ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΝΙΚΙ View Post
    Καλησπέρα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...Ευτυχώς έφυγα απο το σπίτι εδω και ένα μηνα βέβαια οχι πολύ μακριά..Αλλά δεν με βοηθάει συνεχίζει να το κάνει και τώρα που μένω μόνη...Συνήθως παω τα σαβ/κα και είναι ευκαιρία για αυτήν να με πληγώνει...Τις λέω τώρα που νοικιάσα νοιώθω ήρεμη και μου λέει ναι,θεός ξέρει τι ζωή κάνεις σαν μια του δρόμου.Το παιδί είναι καλό, έχουμε επικοινωνία και κατανοεί τις ευαισθησίες μου...Αλλά εγώ δεν αντέχω το κάνει επανελημμένα. Και πέρα απο αυτό, δεν κάνω σεξ απο σεξουαλική αναγκη, στα πλαισια μια σχέσης έγινε αυτό απλά δεν ταιριάξαμε. Θα με κηνυγάει μια ζωή το παρελθόν ετσι λέει και δεν θα σε βλέπει κανεις σοβαρά. Να συγκατοικήσω;; ας γελάω αν το μάθει τελείωσα..Θα πρέπει να με παντρευτεί πρώτα.. Δεν θα έλεγα οτι είναι βαθιά θρησκευόμενη. Απλά συνέχεια μου λεει το παράδειγμα με τον μπαμπά μου, εγώ μόνο τον μπαμπά σου και παντρεύτηκα..Εχω καθαρό το κεφάλι μου εσύ είσαι στιγματισμένη. Πως με άφησαν να χωρίσω;;;;Γιατι είδαν τι καλό άνθρωπο μου πήραν μέτα..Γύρισαν όλα πάνω τους και μιλαω ειδικά για την μητέρα μου καθώς ο πατέρας μου είναι πιο χαλαρός και δεν ήθελε να τον παντρευτώ απο την αρχή..
    το υπογραμμισμενο, δεν το καταλαβα.
    δεν κανεις σεξ επειδη το επιθυμεις, αλλα σαν μια παραχωρηση προς το παιδι που εχετε σχεση? αυτο εννοεις?

οταν σου λεει οτι το προβλημα ηταν που χωρισες, να της απαντας οτι το προβλημα ηταν που σε παντρεψαν με το ζορι με εναν ανθρωπο που δεν ταιριαζατε.

εφοσον εχεις ανεξαρτησια, νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα να αραιωσεις την επικοινωνια με την μανα σου μεχρι να σταθεις στα ποδια σου ψυχικα και να μπορεις να την αντιμετωπιζεις χωρις να σε ριχνει ετσι.
    η προταση να συνεχισεις την ψυχοθεραπεια σου, ειναι η καλυτερη ιδεα γι αυτο.
    επισης θα σε βοηθησει πολυ να κανεις το δικο σου "δικτυο" στηριξης και να τα λες μαζι τους αντι με ανθρωπους μιας αλλης εποχης, πιθανον και αμορφωτους που δεν εννοουν να καταλαβουν. φιλες/φιλους που να σκεφτονται πιο συγχρονα, δεν εχεις? μονο το αγορι σου, εχεις?

Senior Member
    Εννοω οτι δεν θα έκανα έρωτα με κάποιον απο το πρώτο βράδυ μονο για να ικανοποιήσω την σεξουαλική μου ανάγκη..Μόνο αμα ειναι η σχέση ή το αγορι μου...Απλά εγώ γνωρίζω οτι η μητέρα μου δεν με βλέπει το ίδιο πια..Μέχρι τα 24 ημουνα το καλό παιδί καθώς δεν είχα σεξουαλικές εμπειρίες περά απο τον συζυγο μου..Ηταν περήφανη για μένα και είχε το κεφάλι της καθαρό...Τωρα ειναι ντροπιασμένη, δεν ειναι περηφάνη και έχουν σταματήσει οι φιλοφρονήσεις που μου έκανε μικρότερη...Εχω φίλες που με στηρίζουν πολυ...Αλλα δεν με βοηθάει τιποτα πια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Μήπως η μαμά σου το λεει απ' την πλευρά του τι θα πει ο κόσμος; Γιατι εκεινη μπορεί να τα βλέπει οπως σε πιο παλιές εποχές. Γενικά την ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου, τι λέει η κοινωνία, οι αλλοι κλπ;
    Πάντα την ενδιέφερε η γνώμη του κόσμου..Οσο και αν δεν το παραδέχεται για αυτο και με παντρεψε απο τα 19 μου για να μπορει να με ελέγχει και να μην έχω άλλες εμπειρίες καθως οπως μου έλέγε η ιδια ετσι σε σέβεται ο άνδρας και δεν σε αφηνει..Και ειρωνία της τυχής ειναι οτι χωρίσαμε και ουτε καν με αναζήτησε αλλά ουτε με σέβονταν.

Banned
    Κάθε άνθρωπος έχει μια δική του ηθική και καλό είναι να πορεύεται με αυτήν και όχι με της μάνας του κλπ. Η μητέρα σου πάντα θα νιώθει ντροπιασμένη από αυτά που κάνεις εσύ. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αποβάλλει τα δικά της στερεότυπα και να δει τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο, επομένως εσύ θα έχεις συνεχώς τύψεις και ενοχές επειδή εκείνη ντρέπεται? Συνεχώς θα πιέζεσαι για να ακούς φιλοφρονήσεις? Αυτά πρέπει εσύ να τα δουλέψεις με τον εαυτό σου αν γίνεται. Αν δεν αντέχεις την κριτική της ,μείωσε τις επαφές σας.

Senior Member
    Να μειώσω τις επαφές ειναι δύσκολο..Αλλά καθομαι και συλλογίζομαι με όλα αυτά που μου λέει..Είναι τόσο κακό να κάνεις δυό ή τρεις σχέσεις και να μην σου πάνε καλα;; Όλα αυτά που λέει όντως ισχύουν; Προσπάθησα πολύ να κάνω δουλειά με τον εαυτό μου..Αλλά πάντα κρατάει λίγο....Μόλις παω σπίτι ζω πάλι το μαρτύριο...Και πάλι απο την αρχή...

Senior Member
    Εγω βλέπω ότι η μαμά σου δε έχει επηρρρασει παρα πολύ. στο τελος θα πιστέψεις και εσύ ότι έκανες κάτι κακό.. Τα πάλι μυαλά δεν αλλάζουν.. Αντί να κοιτάξει να είναι ευτυχισμένο το παιδί της σκέφτεται τον κόσμο... Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία ειναι .. Όπως και το διαζύγιο δεν ειναι κάτι πρωτόγνωρο... Θα προτιμούσε δλδ να είσαι με τον άντρα σου και δυστυχισμένη?
    Αυτο που προέχει ειναι ότι τη ζωή σου θα τη ζεις όπως εσυ επιθυμείς και όχι με τα θέλω των άλλων!!! Σωστές κινήσεις το ότι έφυγες απο το σπίτι και το θέμα ψυχολόγου που θα πρέπει να το δεις πιο ζεστά...
    Η μάνα σου δεν χρειάζεται να ξέρει πολλα πολλά και αφού εκείνη δεν καταλαβαίνει πρέπει εσυ να βρεις τον τρόπο να το διαχειρίζεσαι όλο αυτό... Είτε με να μην δίνεις σημασία είτε να πηγαίνεις πιο αραιά στο πατρικό κλπ
    Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει ακομα πιο πολύ!!!

Senior Member
    Ναι με επηρεάζει δυστυχώς...Ναι θα ξεκινήσω πάλι ψυχοθεραπεία...Πιστεύω οτι θα με βοηθήσει....Οταν ξεκινησα ψυχοθεραπεία, η ψυχολόγος μου έλεγε ζήσε είσαι μικρή ακόμα και θα βάλεις πιο πάνω τις επιθυμίες σοτ..Το χωριό δεν μπορεί να σου καθορίσει πόσες σχέσεις θα κάνεις..Και να αποκτήσεις εμπειρίες δεν είναι κακό θα μάθεις απο ολα αυτα..Οταν της μιλούσα για όλα αυτα, η απαντήση της μητέρας μου: "Ναι να ζήσεις, να γίνεις μια π...α" "Να ξεφτυλίζεις την ζωή σου"...."Οταν χώρισες εγώ ήθελα να ξαναπαντρευτείς όχι να κάνεις μια και δυο σχέσεις χωρίς γαμό". Θυμάμαι πριν 2 χρόνια μολις είχα χωρίσει 3 μήνες απο τον γάμο και μου έψαχνε γαμπρό να με παντρέψει και μου έλεγε θα "ξαναπαντρευτείς τέλος"...Η λύση δεν είναι να την αλλάξω γνώμη, η λύση ειναι σιωπή..Αυτο έχω καταλάβει..Γιατί δεν προκειται να αλλάξει αντιλήψεις ποτε.....Οταν αρχίζει την έντονη κριτική, εγώ δεν της απαντάω σε τίποτα, μένω σιωπηλή, αλλα αυτή θα κάθεται να μου φωνάζει τουλαχιστον μια ώρα μέχρι να μου μεταφέρει αυτο που πιστεύει και να με φτάσει στο σημείο να αυτοκτονήσω

Προφανως και εχεις ευαλωτο ψυχισμο για να μπαινει τοσο αιχμηρα μεσα σου ο κακοποιητικος της λογος.
    Εκεινη δεν αποδεχεται το να κανεις σχεσεις. Δεν σημαινει οτι σε απορριπτει ολοκληρωτικα. Εαν αυτο δειχνει αυτο ειναι κακο για εκεινην μιας και απομακρυνει το παιδι της.

Εαν για να νιωσεις καλα με τον εαυτο σου, υπακουσεις εντολες της, δεν θα εισαι ποτέ εσυ ως ε σ υ. Θα γινεις αντιγραφη οπως ισως και εκεινη εγινε με το ζορι.

Εχεις δικια. Σπασε τον φαυλο κυκλο και κανε τον αγωνα σου να δυναμωσεις τον δικο σου εαυτο. Σημερα δεχεσαι κριτικη για αυτο, αν επιλεξεις εναν κακοποιητικο αντρα θα δεχεσαι κριτικη για κατι αλλο, και ουτω καθεξης.

Θελει να πεισμωσεις και να εστιασεις στη δικη σου προφυλαξη, εσυ να συγχωρεσεις εσενα, εσυ να αγαπας εσενα.
    Ισως και απο τα πιο δυσκολα βηματα για τα αυτο ενοχικα ατομα.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Είναι δύσκολος δρόμος για μένα..Δυστυχώς ειμαι ευάλωτη και ευαισθητη και ενοχική....Γιατί έτσι με μεγάλωσαν και με έμαθαν να ζω με ενοχές για οποιοδήποτε λαθος έκανα στην ζωη μου.Εγώ πιστεύω ειναι αργά..Δεν θα αλλάξει τιποτα, πάντα θα είμαι ετσι...

Banned
    Αν η μητέρα σου σε επηρεάζει τόσο πολύ , μπορεί και να της κρύβεις κάποια πράγματα. Αφού μένεις μόνη σου, δεν ξέρει τι κάνεις... Δεν χρειάζεται να της τα λες όλα , πότε χώρισες , πότε τα έφτιαξες κλπ. Και αν έρχεται σε αντίθεση με τον ψυχολόγο , δεν θα πρέπει να της λες τι κουβεντιάζεις μαζί του. Κράτα αποστάσεις, και μπορεί να δει και αλλαγή στη συμπεριφορά σου και να αρχίσει να δείχνει κάποια κατανόηση...

Και εγω σου δηλωνω οτι ως τερμα αυτο ενοχικη, αυτο τιμωρητικη, καταθλιπτικη και ευπηρεαστη πως εμαθα με πεισμα να μην ακουω την κακοποιητικη φωνη στο βαθμο που το εκανα.
    Περασαν πολλα χρονια, πολλα σταδια, πολλα θολα, πολλα κενά. Ειναι εφικτο. Δεν σου χαριζεται. Το κατακτας.

Το σπιτι μας και τους γονεις μας, ειδικα οταν ειμαστε ευαλωτοι ψυχικα τους κουβαλαμε παντου, και στη Νεα Υορκη που λεει ο λογος να βρισκοσουν θα ακουγες την φωνη της και θα εσκαγες στο κλαμμα.

Λοιπον, ψυχοθεραπεια και πιστεψε με κανείς δεν αξίζει να σου στερησει την ελπιδα για ζωη ! Κανεις !!! Ανελαβε τον εαυτο σου (ζητα απο την ψυχοθεραπευτρια βοηθεια ) για να ζησεις και την ομορφια της ζωης.

Senior Member
    Ναι αυτό παθαίνω.Παρόλο που μένω μόνη έρχονται οι φώνες τις και τα λόγια της στο μυαλό μου και νοιώθω οτι πνίγομαι..Ναι θα ξεκινήσω ψυχοθεραπεία...Θα παω σε κέντρο ψυχικής υγείας που οι συνεδρίες ειναι δωρεάν γιατι οικονομικά δεν με παίρνει...Αν δω οτι δεν μου κάνει ψυχολόγος αυτή καθώς η προηγουμένη ξέρει ολο το ιστορικό μου και έχω ταιριάξει μαζί της θα βρω κάποια λύση...

Δεν ξερω αν θα σε βοηθησει, προς τιμην του το μελος Black adder εκανε την αρχη, σε παραπεμπω στο λινκ
    http://www.e-psychology.gr/forum/thr...B5%CE%AF%CE%B1

Senior Member
    Ευχαριστώ πολυ θα τα κοιτάξω

Senior Member
    Ευτυχώς που έχω το αγόρι μου..Βλέπει οτι δεν ειμαι καλά βεβαια δεν του έχω πει τι συμβαίνει αλλα δεν με πιέζει..Ειναι δίπλα μου συνέχεια και επειδή δεν θέλω να βγαίνω έξω καθώς δεν έχω διάθεση για τίποτα με ξεσηκώνει να βγούμε για να μην ειμαι σπίτι κλεισμένη μόνη για να με κάνει αισθανθώ καλύτερα..Με βοηθάει πολύ και μιλάει πολύ μαζι μου....Εχθές απο μόνος του μου είπε χωρίς να ξέρει τι ακριβως συμβαίνει να μιλήσω με κάποιο-α ψυχολογο για να τα βγάλω απο μέσα μου και οτι θα με βοηθήσει...Αλλα τι φταίει και αυτός να φορτώνεται τα ψυχολογικα μου;;

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast