Κατάθλιψη ή θλίψη?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Junior Member

Κατάθλιψη ή θλίψη?

Καλησπέρα. Τελευταία εμφανίστηκαν κάποια προβλήματα στην δουλειά μου που δεν ξέρω πως να τα αντιμετωπίσω. Δεν κοιμάμαι καλά και όταν κοιμάμαι ξυπνάω αρκετές φορές στον ύπνο μου, είτε δεν τρώω είτε τρώω συνεχώς είμαι σε ένα διαρκές άγχος, η συμπεριφορά μου έχει αλλάξει. Είμαι πολύ στεναχωρημένος και άλλα. Μερικές φορές σκέφτομαι και άσχημα πράγματα για όσους κατάλαβαν. Πήρα από ένα φαρμακείο μία βαλεριάνα να με βοηθήσει στον ύπνο και φυσικά δεν έκανε τίποτα. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι? Είτε κάποιο φάρμακο ή να δω κάποιον ειδικό?
    Last edited by giako; 20-05-2016 at 18:30.

Senior Member
    Θεωρεις πως ολο αυτο το βιωνεις λογω ασχημου εργασιακου περιβαλλοντος; Λογικο ειναι να πιεζεσαι και να σου χαλαει τη ψυχολογια, δυστυχως αυτο συμβαινει ολο και πιο συχνα και γενικα εντεινεται το φαινομενο. Η δουλεια μπορει να ειναι μεγαλο κομματι του προβληματος και η αφορμη, αλλα απο την αλλη φαινεται να παιρνει καποια εκταση το θεμα σου για να κανεις τις ασχημες σκεψεις που λες οτι κανεις...ισως πραγματι χρειαζεσαι την βοηθεια ειδικου, η βαλεριανα θα ηταν μια φυσικη ανακουφιση αν σε επιανε αλλα ως εκει, δεν ειναι καλη ιδεα να ψαχνεις μονος σου φαρμακα και προχειρη ανακουφιση ειτε σε αυτα ειτε σε οποιαδηποτε ουσια, ουτε ειναι σωστο να σου προτεινει κανεις ονλαιν τετοια πραγματα...φαινεται βλακωδες αλλα πραγματικα το μονο που μπορω να σκεφτω να βαλεις στο σωμα σου απο μονος σου ειναι καλες για την υγεια τροφες και ισως λιγη ασκηση στο προγραμμα σου, γενικα οτι κανει καλο στην υγεια οσο κλισε και αν φαινεται...απο εκει και περα ναι, θεωρω καλυτερη λυση το να ζητησεις τη βοηθεια ειδικου...δεν ειναι κακο αφου αντιμετωπιζεις τετοια προβληματα, αν σου πονουσε το νεφρο δεν θα πηγαινες σε νεφρολογο/ουρολογο; Ε γιατι οχι και τωρα στον αντιστοιχο ειδικο λοιπον;

Junior Member
    Ναι, λογικά αυτά που λες. Όταν λέω φάρμακο, εννοώ κάτι μη συνταγογραφούμενο φυσικά να με ανακουφίσει από το άγχος. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε συσωρρευμένο άγχος στην ζωή μου και βρήκε και μία επιπλέον αφορμή και με "έριξε" ολοκληρωτικά. Έχει περίπου δύο μήνες αυτή η κατάσταση και με έχει φθείρει σωματικά και ψυχικά. Για την άσκηση που είπες γυμναζόμουν κάθε μέρα αλλά έχω να πάω γυμναστήριο όλο αυτο το διάστημα. Δεν ξέρω αν πρέπει να δω ψυχολόγο ή ψυχίατρο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by giako View Post
    Ναι, λογικά αυτά που λες. Όταν λέω φάρμακο, εννοώ κάτι μη συνταγογραφούμενο φυσικά να με ανακουφίσει από το άγχος. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε συσωρρευμένο άγχος στην ζωή μου και βρήκε και μία επιπλέον αφορμή και με "έριξε" ολοκληρωτικά. Έχει περίπου δύο μήνες αυτή η κατάσταση και με έχει φθείρει σωματικά και ψυχικά. Για την άσκηση που είπες γυμναζόμουν κάθε μέρα αλλά έχω να πάω γυμναστήριο όλο αυτο το διάστημα. Δεν ξέρω αν πρέπει να δω ψυχολόγο ή ψυχίατρο.
    εαν νομιζεις οτι χρειαζεσαι μονο ψυχολογικη υποστηριξη πηγαινε σε ψυχολογο ,εαν νομιζεις οτι χρειαζονται και χαπια πηγαινε σ ψυχιατρο.
    Αν κει εγω θα σ προτεινα να δεις ψυχολογο για αρχη

Junior Member
    Κατάλαβα. Βασικά κάτι για τον ύπνο θα ήθελα μόνο αλλά ίσως μία συνάντηση με ψυχολόγο να με βοηθήσει και χωρίς φαρμακα. Με έχει φθείρει πολύ αυτή η κατάσταση. Έχω χάσει τον εαυτό μου κυριολεκτικά. Όλοι γύρω μου έχουν καταλάβει ότι δεν είμαι καλά.

Senior Member
    Κατάλαβα. Βασικά κάτι για τον ύπνο θα ήθελα μόνο αλλά ίσως μία συνάντηση με ψυχολόγο να με βοηθήσει και χωρίς φαρμακα. Με έχει φθείρει πολύ αυτή η κατάσταση. Έχω χάσει τον εαυτό μου κυριολεκτικά. Όλοι γύρω μου έχουν καταλάβει ότι δεν είμαι καλά.
    ωραια τοτε πρεπει να επισκεφτεις ειδικο.
    Αν και ο ψυχολογος δεν μπορει να σ γραψει χαπια ,για αρχη για εμενα πηγαινε εκει και αμ δεις δεν σ βοηθησε κλεισε ραντεβου με ψυχολογο

Senior Member
    Χμ...κοιτα να σου συνταγογραφησει φαρμακα μονο ο ψυχΙΑΤΡΟΣ μπορει απο οσο ξερω γιατι μονο αυτος ειναι γιατρος απο τους δυο...απο την αλλη ο ψυχιατρος διαγιγνωσκει ψυχικα νοσηματα και συνταγογραφει τα αναλογα φαρμακα, ως εκει, δεν θα κατσει να συζητησετε ισως καποια πραγματα που σε βαραινουν για να σου προσφερει ισως μηχανισμους αντιμετωπισης οσον αφορα το σκεπτικο σου ουτε θα προσφερει την πρεπουσα ψυχολογικη στηριξη που θα κανει ο ψυχοΛΟΓΟΣ...αυτη ειναι η διαφορα τους...το καλυτερο συνηθως ειναι ενας συνδιασμος και των δυο αλλα ουτε εγω ξερω σε τι απο τα δυο θα επρεπε να ξεκινησεις...ισως καποιο αλλο μελος με αντιστοιχη εμπειρια μπορει να βοηθησει με αυτο;

Junior Member
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Χμ...κοιτα να σου συνταγογραφησει φαρμακα μονο ο ψυχΙΑΤΡΟΣ μπορει απο οσο ξερω γιατι μονο αυτος ειναι γιατρος απο τους δυο...απο την αλλη ο ψυχιατρος διαγιγνωσκει ψυχικα νοσηματα και συνταγογραφει τα αναλογα φαρμακα, ως εκει, δεν θα κατσει να συζητησετε ισως καποια πραγματα που σε βαραινουν για να σου προσφερει ισως μηχανισμους αντιμετωπισης οσον αφορα το σκεπτικο σου ουτε θα προσφερει την πρεπουσα ψυχολογικη στηριξη που θα κανει ο ψυχοΛΟΓΟΣ...αυτη ειναι η διαφορα τους...το καλυτερο συνηθως ειναι ενας συνδιασμος και των δυο αλλα ουτε εγω ξερω σε τι απο τα δυο θα επρεπε να ξεκινησεις...ισως καποιο αλλο μελος με αντιστοιχη εμπειρια μπορει να βοηθησει με αυτο;
    Η δουλειά μου δεν μου δίνει την ευχέρεια να παίρνω φάρμακα που ίσως έχουν παρενέργειες (π.χ. υπνηλία).

Senior Member
    Η δουλειά μου δεν μου δίνει την ευχέρεια να παίρνω φάρμακα που ίσως έχουν παρενέργειες (π.χ. υπνηλία).
    και παρενεργειες να εχουν μην αγχωνεσαι ειναι για λιγο διαστημα και οχι πολλες.

Junior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    και παρενεργειες να εχουν μην αγχωνεσαι ειναι για λιγο διαστημα και οχι πολλες.
    Καλό αυτό όπως κατάλαβες δεν έχω εμπειρία με αυτά. Σε τέτοια κατάσταση πρώτη φορα βρίσκομαι.

Senior Member
    Καλό αυτό όπως κατάλαβες δεν έχω εμπειρία με αυτά. Σε τέτοια κατάσταση πρώτη φορα βρίσκομαι.
    μην το αφησεις να μεγαλωσει το προβλημα ομως ,αφου βλεπεις οτι δεν μπορεις να το αντιμετωπισεις μονος σ ,το καλυτερο ειναι να επισκεφτεις εναν ειδικο συντομα,ειτε ψυχολογο ειτε ψυχιατρο.
    Και αν εχεις αποριες μπεκα στο σαιτ εδω και ρωτα ,γτ δεν ειναι ολοι οι ειδικοι υγειας καλη.Αλλα θα σ καθοδηγησουν ,θα μαθεις και για παρενεργειες αν χρειαστεις χαπια βεβαια.

Senior Member
    Θα το αναφερεις αυτο καθως και την ασχολια σου στον γιατρο που θα απευθυνθεις και θα πρεπει να το λαβει υποψη στην επιλογη αγωγης και να σε καθοδηγησει αναλογα. Αλλωστε να ο νικ που εχει εμπειρια λεει δεν κρατανε για πολυ αν υπαρχουν και δεν ειναι κατι το ανησυχητικο...στο κατω κατω το ζητουμενο ειναι να εισαι καλα, αυτο αξιζει περισσοτερο απο ο,τι επιπτωση θα ειχε καποια μικρη παρενεργεια, μπροστα στην ευεξια σου θα ειναι αμελητεα.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Θα το αναφερεις αυτο καθως και την ασχολια σου στον γιατρο που θα απευθυνθεις και θα πρεπει να το λαβει υποψη στην επιλογη αγωγης και να σε καθοδηγησει αναλογα. Αλλωστε να ο νικ που εχει εμπειρια λεει δεν κρατανε για πολυ αν υπαρχουν και δεν ειναι κατι το ανησυχητικο...στο κατω κατω το ζητουμενο ειναι να εισαι καλα, αυτο αξιζει περισσοτερο απο ο,τι επιπτωση θα ειχε καποια μικρη παρενεργεια, μπροστα στην ευεξια σου θα ειναι αμελητεα.
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    μην το αφησεις να μεγαλωσει το προβλημα ομως ,αφου βλεπεις οτι δεν μπορεις να το αντιμετωπισεις μονος σ ,το καλυτερο ειναι να επισκεφτεις εναν ειδικο συντομα,ειτε ψυχολογο ειτε ψυχιατρο.
    Και αν εχεις αποριες μπεκα στο σαιτ εδω και ρωτα ,γτ δεν ειναι ολοι οι ειδικοι υγειας καλη.Αλλα θα σ καθοδηγησουν ,θα μαθεις και για παρενεργειες αν χρειαστεις χαπια βεβαια.
    Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Χρήσιμες οι συμβουλές σας. Ελπίζω να το ξεπεράσω σύντομα και να ξαναβρώ τον καλό μου εαυτό.

Senior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Χρήσιμες οι συμβουλές σας. Ελπίζω να το ξεπεράσω σύντομα και να ξαναβρώ τον καλό μου εαυτό.
    Καλη δυναμη giako! Το οτι αναγνωριζεις πως πρεπει να κανεις καποια βηματα για να βελτιωσεις τη κατασταση που σε βασανιζει και να αισθανθεις καλυτερα και το οτι το θελεις ειναι πολυ θετικο. Και για οτι αλλο σε απασχολει εδω ειμαστε!

Page 1 of 2 12 LastLast