Διαιτολόγοι
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 63
    Senior Member

Διαιτολόγοι

Ξέρετε κανέναν πολύ καλό διαιτολόγο???

Senior Member
    Δεν νομίζω ότι εδώ θα σου δώσει κανείς δημόσια απάντηση. Θα θεωρηθεί διαφήμιση!

Senior Member
    Στέλνετε πμ αν θέλετε!!!

Senior Member
    Αφου ξεκινησες το γυμναστηριο, γιατι ανησυχεις?? δηλαδη τι προγραμμα θελεις να φτιαξεις?
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Δεν χάνω και ανησυχώ....

Senior Member
    Έκανα την βλακεία να χάσω 12 κιλά αυτόν τον χρόνο και να βάλω τα 6 και τώρα οι γονείς μου δεν με εμπιστεύονται να ξαναπάω σε διαιτολόγο!!!!

Senior Member
    ενταξε στη διατροφη σου πολλα λαχανικα, πολλα χορτα, σε καθε γευμα!
    καθολου γλυκα, αν μπορεις κοψε ζαχαρη τελειως (εγω ακομα δεν εχω μπορεσει), περιορισε το ψωμι οσο μπορεις.
    Και με μετρο ωμο ελαιολαδο! στο πιατο! οχι τσιγαρισμενα, τηγανισμενα φαγητα.
    Στους 3 μηνες θα δεις διαφορα....

εμ για αυτο ο μεταβολισμος σου εχει μπλοκαρει.... αμα αυξομειωνεις το βαρος σου δεν χανεις μετα...αλλα το σημαντικο ειναι να τα χασεις και να τα συντηρησεις!. Το μεγαλο βημα το εκανες, ξεκινησες γυμναστηριο! απολαυσε το, και μην ασχολεισαι τοσο με τα κιλα, θα ερθουν κι αυτα....
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Ολοι καλοι ειναι. Το θεμα ειναι να χανεις κιλα αργα και σταθερα , να μην βιαζεσαι να γινεις κουκλι , να μην εστιαζεις στο αισθητικο κομματι αλλα στην υγεια σου και εννοειται αργα ή γρηγορα θα δεις αποτελεσματα. Αν βιαζεσαι θα κουραστεις και θα τα παρατησεις , αν κανεις εξαντλητικες διαιτες χανοντας κιλα για πλακα, καποια στιγμη θα φας και την πορτα του ψυγειου! Οι διαιτες εξπρες δεν σε εξυπηρετουν πουθενα.
    Κοψε την ζαχαρη , την εχω κοψει και εγω εδω και 2 μηνες και εχω εκπλαγει . Αν φαω γλυκο μπορει και να ξερασω! Γενικως μην τρως μαλακιες , κανε μια ωρα την ημερα γυμναστικη , πινε πολυ νερο και θα δεις και αποτελεσματα. Μην βιαζεσαι ομως.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by mnimonio is back View Post
    Ολοι καλοι ειναι. Το θεμα ειναι να χανεις κιλα αργα και σταθερα , να μην βιαζεσαι να γινεις κουκλι , να μην εστιαζεις στο αισθητικο κομματι αλλα στην υγεια σου και εννοειται αργα ή γρηγορα θα δεις αποτελεσματα. Αν βιαζεσαι θα κουραστεις και θα τα παρατησεις , αν κανεις εξαντλητικες διαιτες χανοντας κιλα για πλακα, καποια στιγμη θα φας και την πορτα του ψυγειου! Οι διαιτες εξπρες δεν σε εξυπηρετουν πουθενα.
    Κοψε την ζαχαρη , την εχω κοψει και εγω εδω και 2 μηνες και εχω εκπλαγει . Αν φαω γλυκο μπορει και να ξερασω! Γενικως μην τρως μαλακιες , κανε μια ωρα την ημερα γυμναστικη , πινε πολυ νερο και θα δεις και αποτελεσματα. Μην βιαζεσαι ομως.
    Αν καπνίζεις επίσης,κόψε το,ή έστω ελάττωσε το!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Δεν χάνω και ανησυχώ....
    Καταρχάς, κάνεις τώρα κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής; Ή γυμναστική μόνο δεν αρκεί. Το 70 % είναι η διατροφή. Ίσως και να κόλλησε ο μεταβολισμός σου... Μην ανησυχείς όμως! Αυτό διορθώνεται με κατάλληλη διατροφή, ειδική για απεμπλοκή μεταβολισμού. Κάτι άλλο βασικό, αλκοόλ καταναλώνεις;

Senior Member
    παιδια, τα ποσοστα περι διατροφης και γυμναστικης ποτε δεν τα καταλαβα... Εγω τα κιλα τα εχασα με πολυ ιδρωτα και καθημερινη γυμναστικη. Και τωρα που σταματησα τον Αυγουστο, 2 κιλακια τα πηρα...και υποτιθεται προσεχω τι τρωω.

Η ουσια ειναι οτι τρωμε για να προστατευουμε την υγεια μας. Υγιεινα, σπιτικα μαγειρεμενα φαγητα, οσο πιο αγνα υλικα γινεται, πολλααααα λαχανικα, φρουτα αντι για γλυκα. Και με αυστηρο μετρο ό,τι ειναι απο αλευρι, δηλαδη ψωμι και ζυμαρικα. Καλή πρωτεϊνη, δηλαδη φρεσκο ψαρι, καλο κρεας, και φυσικα οσπρια. Ωμο ελαιολαδο στο πιατο για τις πολυφαινολες του. Τυρι-μικρη ποσοτητα και με χαμηλα λιπαρα πχ ανθοτυρο.
    Κομμενη η ζαχαρη, τα γλυκα, τα τυποποιημενα, αλλαντικα. .
    Και φυσικα πολυυυυυυ νερο!
    Αμα βαλουμε και κανενα βοτανο, πχ πρασινο τσαι, λουιζα, ταραξακο που δοκιμασα προσφατακαι το συστηνω!!!, ακομη καλυτερα!!!
    Σε γενικες γραμμες, για αρχη, αυτα ειναι. Δηλαδη πρεπει να σκασεις ενα καρο λεφτα για να σου τα πουν?

Senior Member
    η μικρη πικρη μου εμπειρια με την απωλεια βαρους, λεει οτι το χασιμο βαρους ειναι ΜΟΝΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
    προσωπικα δεν εκανα ουτε μια ωρα γυμναστικη, δυστυχως. θαθελα να εκανα αλλα δεν ειχα διαθεση.
    η γυμναστικη καλη και αγια ειναι, και σωμα στρωνει, και καυσεις κανει, αλλα ΛΙΓΕΣ οχι τρομακτικες. μονο με γυμναστικη δεν αδυνατιζεις.
    αν τα συνδιασεις, ειναι το τελειο. κανεις δεν λεει οχι. αλλα χωρις διατροφη δεν χανεις με καμια παναγια .
    δεν μιλαμε για 2-5 κιλα. μιλαμε για πανω απο 10.
    3 χανεις ακομα κι αν αλλαξεις τροπο μαγειρεματος. εδω μιλαμε για πολλα κιλα.

και μακρια απο μονοφαγικες διαιτες. ξερω μια που αδυνατισε με ντανκαν και την διαφημιζε κι εχει βαλει οχι μονο οσα ειχε χασει αλλα οσα εχω χασει κι εγω. τρομαξα να την γνωρισω. μιλαμε για πανω απο 20 κιλα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    η μικρη πικρη μου εμπειρια με την απωλεια βαρους, λεει οτι το χασιμο βαρους ειναι ΜΟΝΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
    προσωπικα δεν εκανα ουτε μια ωρα γυμναστικη, δυστυχως. θαθελα να εκανα αλλα δεν ειχα διαθεση.
    η γυμναστικη καλη και αγια ειναι, και σωμα στρωνει, και καυσεις κανει, αλλα ΛΙΓΕΣ οχι τρομακτικες. μονο με γυμναστικη δεν αδυνατιζεις.
    αν τα συνδιασεις, ειναι το τελειο. κανεις δεν λεει οχι. αλλα χωρις διατροφη δεν χανεις με καμια παναγια .
    δεν μιλαμε για 2-5 κιλα. μιλαμε για πανω απο 10.
    3 χανεις ακομα κι αν αλλαξεις τροπο μαγειρεματος. εδω μιλαμε για πολλα κιλα.

και μακρια απο μονοφαγικες διαιτες. ξερω μια που αδυνατισε με ντανκαν και την διαφημιζε κι εχει βαλει οχι μονο οσα ειχε χασει αλλα οσα εχω χασει κι εγω. τρομαξα να την γνωρισω. μιλαμε για πανω απο 20 κιλα.
    H Mara από πάνω λέει ότι έχασε μόνο με γυμναστική όμως.....

Senior Member
    Κοιτάξτε τι λέει εδώ:

http://www.onmed.gr/diatrofi/story/3...tai-apo-diaita

Η γυμναστική δεν αδυνατίζει αν δεν συνοδεύεται από δίαιτα

Στο συμπέρασμα ότι η γυμναστική είναι καλή για την υγεία, αλλά όχι κατ' ανάγκη και για αδυνάτισμα, αν δεν συνοδεύεται από κάποια δίαιτα, κατέληξαν οι επιστήμονες.

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, οι οποίοι γυμνάζονται συστηματικά, καταλήγουν να έχουν μεγαλύτερο βάρος από ό,τι όταν ξεκίνησαν. Μάλιστα, το πρόσθετο βάρος συχνά δεν είναι έξτρα μυς, αλλά περισσότερο λίπος.

Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξε μια νέα έρευνα από επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνα, με επικεφαλής τον καθηγητή διατροφολογίας Γκλεν Γκέσερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Journal of Strength and Conditioning Research", σύμφωνα με τους "New York Times".

Θεωρητικά, όταν γυμνάζεται κανείς τακτικά, καίει περισσότερες θερμίδες και λίπος από όσο καταναλώνει, συνεπώς αδυνατίζει σιγά-σιγά. Στην πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, έχει παρατηρηθεί ότι συχνά καταλήγει να βάλει κιλά, αντί να χάσει. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλάβει ακόμη γιατί η άσκηση βοηθά μερικούς ανθρώπους να γίνουν πιο αδύνατοι και άλλους όχι, ενώ σε μερικούς έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η νέα έρευνα μελέτησε 81 υγιείς γυναίκες που έκαναν καθιστική ζωή και όλες ήταν υπέρβαρες, ενώ καμία δεν είχε ασκηθεί σωματικά το προηγούμενο έτος. Οι γυναίκες έπρεπε να αρχίσουν στο εργαστήριο ένα κοινό πρόγραμμα σωματικής άσκησης, χωρίς να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειές.Το πρόγραμμα περιλάμβανε άσκηση 30 λεπτών τρεις φορές την εβδομάδα επί 12 εβδομάδες. Στο τέλος, όλες οι γυναίκες -όπως έδειξαν τα σχετικά τεστ- ήσαν σε πολύ καλύτερή αεροβική κατάσταση, αλλά το παράδοξο ήταν πως αρκετές πήραν βάρος. Σχεδόν το 70% των γυναικών είχαν προσθέσει μάζα λίπους και αρκετές είχαν βάλει έως πέντε κιλά παραπάνω, κυρίως έξτρα λίπος και όχι περισσότερους μυς. Λίγες μόνο γυναίκες είχαν γίνει πιο αδύνατες και εξίσου λίγες είχαν διατηρήσει το αρχικό βάρος τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες είχαν χάσει βάρος ήδη κατά τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες της άσκησης, συνέχισαν να χάνουν και μετά, κάτι που δεν συνέβη με τις υπόλοιπες. "Αυτό πρακτικά σημαίνει", είπε ο Γκλεν Γκέσερ, ότι "όποιος -ή όποια- θέλει να χάσει βάρος με την άσκηση, καλά θα κάνει να ελέγχει τη ζυγαριά μετά τον πρώτο μήνα. Αν σε εκείνο το σημείο το βάρος παραμένει αμετάβλητο ή έχει αυξηθεί, τότε κανείς θα πρέπει να στραφεί στη δίαιτα και σε άλλες δραστηριότητες", επειδή έχει πια διαφανεί ότι δεν πρόκειται να χάσει βάρος μόνο με τη γυμναστική.

Αν και η έρευνα δεν συμπεριέλαβε άνδρες, υπάρχουν ήδη ενδείξεις από προηγούμενες μελέτες ότι και αυτοί, όπως οι γυναίκες, συχνά αυξάνουν το βάρος τους μόλις ξεκινάνε να γυμνάζονται. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως είπε ο καθηγητής διατροφολογίας, η σωματική άσκηση φέρνει περισσότερη υγεία, έστω και αν δεν εξασφαλίζει το αδυνάτισμα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    H Mara από πάνω λέει ότι έχασε μόνο με γυμναστική όμως.....
    ρε συ Δελφινι, εχει μαλλιασει το στομα μου να τα λεω... τι να πω? μηπως να διαβαζετε πιο προσεκτικά???
    εγω ειπα γυμναστικη και διατροφη!
    και ειπα επισης οτι μονη της η διατροφη χωρις γυμναστηριο δεν κανει ιδιαιτερη δουλειά! γιατι τα λιποκυτταρα με τη διατροφη αδειαζουν ενω με τη γυμναστικη καιγονται, σφιγγει το σωμα, κανεις γραμμωση κλπ. Η διατροφη ειναι για ενδυναμωση, υγεια, βιταμινες κλπ. Η αθληση ειναι εκτονωση, συσφιγξη, απωλεια λιπους, γραμμωση κλπ. Δεν ειναι δυνατο να αθλεισαι και να μην τρως καλα, θα καταρρευσεις.
    Μην διαστρεβλωνετε αυτα που λεω...
    Τα αγαθα κοποις κτωνται! τιποτα δεν χαριζεται!

Page 1 of 5 123 ... LastLast