταθληπτικά...
    Μπορεί να μη βοηθάνε όσο αναμένουμε αλλά για μερικούς ανθρώπους είναι ένας τρόπος να ζουν.

Ειδικά όσοι βιώνουν χρόνια κρισεις πανικού και έρχεται το αντικαταθληπτικό και τις κόβει είναι δώρο Θεού.

Αλλά σίγουρα δεν δουλεύουν όσο θα έπρεπε...

Senior Member
    Καλημερα Παναγιωτη , για κρισεις πανικου , πιθανον να ειναι ανακουφιση , δεν εχω , δεν ξερω , αλλα εχω διαβασει , ξερεις , πολλα αρθρα σχετικα με την αναπολεσματικοτητα των αντικαταθλιπτικων , και εδω στην Ελλαδα , γινεται καταχρηση ....................στην Γερμανια , ακομη και το ντεπον , χρειαζεται συνταγη , δεν ειναι ' δωσε κι εμενα μπαρμπα ' κατασταση , συν την ευθυνη των γιατρων , που με τεραστια ευκολια , σου γραφουν οτι αγαπας .............

εγω μια φορα που ειχα παρει ειδα μεγαλη βελτιωση.τωρα που τα ξαναξεκινησα δεν ξερω τι θα ακολουθησει...
    εχεις δικιο ομως για την καταχρηση και μου εχει κανει εντυπωση η ευκολια των διαγνωσεων αρα και συνταγογραφησεων που κανουνε,βλεποντας εδω,ποσο συχνα βγαινουν λαθος οι εκτιμησεις.

Senior Member
    αν και δεν θέλω να μιλάω για φαρμακευτικές αγωγές γιατί δεν είμαι ειδικός θα πω απλά την γνωμη μου
    είμαι γενικός κατά των φαρμάκων είναι ένα τεράστιο εμπόριο
    οι γιατροί παίρνουν μίζες από της φαρμακευτικές για να προωθήσουν τα προϊόντα τους...άρα κοιτάνε να πουλήσουν
    είναι καθαρά γνωμη μου δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν
    πριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου

Banned
    Quote Originally Posted by giang View Post
    αν και δεν θέλω να μιλάω για φαρμακευτικές αγωγές γιατί δεν είμαι ειδικός θα πω απλά την γνωμη μου
    είμαι γενικός κατά των φαρμάκων είναι ένα τεράστιο εμπόριο
    οι γιατροί παίρνουν μίζες από της φαρμακευτικές για να προωθήσουν τα προϊόντα τους...άρα κοιτάνε να πουλήσουν
    Ε δεν πάει έτσι....γιατί και το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι χάλια, αλλά δεν είμαστε κατά της εκπαίδευσης....Καλά είναι τα φάρμακα αλλά με μέτρο βέβαια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by giang View Post

Δεν ειναι γνωμη σου , giang , ειναι αληθεια ....... μου τοχει επιβεβαιωσει παιδικος φιλος γιατρος , που δουλευε και στο ΙΚΑ , ο ψυχιατρος που μεεθισε στα ζαναξ , ειχε γυρισει ολο τον κοσμο ταξιδευοντας , και ο παθολογος της θειας μου , και δεν θελει καιμεγαλη εξυπναδα , για να το καταλαβεις , οταν το στυλο του γιατρου , γραφε πανω πχ zoloft , και το ημερολογιο του , καποιο αλλο φαρμακο ...........ειναι γνωστο τοις πασι αυτο .........συνηθως τους προσφερουν ταξιδια , οχι εκπαιδευτικου χαρακτηρα , ψυχαγωγικου ........

Ειχε γινειο σαλος προσφατα , διοτι εταιρεια που εβγαζε καποια αντικαταθλιπτικα , σαμποταριζε οποιαδηποτε εναλλακτικη θεραπεια .........αποφευγω να πω ποια ....

Banned
    Γενικά οι γιατροί προωθούν τα ακριβά φάρμακα.... τα φτηνά δεν τα γράφει κανείς...

Senior Member
    Δεν ξερω ακομα αν συμφωνω ή διαφωνω .
    Παντως τα αντικαταθλιπτικα δεν θεραπεύουν την καταθλιψη σίγουρα.
    Αυτο που κάνουν είναι να σε ανακουφίζουν απο τη συπτωματολογία της και να σε καθιστουν με αυτο το τρόπο περισσοτερο λειτουργικό στη ζωή σου. Απο κει κ πέρα νομίζω πως υπάρχουν αιτίες/λανθασμενες σκεψεις/πεποιθησης που τη πυροδοτησαν προφανως κ πρεπει ν τις δουλεψει κανείς μόνος του για να την ξεπεράσει.

Senior Member
    Μακαρι Νεραιδα ναταν τοσο απλο ................το προβλημα ειναι οτι μετα απο καποιο διαστημα ,η κτθκλψη αυτονομειται , αποκτα την δικη της υποσταση , οποτε δεν εχει νοημα να ξαναγυρισεις την ' ταινια ' απο κει που αρχισε , απαξ και πυροδοτηθηκε , δεν ξαναγυρνας απο τον ιδιο δρομο , αλλα απο τελειως διαφορετικο , με μεγαλη προσπαθεια .....................εγω γνωριζβω επακριβως τι μου πυροδοτησε την κτθλψη , αλλα ;ν και τοχω αφησει πισω μου , η κτθλψη δεν υποχωρει αναλογα .........προσπαθεις εκ νεου να δραστηριοποιηθεις , να γινεις λειτουργικος , στην αρχη με το ζορι , με αργους ρυθμους , αναλογα και ποσο καιρο κρατησε , και σιγα σιγα , ξεκολλας ...................πρωτα μπουσουλας , μετα γονατιζεις , μετα ορθιος , το πρωτο επιπονα δυσκολο βημα , το δευτερο , εξ ισου δυσκολο , , αρχιζεις το περπατημα , , το πιο γρηγορο μετα , κ.ο.κ ...............χωρις υπομονη κι επιμονη , δεν γινεται τιποτα , θελει χρονο ...........ουτε γκρινιαζοντας , αυτο ειναι οτι χειροτερο ...........

Senior Member
    Μακ συμφωνω για την προσπάθεια που λες κτλπ αλλα απο γενικά νομίζω γενικεύεις. Υπάρχουν άλλωστε διαφορετικα είδη καταθλιψης κ αιτιών εμφάνισης για τον καθενα. Άρα και διαφορετική αντιμετώπιση/θεραπεία.

Senior Member
    Αυτό που λέει ο μακ είναι η θεραπεία μαζί με φάρμακα για να είναι πιο εύκολο γιατί μόνος σου είναι δύσκολο μαζί με φάρμακα και προσπάθεια σε δύο τρία χρόνια περνάει μετά βέβαια μπορεί να το ξαναπάθεις αλλά μετά θα ξέρεις τι να κάνεις πάντως τα φάρμακα δε θεραπεύουν όλα τα φάρμακα φτιάχνονται για τα συμπτώματα πολύ λίγα φάρμακα θεραπεύουν αν θεραπεύει και κανένα η ασπιρίνη είναι για τα συμπτώματα η αντιβίωση το ίδιο όλα είναι για τα συμπτώματα είναι το πιο κερδοφόρο έτσι υπάρχουν φάρμακα για όλα ενώ θα πρεπε να θεραπεύουν είναι σε επίτηδες λάθος κατεύθυνση όλο το σύστημα γιατί έτσι είναι πιο κερδοφόρο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Πως με καταλαβαινεις elis .......

Senior Member
    Quote Originally Posted by Νεραιδα View Post
    Μακ συμφωνω για την προσπάθεια που λες κτλπ αλλα απο γενικά νομίζω γενικεύεις. Υπάρχουν άλλωστε διαφορετικα είδη καταθλιψης κ αιτιών εμφάνισης για τον καθενα. Άρα και διαφορετική αντιμετώπιση/θεραπεία.
    Συμφωνω οτι η καθα καταθλιψη , εκδηλουται με διαφορετικα συμπτωματα στον καθεναν ....διαφορετικα ειδη κτθλψης , δεν το καταλαβαινω ........η εξωγενης , η συνηθεστερη , η ενδογενης , πιο σπανια ......τα αιτια ειναι μια στρεσογονος κατασταση , αυτο ειναι γενικα αποδεκτο , αλλος κακοποιηθηκε , αλλος εχασε το ταιρι του , αλλος υπεστη ψυχικο τραυμα , ατελειωτος ο καταλογος ............. αν ρωτησεις καποιον , γιατι εχει κτθλψη , πιθανον να μην ειναι εις θεση να εντοπισει την αιτια , μπορει νανασι θαμμενη στα βαθη του μυαλου του , και δυσκολο να την ανασυρει , μπορει ναναι καταπιεσμενοςε θυμος , αυτο κι αν ρειναι δυσκολο να εντοπισεις ............... η αντιμετωπιση , ειναι παντα φαρμακευτικη + ψυχοθεραπεια , ασχετως αιτιας ........αυτο που εννοω ομως , και ισως δεν εγινα αντιληπτος , ειναι οτι η δικη μου κτθλψη , πυροδοτηθηκε απο μια σοβαρη απωλεια χρηματων , μετα απο 1.5 ετους μαχη με την κατασταση , ωστε να μην τα χασω , αρα ημουν 1,5 ετος κατω απο βαρυτατιο στρες , διοτι δεν μιλω για λιγα χρηματα , ειχα γεμισει ψωριαση μ απο το στρες , αισθανομουν οτι ζουσα εναν εφιαλτη ....................... τελικα , τα χρηματα χαθηκαν , δεν εξεδηλουθη αυτοστιγμει η κτθλψη , αλλα , συνειδητοποιωντας οτι δεν μπορουσα να ανακτησω ενα τοσο μεγαλο ποσον + το στρες που ειχα υποστει , αρχισε ο οργανισμος να ' πεφτει ' ................ αν μετα απο δυο πχ. χρονια , καποιος μουδινε πισω αυτο το ποσον , δεν θα αναστρεφετο η κατασταση , ειχε πυροδοτηθει η κτθλψη , και ειχε αποκτησει δικη της υποσταση , on the top ειχα και την εχθρικη συμπεριφορα του πατερα μου , επειδη εχασα χρηματα , δεν υπηρχε καμμια περιπτωση/προθεση να με βοηθησει ( να και ο συσσωρευμενος θυμος εναντιον του πατερα μου ) , τουναντιον , και ειχε πλεον δεσει το πραμα ........... ειναι σαν να πατας ενα κουμπι να κατεδαφιστει ενα κτιριο , και αμεσως να το μετανιωνεις , και να προσπαθεις να ' ξεπατησεις ' το κουμπι ( τοχω δει σε φαρσες στην tv , πατησε ο τυπος ενα κουμπι , μην γνωριζοντας τι ειναι , και ειχαν συγχρονισει στην φαρσα , την ουτως η αλλως κατεδαφιση του κτιριου , και προσπαθουσε με την αποσυνδεση του μηχανισμου , ο φουκαρας , το θυμα , να ξε - κατεδαφισει το κτιριο ! ) .......καπως ετσι το εννοω ........αυτο αφορα την δικη μου περιπτωση φυσικα , επειδη ξερω τι εφταιξε , και δεν παριστανω τον ξερολα/ειδημονα , πιθανον να μην συμβαινει παντα ετσι , ξερω γω ?

Senior Member
    Ναι ήσουν αρκετα σαφης. Κατανόησα τι θελεις να πεις. Δεν είπα οτι παριστάνεις προσωπικα τον ειδημονα ή κάτι προς Θεου. Απλα βλέποντας και μέσα απο το φορουμ διαφέρουν οι διαταραχες απο ανθρωπο σε άνθρωπο και για αυτό εξέφρασα κι εγω την παραπανω αποψη εξαλλου. Εδώ είμαστε για να μοιραζόμαστε εμπειρίες άλλωστε και να βοηθηθούμε όσο γίνεται όλοι μας φανταζομαι.

Page 1 of 2 12 LastLast