Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (Μέρος 'Α) - Page 15
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 15 of 51 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast
Results 211 to 225 of 760
    Banned
    Περαστικά σου.

Mindcrime είσαι εδώ;

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Δεν μου κάνει εντύπωση το ότι ο γιατρός του δημοσίου σε έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι και αγνόησε ή αμέλησε να ρυθμίσει τα φάρμακα σου, γιατί όπως εξηγώ και στην ανάρτηση "Αναισθησία των γιατρών και νοσοκόμων" (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...BC%CF%89%CE%BD) πρέπει να πιστέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ότι "ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ/ΥΠΗΡΕΣΙΑ = ΚΑΚΟ,... ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ/ΥΠΗΡΕΣΙΑ = ΚΑΛΟ". Ο τρόπος να γίνει αυτό είναι η κακοδιαχείριση του δημοσίου και η καλή διαχείριση του ιδιωτικού τομέα. ΜΟΝΟ ο ιδιωτικός τομέας βρίσκει διευθυντές να κάνουν χρηστή διαχείριση ενώ το δημόσιο βρίσκει μόνο άχρηστους διευθυντές να κάνουν σπάταλη διαχείριση. Τι κακό να μην μπορεί να βρει αυτός ο δημόσιος τομέας έναν διευθυντή που να κάνει χρηστή διαχείριση. Τραγικό.

Σε ότι αφορά το ότι ο ψυχίατρος του δημοσίου δεν σε έβαζε να σκέφτεσαι ενώ του ιδιωτικού σε έβαζε, απλά συνηγορεί σε όσα σου είπα, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ αυτό να σημαίνει ότι ο ιδιώτης ψυχίατρος έχει καν την πρόθεση να σε βοηθήσει να αποθεραπευτείς.

Το ότι η φίλη σου θεωρούσε - και επέτρεψε μου να αμφιβάλω για την κρίση της γιατί και κυβερνώντες που κυκλοφορούν ελεύθεροι πιστεύουν ότι "μαζί τα φάγαμε" ή "λεφτά υπάρχουν" ή ότι "διαπραγματεύεσαι καλύτερα πτωχευμένος" και άλλα τέτοια νόστιμα - ότι θα εισαχθεί για νοσηλεία, δεν σημαίνει ότι γλιτωσε οτιδήποτε. Απλά της προσφέρθηκε ίσως μια αποτόνωση και βοηθήθηκε σε κάποιο μικρό βαθμό. Με άλλα λόγια το ότι θεωρούσε ότι θα εισαχθεί για νοσηλεία δεν σημαίνει ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να εισχθεί για νοσηλεία. Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που μια γυναίκα αντέδρασε υπερβολικά σε κάτι.
    Kαι εσύ που ξέρεις την πρόθεση του κάθε ιατρού; Επειδή εσύ απογοητεύθηκες δηλαδή και δεν είδες αποτέλεσμα πάει να πει ότι δεν θα δούνε και οι υπόλοιποι; Άλλο και τούτο πάλι.... Που ξέρεις εσύ τον βαθμό που βοηθήθηκε η φίλη μου; Ήσουν μπροστά στην συνεδρία και το είδες; Που ξέρεις εσύ αν πράγματι θα έπρεπε να εισαχθεί για νοσηλεία; Γνωρίζεις εσύ καλύτερα από την ίδια τον εαυτό της; Που ξέρεις εσύ πόσα χρόνια είναι διπολική και πόσες νοσηλείες έχει κάνει για να γνωρίζει πότε θα έμπαινε και πότε όχι;

Banned
    Ξαναδίαβασε το σχόλιο μου το οποίο μάλιστα παραθέτεις.

Δεν λέω ότι γνωρίζω σε τι βαθμό βοηθήθηκε η φίλη σου. Λέω ότι δεν είναι απαραίτητο ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ.

Αν εγώ υποθέσω ότι έχω π.χ. καρκίνο σημαίνει ντε και καλά ότι έχω; Ή αν πιστεύω ότι με κυνηγάνε σημαίνει ντε και καλά ότι όντως με κυνηγάνε;

Senior Member
    Ξαναδίαβασε το σχόλιο μου το οποίο μάλιστα παραθέτεις.

Δεν λέω ότι γνωρίζω σε τι βαθμό βοηθήθηκε η φίλη σου. Λέω ότι δεν είναι απαραίτητο ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ.

Αν εγώ υποθέσω ότι έχω π.χ. καρκίνο σημαίνει ντε και καλά ότι έχω; Ή αν πιστεύω ότι με κυνηγάνε σημαίνει ντε και καλά ότι όντως με κυνηγάνε;
    Κάνεις λάθος, όταν έχεις πρόθεση να βλάψεις τον εαυτό σου, κρίνεται απαραίτητο να νοσηλευτείς και πράγματι θα είχε εισαχθεί... γιατί έτσι δουλεύει το σύστημα και αν δεν πιστεύεις εμένα μπορούν να σου το επιβεβαιώσουν άλλοι 500

Banned
    Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10 περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή συνεχίζει στη σελίδα 15 πάνω-πάνω.
    Last edited by M87; 05-05-2016 at 15:26.

Banned
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Κάνεις λάθος, όταν έχεις πρόθεση να βλάψεις τον εαυτό σου, κρίνεται απαραίτητο να νοσηλευτείς και πράγματι θα είχε εισαχθεί... γιατί έτσι δουλεύει το σύστημα και αν δεν πιστεύεις εμένα μπορούν να σου το επιβεβαιώσουν άλλοι 500
    Στην οποία περίπτωση θα είχε εισαχθεί η φίλη σου. Έτσι δεν είναι; Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Το είπες και μόνος/η σου.

Senior Member
    Στην οποία περίπτωση θα είχε εισαχθεί η φίλη σου. Έτσι δεν είναι; Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Το είπες και μόνος/η σου.
    Ναι δεν εισήχθη ποτέ, επειδή επισκέφτηκε τον ψυχίατρο μας και επειδή την στήριξε τόσο πολύ ψυχολογικά που φρόντισε να της φύγει η ιδέα της αυτοκτονίας... Διαφορετικά θα ήταν μέσα... Σύνεπως επιβεβαιώνω τα λεγόμενα μου όσο και αν δεν σου αρέσουν, πως υπάρχουν ψυχίατροι-ψυχοθεραπευτές οι οποίοι πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς τους...

Banned
    ...Ή αμφισβητείς την κρίση του γιατρού, τον οποίο τόσο πολύ εκτιμάς, ότι η φίλη σου ΔΕΝ είχε ανάγκη νοσηλείας - παρότι αυτό πίστευε η ίδια.

Δεν προσπαθώ να σε δεσμεύσω κάπου, αλλά πιστεύω ότι το παράδειγμα το συγκεκριμένο είναι ατυχές. Εσύ πιστεύεις - και μπορεί να έχεις δίκιο ή άδικο σε αυτό - ότι ο γιατρός είναι εξαιρετικός, ηθικός, μη-συμφεροντολόγος κλπ. Με γειά σου με χαρά σου και δικαίωμα σου. Εγώ, όπως εξηγώ, υποστηρίζω ότι ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ - αν όχι πάντα - παρεμβάλουν το ίδιο όφελος τους σε πολλά πράγματα. Αυτό το είπα για τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές αλλά δεν αποκλείει τις ίδιες πρακτικές και στον κύκλο των γιατρών (ψυχιάτρων συγκεκριμένα). Με αποδεδειγμένο σκάνδαλο υπερσυνταγογράφησης - οπού προφανώς δεν οφελήθηκε ο θεραπευόμενος, αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες και οι γιατροί μέσω ανταποδοτικών κινήτρων - εσύ αμφισβητείς τη στάση μου και είναι δικαίωμα σου ΚΑΙ αυτό.

Ίσως να υπάρχουν και καλοί ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές - ή για την συγκεκριμένη περίπτωση - ψυχίατροι. Αν όμως υπήρχαν τέτοιοι (καλοί επαγγελματίες) οι πρακτικές τους θα εξέθεταν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, εκτός και αν πιστεύεις ότι ο Έλληνας έχει πρόσβαση σε ΤΕΛΕΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ και ότι όσα αναφέρω ως δικές μου εμπειρίες τα βγάζω από το μυαλό μου. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα ότι πολύς κόσμος - και όχι μόνο εγώ - εκφράζει δυσαρεσκεια σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών σε ότι αφορά ψυχολόγικά προβλήματα αλλά και γενικότερα θέματα στο χώρο της υγείας*. Δεύτερον, λόγω της φοροεπιδρομής και του ιδίου όφελους, συστηματικά ωθούνται στην ιεράρχηση των συμφερόντων τους πάνω από τις ανάγκες των θεραπευομένων.

Θυμάσαι τον αγορασμένο μεν, λυμένο δε αξονικό τομογράφο του Σισμανόγλειου το οποίο δεν λειτουργούσε για χρόνια προκειμένου να στέλνουν περιστατικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά;
    Θυμάσαι που η ασπιρίνη που προμήθευαν τα δημόσια νοσοκομεία είχε κόστος υψηλότερο της λιανικής;
    Θυμάσαι το σκάνδαλο με τα αέρια Messer (αν θυμάμαι σωστά το όνομα της γερμανικής εταιρείας) που προμήθευε το νοσοκομείο Μυτιλήνης;
    Θυμάσαι το σκάνδαλο με την τοποθέτηση βηματοδοτών σε ασθενείς που δεν τους χρειάζονταν;
    Θυμάσαι τον υπουργό υγείας ο οποίος έλεγε ότι οι χειρουργοί του δημοσίου δεν πάνε καν να παρουν το μισθό τους (επειδή βγάζανε περισσότερα από τα φακελάκια);

Μπορώ αν θελεις να σου φέρω πολλά παραδείγματα συμφερόντων για το συγκεκριμένο θέμα.
    Last edited by M87; 05-05-2016 at 15:31.

Banned
    Kαι εσύ που ξέρεις την πρόθεση του κάθε ιατρού; Επειδή εσύ απογοητεύθηκες δηλαδή και δεν είδες αποτέλεσμα πάει να πει ότι δεν θα δούνε και οι υπόλοιποι; Άλλο και τούτο πάλι.... Που ξέρεις εσύ τον βαθμό που βοηθήθηκε η φίλη μου; Ήσουν μπροστά στην συνεδρία και το είδες; Που ξέρεις εσύ αν πράγματι θα έπρεπε να εισαχθεί για νοσηλεία; Γνωρίζεις εσύ καλύτερα από την ίδια τον εαυτό της; Που ξέρεις εσύ πόσα χρόνια είναι διπολική και πόσες νοσηλείες έχει κάνει για να γνωρίζει πότε θα έμπαινε και πότε όχι;
    Για την πρόθεση του γιατρού δεν ισχυρίζομαι ότι "διαβάζω τη σκέψη του" αλλά αυτή θα φανεί μόνο εκ του αποτελέσματος. Έτσι δεν είναι; Αν εσύ ξέρεις ότι είδες βελτίωση, αυτό δεν σημαίνει ότι "είδες όλη τη βελτίωση την οποία μπορούσες να δεις". Με άλλα λόγια και που είσαι ευχαριστημένος/η δεν σημαίνει ότι παίρνεις όσα θα έπρεπε να παίρνεις... και δυστυχώς αυτό φαίνεται μόνο εκ των υστέρων.

Senior Member
    Ναι δεν εισήχθη ποτέ, επειδή επισκέφτηκε τον ψυχίατρο μας και επειδή την στήριξε τόσο πολύ ψυχολογικά που φρόντισε να της φύγει η ιδέα της αυτοκτονίας... Διαφορετικά θα ήταν μέσα... Σύνεπως επιβεβαιώνω τα λεγόμενα μου όσο και αν δεν σου αρέσουν, πως υπάρχουν ψυχίατροι-ψυχοθεραπευτές οι οποίοι πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς τους...
    τιποτε πιο εγκυρο απο την μαρτυρια, αντι για τις αστηριχτες και συκοφαντικες υποθεσεις σου. μκ9

Banned
    ...Ή αμφισβητείς την κρίση του γιατρού, τον οποίο τόσο πολύ εκτιμάς, ότι η φίλη σου ΔΕΝ είχε ανάγκη νοσηλείας - παρότι αυτό πίστευε η ίδια.

Banned
    Αν σε αναστατώνουν τα όσα γράφω Remedy καλυτερα να πας σε άλλο νήμα.

Senior Member
    Καλά εντάξει φίλε ότι πεις... Να καταργήσουμε και την εκούσια νοσηλεία και να υπάρχει μόνο η ακούσια. Επίσης να καταργηθεί και η ακούσια νοσηλεία, γιατί όλα γίνονται για το οικονομικό συμφέρον των φαρμακευτικών και των γιατρών...

Banned
    Αν θες να πιστεύεις ότι ζεις "σε κόσμο αγγελικά πλασμένο" αυτό είναι δικαίωμα σου. Στο #218 σχόλιο [05-05-2016, 14:02] δίνω αρκετά παραδείγματα του αντιθέτου όμως.

Senior Member
    Δεν ζω σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο, αλλά δεν αποτελείται και όλος ο πλανήτης από ασυνείδητους όπως αφηνείς να εννοηθεί εσύ με τις αναρτήσεις σου...

Page 15 of 51 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast