Γιατί κάποια μέλη δεν με καταλαβαίνετε? - Page 30
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 30 of 139 FirstFirst ... 2028293031324080130 ... LastLast
Results 436 to 450 of 2084
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Mαλιστα , το διαβασαμε κι αυτο ..............ο τρομερος Ωνασης , η τρομερη αυτη προσωπικοτητα , που ακομα μιλανε γι αυτον , ηταν ενας κακομοιρης τελικα ...........και κατα συνεπεια , κι ο πατερας μου , που εγινε πλουσιος , απο αφραγκος , πηγαινοντας στα 24 του , στο τρομερο τοτε Καμερουν , επαθε ελονοσια , κοιμοταν με το 45αρι κατω απο το μαξιλαρι μην τον ' φανε ' .............ωραια πραματα ........
    δεν ηταν κακομοιρης. ΕΝΟΙΩΘΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ γιατι ηταν παντα ο φτωχος βαρκαρης κατα βαθος. ετσι μεγαλωσε.. ΕΝΟΙΩΘΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ.
    μα τι δεν καταλαβαιεις?

Banned
    μα δεν φταιει ουτε ο γουαι ..φταινε αυτοι που απαντανε ..και οχι τιποτα αλλο, ειναι και φιλοι μου και εχει γεμισει το προφιλ μου με τα ποστ γιατι ο γουαι δεν μπορει να βρει ομορφη και τι να κανει..περιμενω στωικα να κουραστητε να λετε τα ιδια και τα ιδια.

πάντως (και πάλι τη γνωμη μου λέω δεν μιλάω σαν ειδικος) πιστευω πως ατομα που ειναι σαν το δελφινακι ή σαν το γουαι.. .. ειναι ξεκαθαρο οτι χρειαζονται εναν ειδικο και δεν βοηθατε με το να στηριζετε λανθανουσες συμπεριφορες και να τρεφετε τις εμμονες..βεβαια δεν ξερω..οποιος εχει ψυχοθεραπευτη ας το συζητησει γιατι μπορει να κανω και λάθος

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    μα δεν φταιει ουτε ο γουαι ..φταινε αυτοι που απαντανε ..και οχι τιποτα αλλο, ειναι και φιλοι μου και εχει γεμισει το προφιλ μου με τα ποστ γιατι ο γουαι δεν μπορει να βρει ομορφη και τι να κανει..περιμενω στωικα να κουραστητε να λετε τα ιδια και τα ιδια.

πάντως (και πάλι τη γνωμη μου λέω δεν μιλάω σαν ειδικος) πιστευω πως ατομα που ειναι σαν το δελφινακι ή σαν το γουαι.. .. ειναι ξεκαθαρο οτι χρειαζονται εναν ειδικο και δεν βοηθατε με το να στηριζετε λανθανουσες συμπεριφορες και να τρεφετε τις εμμονες..βεβαια δεν ξερω..οποιος εχει ψυχοθεραπευτη ας το συζητησει γιατι μπορει να κανω και λάθος
    +1000 λικε
    τόσο απλά χωρίς τυμπανοκρουσίες
    πριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου

Banned
    Quote Originally Posted by giang View Post
    +1000 λικε
    τόσο απλά χωρίς τυμπανοκρουσίες
    χαχαχα ευχαριστω λαε μου!!! ... ;ρ

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    μ

Δεν κανεις λαθος , νομιζω , αλλα , επειδη δεν ειναι χαζος ο Γουαι , οπως κι η Ολγα δεν ειναι χαζη , εγω τουλαχιστον δρω υποστηρικτικα , μεχρι να βαρεθω κι εγω να το κανω .............. με την ελπιδα οτι καποια στιγμη θα καταλαβει ........γι αυτο απευθυνεσαι σενα φορουμ υποστηριξης , οχι για να σου δωσει καποιος την λυση , δεν ειναι φορουμ ψυχοθεραπειας , αλλα για να σενθαρρυνει να την βρεις μονος , και ναποφυγεις γιατρους , που ενιοτε δεν χρειαζονται ..... οταν βαρεθουν κι οι τελευταιοι προθυμοι να βοηθησουν , σταματαει και το ' θυμα ' να απευθυνεται στο φορουμ .........,... παρολαυτα , θα αντικρουσω τον εαυτο μου , γραφοντας οτι , μπαινουν νεα μελη , και δεν γνωριζουν τι εχει προηγηθει , με το εκαστοτε μελος που ζητα υποστηριξη , και φτου απ την αρχη ..........

Senior Member
    Δεν κανεις λαθος , νομιζω , αλλα , επειδη δεν ειναι χαζος ο Γουαι , οπως κι η Ολγα δεν ειναι χαζη , εγω τουλαχιστον δρω υποστηρικτικα , μεχρι να βαρεθω κι εγω να το κανω .............. με την ελπιδα οτι καποια στιγμη θα καταλαβει ........γι αυτο απευθυνεσαι σενα φορουμ υποστηριξης , οχι για να σου δωσει καποιος την λυση , δεν ειναι φορουμ ψυχοθεραπειας , αλλα για να σενθαρρυνει να την βρεις μονος , και ναποφυγεις γιατρους , που ενιοτε δεν χρειαζονται ..... οταν βαρεθουν κι οι τελευταιοι προθυμοι να βοηθησουν , σταματαει και το ' θυμα ' να απευθυνεται στο φορουμ .........,... παρολαυτα , θα αντικρουσω τον εαυτο μου , γραφοντας οτι , μπαινουν νεα μελη , και δεν γνωριζουν τι εχει προηγηθει , με το εκαστοτε μελος που ζητα υποστηριξη , και φτου απ την αρχη ..........
    Μα δεν τους ειπε χαζους!!! Εγω τουλαχιστον δεν το εξελαβα ετσι ολοι μας εχουμε δωσει λυσεις στον γουαι ειτε τον βοηθησαν ειτε οχι και απλα συνεχιζει το ιδιο θεμα συν οτι οι απαντησεις του τυπου ' παω γυμναστιριο οχι για μενα αλλα για τις ομορφες' για μενα ειναι απλα κακομαθημενες και για να τραβηξουν την προσοχη μας
    Ο γουαι ειναι εξυπνος ΑΛΛΑ του αρεσει να αναμασαςι τα ιδια και τα ιδια ωστε να ειναι το ' κακομηρο ' της παρεας ...για να μην παρεξηγηθω πολλοι το κανουν αυτο οχι μονο ο γουαι αλλα ουτε και μονο εδω μεσα αλλα και στον ' εξω' κοσμο
    Ως συμβουλη στου γουαι .... Απλα σταματα να θες να εισαι αυτος που εχει προβλημα τραβας την προσοχη και χωρις αυτο
    Εαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα

Banned
    ναι καταλαβαινω τι λες ..και δεν εννοουσα οτι ειναι χαζοι οι ανθρωποι προς θεου.. μιλησα για εμμονες..απο την δικη μου εμπειρια ειπα οτι στις περιπτωσεις που προσπαθησα να στηριξω και να προσπαθησω να βοηθησω το ατομο να απαλλαγει απο την εμμονη ..τελικα την υσχυροποιουσα , της εδινα πραγματικη υποσταση και λογικη... και οταν πια σταματησα να την παλευω και αρχισα να την αγνοω..τοτε το ατομο με την εμμονη αρχισε να βλέπει πραγματικα το προβλημα. βεβαια η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.
    φυσικα και εχουμε τις καλυτερες διαθεσεις ...ομως... μηπως μερικες φορες πρεπει να δουμε τελικα αφου δεν βοηθαει αυτο...μηπως να δοκιμασω κατι αλλο... μηπως τα κανω χειροτερα ετσι τα πραγματα... απλα ερωτησεις κανω, δεν ξερω...
    ...και στην περιπτωση του αλλου μελους οταν συμπτιχθηκαν τα θεματα της .. η ιδια δηλωσε οτι ξεπερασε την εμμονη της...μπορει να ηταν τυχαιο δεν ξερω... απλα λεω..τροφη για σκεψη...

Senior Member
    Κι εγω, δεν ξερω ποιο ειναι καλυτερο , φαινεται σαν καλυτερη η δικη σου λυση , της αληθειας , αλλα υπο τον ορο οτι ο αλλος ,ειναι ετοιμος να την δεχθει ................παρολαυτα , δηλωνω αγνοια της καλυτερης τακτικης , επειδη δεν εχω εμμονες , οποτε δεν ξερω .................... της Ολγας , ναι , συμπτυχθηκαν τα θεματα , αν η ιδια δλωσε οτι ξεπερασε την εμμονη της δεν το πηρε το ματι μου , τοτε αυτη ειναι η καλυτερη τακτικη ...........αλλα ο Γουαι , διαφερει πολυ απο την ΟΛγα , αλλη ιδιοσυγκρασια ....................δυσκολο πολυ να βοηθας ανθρωπους με προβληματα , μονο αυτο μπορω να πω ..........και να πω , οτι οι ανθρωποι , δεν αλλαζουν , παρα μονον προσωρινα , συντομα επανερχονται στα παλια .............εντροπία .........

Senior Member
    Quote Originally Posted by arntaben View Post
    Μα δεν τους ειπε χαζους!!! Εγω τουλαχιστον δεν το εξελαβα ετσι ολοι μας εχουμε δωσει λυσεις στον γουαι ειτε τον βοηθησαν ειτε οχι και απλα συνεχιζει το ιδιο θεμα συν οτι οι απαντησεις του τυπου ' παω γυμναστιριο οχι για μενα αλλα για τις ομορφες' για μενα ειναι απλα κακομαθημενες και για να τραβηξουν την προσοχη μας
    Ο γουαι ειναι εξυπνος ΑΛΛΑ του αρεσει να αναμασαςι τα ιδια και τα ιδια ωστε να ειναι το ' κακομηρο ' της παρεας ...για να μην παρεξηγηθω πολλοι το κανουν αυτο οχι μονο ο γουαι αλλα ουτε και μονο εδω μεσα αλλα και στον ' εξω' κοσμο
    Ως συμβουλη στου γουαι .... Απλα σταματα να θες να εισαι αυτος που εχει προβλημα τραβας την προσοχη και χωρις αυτο
    Οχι , δεν υπονοησα οτι καποιος τον ειπε χαζο , οντως εχουμε δωσει και με το παραπανω λυσεις στο θεμα του , ανω τον 500 ποστ ειχα μετρησει τις προαλλες , πανω στο θεμα ............... δεν νομιζω οτι θελει να τραβα την προσοχη , arntaben , εχει πραματικο προβλημα , που τουχει γινει εμμονη ιδεα , δεν ξερω αν αυτο λεγεται ιδεοψυχαναγκασμος , δεν ξερω παρα μονο απο κτθλψη , εκει σκιζω !

Senior Member
    Οχι , δεν υπονοησα οτι καποιος τον ειπε χαζο , οντως εχουμε δωσει και με το παραπανω λυσεις στο θεμα του , ανω τον 500 ποστ ειχα μετρησει τις προαλλες , πανω στο θεμα ............... δεν νομιζω οτι θελει να τραβα την προσοχη , arntaben , εχει πραματικο προβλημα , που τουχει γινει εμμονη ιδεα , δεν ξερω αν αυτο λεγεται ιδεοψυχαναγκασμος , δεν ξερω παρα μονο απο κτθλψη , εκει σκιζω !
    μακ του έγραψα της προάλλες ένα κατεβατό και η απάντησή του ήτανε αυτή η λέξη δεν γράφετε έτσι έξυπνε
    για πιο επίπεδο μιλάμε τώρα για να καταλάβω καθόμουν 1 ώρα έγραφα για να τον βοηθήσω και αυτός έμεινε στο ορθογραφικό λάθος

όχι ρε μακ
    σε λίγο θα μας πει να του γ!@#με την όμορφη για να μάθει πως γ!@#$νε μια όμορφη (όχι ότι θα με χάλαγε χαχαχαχαχαχα)

Senior Member
    Ρεα, αν σε προβληματιζει αυτο που ρωτησες, σου παραθετω την απαντηση ενος ειδικου, οταν παλια ειχα κανει μια αναλογη ερωτηση στο φορουμ.

γενικοτερα ειχε γινει μια ενδιαφερουσα συζητηση πανω στον προβληματισμο. θα σου βαλω κατω και το λινκ
    Quote Originally Posted by NikosD. View Post
    Ειλικρινά χαίρομαι απεριόριστα όταν βλέπω προβληματισμούς και συζητήσεις σαν την τρέχουσα!
    Δεν είναι καθόλου αβάσιμη και διόλου τυχαία η αίσθηση που διατυπώθηκε σχετικά με το πόσο βοηθητικό/θεραπευτικό είναι να ακολουθούμε μια ιδεοληψία και να προσπαθούμε να την καθησυχάσουμε ή να την \"λύσουμε\" καταθέτοντας επιχειρήματα και σκέψεις που απαντούν σε αυτή καθαυτή την ιδεοληψία.

Για να τοποθετηθώ ξεκάθαρα, οφείλω να σας πω ότι κατά κανόνα βοηθά να ακούσουμε και να ακολουθήσουμε την ιδεοληψία, όχι όμως και να την \"καθησυχάσουμε\".
    Εάν απλώς την καθησυχάσουμε, ρίχνουμε αλάτι στην πληγή. Αρχικά το άτομο θα αισθανθεί να μαλακώνει η αφόρητη ένταση που βιώνει, στη συνέχεια όμως είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει με μια νέα ιδέα. Θα το καθησυχάσουμε, θα επανέλθει, θα το ξανα καθησυχάσουμε, θα ξανα επανέλθει και έτσι θα συντελέσουμε στο να παραμείνει εγκλωβισμένο στην ιδεοληψία.

Για να μπορέσουμε ωστόσο να κάνουμε μια παραπομπή, χρειάζεται... δουλειά. Η παραπομπή, για να εισακουστεί, χρειάζεται να προκύψει μέσα από ενσυναίσθηση.
    Εάν συναισθανθούμε, όχι την ιδεοληψία, αλλά το αφόρητο άγχος που αυτή δηλώνει, τότε το άτομο έχει πιθανότητες (και όχι βεβαιότητα) να μπορέσει να ακούσει το μήνυμα της παραπομπής σε ειδικό.

Κάτι ανάλογο ισχύει σε όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας. Συνηθισμένο παράδειγμα, οι κρίσεις πανικού ή η νοσοφοβία.
    Το άτομο βιώνει τρομακτική ένταση και θέλει να καθησυχαστεί ότι δεν θα λιποθυμήσει, δεν θα τρελαθεί, δεν θα πάθει κάτι (οργανικό).
    Εάν σπεύσουμε να το καθησυχάσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, τότε αυτό θα επανέλθει με την επόμενη αφορμή.
    Φυσικά, δεν εννοώ ότι πρέπει να πάμε στο αντίθετο άκρο και να το τρομάξουμε. Αλλωστε, αυτό δεν θα ήταν ρεαλιστικό και δεν θα ανταποκρινόταν στους πραγματικούς κινδύνους μιας κρίσης πανικού.

Και πάλι χρειάζεται να συναισθανθούμε πόσο δύσκολα το άτομο βιώνει την κατάσταση του. Η κριτική, σε αυτές τις περιπτώσεις, δε βοηθά.
    Απλοϊκά μιλώντας, όταν κάποιος λέει αγχώνομαι και εμείς ανταποκρινόμαστε με έναν τρόπο που λέει \"μην αγχώνεσαι\", τότε είναι σαν να αρνούμαστε το συναισθημα του, σαν να μην το αναγνωρίζουμε, σαν να μην αποδεχόμαστε ότι αυτός ο άνθρωπος έτσι βιώνει την πραγματικότητα του.
    Το αποτέλεσμα σε μια τέτοια περίπτωση είναι,
    είτε να κλείσουμε τον δίαυλο επικοινωνίας,
    είτε να το ωθήσουμε στο να προσπαθεί να μας πείσει πόσο δύσκολα περνά,
    είτε να το κάνουμε να αισθανθεί πως \"δεν τον καταλαβαίνουμε\".

Πολλές φορές, βοηθά να αναρωτηθούμε για ποιον ανταποκρινόμαστε με τον τρόπο που ανταποκρινόμαστε. Φαινομενικά, η απάντηση είναι εύκολη και έχει να κάνει με τον άλλο. Ενδέχεται όμως πολλές φορές η αποκριση μας να μην αφορά τον άλλο αλλά να αφορά εμάς. Εμείς νιώθουμε την ανάγκη να τον καθησυχάσουμε γιατί πχ, εμείς δεν αντέχουμε να τον βλέπουμε να πονά.

Κλείνοντας, νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ ότι από να εγκλωβιστούμε στον σωστό τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσουμε τον άλλο, είναι προτιμότερο να τον βοηθήσουμε με όποιο τρόπο ξέρουμε και μπορούμε, αρκεί αυτός ο τρόπος να είναι γνήσιος και με ζεστασιά.
    Αυτό δείχνουν άλλωστε και οι έρευνες. Η σχέση είναι που φέρνει ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα και όχι το \"εργαλείο\"/η τεχνική που θα χρησιμοποιήσουμε.

Αυτή τη ζεστασιά της ενσυναίσθησης, αυτή την ορμή της γνησιότητας προς τους άλλους είναι που έχω θαυμάσει εδώ μέσα και αυτή είναι που έχει σταθεί βοηθητική σε ανθρώπους των οποίων τα μηνύματα στο φόρουμ ήταν \"ακραία\", δύσκολα, αυτοκτονικά κτλ.

Πρόκειται για ένα φόρουμ αυτοβοήθειας. Πολύτιμη η αναζήτηση στο θέμα αυτό του πως να ανταποκρινόμαστε στους ανθρώπους. Δείχνει βαθύ σεβασμό στον άνθρωπο. Ομως, ας μη γίνει αφορμή να προσθέσουμε στην καμπούρα μας το βάρος της σωστής απάντησης. Αλλωστε, άλλο πράγμα η θεραπεία, άλλο πράγμα η υποστήριξη.

ειναι, απο εδω

http://www.e-psychology.gr/forum/thr...B1%CE%BA%CE%BF

Senior Member
    μακ του έγραψα της προάλλες ένα κατεβατό και η απάντησή του ήτανε αυτή η λέξη δεν γράφετε έτσι έξυπνε
    για πιο επίπεδο μιλάμε τώρα για να καταλάβω καθόμουν 1 ώρα έγραφα για να τον βοηθήσω και αυτός έμεινε στο ορθογραφικό λάθος

όχι ρε μακ
    σε λίγο θα μας πει να του γ!@#με την όμορφη για να μάθει πως γ!@#$νε μια όμορφη (όχι ότι θα με χάλαγε χαχαχαχαχαχα)
    εχεις δικιο γιανγκ, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι θεμα επιπεδου.
    το ιδιο κανει και οταν του λες επιχειρηματα που "απαντανε" σε αυτο που ταχα ρωταει και για να μην "δεχτει" οτι οντως το θεμα απαντηθηκε και θα πρεπε να ληξει ΕΚΕΙ, πιανεται απο κατι ασχετο η περιφερειακο για να επανερθει σε αυτα που ο ιδιος θελει να ακουσει.
    αν δεν υπαρχει ουτε καν αυτο το περιφερειακο, τοτε το εφευρισκει.
    μπορει ας πουμε να απαντας κατι πολυ απλο, πολυ σωστο και πολυ συντομο. δεν θελει να δεχτει οτι δεν εχει να ανταπαντησει κι αντ αυτου λεει πχ"αλλωστε οπως ειπαμε εγω θελω να παω μονο με ομορφη". ενω δεν εχεις αναφερει πουθενα αυτην την προταση.
    σε σενα ετυχε να πιαστει απο το ορθογραφικο λαθος για να ξεφυγει απο το "λογικο σκεπτικο".
    δεν τον ενδιαφερει το λογικο σκεπτικο, τον ενδιαφερει να επανερχεται στο θεμα του.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    εχεις δικιο γιανγκ, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι θεμα επιπεδου.
    το ιδιο κανει και οταν του λες επιχειρηματα που "απαντανε" σε αυτο που ταχα ρωταει και για να μην "δεχτει" οτι οντως το θεμα απαντηθηκε και θα πρεπε να ληξει ΕΚΕΙ, πιανεται απο κατι ασχετο η περιφερειακο για να επανερθει σε αυτα που ο διοος θελει να ακουσει.
    αν δεν υπαρχει ουτε καν αυτο το περιφερειακο, τοτε το εφευρισκει.
    μπορει ας πουμε να απαντας κατι πολυ απλο, πολυ σωστο και πολυ συντομο. δεν θελει να δεχτει οτι δεν εχει να ανταπαντησει κι αντ αυτου λεει πχ"αλλωστε οπως ειπαμε εγω θελω να παω μονο με ομορφη". ενω δενε χεις αναφερει πουθενα αυτην την προταση.
    σε σενα ετυχε να παιστει απο το ορθογραφικο λαθος για να ξεφυγει απο το "λογικο σκεπτικο".
    δεν τον ενδιαφερει το λογικο σκεπτικο, τον ενδιαφερει να επανερχεται στο θεμα του.
    άρα η χρίζει άμεσης ψηχ υποστηρίξεις η μας τρολαρει άσχημα (που δεν νομιζω)
    δεν μπορώ να βρω άλλη απαντηση
    μάλλον μπορώ άλλα δεν θα την πω για ευνοήτους λογούς

Senior Member
    άρα η χρίζει άμεσης ψηχ υποστηρίξεις η μας τρολαρει άσχημα (που δεν νομιζω)
    δεν μπορώ να βρω άλλη απαντηση
    μάλλον μπορώ άλλα δεν θα την πω για ευνοήτους λογούς
    συμφωνουμε παλι.
    κι εγω πιστευω οτι ενα απο τα δυο συμβαινει.
    αν ομως συμβαινει το πρωτο, δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να ειναι εδω η του κανει κακο, σημαινει οτι πρεπει να δει και ειδικο. εδω δεν γινεται θεραπεια.
    αν συμβαινει το δευτερο, καταλαβαινεις...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    συμφωνουμε παλι.
    κι εγω πιστευω οτι ενα απο τα δυο συμβαινει.
    αν ομως συμβαινει το πρωτο, δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να ειναι εδω η του κανει κακο, σημαινει οτι πρεπει να δει και ειδικο. εδω δεν γινεται θεραπεια.
    αν συμβαινει το δευτερο, καταλαβαινεις...
    συμφωνώ αλλά να το λέμε εμείς δεν γίνετε τίποτε πρέπει να το καταλάβει ο άμεσα ενδιαφερόμενος
    εγώ δεν πάω για καθαρά οικονομικούς λόγους αν πήγαινα σίγουρα θα με βοηθούσε