Κοινωνική φοβία - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 61 to 75 of 89
    Banned
    Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν φαίνεται, εκτός αν πας να μιλήσεις και κάνεις σαρδάμ κλπ... Τώρα άμα κάθεσαι εκεί ήσυχα ήσυχα και σε κόβει κρύος ιδρώτας από που θα φανεί? Όχι ότι συνεισφέρει αυτό στη λύση αλλά τέσπα.....

Senior Member
    Ευχαριστώ για την βοήθεια
    Δεν ξέρω τι να πω αμα δεν φαινόταν δεν θα είχα πρόβλημα ,αλλά δεν νομίζω να μην φένεται ,τώρα όντως πολλές φορές μπορεί να μην κοκκινίζω και να είναι η ιδέα μ

Banned
    Ναι σκατά βοήθεια αλλά τέσπα , μπορεί να σ΄απαντήσει και κάνας άλλος πιο σχετικός..........

Senior Member
    Δεν το βλέπω το θέμα μ δεν είναι τοσο ιντριγκαδόρικο
    Εδώ στο σαιτ από 'τι βλέπω πάνε απαντάνεσ θέματα κυρίως που έχουν να κάνουν μ σχέσεις
    Σε τέτοια θέματα δεν τ βλέπω πολύ

Banned
    Ναι αυτό ισχύει γιατί τα θέματα σχέσεων απευθύνονται σε όλους...Άμα δεν έχω ιδέα τι είναι η ψύχωση θα μπω να γράφω αρλούμπες? όχι....

Senior Member
    καλα είναι και πιο ιντριγκαδόρικα όμως

Banned
    Αυτά να τα πεις σε αυτούς που απαντάν στις χωρισμένες κλπ και μετά τις λένε χαζογκόμενες....

Senior Member
    ισχύει ;p...

Προτεινω ψυχοθεραπευτικη ή γνωσιακη πως την λενε ...

Εφοσον δεν ειναι μονιμο συμπτωμα και δεν εισαι σιγουρος αν προκυπτει απο ενα συγκεκριμενο αιτιο το καλυτερο θα ηταν να ξεκινουσες να το συζητουσες με εναν ανθρωπο με γνωσεις και διαθεση να ακουσει.

Κοινωνικη φοβια, ετσι οπως την καταλαβαινω εγω πλεον μετα απο τοση ψυχαναλυση μου προκυπτει καθε φορα που δεν νιωθω ετοιμη να με υπερασπιστω, προστατευσω και φυσικα το μυαλο παει στο χειροτερο δυνατο σεναριο.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Προτεινω ψυχοθεραπευτικη ή γνωσιακη πως την λενε ...

Εφοσον δεν ειναι μονιμο συμπτωμα και δεν εισαι σιγουρος αν προκυπτει απο ενα συγκεκριμενο αιτιο το καλυτερο θα ηταν να ξεκινουσες να το συζητουσες με εναν ανθρωπο με γνωσεις και διαθεση να ακουσει.

Κοινωνικη φοβια, ετσι οπως την καταλαβαινω εγω πλεον μετα απο τοση ψυχαναλυση μου προκυπτει καθε φορα που δεν νιωθω ετοιμη να με υπερασπιστω, προστατευσω και φυσικα το μυαλο παει στο χειροτερο δυνατο σεναριο.
    Γνωσιακή λες ε?μ το χουν ξαναπεί μέσω τις ¨Εκθεσεις σ αυτά π μ ενοχλούν
    Δεν ξέρω από τι αίτιο ,από πολλά ίσως γι αυτό να μην τ χω βρει,θα κάτσω να δω και να καταλάβω πότε το παθαίνω ,ίσως όταν ακούω κριτική προς εμένα ,ισως και όταν θέλω να απευθυνώ σ πολλά άτομα ,πολλά μπορεί ν είναι.
    Πάω σε έναν Psycho τώρα γτ είχα ελαφριά ψύχωση του τ χω πει αλλά δεν μ έχει πει τίποτα
    Ισως στο τελευταίο κομμάτι να έχεις δίκιο ,κάπου εκεί είναι η αλήθεια για το τι ακριβώς είναι

Πραγματικα, καθοτι εχω βιωσει αποπραγματοποιηση και αποπροσωποποιηση οχι ταυτοχρονα αλλά σε εντονο βαθμο
    μεσω ψυχοθερ. καταλαβα πως και εγω νιωθω αβολα και κοινωνικα αμηχανα οταν δεν ξερω , αν πραγματικα το θελω να παω καπου, αν νιωθω ευαλωτη ψυχολογικα κοινως δεν τα εχω καλα με τη παρτη μου νιωθω λες και βγαινω γυμνη και εκτεθειμενη στην κοινωνια και φυσικα ειναι και ο παραγοντας εσωστρεφης και εξωστρεφης χαρακτηρας.

Εμενα δεν με γεμιζουν οι πολλοι ανθρωποι, με γεμιζουν λιγοι αλλα με βαθος. Οταν ειμαι σε μεγαλες παρεες και βλεπω αυτο το - οτι να ναι - κακιες, σχολιακια, συμφεροντολογια δεν την παλευω ρε παιδι μου, χαλιεμαι. Γιατι να με πω εμενα προβληματικη ομως και να μην πω " απλα δεν μου ταιριαζει αυτο το ειδος κοινωνικοποιησης" ???

Να το κουβεντιασεις περισσοτερο για να καταλαβαινεις καθε φορα ποιος εισαι εσυ και να ακους την ψυχη σου οταν πιεζεται. Ελπιζω ο λογος μου να καλυψε καπως την ανησυχια σου.

Ολοι στο παλεμα παντως, στο υπογραφω !!!

Senior Member
    Πραγματικα, καθοτι εχω βιωσει αποπραγματοποιηση και αποπροσωποποιηση οχι ταυτοχρονα αλλά σε εντονο βαθμο
    μεσω ψυχοθερ. καταλαβα πως και εγω νιωθω αβολα και κοινωνικα αμηχανα οταν δεν ξερω , αν πραγματικα το θελω να παω καπου, αν νιωθω ευαλωτη ψυχολογικα κοινως δεν τα εχω καλα με τη παρτη μου νιωθω λες και βγαινω γυμνη και εκτεθειμενη στην κοινωνια και φυσικα ειναι και ο παραγοντας εσωστρεφης και εξωστρεφης χαρακτηρας.
    Συμφωνώ

Ούτε εμένα με γεμίζουν πολλοί άνθρωποι απλά μερικές φορές τυχαίνει να είναι πολλοί.

Το κουβεντιάζω αλλά μ λέει μόνο ότι θα μ γίνει υποφερτό ,αυτό μόνο τπτ άλλο.
    Η ανυσιχία μ θα είναι μόνιμη μέχρι να μ φύγει αυτό :P

Σε καταλαβαινω σε αυτο το κομματι, εχω νιωσει πολλες φορες λες και γινεται μαζικη εισβολη και νιωθω οτι μου παιρνει και ενεργεια. Αλλά τελικα σου ειπα αρχισα να κοιταω εμενα ειλικρινα που θελω να παω, αν με γεμιζει, αν εχω δικη μου σαφη εικονα.

Το θεμα ειναι οτι καταλαβαινω και τα ατομα πλεον που το περνανε και πολλες φορες κοιταω με τροπο να ειμαι φιλικη και διακριτικη. Δηλαδη ο / η αλλος / η δεν ειναι οτι ειναι σνομπ, εχει πολλες φορες ντροπη και να σε κοιταξει στα ματια ή δεν μιλαει καθολου.

Τι να πω... να ενταχθει η ψυχολογια ως βασικο μαθημα στην εκπαιδευση

Με θυμαμαι σε φαση να παιζω με ενα λαστιχακι μαλλιων μεχρι να μου φυγει η ιδεα οτι ολοι θα παρατηρουν το χερι μου που τρεμει για να πιω τον καφε... πιανει παντως.
    Εσυ που σαι παλικαρι δεν ξερω αν θες να το δοκιμασεις. Συνηθως ενα μαυρο λαστιχακι φορανε καποιοι και λενε οτι ειναι της κοπελας τους οποτε... διαφορετικα κομπολοι... ωραιοτατο αξεσουαρ !!!

Senior Member
    Σε καταλαβαινω σε αυτο το κομματι, εχω νιωσει πολλες φορες λες και γινεται μαζικη εισβολη και νιωθω οτι μου παιρνει και ενεργεια. Αλλά τελικα σου ειπα αρχισα να κοιταω εμενα ειλικρινα που θελω να παω, αν με γεμιζει, αν εχω δικη μου σαφη εικονα.

Το θεμα ειναι οτι καταλαβαινω και τα ατομα πλεον που το περνανε και πολλες φορες κοιταω με τροπο να ειμαι φιλικη και διακριτικη. Δηλαδη ο / η αλλος / η δεν ειναι οτι ειναι σνομπ, εχει πολλες φορες ντροπη και να σε κοιταξει στα ματια ή δεν μιλαει καθολου.

Τι να πω... να ενταχθει η ψυχολογια ως βασικο μαθημα στην εκπαιδευση

Με θυμαμαι σε φαση να παιζω με ενα λαστιχακι μαλλιων μεχρι να μου φυγει η ιδεα οτι ολοι θα παρατηρουν το χερι μου που τρεμει για να πιω τον καφε... πιανει παντως.
    Εσυ που σαι παλικαρι δεν ξερω αν θες να το δοκιμασεις. Συνηθως ενα μαυρο λαστιχακι φορανε καποιοι και λενε οτι ειναι της κοπελας τους οποτε... διαφορετικα κομπολοι... ωραιοτατο αξεσουαρ !!!
    Κοίτα εγώ πάω και σ μερή π ξέρω ότι δεν θα νιώσω καλά και θα έχει κ πολλά άτομα γτ θέλω να ξαναγίνω κοινωνικός ,παλιά ήμουν αρκετά κοινωνικός,τώρα τ χω χάσει

εντάξει από αυτά καταλαβαίνω και εγώ αρκετά άτομα

Θα ήταν χρήσιμη η ψυχολογία όντως ,αλλά στην ελλάδα είμαστε πολύ πίσω και σ θέματα ενημέρωσης και σ υποδομές και στα πάντα.Γενικά έχουμε οπιστοδρωμικό μυαλό σ τέτοια θέματα

ευτυχώς δεν μ έχω φάει πολλές φορές να τρέμω .Και το λαστιχάκι καλή ιδέα είναι πάντως :P

Και εγω κοινωνικη ειμαι αλλά με κουρασε σε καποια φαση το παιχνιδι της μασκας. Ολοι σε γουσταρουν αναλογα με το τι τους παρεχεις. Οταν εισαι ο εαυτος σου και δεν εννοω να σαι κανας σαδιστης, απλα να σε υποστηριζεις λιγοι μενουν. Λιγοι αξιζουν. Πανω απο ολα οσοι ασθενουμε ψυχικα να το πω ετσι οφειλουμε να μαθουμε τη δικη μας ψυχη και οχι να την αφηνουμε να αρμενιζουν αλλοι μεσα της.

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast