Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (Μέρος 'Α) - Page 18
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 18 of 51 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast
Results 256 to 270 of 760
    Banned
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    το μικρο τρωει πλανκτον :p
    Μάλλον έχεις δίκιο....

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Μάλλον έχεις δίκιο....
    Ειναι πυραμιδα ολολ αυτο να το ξερεις ,οπως και στην ζωη

Banned
    Α βρήκα παράδειγμα......Πάει ο βιομήχανος στην κομμώτρια, το μικρό ψάρι......... Η κομμώτρια άμα δει ότι αυτός είναι φραγκάτος δεν θα του πάρει 20 ευρώ ξέρω 'γω θα του πάρει 50. Άρα κλέβει και αυτή όσο μπορεί.....αλλά είναι σαν να του κλέβει μια σταγόνα στον ωκεανό....άρα είναι αθώα?????

Senior Member
    Α βρήκα παράδειγμα......Πάει ο βιομήχανος στην κομμώτρια, το μικρό ψάρι......... Η κομμώτρια άμα δει ότι αυτός είναι φραγκάτος δεν θα του πάρει 20 ευρώ ξέρω 'γω θα του πάρει 50. Άρα κλέβει και αυτή όσο μπορεί.....αλλά είναι σαν να του κλέβει μια σταγόνα στον ωκεανό....άρα είναι αθώα?????
    η κομωτρια γραφει συνηθως πανω στο τζαμια τις τιμες ,αρα ο βιομηχανος θα της πει εκει λέει 20 ,εμενα γτ μ παιρνεις 50?Αρα?
    Βρες άλλο :p

Banned
    Κοίταξε να δεις, αυτό που λες με το ψυχικό νόσημα μπορεί να παίζει ανάλογα με τι είδους νόσημα είναι.....Ίσως άμα πιστεύεις ότι είσαι και καλά να είσαι κιόλας σε κάποιες περιπτώσεις, τι να σου πω....
    Ε τώρα άμα δεν ενημερώσω την οικογένειά μου με κάνει λιγότερο απατεώνα? Ε και όσοι ψυχίατροι είναι κλέφτες δεν θα χαπακώνουν τους συγγενείς τους, τους άλλους χαπακώνουν....
    Αυτό τώρα με τους θεραπευτές είναι σαν να ρίχνεις όλη την ευθύνη στους θεραπευτές για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο....Ε δεν είναι έτσι.....και ο κόσμος βολεμένος είναι στο να κλέβει, δεν είναι ότι περιμένει τον θεραπευτή να τον κάνει καλύτερο άνθρωπο....Αλλιώς και οι θεραπευτές με τις γνώσεις τους θα ήταν καλύτεροι άνθρωποι και δεν έκλεβαν τον κόσμο....
    Ωραία άλλο παράδειγμα....χμμμμμμμμμμ δεν έχω!!!
    Το να μην ενημερώσεις την οικογένεια σου, σημαίνει ότι έχεις καταφέρει να κάνεις το αίμα νερό. Αν φτάσεις στο σημείο να μη σε νοιάζει να είναι καλά η οικογένεια σου, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σε απασχολήσει κάτι άλλο. Έχεις πιάσει Πάτο. Μήπως έκανες κάποιο συντακτικό/γραμματικό λάθος;

Για το παράδειγμα με τον ψυχίατρο, δεν ξέρω να σου πω. Θα πω ότι εξαρτάται από το πόσο αγαπάει τα φράγκα ο ψυχίατρος. Αν δηλαδή δεν τον απασχολεί δυνητικά να κάνει κακό στη μάνα ή τον πατέρα του για 5~10 ευρώ (που δεν μπορώ να το αποκλείσω σαν πρακτική) τι σημαίνει ακριβώς για σένα; Αν πάλι εξαιρεί την οικογένεια του, τέτοιων κινδύνων αλλά δεν τον πειράζει να εκθέτει άλλους...; Αυτό πάλι τι τον κάνει για σένα; Προσπάθησε να μου δώσεις ολοκληρωμένες προτάσεις.

Πολύς κόσμος προσπαθεί να λύσει προβλήματα του... σε πολλές περίπτωσει αυτό προυποθέτει να γίνει καλύτερος ηθικά. Συμφωνώ ότι κακώς όλοι στοιβαχτήκαμε πίσω από την πόρτα του θεραπευτή και ότι έπρεπε να αναζητάμε και άλλους τρόπους για να το κάνουμε αυτό. Αλλά μέσα στην άγνοια μας και επειδή μας το πέρασαν ότι "αυτοί είναι οι ειδικοί για αυτά τα θέματα", εκεί στραφήκαμε. Όπως αναφέρω στην παρούσα ανάρτηση μου όμως, αυτό είναι στημένο ώστε να μην γίνεις ποτέ καλά. Παράλληλα - εάν θέλεις να αγνοήσεις το ανθρωπινο κομμάτι της "συναλλαγής" όπου κάποιος ο οποίος ζητάει βοήθεια, δεν την λαμβάνει - υπάρχει και το εμπορικό κομμάτι αυτής όπου πληρώνεις για τις υπηρεσίες αυτές. Με τον Α ή Β τρόπο λοιπόν, δεν δικαιούται τίποτα ο θεραπευόμενος;

Αν βρεις άλλο παράδειγμα θα χαρώ να το συζητήσουμε.

Banned
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    η κομωτρια γραφει συνηθως πανω στο τζαμια τις τιμες ,αρα ο βιομηχανος θα της πει εκει λέει 20 ,εμενα γτ μ παιρνεις 50?Αρα?
    Βρες άλλο :p
    χαχαχα Ε πες ότι πάει σε ένα ψιλικατζίδικο που δεν γράφουν τιμές και του κλέψουν κάνα ευρώ!!! Ούτε καν σταγόνα!

Senior Member
    χαχαχα Ε πες ότι πάει σε ένα ψιλικατζίδικο που δεν γράφουν τιμές και του κλέψουν κάνα ευρώ!!! Ούτε καν σταγόνα!
    E τότε πάω πάσο :P

Banned
    Ηθικά και η κομμώτρια κλέβει εκείνη τη στιγμή. Σε μικρότερο βαθμό, αλλά δεν παύει να είναι κλοπή. Θυμήσου όμως το εξής:

"Αν τα λεφτά βγαίνανε δουλεύοντας, όλοι οι εργάτες θα ήταν πλούσιοι"

Και εδώ πρέπει να σκεφτείς συνολικά την κατάσταση. Ο φραγκάτος πως τα έκανε τα λεφτά του; ήταν θεσμικός επενδυτής με λαδωμένους υπουργούς οικονομικών σε κάποια χώρα και ζει από το φόρο αίματος εκείνης της χώρας; Η κομμώτρια κλέβει από απληστία; ή για να ζήσει;

Δεν μπορώ να καταδικάσω κάποιον αν δεν ζήσω τη ζωή του... τι τον έκανε έτσι όπως είναι σήμερα; Και κάπου μέσα σε αυτές τις σκέψεις θα υπάρχει και η συγχώρεση. Όμως σαν είδος ΠΡΕΠΕΙ να βελτιωθούμε γιατί ζούμε κρίση ηθικών αξιών.
    Last edited by M87; 05-05-2016 at 22:33.

Banned
    Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή συνεχίζει στη σελίδα 15 πάνω-πάνω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή συνεχίζει στη σελίδα 15 πάνω-πάνω.
    Συγνωμη αλλα ειναι παρα πολλα τα μηνυματα για να κατσει να τα διαβασει καπιος

Banned
    Το να μην ενημερώσεις την οικογένεια σου, σημαίνει ότι έχεις καταφέρει να κάνεις το αίμα νερό. Αν φτάσεις στο σημείο να μη σε νοιάζει να είναι καλά η οικογένεια σου, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σε απασχολήσει κάτι άλλο. Έχεις πιάσει Πάτο. Μήπως έκανες κάποιο συντακτικό/γραμματικό λάθος;

Για το παράδειγμα με τον ψυχίατρο, δεν ξέρω να σου πω. Θα πω ότι εξαρτάται από το πόσο αγαπάει τα φράγκα ο ψυχίατρος. Αν δηλαδή δεν τον απασχολεί δυνητικά να κάνει κακό στη μάνα ή τον πατέρα του για 5~10 ευρώ (που δεν μπορώ να το αποκλείσω σαν πρακτική) τι σημαίνει ακριβώς για σένα; Αν πάλι εξαιρεί την οικογένεια του, τέτοιων κινδύνων αλλά δεν τον πειράζει να εκθέτει άλλους...; Αυτό πάλι τι τον κάνει για σένα; Προσπάθησε να μου δώσεις ολοκληρωμένες προτάσεις.

Πολύς κόσμος προσπαθεί να λύσει προβλήματα του... σε πολλές περίπτωσει αυτό προυποθέτει να γίνει καλύτερος ηθικά. Συμφωνώ ότι κακώς όλοι στοιβαχτήκαμε πίσω από την πόρτα του θεραπευτή και ότι έπρεπε να αναζητάμε και άλλους τρόπους για να το κάνουμε αυτό. Αλλά μέσα στην άγνοια μας και επειδή μας το πέρασαν ότι "αυτοί είναι οι ειδικοί για αυτά τα θέματα", εκεί στραφήκαμε. Όπως αναφέρω στην παρούσα ανάρτηση μου όμως, αυτό είναι στημένο ώστε να μην γίνεις ποτέ καλά. Παράλληλα - εάν θέλεις να αγνοήσεις το ανθρωπινο κομμάτι της "συναλλαγής" όπου κάποιος ο οποίος ζητάει βοήθεια, δεν την λαμβάνει - υπάρχει και το εμπορικό κομμάτι αυτής όπου πληρώνεις για τις υπηρεσίες αυτές. Με τον Α ή Β τρόπο λοιπόν, δεν δικαιούται τίποτα ο θεραπευόμενος;

Αν βρεις άλλο παράδειγμα θα χαρώ να το συζητήσουμε.
    Ναι ρε λάθος έκανα....Εγώ είπα ότι αν ταίζω τον κόσμο σαλάμια, χαπακώνω, βάζω τσάμπα χειρουργεία στους άλλους αλλά σέβομαι τους δικούς μου , τι είμαι , δεν είμαι απατεώνας? Ε είμαι.... εσύ μου τα μπέρδεψες λίγο ότι δεν θα ήμουν αν προστάτευα την οικογένεια μου....κατά τα άλλα συμφωνω....

Banned
    Αν υπάρχει ενδιαφέρον για την συζήτηση, δεν νομίζω nick190813.

Senior Member
    Αν υπάρχει ενδιαφέρον για την συζήτηση, δεν νομίζω nick190813.
    Ενδιαφερον υπαρχει αλλα ειναι μακροσκελη συζητηση

Banned
    Όπως και να έχει, ο αναγνώστης διαβάζει πιο γρήγορα από εμένα που γράφω... Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσει την συζήτηση σε πραγματικό χρόνο. Ξεκινάει και σιγά-σιγά θα φτάσει στα τρέχοντα. Δεν θα μπαγιατέψουν τα μηνύματα επειδή τα διάβασε μισή ώρα αργότερα.

Banned
    Ηθικά και η κομμώτρια κλέβει εκείνη τη στιγμή. Σε μικρότερο βαθμό, αλλά δεν παύει να είναι κλοπή. Θυμίσου όμως το εξής:

"Αν τα λεφτά βγαίνανε δουλεύοντας, όλοι οι εργάτες θα ήταν πλούσιοι"

Και εδώ πρέπει να σκεφτείς συνολικά την κατάσταση. Ο φραγκάτος πως τα έκανε τα λεφτά του; ήταν θεσμικός επενδυτής με λαδωμένους υπουργούς οικονομικών σε κάποια χώρα και ζει από το φόρο αίματος εκείνης της χώρας; Η κομμώτρια κλέβει από απληστία; ή για να ζήσει;

Δεν μπορώ να καταδικάσω κάποιον αν δεν ζήσω τη ζωή του... τι τον έκανε έτσι όπως είναι σήμερα; Και κάπου μέσα σε αυτές τις σκέψεις θα υπάρχει και η συγχώρεση. Όμως σαν είδος ΠΡΕΠΕΙ να βελτιωθούμε γιατί ζούμε κρίση ηθικών αξιών.
    Πες ότι η κομμώτρια κλέβει την εφορία , μετά δεν την πληρώνουν οι αδύναμες ομάδες, συνταξιούχοι κλπ?

Page 18 of 51 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast