ΔΙΑΚΟΠΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13

ΔΙΑΚΟΠΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ZANIPRAM ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΥΝΕΧΩ ΕΝΤΟΝΟ ΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΝΟ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΞΥΛΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ.ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΑ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by κυριακι View Post
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ZANIPRAM ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΥΝΕΧΩ ΕΝΤΟΝΟ ΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΝΟ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΞΥΛΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ.ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΑ?
    Eγω δεν εχω εμπειρια απο αυτο χαπι.Αγχολυτικο ειναι?
    Ποσο καιρο εχεις που το εχεις σταματησει και σ πιανουν αυτα τα συμπτωματα?
    Στο παρελθον γτ δεν καταφερες να το κοψεις?

Δεν ξεκινησες με σταδιακη μειωση σε συνεργασια με τον γιατρο ? ποσος καιρος περασε απο την πληρη απουσια σκευασματος ?
    Η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι ευκολη η διακοπη γιατι πρεπει να εχεις λυσει και καποια θεματα με τον εαυτο σου ή να εχεις κανει καλες αλλαγες στην ζωη σου.

Καλη δυναμη.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Banned
    το zanipram που αναφερεις ειναι γενοσημο του serropram! το ιδιο χρησιμοποιω και εγω...στην δοση των 40 αν και ο γιατρος μου ηθελε να ειμαι στα 20....την εν λογο εμπειρια με την διακοπη του συγκεκριμενου σκευασματος δεν εχω, επειδη ακομα δεν εχω μπει στην διαδικασια να μειωνω δοσεις...!! αλλα αυτο που ξερω απο προηγουμενη εμπειρια μου με το εφεξορ ειναι πως ειναι δυσκολο να διακοψεις καποιο φαρμακο το οποιο τα λαμαβανες για αρκετους μηνες...λογο του οτι ο οργανισμος το συνηθιζει και σιγουρα θα νοιωσεις καποια συμπτωματα στερητικα, τα οποια ομως δεν σημαινει πως εχεις και εξαρτηση απο το φαρμακο...θα σε συμβουλευα και εφω οπως και καθε μελος εδω μεσα την σταδιακη μειωση της δοσης μεχρι την οριστικη διακοπη του φαρμακου!

[QUOTE=nick190813;610983]Eγω δεν εχω εμπειρια απο αυτο χαπι.Αγχολυτικο ειναι?
    Στο παρελθον γτ δεν καταφερες να το κοψεις?[/QUOΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ.ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ.ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΒΩ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΣΤΡΕΣ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΡΧΙΣΑ Ο ΧΥΧΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΗΡΕΜΗΣΤΙΚΑ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΑΙΡΝΑ 3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΕΚΟΨΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΖΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Senior Member
    [QUOTE=κυριακι;611460]
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    Eγω δεν εχω εμπειρια απο αυτο χαπι.Αγχολυτικο ειναι?
    Στο παρελθον γτ δεν καταφερες να το κοψεις?[/QUOΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ.ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ.ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΒΩ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΣΤΡΕΣ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΡΧΙΣΑ Ο ΧΥΧΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΗΡΕΜΗΣΤΙΚΑ.
    εγω ηξερα οτι τα αγχολυτικα ,ηρεμιστικα ειναι εθιστικα και δεν μπορεις να κοψεις ευκολα.
    Εγω νομιζα οτι τα ντικαταθλιπτικα εχουν μονο υπνηλια.
    Εισαι σιγουρη οτι το στρες ερχεται απο το κοψιμο των αντικαταθλιπτικων?
    Τωρα εισαι καλα με την καταθλιψη σου περασε?
    Και οταν λες τα κοβεις σταδιακα ποσο σταδιακα ενοεις?σε εναν μηνα ?σε 3 μηνες?

ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΙΑ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΜΟΥ.ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 39.ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΝΙΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΑ ΜΟΝΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΠΙΑ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΓΕΙΣ.ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΧΑΛΑΝΕ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by κυριακι View Post
    ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΙΑ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΜΟΥ.ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 39.ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΝΙΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΑ ΜΟΝΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΠΙΑ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΓΕΙΣ.ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΧΑΛΑΝΕ.
    Δεν μπορω να καταλαβω γτ ο οργανισμος σ αντιδραει τοσο πολυ με αυτο το χαπι και παθαινει στερησει.
    Σου εχει προτεινει καποιος γιατρος να αρχισεις να παιρνεις αλλο χαπι απο αυτο ωστε να το αντικαταστησεις και να κοψεις μετα το καινουργιο σιγα σιγα?
    Το στρες εισαι σιγουρη οτι το παθαινεις απο το χαπι?Οταν πινεις τα χαπια αυτα δεν εχεις στρες?
    υπαρχουν φυτικα σκευασματα που βοηθανε στο στρες ,δεν θα σ προτεινα αγχολυτικο γτ ειναι πολυ εθιστικα

Senior Member
    ειχα τετοια εμπειρια με το seropram πριν αρκετα χρονια.
    και εγω προσπαθησα 2-3 φορες να το κοψω σταδιακα ,αλλα τα συμπτωματα επανερχοντο οταν το σταματουσα εντελως ,μετα απο μερικους μηνες!
    τελικα εκανα μερικες αλλαγες στον τροπο ζωης μου ,τα πηρα σε δοσολογια 20 mg για 3 χρονια ,μετα 10 για 1χρονο και μειωνονας τα πολυ σταδιακα τα διεκοψα εντελως μετα απο 1 χρονο ακομη!
    οποτε ειχα συμπτωματα ,επανερχομουν στην προηγουμενη ελατωμενη δοση μεχρι να αισθανθω παλι ηρεμος και κατοπιν συνεχιζα παλι να το ελατωνω.
    τελικα εδω και 3χρονια τωρα το εχω διακοψει εντελως και ειμαι καλα.
    η συμβουλη μου απο την εμπειρια μου ειναι ,να μην βιαζεσαι ,συνεχισε με την μικροτερη δοση που αισθανεσαι καλα για αρκετους μηνες και δοκιμαζε παλι να μικρινεις την δοση
    παντα σε συνεργασια με τον γιατρο σου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ.

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΓΟΝΕΣ.ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΗΡΑΑΜΕΣΩΣ ΕΝΟΙΩΣΑ ΚΑΛΑ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΞΑΝΑΡΧΙΖΩ ΝΟΙΩΘΩ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ

Senior Member
    Για μενα η κοψτω πολυ σταδιακα ανα μηνα να κοβεις και σταγονα.η αλλαξε το με αλλο φαρμακο και κοβε εκεινο σιγα σιγα ,αλλα ρωτα τον ιατρο σ πρωτα αμα γινεται