καταθλιψη , στεναχωρια η δυσαρεσκεια .. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 48
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Συμφωνω !!! Θελω ομως να επισημανω οτι αν εχει γεννηθει καποιος με κληρονομικο γονιδιο εμφανισης ψυχικης νοσου, τοτε αναλογα με το ποσες αρνητικες αφορμες θα δωθουν, αναλογα με την οικονομικη του ευχερεια να αντιμετωπισει τον ογκολιθο που τον κατατρεχει ισως βγει απο το σκοτος πιο συντομα ή πιο αργα.

Η καταθλιψη οποιος μελετησει χωριζεται σε τυπους, εχει διαβαθμισεις και πολλες φορες συσχετιζεται με καταχρηση ή χρηση ουσιων ή την απωλεια ή καποιο πολυ εντονο τραυματικο σωματικα ή ψυχολογικα σοκ

CC.
    Aυτο αληθευει απολυτως , η Β παραγραφος , και μερος της Α παραγρ. .........................η οικονομικη ευχερεια , δεν βλεπω να σχετιζεται , διοτι υπαρχει το παραδειγμα της Σουηδιας , που δεν υπαρχουν φτωχοι , κι ομως η κτθλψη θεριζει ..................καμμια φορα τα χρηματα , δεν εχουν αποτελεσματα σε ασθενειες , και στην περιπτωση μου , επειδη ο 1ος γιατρος , μεβλεπε σαν ενα μονιμο 50αρικο , μουγραφε οσα ζαναξ ηθελα , προκειμενου να μην με δυσαρεστησει , υποθετω , με αποτελεσμα να φτασωνα παιρνω 10mg/μερα , οταν συνταξιοδοτηθηκε , το 2010 , πηγα σε αλλον , και ταχω μειωσει πλεον στα 7 , που ειναι παλι παρα πολλα .......................

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Aυτο αληθευει απολυτως , η Β παραγραφος , και μερος της Α παραγρ. .........................η οικονομικη ευχερεια , δεν βλεπω να σχετιζεται , διοτι υπαρχει το παραδειγμα της Σουηδιας , που δεν υπαρχουν φτωχοι , κι ομως η κτθλψη θεριζει ..................καμμια φορα τα χρηματα , δεν εχουν αποτελεσματα σε ασθενειες , και στην περιπτωση μου , επειδη ο 1ος γιατρος , μεβλεπε σαν ενα μονιμο 50αρικο , μουγραφε οσα ζαναξ ηθελα , προκειμενου να μην με δυσαρεστησει , υποθετω , με αποτελεσμα να φτασωνα παιρνω 10mg/μερα , οταν συνταξιοδοτηθηκε , το 2010 , πηγα σε αλλον , και ταχω μειωσει πλεον στα 7 , που ειναι παλι παρα πολλα .......................
    Μακ, τι ενννοω. Εαν ο Α ανθρωπος εμφανιση μετρια καταθλιψη και απευθυνθει στον καλυτερο γιατρο και ψυχοθεραπευτη ισως να λυσει πιο γρηγορα σχετικα το μπαχαλακι του. Αν διαθετεις χαλαρα χρηματα για ιδιωτη --σωστο ιδιωτη ομως -- τοτε δεν τρως το πακετο του δημοσιου ( πιο μπακαλιστικες αντιμετωπισεις ) . Δεν ειπα οτι το χρημα φερνει ευτυχια. Δεν το πιστεψα ποτε αυτο στην ζωη μου.
    Δυστυχως ομως ειναι απαραιτητο για να λυνουμε πρακτικα θεματα. Λιγοι κανουν -ψυχικο- που λεμε και τους πληρωνεις με δοσεις.

Το οτι εσυ επεσες σε ασυνειδητο που σε τιγκαρε σε ηρεμιστικο δικαιωμα σου να πας να του κανεις κ μια καταγγελια αν εχεις αποδεικτικα στοιχεια.

Περαν τουτου ομως, η καταθλιψη ειναι σοβαρη νοσος, αλλοιωνει την λειτουγεια του εγκεφαλου, αφηνει καταλοιπα, και αλλαζει τη ζωη ενος ανθρωπου. Στην χωρα μας αυτη τη στιγμη η κατασταση ειναι "για τα καγκελα" απο ολες τις αποψεις. Δεν γινεται να τσουβαλιαζουμε νοσους - ορους - και ανθρωπους.
    Το ζητημα ειναι πως οταν νοσεις και υποφερεις χρειαζεσαι βοηθεια. Αν δεν λαβεις σωστη βοηθεια τραβιεσαι για χρονια. Ακομα και αν λαβεις, αν ειναι μονο φαρμακευτικη χτιζεις μια ροζ φουσκα, θελει και αγωνα με " οτι νομιζες πως εισαι ως ανθρωπος " θεωρω συν οτι απαξ και εμφανισεις μια φορα διαταραχη ... σε καθε σοκαριστικη αλλαγη ισως ξανα φουντωνουν καποια συμπτωματα.

Καλα κανεις και ανοιξες το θεμα αλλά εφοσον γνωριζεις πως ολοι οι ανθρωποι εχουμε το ταλεντο να νιωθουμε το δικο μας προβλημα το μεγαλυτερο στον κοσμο -ειναι σχετικα δυσκολο να αποσαφηνιστει απο ολα τα μελη η διαφορα - στη τελικη δεν ξερω αν εχει και νοημα.

Εχω δει κοντινη φιλη να κλαιει να ωρυεται με λυγμους αλλα μεσα σε μιση ωρα με μια να επανερχεται. Δεν ποναγε ? Ποναγε. Δεν ειχε αιτιο ? Ειχε. Ποια ειναι η διαφορα ομως ? Στο δικο της αρνητικο ξεσπασμα μετα ο εγκεφαλος εδωσε σημα για θετικο feedback . Στου καταθλιπτικου το μυαλο δυσκολα δινει εναλλακτικη χαρουμενη μεταβαση και παραμενει σε ενα συννεφο. Εμμενει σε συχνοτητες διχως ελπιδα, διχως προοπτικη, διχως κινητρο.

Ε ολο αυτο θελει πολυ δουλεια απο τον ιδιο τον ασθενη μολις τον πιασουν τα σκευασματα.
    Αλλά οτι κι αν λενε στα λογια οι ανθρωποι στην πραξη φοβουνται παρα πολυ τις ψυχικες ασθενειες καθοτι μιλαμε για ψυχη - αυλο μη ευκολα μορφοποιησιμο.

Και κατι τελεταιο τη δεκαετια του 2000 που γινοταν χαμος με τις ταινιες εννοια ζομπι Μαλλον για τη σημερινη καταντια μας μιλουσαν, ειτε πιωμενος εισαι, ειτε χαπακωμενος, ειτε απελπισμενος νιωθεις ζωντανος νεκρος.

Αυτα
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Quote Originally Posted by giang View Post
    mac
    ο κόσμος πλέον δεν έχει την όρεξη και την δύναμη ούτε να φωνάξει δεχόμαστε καθημερινά πιέσεις και δεν φτάνει η φωνή μας στο στόμα....
    Πωπω φίλε προχθές που πήγα Σύνταγμα μετά από πολλούς μήνες, αυτό το πράγμα ένιωσα... Σκέφτηκα πως είναι δυνατόν και αποδέχονται όλα αυτά που συμβαίνουν λες και είναι ρομποτάκια, λες και δεν αφορά την ίδια τους τη ζωή, λες και θεωρούν δεδομένο πως η ζωή τους θα συνεχίσει να είναι όπως είναι σήμερα όταν γνωρίζουν πως σε λίγο θα είναι ακόμα πιο δύσκολη και θα γίνεται ακόμα δυσκολότερη... Τι να πω... ειλικρινά ένιωσα πολύ άσχημα προχθές... Σκεφτόμουν μέσα μου και δεν το πάω πολιτικά, τι έγινε βγήκε ο Σύριζα είδαν πως δεν έγινε τίποτα ούτε με αυτόν και αποφάσισαν πως τελικά δεν υπάρχει καμία σωτηρία; Αυτά τα πράγματα σκεφτόμουν προχθές που καθόμουν στα σκαλάκια της πλατείας Συντάγματος περιμένοντας μια κοπέλα και αηδίασα....

Senior Member
    H Σουηδία είναι άστοχο παράδειγμα...

After former American president Dwight Eisenhower claimed Sweden had the highest suicide rate in the world, the image of depressed and suicidal Swedes was more or less cemented. But was there ever any truth to this?

Eisenhower gave the speech in 1960 where he said that "sin, nudity, drunkenness and suicide" in Sweden were due to welfare policy excess.

But, according to Bo Runeson, a professor of psychiatry and researcher of suicide prevention at the Karolinska Institute in Stockholm, it is difficult to measure and compare things like depression and suicide as some countries are better at documenting mental illnesses than others and because a lot of people may suffer from depression without being diagnosed.

He says that the few comparative studies that have been done do not single out Sweden as a particularly depressed or country.

"Sweden has a medium rate of suicide," he says. "There are counties that are worse and there are countries that have a little lower prevalence of depression."

A common argument that usually accompanies the myth of Swedish depression is that we're more depressed because of our dark and cold climate.

But while it's true that many Swedes suffer from the winter blues or seasonal affective disorder, Bo Runeson says that seasonal depression has very little to do with clinical depression.

So what about that infamous suicide rate? Are Swedes really more likely to commit suicide than other people?

Nope, says Bo Runeson, a claim that's supported by figures from the European Union's statistics arm, Eurostat, placing Sweden just under the European average at 12 suicides per 100,000 people.

It should be pointed out that the suicide rate in Sweden used to be a lot higher than it is today. In the 1980's it was almost twice as high - but even still far behind top ranking countries like Japan and Greenland.

Myth debunked.

Senior Member
    Πολυ ενδιαφερον , mindcrime , το κειμενο , δεν το φανταζομουν φυσικα ...................για την Ιαπωνια το γνωριζω , εκει μαλλον φταινε οι φρενηρεις ρυθμοι εργασιας , υποθετω , και η αποξενωση .........για την Γροιλανδια , δεν εχω εξηγηση .......

Senior Member
    . Στην χωρα μας αυτη τη στιγμη η κατασταση ειναι "για τα καγκελα" απο ολες τις αποψεις. Δεν γινεται να τσουβαλιαζουμε νοσους - ορους - και ανθρωπους.
    Το ζητημα ειναι πως οταν νοσεις και υποφερεις χρειαζεσαι βοηθεια. Αν δεν λαβεις σωστη βοηθεια τραβιεσαι για χρονια. Ακομα και αν λαβεις, αν ειναι μονο φαρμακευτικη χτιζεις μια ροζ φουσκα, θελει και αγωνα με " οτι νομιζες πως εισαι ως ανθρωπος " θεωρω συν οτι απαξ και εμφανισεις μια φορα διαταραχη ... σε καθε σοκαριστικη αλλαγη ισως ξανα φουντωνουν καποια συμπτωματα.
    Εχω δει κοντινη φιλη να κλαιει να ωρυεται με λυγμους αλλα μεσα σε μιση ωρα με μια να επανερχεται. Δεν ποναγε ? Ποναγε. Δεν ειχε αιτιο ? Ειχε. Ποια ειναι η διαφορα ομως ? Στο δικο της αρνητικο ξεσπασμα μετα ο εγκεφαλος εδωσε σημα για θετικο feedback . Στου καταθλιπτικου το μυαλο δυσκολα δινει εναλλακτικη χαρουμενη μεταβαση και παραμενει σε ενα συννεφο. Εμμενει σε συχνοτητες διχως ελπιδα, διχως προοπτικη, διχως κινητρο.
    α
    Θα συμφωνησω , CC , στα γραφομενα σου , εχουν μεγαλη δοση αληθειας ................το παραδειγμα με την φιλη σου , σε συγκριση με τον οριτζιναλ καταθλιπτικο , ειναι πολυ καλο , το περιγραφεις πολυ γλαφυρα , αυτο ακριβως εννοω ........

Banned
    Το ζητημα μενη ειναι αν δεν σε πιανουν τα ρημαδια τα σκευασματα να το κουβεντιασεις. Αν τηρεις προγραμμα δεν πινεις αλκοολ και τα συναφη και εισαι συνεπης, η επομενη κινηση ειναι ψυχοθεραπεια, αλλιως αλλαγη σκευασματων λογικα ή κουβεντα με νεο ιατρο.
    εχω αλλαξει τρεις-τεσσερις γιατρους, εχω δοκιμασει τα περισσοτερα αντικαταθλιπτικα σκευασματα, για να μην πω ολα...εχω κανει 15 ψυχοθεραπειες διχως ουσιαστικη βοηθεια στην καταθλιψη...καπου πλεον αρχισα να πιστευω οτι η καταθλιψη δεν μπορει να καταπολεμηθει πληρως με αυτα τα συνηθη μεσα...δεν ξερω γιατι σε μενα δεν λειτουργησαν οι ψυχοθεραπειες, αλλα οταν εχεις χαμενο κινητρο ειναι δυσκολο, οσο και να προσπαθει ο αλλος να σε κανει να το ξαναβρεις...

Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    εχω αλλαξει τρεις-τεσσερις γιατρους, εχω δοκιμασει τα περισσοτερα αντικαταθλιπτικα σκευασματα, για να μην πω ολα...εχω κανει 15 ψυχοθεραπειες διχως ουσιαστικη βοηθεια στην καταθλιψη...καπου πλεον αρχισα να πιστευω οτι η καταθλιψη δεν μπορει να καταπολεμηθει πληρως με αυτα τα συνηθη μεσα...δεν ξερω γιατι σε μενα δεν λειτουργησαν οι ψυχοθεραπειες, αλλα οταν εχεις χαμενο κινητρο ειναι δυσκολο, οσο και να προσπαθει ο αλλος να σε κανει να το ξαναβρεις...
    Ετσι οπως το διαβαζω, εχεις δοκιμασει για ποσο διαστημα ? ανα τριμηνο αλλαζες και αγωγη ?? Δευτερον λενε συνηθως οτι αν δεν μας πιανουν τα σκευασματα συζηταμε με τον βασικο θεραποντα ιατρο κατι εναλλακτικο. Τριτον για να δουλεψει η ψυχοθεραπεια πρεπει να χει φυγει και η μαυριλα.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    Εγώ π ειχα κατάθλιψη με βοηθησαν τα χαπια και λιγο το κολυμβητηριο αλλα μεχρι εκεί
    Αυτο π μ έδιωξε την κατάθλιψη ηταν ο ερωτας ...

Καλησπέρα Μακ!
    Απ' την στιγμή που το προβλήμα σου είναι η απραξία και οικονομικό πρόβλημα δεν έχεις, έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει? Να κάνεις πχ μαθήματα ζωγραφικής ή να γραφτείς σε ορειβατικό σύλλογο, δεν ξέρω τι μπορεί να σου αρέσει... εκεί θα γνωρίσεις και ανθρώπους και ίσως όλο και κάποιος να σου κάνει... είσαι ακόμα πολύ νέος για να μην κάνεις τίποτα και δυστυχώς ο πατέρας σου πολύ μεγάλος και σε λίγο καιρό μπορεί να μην έχεις ούτε κι αυτόν και το βόλεμα που σου προσφέρει. Ελπίζω να καταλάβαινεις πως αυτά δεν στα λέω με καμία δόση κριτικής αλλά μέσα από την δικιά μου εμπειρία.
    Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by καθρεπτης View Post
    Καλησπέρα Μακ!
    Απ' την στιγμή που το προβλήμα σου είναι η απραξία και οικονομικό πρόβλημα δεν έχεις, έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει? Να κάνεις πχ μαθήματα ζωγραφικής ή να γραφτείς σε ορειβατικό σύλλογο, δεν ξέρω τι μπορεί να σου αρέσει... εκεί θα γνωρίσεις και ανθρώπους και ίσως όλο και κάποιος να σου κάνει... είσαι ακόμα πολύ νέος για να μην κάνεις τίποτα και δυστυχώς ο πατέρας σου πολύ μεγάλος και σε λίγο καιρό μπορεί να μην έχεις ούτε κι αυτόν και το βόλεμα που σου προσφέρει. Ελπίζω να καταλάβαινεις πως αυτά δεν στα λέω με καμία δόση κριτικής αλλά μέσα από την δικιά μου εμπειρία.
    Γεια σου Καθρεπτη !! χαιρομαι που εισαι καλα ......το θεμα ειναι οτι δεν μου κανει αισθηση τιποτα , και ειχα πολλα ενδιαφεροντα .....αμα πεθανει ο πατερας μου , κατα τον γιατρο μου , και κατ εμε , θα συνελθω , διοτι επιτελους θαναλαβω ευθυνες , εχω εναλαβει πολυ μεγαλες ευθυνες στο παρελθον , ειμαι συνηθισμενος στις ευθυνες , μαλιστα ' την βρισκω ' με τις ευθυνες , σε σημειο , ντρεπομαι που το γραφω , σιγουρα θα μου στοιχισει η απωλεια του , αλλα ο ανθρωπος αυτος , αθελα του , ο πατερας μου , μου κανει τεραστια ζημια , εχοντας με παροπλισμενο , οποτε ισχυει , ' ο θανατος σου η ζωη μου ' ,, η αυτος , η εγω , οποτε του λεω να κανω κατι , ειναι στανταρ η απαντηση ' γιατι να κανεις εσυ , κατι που μπορω να κανω εγω ? ' δλδ αν τον ' παροπλισεις ' , σε 6 μηνες ειναι πεθαμενος , ΔΕΝ αντεχει την απραξια , και ΔΕΝ θελει να αποδεχτει οτι γερασε ........................σκασιλα του , αν εγω υποφερω , την παρτη του κοιταει , ειναι ετσι ο χαρακτηρας του ......................οσο για τις γνωριμιες μεσω συλλογων , ισως εχεις δικιο , αλλα δεν τοχω κανει ποτε , και εδω δεν μπορω να κανω πραματα που εχω συνηθισει να κανω ...........αμα συνελθω , ειμαι τοσο επικοινωνιακος , και κοινωνικος , που σε 6 μηνες , εχω βρει συντροφο , δεν με ανησυχει αυτο ..............η σταση του πατερα μου με ανησυχει .....91 κοντευει ....ειναι λες και δεν υπαρχω ...............

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    Αυτο π μ έδιωξε την κατάθλιψη ηταν ο ερωτας ...
    Αυτο λοιπον το πιστευω κι εγω , χαιρομαι που το επβεβαιωνεις ................μουχει πει ο γιατρος μου , εχει καταθλιπτικους-ες , σαν εμενα , οχι τραγικες καταστασεις , και μολις βρουν μια γυναικα η αντρα , δεν ξαναπατανε !!!

Καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό που λες με τον πατέρα σου, όπως ξέρεις έχω κι εγώ τεράστια προβλήματα με την μάνα μου κι αφού δεν έχω βρει κανένα τρόπο να λύσω τα δικά μου, δεν έχω και καμία πρόταση για τα δικά σου... δεν ξέρω αν η σύγκρουση θα έβγαζε κάπου, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ μιας και δεν μου πάει στον χαρακτήρα..
    Για να λες πως δεν σε γεμίζει τίποτα όμως αυτό σημαίνει πως είσαι ακόμα σε κατάθλιψη, δεν ξέρω αν θα βοηθούσε να ζοριστείς να κάνεις κάτι που έστω παλιότερα σου άρεσε και ήσουν καλός σ' αυτό ή να περιμένεις να σε ξαναγυρίσουν τα φάρμακα... Το θέμα είναι όταν είμαστε τα πάνω μας να κάνουμε προπάθεια να μην ξαναφάμε το βούλιαγμα, στο βούλιαγμα δεν ξέρω αν γίνεται να κάνουμε κάτι.
    Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.

Senior Member
    Αυτο λοιπον το πιστευω κι εγω , χαιρομαι που το επβεβαιωνεις ................μουχει πει ο γιατρος μου , εχει καταθλιπτικους-ες , σαν εμενα , οχι τραγικες καταστασεις , και μολις βρουν μια γυναικα η αντρα , δεν ξαναπατανε !!!
    Σ λέω έπαιρνα χάπια και πήγαινα στον γιατρό και έκανα και κολυμβηση ,αυτά μ βοηθησαν μεχρι ενός σημείου.Είχα ακόμα αυτό το να μην νιώθω ωραία συναισθήματα και μόλις την γνώρισα μετά απο 2-3 μήνες μ έφυγαν τα πάντα .
    Νομίζω ότι είναι το καλύτερο "φαρμακο"

Senior Member
    Συμφωνώ ότι η αδράνεια είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της κατάθλιψης, αλλά και όταν έχεις κατάθλιψη αποσύρεσαι από κάθε δραστηριότητα. Είναι αλληλένδετα αυτά τα δυο.

Άσχετο, μιας και εσύ Άγγελε, καθώς και άλλα παιδιά εδώ μέσα, έχετε πάρει/παίρνετε Xanax, είναι ανησυχητικό που τα 0.125 και 0.25mg δε με έπιασαν; Την πρώτη φορά είχα και λίγο ταχυκαρδία, τη δεύτερη απλά δεν αισθάνθηκα τίποτα. Απογοητεύτηκα πάρα πολύ.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast