Υποτροπή και φάρμακα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Υποτροπή και φάρμακα

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσο εύκολο είναι να πάθει κάποιος υποτροπή ενώ παίρνει φάρμακα;

Ο γιατρός μας μας λέει ότι δεν είναι εύκολο, αλλά δυστυχώς έχω αρχίζει να ανησυχώ και να αμφιβάλλω. Το συγγενικό μου πρόσωπο που πάσχει από ψύχωση έχει αρχίσει εδώ και ένα μήνα να λέει κάποια περίεργα πράγματα πάλι, ενώ συνεχίζει να παίρνει κανονικά την θεραπεία του.

Ποια είναι η γνώμη σας;

Senior Member
    Ειναι οντως δυσκολο αλλα πιθανό, ειδικα αν δεν τα παιρνει σωστα και τακτικα η αν παραλειπει δοσεις. Ποσο σιγουρος-η εισαι πως παιρνει τα φαρμακα σωστα; Εχει παρανοικες ιδεες; Μπορει να μην τα παιρνει παντα και να παριστανει οτι τα παιρνει...Απο την αλλη μπορει να υποτροπιασει λιγο η να σκεφτεται περιεργα ακομα και παιρνοντας σωστα την αγωγη του/της αν ζοριζεται για αλλους λογους...εχει στηριξη απο κοντινους ανθρωπους; Ασχολιες; Ενδιαφεροντα; Παρεα; Δικο μου συγγενικο προσωπο επισης λεει παραξενα πραγματα ωρες ωρες ασχετα που παιρνει κανονικα την αγωγη του επειδη ολες οι υπολοιπες συνθηκες στη ζωη του ειναι περιεργες...

Senior Member
    Τα φάρμακα προστατεύουν από την υποτροπή 70%.Υπάρχουν πιθανότητες να υποτροπιάσει κάποιος και ας είναι συνεπής με την αγωγή.Ειδικά αν κάνει χρήση ουσιών ή υπάρχει μεγάλο στρες στην ζωή του.
    Καλό θα ήταν να αναφερθεί κάθε περίεργη συμπεριφορά στον γιατρό για να κρίνει αυτός αν θα αυξήσει την δόση ή οτιδήποτε άλλο.Υπάρχει πιθανότητα να μη την καλύπτει η δόση αν πιθανόν έγινε μείωση προσφατα.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by Hope89 View Post

Θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσο εύκολο είναι να πάθει κάποιος υποτροπή ενώ παίρνει φάρμακα;

Ο γιατρός μας μας λέει ότι δεν είναι εύκολο, αλλά δυστυχώς έχω αρχίζει να ανησυχώ και να αμφιβάλλω. Το συγγενικό μου πρόσωπο που πάσχει από ψύχωση έχει αρχίσει εδώ και ένα μήνα να λέει κάποια περίεργα πράγματα πάλι, ενώ συνεχίζει να παίρνει κανονικά την θεραπεία του.

Ποια είναι η γνώμη σας;
    Αμα εχει αρχισει να λεει παλι περιεργα πρεπει να ειδοποιηθει παλι ο ψυχιατρος τ οπωσδηποτε γτ μπορει να πάθει υποτροπη.
    Παραλείπει δοσης?

Ποια είναι η γνώμη σας;
    Ενα εχω να πω, πανω στον χρονο συνηθως σκαει και μια υποτροπη με μπολικο δραμα γυρω γυρω...
    Ειμαι στην ιδια φαση εγρηγορσης και ανησυχιας για υποτροπη. Πιστευω ομως οτι δεν ειναι και ευκολο να λες σε ενα ενηλικο ον "οχι θα παρεις μπροστα μου το σκευασμα" για να μην τυχον παραλειπεις.

Δυσκολο, ευαισθητο, πολυπλοκο θεμα.

* Σιγουρα αν ακους να αναφερει παρανοικες ιδεες οπως στην αρχη καλο θα ηταν να το πεις στον ιατρο, μπορει πλεον να μην καλυπτει η δοσολογια. Ειλικρινα δεν ξερω.

Ευχομαι μονο να εχετε θετικες εξελιξεις και οχι αρνητικες.:(
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Εχω συζητησει το θεμα με μελος εξ ισου εμπειρο με μενα στα αντικαταθλιπτικα , και οι δυο ειχαμε την εξης εμπειρια , βρηκαμε το φαρμακο που μας πηγαινε ( αντικαταθλ. ) , και εκανε και στος δυο ενα boost για 3-4 μηνες , ειμασταν πολυ καλα για αυτους τους μηνες , αλλα μετα πεσαμε παλι στο παλιο επιπεδο , αυτο της συντηρησης .................... οτι κανεις , απο κει και περα , ιδιαις δυναμεις , σεμενα συνεβη το 2010 , ημουν τελεια με το σεροξατ για 3 μηνες , αλλα μετα κατερρευσα στα παλια επιπεδα , εκτοτε , δεν συνεβη κατι περομοιο .......

Μακ, μιλαμε για τον τομεα ( Ψυχωσεις ), ειναι πιο δυσκολο να συνεννοηθεις γιατι υπαρχει ανοσογνωσια, δυστυχως εαν δεν τηρηθει η αγωγη μπορει ακομη και ενα επεισοδιο να οδηγησει σε νοσηλεια.

Οι καταθλιπτικοι κτλ κτλ κτλ εκτος απο παρα πολυ πιο βαριες περιπτωσεις δεν κοβουμε τοσο επαφη με το τι γινεται.

Ενας ανθρωπος που βιωνει μια μορφη ψυχωσης ζει κατι τρομερα εντονο και αληθινο για εκεινον /η, συνηθως του προκαλει τρόμο αρα ή παγωμα ή επιθεση και οι γυρω μοιαζουμε εχθροι και σπανια συμμαχοι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Εχω συζητησει το θεμα με μελος εξ ισου εμπειρο με μενα στα αντικαταθλιπτικα , και οι δυο ειχαμε την εξης εμπειρια , βρηκαμε το φαρμακο που μας πηγαινε ( αντικαταθλ. ) , και εκανε και στος δυο ενα boost για 3-4 μηνες , ειμασταν πολυ καλα για αυτους τους μηνες , αλλα μετα πεσαμε παλι στο παλιο επιπεδο , αυτο της συντηρησης .................... οτι κανεις , απο κει και περα , ιδιαις δυναμεις , σεμενα συνεβη το 2010 , ημουν τελεια με το σεροξατ για 3 μηνες , αλλα μετα κατερρευσα στα παλια επιπεδα , εκτοτε , δεν συνεβη κατι περομοιο .......
    ιδια ακριβως εμπειρια με ladose, 3 μηνες ολα καλα επιστροφη στα παλια σταδιακα μετα απο αυτο το διαστημα, νομιζω αυτο ειναι το εργο με τα αντικαταθλιπτικα Μακ...προσωρινη ανακουφιση

Είχε παραλείψει κάποιες δόσεις παλιότερα, ωστόσο τώρα ισχυρίζεται ότι τα παίρνει συστηματικά τα χάπια της. Πραγματικά, επειδή ζει μόνη της, δουλεύει σε άλλο μέρος, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τις κινήσεις της. Όμως, την πιστεύουμε ότι τα παίρνει τα χάπια της. Άλλωστε, μόνη της μας αποκάλυψε ότι παρέλειψε κάποιες δόσεις.

Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι στους 8 τελευταίους μήνες που έχει διαγνωστεί και παίρνει φάρμακα, της έχουν φύγει αρκετές από τις παράλογες ιδέες που είχε πχ με δαιμονικές μορφές.
    Ωστόσο, πιστεύει ακόμη πως κάποιοι συνάδελφοί της που τότε ισχυριζόταν οι αδερφή μου πως την συκοφαντούσαν ίσως να συνέβαιναν όλα αυτά και όντως να έλεγαν άσχημα πράγματα για την ίδια. Σας να τους έχει στοχοποιήσει και να μην είναι σίγουρη ακόμη και τώρα για το τι πραγματικά συνέβαινε.

Senior Member
    Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι στους 8 τελευταίους μήνες που έχει διαγνωστεί και παίρνει φάρμακα, της έχουν φύγει αρκετές από τις παράλογες ιδέες που είχε πχ με δαιμονικές μορφές.
    Ωστόσο, πιστεύει ακόμη πως κάποιοι συνάδελφοί της που τότε ισχυριζόταν οι αδερφή μου πως την συκοφαντούσαν ίσως να συνέβαιναν όλα αυτά και όντως να έλεγαν άσχημα πράγματα για την ίδια. Σας να τους έχει στοχοποιήσει και να μην είναι σίγουρη ακόμη και τώρα για το τι πραγματικά συνέβαινε.
    Αυτη η στοχοποιηση ειναι ο λογος που πιστευεις οτι παει για υποτροπη; Τι αλλα σημαδια υποτροπης εχει;

Natalia_sups Ναι, αυτή η στοχοποίηση είναι που μας προβληματίζει. Είχε να μιλήσει για τους συναδέλφους της που πιθανότατα τη συκοφαντούσαν από τότε που ξεκίνησε τα χάπια. Κάτι άλλο περίεργο δεν έχει αναφέρει.

Σε ενα θετικό σεναριο, εφοσον εργαζεται, εχει προγραμμα και φανταζομαι οσο μπορειτε την βλεπετε και αναφερει εαν παραλειψει τοτε ισως προκειται απλα για "φουντωμα" ενος συμπτωματος. Μπορει να ναι καθαρα περαστικο και απλα να την ανακουφιζει να λεει οτι "καποιοι ευθυνονται" για το στρες.

Κατα τα αλλα μονο γιατρος και οικογενειακη επισκεψη αν της κανετε, φανταζομαι θα καταλαβετε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Μακ, μιλαμε για τον τομεα ( Ψυχωσεις ), ειναι πιο δυσκολο να συνεννοηθεις γιατι υπαρχει ανοσογνωσια, δυστυχως εαν δεν τηρηθει η αγωγη μπορει ακομη και ενα επεισοδιο να οδηγησει σε νοσηλεια.

Οι καταθλιπτικοι κτλ κτλ κτλ εκτος απο παρα πολυ πιο βαριες περιπτωσεις δεν κοβουμε τοσο επαφη με το τι γινεται.οι.
    Α , ειδα φως και μπηκα .......ειδα δλδ φαρμακα , και ειπα να γραψω μια χρησιμη εμπειρια δυο καταθλιπτικων , δεν ξερω απο ψυχωσεις .....δεν εχω βιωσει αποκοπη επαφης με την πραματικοτητα , δεν ξερω καν τι ειναι ......

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Α , ειδα φως και μπηκα .......ειδα δλδ φαρμακα , και ειπα να γραψω μια χρησιμη εμπειρια δυο καταθλιπτικων , δεν ξερω απο ψυχωσεις .....δεν εχω βιωσει αποκοπη επαφης με την πραματικοτητα , δεν ξερω καν τι ειναι ......
    Σε μια βαρια καταθλιψη παλι γινεται μια μορφης "αποκοπη" απλώς εδω εμπιπτει στην κατηγορια Ψ. και ναι μεν μπορει πχ να δωσουν ενα αντικαταθλιπτικο αλλά αυτο δε λεει κατι. Παιζει τεραστιο ρολο η πορεια του ατομου και μιας και δεν μπορει να καταλαβει τι ακριβως βιωνει και τι ρολο βαρανε οι υπολοιποι. Δυσκολα μακ. Αυτα.

Page 1 of 2 12 LastLast