Results 46 to 56 of 56
Thread: Κρίση πανικού
-
11-05-2016, 23:25 #46
- 12-05-2016, 11:35 #47
Ναι στρεσαρομαι και δε μπορώ να το αλλάξω αυτό. Είμαι η μοναδική από την οικογένεια με τόσο στρες αλλά και οι μοναδική που προσπαθώ τόσο πολύ..
Στεναχωριεμαι γιατί είμαι μικρή ακόμα για να παίρνω τέτοια χάπια. Ουτε παιδιά δεν έχω κάνει ακόμη. Που να ρθουν και οι πολλές ευθύνες δηλαδή.
12-05-2016, 13:34 #48
12-05-2016, 20:40 #49
Χθες που πήρα μισό το βράδυ σηκωθηκα ζαβλακωμενη ... Ήθελα να κοιμάμαι συνέχεια. .. Φοβάμαι ότι δεν θα μου φύγει ποτέ αυτό. Όλη μέρα ψάχνω στο ίντερνετ για το πρόβλημα μου και πιστεύω ότι μόνο κακό μου κάνει :(
13-05-2016, 01:07 #50
Αν εχω καταλαβει καλα, εισαι εξωτερικο, αντιμετωπιζεις για πρωτη φορα κρισεις αγχους και σου εδωσε ενα ηρεμιστικο, το οποιο ενιωσες αμεσα οτι σε ριχνει - ζαβλακωνει ? ναι αυτο κανει, χαλαρωνει το νευρικο συστημα κατα καποιο τροπο...
το θεμα ειναι εκανες τσεκ απ ? καρδια ? σιδηρο ? θυρεοειδη ?
Μη γκουγκλαρεις, χαλια θα σε κανει η υπερπληροφορηση, δευτερον μηπως αυτο το διαστημα ή τωρα τελευταια κανα 6μηνο ας πουμε ενιωσες οτι εχεις εξαντληθει ψυχικα ????? δηλαδη προ κρισης πανικου."Make sure your worst enemy isn't you"
13-05-2016, 11:22 #51
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Εγώ πέρσι τον ιουνιο ορκιστηκα, πήρα πτυχίο. Από το 2013 άρχισε η καρδιά να χτυπάει σαν τρελή και να τρεμω χωρίς λόγο. Ήμουν πολύ πιεσμένη από την οικογένεια μου. Το 2012 σταμάτησε η μάνα μου την δουλειά της, μέσα στην κρίση. Ζω μόνο με την μάνα μου και άλλα δύο αδέρφια. Στην συνέχεια ενώ εγώ σπουδαζα και δεν ήμουν σπίτι για να δω τι γίνεται πισω, κάθε τρεις μήνες που γυρνουσα έβλεπα την μάνα μου χάλια γιατί έχει διαβήτη και την ετρεχα στα νοσοκομεία κάθε λίγο και λιγάκι . κανείς δεν την πρόσεχε πίσω .Μετά μου λέει ότι πρέπει να φύγουν από το σπίτι γιατί μαζεύτηκαν πολλά ενοίκια και έπεσε όλο το βάρος σε μένα. Φώναζε συνέχεια και έκλαιγε. Εγώ πάλι παλευα να βγάλω την σχολή με μία απογευματινη δουλειά και ότι έμενε τα έδινα για το σπίτι.. Ούτε να φάω δεν είχα τον τελευταίο καιρό που ήμουν εκεί. Αφού γυρισα πίσω όλα ήταν ήδη σκατά. Έχω και προβλήματα με τον μεγάλο μου αδερφό. Δε βοηθάει για κανέναν λόγο την μάνα μου μέχρι που πιανομασταν στα χέρια μεγάλα παιδιά. Και αναρωτιέμαι αν μου αξίζει όλο αυτό. Και το Σεπτεμβρίο του 2014 ξεκίνησα τους εμετούς όπου μέχρι σήμερα με ταλαιπωρούν απίστευτα. Έχω κάνει τόσες εξετάσεις και βγαίνουν όλες καθαρές. Κάθε μέρα νιώθω ατονία , ζαλάδες, εμετό. Χθες ας πούμε ήθελα να πάω για καφέ και πήγα. Όταν εκατσα ήθελα να φύγω. Δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι. Η δουλειά που κάνω εδώ είναι πολύ δύσκολη και πιεστική αλλά δεν μπορώ να γυρίσω πίσω θα γίνω χειρότερα. Δύο κρίσεις πανικού σε ένα μήνα όπου τις επόμενες δύο μέρες θα είμαι χάλια και συνεχιζω τα ίδια και χειρότερα. Νιώθω ότι δεν θα μου περάσει ποτέ.
13-05-2016, 11:35 #52
Βαλια κοριτσι μου, δικαιολογημενα εμφανιζεις κρισεις αγχους. Εαν εισαι εξωτερικο και δεν μπορεις να μιλησεις καλα προσπαθησε μεσω google translate πανω κατω να γραψεις τι νιωθεις να τα πεις μηπως και σου δωσει σωστη αγωγη.
Ο καθε ανθρωπος εχει ενα οριο αντοχων, φαντασου το σαν λαστιχακι που πιανουμε τα μαλλια μας, οταν το υπερ τεντωνουμαι για να βοηθησουμε αλλους η ψυχη κανει ενα κρακ και μεσω των κρισεων λεει - ΩΠΑ !!! Δωσε μου σημασια, δωσε μου θετικη τροφη.
Παμε στο δευτερο κομματι τωρα, τι γινεται σε περιπτωση που δεν εχεις την πολυτελεια χρονου να σου δωσεις αυτο που ζητα η ψυχη. Δυστυχως μπαινει το διλλημα ή παιρνω αγωγη και συνεχιζω ή τα παραταω και γυριζω που ? απο εκει που εφυγα ?
Νομιζω Βαλια οτι αυτο που επειγει σε εσενα ειναι ψυχοθεραπευτικη υποστηριξη, δηλαδη ενας ανθρωπος να μοιραστεις και οτι μεσολαβησε πριν και οτι αντιμετωπιζεις τωρα.
Δεν ξερω αν γινεται εκει που εισαι. Λογω γλωσσας, χρηματων, κτλ.
Ενας ψυχιατρος συνηθως σε γενικευμενη αγχωδη διαταραχη δινει αντικαταθλιπτικα και αγχολυτικα. Δηλαδη το ενα βοηθαει να ξεκουραστει το σωμα και το αλλο να ελαφρυνει καπως "η ψυχη". Αυτο το λεω κρινοντας απο προσωπικη εμπειρια.
Στο θεμα μας ομως, εαν δεν κρινει ενας γιατρος πως χριζεις θεραπειας - αγωγης φαρμακευτικης και μπορεις να το παλεψεις με κουβεντα, κηνυγησε το δευτερο.
Τι λες, γινεται ???"Make sure your worst enemy isn't you"
13-05-2016, 11:53 #53
Πήγα όπως είπα σε νευρολόγο και μου έδωσε για το στρες να παίρνω μισό κάθε βράδυ για αρχή.
Μόνη δεν μπορώ να το διαχειριστω. Ώρες ώρες νομίζω ότι τρελάθηκα. Α ναι ξέχασα να σου περιγράψω ένα σκηνικό. Έχει μία πενταετία τώρα όπου πέθανε η μάνα του πατέρα μου από πίεση. Περιττό να πω ότι ο πατέρας μου της ανέβασε την πίεση και έφυγε βγήκε έξω να πιει αυτός και όταν γύρισε πίσω βρήκε την γριά στο πάτωμα. Εφου έγινε η κηδεία της λίγες μέρες μετά με πήρε τηλέφωνο (χωρίς να με παίρνει ποτέ) και άρχισε να κλαίει και να μου λέει διάφορα ναμην τα αναφέρω και μαυρισεις και του λέω τι έγινε ρε? Μου λέει πεθαίνω. Πήρε καθαρτικό για να πεθάνει. Καλεσα ασθενοφόρο, πήγε τον πήρε και έτσι σώθηκε. Πλέον έχω κόψει κάθε επαφή μαζί του.
Δεν με αφήνουν σε ησυχία. Επειδή βλέπουν ότι νοιαζομαι , νομίζουν ότι είμαι σάκος του μποξ και χτυπάνε. Μόνο προβλήματα δημιουργούν όλοι τους χωρίς να θέλουν να τα λύσουν. Ένας έλληνας γιατρός ψυχολογος ψυχιατρος είναι 60 χιλιόμετρα από δω . επειδή ο εμετός είναι ψυχογενης και έχει πολύ καιρό μου είχε πει ένας στην Ελλάδα ότι πρέπει να ξεκινησω θεραπεία .:(
13-05-2016, 12:41 #54
Βαλε ΠΡΩΤΗ την Βαλια και την ψυχικη Υγεια της, τωρα ! Ωπα ακουστηκα μπιτς... ναι θα γινω.
Εισαι μαλλον ο σακος και πιστεψε με ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ καθολου. Η αγαπη δεν ειναι να λυνεις τις αρρωστειες των αλλων οταν εχουν αποφασισει να ειναι αρρωστοι στην ζωη.
Η υγεια σου βαλια, μονο η βαλια. Η αγωγη θα μειωσει τα σωματικα, κατοπιν εαν μπορεις να κηνυγησεις ψυχοθεραπευτικη στηριξη πιστεψε με θα σε βοηθησει παρα παρα παρα πολυ."Make sure your worst enemy isn't you"
13-05-2016, 12:56 #55
Ευχαριστώ πολύ που απαντας άμεσα. Μ αρέσει ο τρόπος που μιλάς. Θα γράψω ξανά για την υγεία μου όταν δω αποτελέσματα είτε θετικά είτε αρνητικά. Ένα τελευταίο και κλείνω. Πριν ένα μήνα μπήκαν στο σπίτι μου και με έκλεψαν 2000 ευρώ . Εγώ με αυτό το άτομο που το έκανε δουλεύω. Δεν τον έδιωξαν. Λέω γιατί όλα σε μένα. Δεν πήρα ποτέ πίσω τα χρήματα
13-05-2016, 13:29 #56
Νομιζω, νουμερο ενα στη λιστα σου ειναι η σωστη αγωγη, δευτερον στηριξη απο σωστο και ειδικο ανθρωπο που μακαρι να σε βολεψει με το θεμα γλωσσας, χαλαλι, εχεις περασει απανωτα και πολλά δλδ οκ ... αν δεν αντιδρουσες με κριση πανικου ή με στομαχικες ενοχλησεις θα ησουν φτιαγμενη απο ατσαλι.
Καλη δυναμη και μια μερα τη φορα. Μη παιρνεις ολες τις ευθυνες πανω σου, να τα λυσεις ολα αμεσα, αψογα, ταυτοχρονα. Ειναι κλασσικη παγιδα. Ενα,ενα."Make sure your worst enemy isn't you"