Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (Μέρος 'Α) - Page 27
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 27 of 51 FirstFirst ... 17252627282937 ... LastLast
Results 391 to 405 of 760
    Banned
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    Δεν ξερει κανεις ποιοι ειναι αυτοι γιατι πολυ απλά δεν προκειται να μαθεις απο τους αποθεραπευομενους τους ποιοι ειναι και πως του βοηθησαν,εσυ αναγκαστικα θα γυρισεις αρκετους γιατρους μεχρι να βρεις εναν να σ βοηθησει πραγματικα
    Όπως νομίζεις.

Banned
    Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή στη μέση της 13 συνεχίζει από τη σελίδα 15 πάνω-πάνω μέχρι εδώ με τις σελίδες 17~20 σε πιο χαλαρούς ρυθμούς συζήτησης. Στην σελίδα 21 ξαναπιάσαμε το όλο θέμα και συνεχίζουμε! Άποψη μου είναι ότι η συζήτηση που διεξήχθηκε είναι εξίσου καλή - αν όχι καλύτερη - με την ανάρτηση την ίδια.

Καυτές σελίδες:
    12 εώς 13,
    16 εώς 17,
    21 εώς 23

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σελίδα 12:

Quote Originally Posted by cube View Post
    Δεν πιστεύεις δηλαδή στα μετρήσιμα αποτελέσματα που θα σου πει ένας θεραπευτής?
    Εάν ο στόχος ήταν να βγάζουν οι ΨΕΣ / ΠΨΣ αποθεραπευμένους, κάθε χρόνο θα ανακοίνωναν ετήσια ποσοστά με πανηγυρικό τρόπο προκειμένου να δείξουν ότι επιτυγχάνουν τους στόχους / σκοπούς τους. Είδες εσύ κάτι τέτοιο; Το να κρατάνε μετρήσεις και να μη τις ανακοινώνουν, μπορείς να το πιστεύεις εσύ αν θέλεις, αλλά μη μου ζητάς να το πιστέψω και εγω. Συνεπώς αυτό το "εμείς οι θεραπευτές είμαστε για να αποθεραπευουμε κόσμο αλλά είμαστε σεμνοί και ταπεινοί και γι' αυτό δεν ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα μας / τα κρατάμε μυστικά" για μένα υπερβαίνουν τα όρια της μπούρδας. Εκτός αυτού, εάν υπήρχε ένας θεραπευτής ο οποίος έβγαζε αποθεραπευμένους, θα χάλαγε την "πιάτσα" και το επακόλουθο του τρόπου λειτουργίας του, θα ήταν α. να εκθέσει τους θεραπευτές που πουλάνε ισόβια συντήρηση (η διαφορά θα φαινόταν με απλή σύγκριση) και β. να συγκεντρώσει το σύνολο των θεραπευομένων έξω από την πόρτα του γραφείου του (ποιός στραβός δεν θέλει το φως του;).

Πιστεύω όμως, ότι υπάρχουν πολλοί που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι αποθεραπευμένοι, ενδεχομένως επειδή έτσι τους είπε ο θεραπευτής τους. Και μάλιστα πολλοί από αυτούς μπορεί να ήταν και εξαιρετικά ανακουφισμένοι που ένας επαγγελματίας τους έλεγε κάτι τέτοιο γιατί δεν θα χρειάζονταν να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους και να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους.

Πέρα από αυτά τα δύο επιχειρήματα, υπάρχει ένα πλήθος προιόντων και υπηρεσιών με ετήσιο κύκλο δισεκατομμυρίων το οποίο θα συρρικνωνόταν αφάνταστα εάν υπήρχαν αποθεραπευμένοι. Ενδεικτικά αναφέρω:

Ψυχοθεραπεία, τσιγάρα, αλκοόλ, βιομηχανία τροφίμων, βιομηχανία ζάχαρης, ψυχοφαρμακευτικά σκευάσματα, ογκολογικά σκευάσματα για την καταπολέμηση του καρκίνου, υπερτασικά σκευάσματα, βαρβιτουρικά, φάρμακα για την κύρωση του ήπατος, διαβήτης και τα συναφή σκευάσματα, γυμναστήρια για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, μελέτες ύπνου, βιομηχανία τζόγου και νόμιμων/παράνομων στοιχημάτων, πορνεία, ναρκωτικά και δεν συμμαζεύεται.

Πολύ λίγος κόσμος, κερδίζει πολλά δισεκατομμύρια από την ψυχική ασθένεια μας. Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για απόλυτη διαφθορά. Εάν εσύ θέλεις - αφελώς κατά τη γνώμη μου - να πιστεύεις ότι όλα αυτά θα τα αφήνανε να χαθούν μέσα σε μια νύχτα (περίοδο 3 ετίας;) επειδή του κ*****ε του θεραπευτή να βγάλει αποθεραπευμένους, νομίζω ότι κάνεις λάθος. Θα σου συνδέσει το συμφέρον του (να μην υπάρχουν αποθεραπευμένοι) με το συμφέρον του θεραπευτή (ισόβια συντήρηση και μόνιμη κονόμα) και θα συνεργαστούν. Και ειδικά οι παραπάνω κλάδοι έχουν την τάση να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του κάθε τριμήνου καλύτερα από τα αποτελέσματα του προηγούμενου.

Μόνο για την ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα - και χωρίς να λάβεις υπόψιν σου τους ψυχίατρους - αν υποθέσουμε πολύ συντηρητικά 10 θεραπευομενους ανά θεραπευτή* και 30 ευρώ τη συνεδρία εν μέσω κρίσης έχουμε:

*Αγνοώ όλες τις άλλες δραστηριότητες τους, το οποίο δίνει ένα ετήσιο τζίρο ανά θεραπευτή ίσο με 10*52*30 = 15.600 ευρώ ετησίως το οποίο είναι επαρκές για να ζήσει ΑΝ: Δεν κάνει οικογένεια, δεν πληρώνει νοίκι, φόρους και λογαριασμούς. Σε εκείνη την περίπτωση, μπορεί να κάνει είτε μια άνετη ζωή ή αν προσέχει να αποταμιεύει κιόλας.

1700 μέλη το ΠΨΣ, 1400 το ΣΕΨ, δηλαδή 3100 θεραπευτές.
    10 θεραπευομένους ανά θεραπευτή.
    52 εβδομάδες ανά έτος.
    30 ευρώ η συνεδρία.

3100*10*52*30 = 48.360.000 ευρώ ετήσιο τζίρο... ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ! Και κάποτε "ο βασικός" ήταν 50 ευρώ με μέσω όρο στα 70 ευρώ την ώρα. Χωρίς να πειράξω την υπόθεση των 10 θεραπευομένων ανά θεραπευτή αυτό δίνει 112.840.000 ευρώ ετήσιο τζίρο. Για τα υπόλοιπα νούμερα (καπνοβιομηχανία, φαρμακοβιομηχανίες, ιδιωτικά/δημόσια νοσοκομεία κλπ) ανατρέξτε στις ετήσιες εκθέσεις της εκάστοτε χώρας.

Banned
    Δεν ξερει κανεις ποιοι ειναι αυτοι γιατι πολυ απλά δεν προκειται να μαθεις απο τους αποθεραπευομενους τους ποιοι ειναι και πως του βοηθησαν,εσυ αναγκαστικα θα γυρισεις αρκετους γιατρους μεχρι να βρεις εναν να σ βοηθησει πραγματικα
    Παιδιά μη διανοηθείτε να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία γιατί δεν μπορείτε να βρείτε ποιοί είναι οι καλοί ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές επειδή πρέπει να πραγματοποιήσετε Δοκιμή και Απόρριψη (trial and error) μέχρι να τους βρείτε και θα είστε καταδικασμένοι στο συνεχές [ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ]-[συνεδρίες]-[αλλαγή θεραπευτή και φτου κι απ την αρχή] μέχρι να βρείτε την χίμαιρα τον "καλό ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή που βγάζει αποθεραπευμένους".

Φυλάξτε τις οικονομίες σας για την στιγμή που θα μας ανακοινώσουν "τον καλο ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή που βγάζει αποθεραπευμένους". Ο ίδιος είναι σεμνός και ταπεινός και δεν θέλει την επιπλέον πελατεία έξω από το γραφείο του επειδή, συν τοις άλλοις, δεν είναι και άπληστος παρότι ζει στην Ελλάδα εν' μέσω κρίσης και η φοροεπιδρομή του κράτους καλά κρατεί.

Επιπλεόν δε, το 100% των αποθεραπευμένων πελατών του ντρέπεται που είχε προβλήματα, πήγε στο γραφείο του και τα αντιμετώπισε με επιτυχία και έχουν κάνει όρκο σιωπής να μη το πουν ούτε του παπά. Και μιας και οι αποθεραπευμένοι πελάτες του θα το πάρουν στον τάφο το μυστικό του "καλού ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή που βγάζει αποθεραπευμένους" θα πρέπει να κάνετε εώς και 3.100 δοκιμές (στοιχεια 2016) προκειμένου να τον πετύχετε, εάν ζείτε και ζει φυσικά.

Όπως λένε, "τα 3100 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα, μετά συνηθίζεις".

Τώρα σε έπεισα nick190813;
    Last edited by M87; 08-05-2016 at 01:04.

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Παιδιά μη διανοηθείτε να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία γιατί δεν μπορείτε να βρείτε ποιοί είναι οι καλοί ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές επειδή πρέπει να πραγματοποιήσετε Δοκιμή και Απόρριψη (trial and error) μέχρι να τους βρείτε και θα είστε καταδικασμένοι στο συνεχές [ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ]-[συνεδρίες]-[αλλαγή θεραπευτή και φτου κι απ την αρχή] μέχρι να βρείτε την χίμαιρα τον "καλό ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή που βγάζει αποθεραπευμένους".

Φυλάξτε τις οικονομίες σας για την στιγμή που θα μας ανακοινώσουν "τον καλο ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή που βγάζει αποθεραπευμένους". Ο ίδιος είναι σεμνός και ταπεινός και δεν θέλει την επιπλέον πελατεία έξω από το γραφείο του επειδή, συν τοις άλλοις, δεν είναι και άπληστος παρότι ζει στην Ελλάδα εν' μέσω κρίσης και η φοροεπιδρομή του κράτους καλά κρατεί.

Επιπλεόν δε, το 100% των αποθεραπευμένων πελατών του ντρέπεται που είχε προβλήματα, πήγε στο γραφείο του και τα αντιμετώπισε με επιτυχία και έχουν κάνει όρκο σιωπής να μη το πουν ούτε του παπά. Και μιας και οι αποθεραπευμένοι πελάτες του θα το πάρουν στον τάφο το μυστικό του "καλού ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή που βγάζει αποθεραπευμένους" θα πρέπει να κάνετε εώς και 3.100 δοκιμές (στοιχεια 2016) προκειμένου να τον πετύχετε, εάν ζείτε και ζει φυσικά.

Όπως λένε, "τα 3100 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα, μετά συνηθίζεις".

Τώρα σε έπεισα nick190813;
    τελοσπαντων δεν νομιζω οτι εχει ουσια να συνεχισουμε ,εσυ επεμεινε σε αυτα πουλες ,παρολο που ειναι παραλογα και λαθος

Banned
    τελοσπαντων δεν νομιζω οτι εχει ουσια να συνεχισουμε ,εσυ επεμεινε σε αυτα πουλες ,παρολο που ειναι παραλογα και λαθος
    Πολύ θα το ήθελα να μου δείξεις τα λάθη και τους παραλογισμούς στις πιο πάνω σκέψεις μου nick190813 αλλά δεν θα επιμείνω να σε φέρω σε αυτή τη δύσκολη θέση. Αν όμως το αποφασίσεις, εδώ θα είμαι.

Senior Member
    Αυτά που λες έμ είναι αληθοφανή αλλά δεν είναι αλήθεια και μου θύμισες ένα ανέκδοτο πάει ένας σε ένα μαγαζί με είδη για καπνιστές και του λένε τι θέλετε λέει σώβρακα λέει ο πωλητής καλά κύριε εδώ είναι είδη για καπνιστές και λέει αυτός γιατί οι καπνιστές δε φοράνε σώβρακα? Σαφώς και είναι όλοι άνθρωποι κι έχουν κάποιες ανάγκες και σαφώς έτσι φτιάχνεται ο κόσμος
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    elis αν θέλεις μπορείς να μου δείξεις εσύ τα λάθη και τους παραλογισμούς των πιο πάνω σκέψεων μου.

Banned
    Θα απαντήσω ατ' αρχάς για τους θεραπευτές: Εφόσον το κέρδος όλων τους βρίσκεται στην μη-αποθεραπεία του θεραπευόμενου, εάν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ παρήγαγε αποθεραπευμένους, όλοι οι θεραπευόμενοι θα βρισκόμασταν έξω από την πόρτα του να παρακαλάμε για σειρά και κανένας - ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ - δεν θα χάλαγε φράγκο τσακιστό για να δεις τους υπόλοιπους γιατί συγκριτικά θα ξέρανε ότι "είναι μάπα το καρπούζι". Εκείνος ο ένας μάλιστα θα μπορούσε να ανεβάσει τις αμοιβές του "στο Θεό" αν ήθελε πολύ απλά επειδή ξέρει ότι τα αξίζει τα λεφτά του (η πελατεία που περιμένει το αποδεικνύει αυτό ή αλλιώς "νόμος προσφοράς και ζήτησης"). Εσύ βλέπεις να γίνεται κάτι τέτοιο; Δεν μιλάω με απόλυτα ποσοστά επειδή, προφανώς, όλα τα δάχτυλα δεν είναι το ίδιο και τον α. θεραπευόμενο θα τον επαιρνε π.χ. ένα χρόνο να αποθεραπευτεί ενώ τον άλλο τρία. Όμως το γεγονός ότι ΚΑΠΟΙΟΙ θεραπευόμενοι αποχωρώντας από το γραφείο του και έχοντας τελειώσει δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα φαίνεται κοινωνικά. Θα έβλεπες τέτοιους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (βλ. ανθρωπιά), σοφούς, υπομονετικούς, δίκαιους και με κοινή λογική και τα χαρακτηριστικά αυτά στο συνδυασμό τους έχουν εκλείψει. Ακόμα και αν ο θεραπευτής πρωτοξεκινώντας ήταν "παρθένος" και γεμάτος ιδανικά και ηθικές αξίες, το εξαναγκασμένο κυνήγι του χρήματος (φόροι, τέλη, νοίκια, λογαριασμοί, εισφορές) τον κάνει γρήγορα να αλλάξει "τροπαρι" και ρωτώντας τους "παλιούς", αφού ο ίδιος με τη λιγοστή πελατεία του με το ζόρι τα φέρνει βόλτα, μαθαίνει το "μυστικό". Οι ήδη πονηρεμένοι, ίσως από το γραφείο του πατέρα ή της μάνας εφαρμόζουν αυτά τα "κόλπα" με το καλημέρα.
    Όχι δεν το βλέπω, αλλά μπορεί και να υπάρχει....ας πούμε όμως ότι δεν υπάρχει....Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας καλός/ ηθικός θεραπευτής πρέπει να είναι αυτός που κάνει θαύματα.... Μπορεί άραγε να κάνει θαύματα? Άμα μπορούσε δεν θα τα έκανε? Αν μπορούσε κανείς να έχει ουρά έξω από το γραφείο του, θα την είχε....άρα δεν μπορεί......Και πάντα η δουλειά αυτή θα έχει ψωμί.....Λες να σκέφτεται κανείς θεραπευτής τόσο μακρυά, ότι θα κάνει τον κόσμο καλύτερο σταδιακά και θα σταματήσουν να υπάρχουν ασθενείς? Αντίθετα θα προσπαθήσει να τα τσεπώσει...Άμα είμαι γιατρός και βρω ένα φάρμακο για το AIDS , τι θα κάνω θα το κρατήσω κρυφό γιατί αν αρχίζω να το μοιράζω στον κόσμο θα σταματήσουν να υπάρχουν ασθενείς ? Εμένα δεν θα με ενδιαφέρει αυτό γιατί θα τα έχω βγάλει τα λεφτά μου στο τετραπλάσιο, η φαρμακοβιομηχανία δεν θα μ'αφήσει, θα με πληρώσει κλπ....Εκτός αν δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά και θέλω να κάνω καλό στον κόσμο( και υπάρχουν πάντα τέτοιοι άνθρωποι πιστεύω ανεξαρτήτως συστήματος) και αρχίζω να διαδίδω την πατέντα μου και πάθω κάνα ατύχημα..............

Banned
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Όχι δεν το βλέπω, αλλά μπορεί και να υπάρχει....ας πούμε όμως ότι δεν υπάρχει....Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας καλός/ ηθικός θεραπευτής πρέπει να είναι αυτός που κάνει θαύματα.... Μπορεί άραγε να κάνει θαύματα? Άμα μπορούσε δεν θα τα έκανε? Αν μπορούσε κανείς να έχει ουρά έξω από το γραφείο του, θα την είχε....άρα δεν μπορεί......Και πάντα η δουλειά αυτή θα έχει ψωμί.....Λες να σκέφτεται κανείς θεραπευτής τόσο μακρυά, ότι θα κάνει τον κόσμο καλύτερο σταδιακά και θα σταματήσουν να υπάρχουν ασθενείς? Αντίθετα θα προσπαθήσει να τα τσεπώσει...Άμα είμαι γιατρός και βρω ένα φάρμακο για το AIDS , τι θα κάνω θα το κρατήσω κρυφό γιατί αν αρχίζω να το μοιράζω στον κόσμο θα σταματήσουν να υπάρχουν ασθενείς ? Εμένα δεν θα με ενδιαφέρει αυτό γιατί θα τα έχω βγάλει τα λεφτά μου στο τετραπλάσιο, η φαρμακοβιομηχανία δεν θα μ'αφήσει, θα με πληρώσει κλπ....Εκτός αν δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά και θέλω να κάνω καλό στον κόσμο( και υπάρχουν πάντα τέτοιοι άνθρωποι πιστεύω ανεξαρτήτως συστήματος) και αρχίζω να διαδίδω την πατέντα μου και πάθω κάνα ατύχημα..............
    Ανάγεις αυθαίρετα την αποθεραπεία ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα σε "θαύμα". Είμαι πρόθυμος να δεχτώ ότι από τις 100 περιπτώσεις θεραπευομένων που θα δει ένας ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής, ένα ποσοστό από αυτούς τους 100 είτε δεν θα αποθεραπευθεί, είτε θα πρέπει να αρκεστεί απλά σε μια κάποια βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Όμως απορρίπτω οποιονδήποτε υπαινιγμό ότι αυτή η μερίδα αποτελεί το 100% των περιστατικών και ότι η αποθεραπεία ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ των ψυχικών παθήσεων απότελεί "θαύμα". Αν είναι έτσι, κακώς υπάρχουν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές και είναι καιρός ΟΛΟΙ ΜΑΣ να δεχθούμε την "σκληρή πραγματικότητα της μη-ίασης" και να σταματήσουμε να ξοδέυουμε χιλιάδες ευρώ κατ' έτος σε μια αδιέξοδη μοίρα.

Αμ δε που θα έχει "πάντα ψωμί" αυτή η δουλειά. Η ψυχοθεραπεία αποτελεί μια "πολυτέλεια" της σημερινής ζωής. Πολύ πριν κόψει το ρεύμα, το τηλέφωνο ή το ψωμί, ο νοικοκύρης θα έχει κόψει την ψυχοθεραπεία. Εάν εσύ πιστεύεις - αφελώς κατά την άποψη μου - ότι με τα σημερινά κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα ότι ο κόσμος "θα έχει πάντα περίσσευμα για ψυχοθεραπεία", αυτό είναι δικαίωμα σου. Αν όμως είναι έτσι, εξήγησε μου γιατί έριξαν οι ψυχοθεραπευτές τις αμοιβές τα τελευταία 6 χρόνια;

Δεν ισχυρίζομαι πουθενά ότι είναι σκέψη του τυχαίου ή μέσου θεραπευτή το ότι προοδευτικά θα βελτίωνε τον κόσμο όπως περιγράφω στο απόσπασμα που παρέθεσες. Η περιγραφή μου αυτή είναι μια λογική πρόβλεψη σχετικά με το πως θα είχανε τα πράγματα ΕΑΝ οι θεραπευτές κάνανε την δουλειά τους. Χαίρομαι όμως που πιστεύεις ότι η πιο σημαντική πρόθεση τους είναι η κονόμα.

Μέχρι και εσύ πιστεύεις ότι ο αλτρουιστής που θα ανακαλύψει "κάτι" το οποίο θα στερήσει ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ από κάποιους, θα βρεθεί "αυτοκτονημένος". Και ενώ έχεις πρόσφατο παράδειγμα στο οποίο κάποιοι κουμπάροι τα βρήκαν μεταξύ τους για το γάλα των Ελλήνων, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις το ίδιο ενδεχόμενο για ανθρώπους οι οποίοι έχουν τα ίδια αν όχι πιο πολλά κοινά συμφέροντα από την παραγωγή και διανομή γαλακτοκομικών (κοινές σπουδές, κοινή όρεξη για κονόμα και κοινό φόβο "προοδευτικής αποψίλωσης του κοινωνικού συνόλου από θεραπευομένους" στην περίπτωση εφαρμογής ορθών πρακτικών).

ΑΜΟΙΒΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ / Κατάσταση θεραπευόμενου
    ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ / Ασθενής ο οποίος δεν έχει αρχίσει ψυχοθεραπεία.
    ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ / Ασθενής αποθεραπευμένος.
    ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ / Ασθενής ο οποίος εγκατέλειψε την ψυχοθεραπεία.
    ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ / Ασθενής ο οποίος είναι σε ψυχοθεραπεία.

Είναι ατυχές το παράδειγμα που φέρνεις με φάρμακο το οποίο θεραπεύει το AIDS επειδή υποννοεί ότι "θα το πάρεις και θα γίνεις καλά". Δηλαδή δεν περιέχει όλη την διακύμανση που περιέχει και το τελικό αποτέλεσμα ενός θεραπευομένου (μπορεί και να γίνει καλά, μπορεί και όχι).

Αφού όμως παραδέχεσαι ότι ο εκάστοτε ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής θέλει ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ να τα κονομήσει, εξήγησε μου γιατί να σκοτώσει τη χήνα με τα χρυσά αυγά; Νομίζεις ότι κάθε μέρα έρχονται θεραπευόμενοι και παρακαλάνε για μια ώρα στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα του; Ακόμα και έτσι να 'τανε πες μου εσύ με ποιά λογική θα προσέφερε αποθεραπεία σε κάποιον αν μπορούσε να βγάλει άλλες 5, 10 ή 100 συνεδρίες από την πλάτη του πρωτού εκείνος γκαρίξει "ΕΛΕΟΣ!!!" και τα παρατήσει από μόνος του;
    Last edited by M87; 08-05-2016 at 00:26.

Banned
    Καταλαβαίνω να κρύψεις ένα πρόβλημα για το οποίο π.χ. ντρέπεσαι. Μετά την αποθεραπεία δεν βρίσκω λόγο να κρύψεις το ότι αποθεραπευτηκες (χωρίς να αναφερθείς καν στο πρόβλημα).

Ας έλεγε και ψέματα ο ψυχολόγος! Δεν λένε ΤΙΠΟΤΑ όμως. Ούτε και οι σύλλογοι τους οι οποίοι δεν έχουν λόγο να μην λένε.

Οι εκθέσεις ανακοινώνουν αριθμούς και ποσοστά. Π.χ. "με 12000 εισαγωγές, είχαμε 37 περιστατικά που κατέληξαν, 11009 που πήραν εξιτήριο, εκ των οποίων 10675 επανήλθαν σε προηγούμενες δραστηριότητες κλπ". Κάπως έτσι.
    Να πω μάθημα? Γιατί δεν έχεις αποθεραπευτεί στην ουσία.....Γιατί αν η ψυχοθεραπεία έκανε θαύματα κλπ που λες εσύ θα σε έκανε και να μην ντρέπεσαι............

Banned
    Ποιά είναι τα "θαύματα" στα οποία αναφέρθηκα cube; Μου αναφέρεις σε παρακαλώ τον αριθμό του σχολίου μου στο οποίο λέω ότι περιμένω θαύματα;

Banned
    cube; Είσαι εδώ;

Banned
    Πράγματι είναι πολύ εύκολο να καταδικάσεις οποιονδήποτε πέρα από τον εαυτό σου. Με την ψυχοθεραπεία όμως -πέρα από τη διάκριση ΣΩΣΤΟΥ/ΛΑΘΟΥΣ - μαθάινεις και άλλα πράγματα. Μέτρο. Λογική (ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ). Αποδεσμεύεσαι από τον εαυτό σου. Και φυσικά, ΔΕΝ γίνεσαι καταναλωτής (τσιγάρα, αλκοόλ, καταχρήσεις, ζάχαρη, διαβήτη, καρκίνο, παχυσαρκία, κύρωση ήπατος, φάρμακα, ψυχοφάρμακα κλπ).
    Θαύματα δεν είναι αυτά ? Και κάπου λες με σωστή ψυχοθεραπεία θα βλέπαμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Banned
    Η αποθεραπεία έτσι όπως την εννοείς εσύ, για μένα είναι θαύμα

Banned
    Σωστά, αλλά εφόσον είναι εφικτά όλα αυτά - και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα το αρνηθείς - παύουν να είναι "θαύματα" όπως θα ήθελες να τα βαφτίσεις προκειμένου να τα συνδυάσεις με τις δικές σου αναφορές περί θαυμάτων. Αν όλα αυτά τα οποία μόλις παρέθεσες ΔΕΝ είναι εφικτά - οπότε και όντως αποτελούν "θαύματα" - εξήγησε μου γιατί τα λένε οι ίδιοι οι θεραπευτές όταν τους ρωτάς "ποιό το όφελος της ψυχοθεραπείας;";

Page 27 of 51 FirstFirst ... 17252627282937 ... LastLast