Results 1 to 15 of 30
-
12-05-2016, 12:26 #1davidhGuest
Η μάζα θεωρεί “τρελό” οποιονδήποτε δεν ανήκει στην “συλλογική τρέλα”
- 12-05-2016, 14:21 #2
Απ'την μια ισχυει,απ'την αλλη αν ο αλλος ακουει πχ φωνες τοτε αντικειμενικα εχει θεμα.
Παντως πιστευω και γω οτι αυτα που θεωρει η πλειοψηφια ως σωστα για πολλα πραγματα,ειναι τελειως λαθος και δεν μας κανουν ευτυχισμενους.
12-05-2016, 22:42 #3
12-05-2016, 22:54 #4
καποιες φορες ακουω ανθρωπους χωρις ψυχολογικα να μιλανε και λεω κοιτα τους χωρις προβληματα αλλα ακολουθουν ενα μοτιβο σκεψης που τους κανει να φαινονται ιδιοι με τους αλους δεν ξεχωριζουν απ το πληθος
13-05-2016, 00:24 #5
13-05-2016, 10:47 #6davidhGuestpote mou den katalava ti fwnes akoune autoi pou tis akoune. dld einai mesa ston egefalo tous me diaforetiki xreia apo ti dikia tous? as poume gynaikia kai antriki? den einai i idia i skepsi tous?
anyway. mipos ola auta symperilamvanonte stin ekseliksi tou anthropinou eidous kai parempodizonte apo tin iatriki? leme twra.. kaneis den kserei.. i mipos kserei kapoios?
ntaksi mporei na leo kai malakies alla leme mia sto 1.000.000 pithanotita na isxyei..Last edited by davidh; 13-05-2016 at 11:19.
13-05-2016, 11:35 #7
τι να λεμε τωρα... 2 δις ''νορμαλ'' πιστευουν ότι τα φιδια μιλανε οι παρθενες γεννανε και οι νεκροι αναστενοντε... και αλλα 2 δις ''νορμαλ'' πιστεουν ότι όταν πεθανουν θα τους περιμενουν παρθενες στον παραδεισο.... και μετα λενε εμας τρελους...
φανταστείτε ένα σουπερ αμαξι με τελικη τα 500χλμ να το βαλουν να τρεξει σε δρομους που δεν μπορεις να πας πανω απο 100 χλμ... ετσι ειναικαι ο ανιρωπινος εγκέφαλος... πιστευω πλεον ότι εχει δικλειδες ασφαλειας ώστε να μην χρησιμοποιει το 100% των δυνατοτητων του.. καποιοι για καποιο λογο τις σπανε αυτές τις δικλειδες.. καποιοι δημιουργουν ένα συνοθυλευμα φαντασιας και πραγματικότητας! καποιοι όμως μπορουν να το διαχειριστουν...
13-05-2016, 21:25 #8
Εμενα με εντυπωσιαζουν οι στυγνοι κακοπροαιρετοι, οι ωρολογιακες συναισθηματικες βομβες, τα φανατισμενα κλειστα μυαλα και ολα τα ανωθεν επειδη δεν πανε σε ειδικο ποτέ θεωρουνται τοοοοσο νορμαλ.
Ολοι κοινωνικα επιβραβευουν μια μασκα, φυσικα με κριτηρια αντικειμενικα κοινωνικα αποδεκτα και ζουμε ξεκαθαρα στην εποχη των ζομπι. Ζομπι απο χαπακια, απο οτιδηποτε μπορει να ανακουφισει το παραλογο γυρω μας.
Εαν δω εναν ανθρωπο να δερνει ενα σκυλακι γιατι εκεινη τη στιγμη πιστευει οτι ειναι ο δολοφονος ( ο σκυλος) οφειλω πρωτα να διαχωρισω εαν ειναι ψυχολογικα αρρωστος, εχει οπτικη ψευδαισθηση και φοβο ή εχει δεχθει κακοποιηση και δινει κακοποιηση ή εχει ογκο στον εγκεφαλο και τον κανει εξτρα επιθετικο.
Δηλαδη, αν τηρηθει μια διαδικασια σωστης εκτιμησης καθε " μη φυσιολογικου " σιγουρα η φαρμακοβιομηχανια θα χασει πολλα φραγκα.
Ο Μισελ Φουκω ειχε γραψει ποσο στημενο παιχνιδι ηταν επι εποχων φασισμου και για αλλους λογους να κοτσαρουν ενα "τρελος" και εναν εγκλεισμο.
Το ζητημα εμενα προσωπικα που με κανει να ενδιαφερομαι ειναι τι κανουμε ως κοινωνια για τους ψυχικα ασθενεις ? οκ, εγω μπορει να μη βλεπω στον τοιχο απεναντι μαμουνια ή να μην ακουω μια φωνη να μου λεει πηδα τωρα απο το μπαλκονι, μπορει ομως ο εγκεφαλος μου να εχει κατεβασει ρολά και να μαι σε ενα κρεββατι ενα φυτο...
ακουω να λενε για ατομα που νοσηλευονται λες και ειναι κατι του τυπου "πω...ρε παιδακι μου τι επαθε ο ανθρωπος" αλλά εχουν και μια κρυφο χαρα που θεωρουν οτι εκεινοι διαθετουν λογικη.
Αυτα."Make sure your worst enemy isn't you"
13-05-2016, 22:10 #9
13-05-2016, 22:16 #10
Να ΄σαι καλα, το ζητημα ειναι πρακτικα να βγει κατι θετικο, ειτε απο φορουμ, ειτε απο δωρεαν ενημερωση, ειτε απο ομαδες σαν Α.Α αλλά με συντονιστη ειδικο. Θα μου πεις πολυ ιδεατα τα λεω... και ομως... ενω ειμαι σε θεραπεια κοιταω και τον κοσμο γυρω μου, ποσο μουδιασμενα προσωπα, ποσο αποφευγουν ολοι βλεμματικη επαφη, ποσο σκυμμενο κεφαλι, ποσο ακανονιστο περπατημα - ξερεις- ψιλο σημαδακια παρενεργειων... και γενικως θλιβομαι που κολλανε ακομα στο ταμπου και οχι στην οδο. Οπως πριν χρονια - ο ταδε ο ναρκομανης - η ταδε η π@@@@@@@ - ο ταδε το κτηνος.
Μα ειχαμε ποτέ και βασεις παιδειας και αναγνωρισης διαφορετικου και προφυλαξης ? Φαντασου π.χ εμενα οτι γονιδιακα υπαρχει και η ταση στην καταθλιψη, η ταση στην νευρωση, η ταση στην καταχρηση και οι υποτιθεμενοι "προστατες μου " απλα με αποκαλουσαν με ασχημα κοσμητικα επιθετα απο το να μπουν σε διαδικασια να αναρωτηθουν...
μηπως εχει κληρονομησει το πλασμα μου κατι το οποιο το οδηγει στο να φερεται ετσι ???? Δηλαδη αν επροκειτο περι Νεανικου Διαβητη και κληρονομικοτητας λογικα θα με τσεκαραν. Επειδη ομως ειναι Ψυχικης Υγειας Ταμπου προτιμησαν την ευκολη λυση αυτη της αποφυγης, της αρνησης, της ταμπελας ας πουμε...
Πολυ πισω.... δυστυχως.
Υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις. Δεν τσουβαλιαζω, απλα ειμαι σε φαση με εχει πιασει το παραπονο μου αποψε."Make sure your worst enemy isn't you"
13-05-2016, 22:36 #11
Παράπονο για όλη την κοινωνία ή για τους δικούς σου είναι αυτό?
13-05-2016, 22:43 #12
Ποσο κομβικο το ερωτημα σου. Παραπονο θα εχω μεχρι να απεβιωσω υποθετω για την καπως κακη μεταχειριση διαχειριση που δεχθηκα απο τα κοντινα. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να πω πως δεν εχουν τροπους να με κατανοησουν αρα εγω οφειλω να προσεχω εμενα.
Ως προς την κοινωνια... ακουγεται πολυ γενικο και μεγαλο. Απλα λυπαμαι που πχ τη Δευτερα μια Κυρια θα πει τρελο το παιδι της αλλης και θα καμαρωνει οτι ειναι σουπερ μανα πχ ή αντιστοιχα ενας πατερας και μετα απο καποιους μηνες νοσει το ιδιο τους το παιδι και αντι να γινουν συμπονετικοι γινονται πιο βιαιοι και αρνητικοι. Εχω παραδειγματα ανθρωπων που το κοινωνικο τους αμεσο συστημα ανταποκριθηκε ετσι.
Οποτε απο την μικρη εικονα πας και στην μεγαλη εικονα.
Ποιοι μηχανισμοι εχουν επιβληθει κατα καποιο τροπο και χαντακωνουν ανθρωπινες ψυχες, αν με εννοεις..."Make sure your worst enemy isn't you"
13-05-2016, 22:51 #13
Και αυτό πιστεύεις ότι είναι θέμα άγνοιας ή φταίει ότι είμαστε κακοί ή μήπως είμαστε κακοί επειδή έχουμε άγνοια, άρα δεν κατανοούμε κλπ?
13-05-2016, 23:31 #14
παντος οσοι μεγαλωσαμε με τα "λογικα μας" αναζητουμε παντα την ορθολογικη σκεψη. ενωω οτι και απο το σχολειο οι ανθρωποι μπενουν σε ενα καλουπι. και οσα κι αν περασαμε αναζητουμε παντα τα "λογικα μας". ποσο απεχθανομε την ειρωνια καποιες φορες. και αφτη η κοινωνια που τρεφει τοσες χιλιαδες μοιαλα να κανουν το ιδιο πραγμα. ισως οι ψυχωτικοι ζουν μια εμπειρια τρομακτικα διαφορετικοι απο τον συνιθισμενο ανθρωπο. και παλι ομως τα λογικα τους θελουν να βρουν αφου τους θεωρουν τρελους οι ιδιοι τους οι εαυτοι! ετσι μαθαμε ετσι ειμαστε καιρος για προσωπικες αλλαγες αφτο.
14-05-2016, 00:29 #15
Θα απαντησω με την Θεση που υποστηριζει πως η ανθρωπινη φυση εχει την ταση να επιλεγει την ευκολη λυση. Ειτε λεγεται καλο,κακο, αγνοια,γνωση, προθεση, μη προθεση, διαφορετικοτητα, θεληση, μη θεληση.
Συν σε αυτο που λεει ο θεματοθετης παρακατω, οτι ο εντονος ορθολογισμος οδηγει πολλες φορες σε αντιθετα αποτελεσματα, θα ρθω να συμφωνησω."Make sure your worst enemy isn't you"