Results 31 to 45 of 46
-
24-05-2016, 03:28 #31
Λοιπον εγω να σου πω την αληθεια εμεινα μονο με ενα παραπονο του τυπου τι εκανες στον εαυτο σου αντι να περασεις καλα και να τελειωσεις οπως σχεδον ολοι την τελειωσαν την σχολη...απο την αλλη ομως λεω αντε και πες το εκανα τελικα οντως θα ηθελα κατι τετοιο για να ασχοληθω?οχι!ακομα και να δουλευα που με τετοια ανεργια δυσκολο θα ειχα ενα βαρος μεσα μου και γενικα αν κανω κατι που δεν μου αρεσει ειμαι πολυ εαυαισθητη και μου βγαινει σε κακο οποτε δεν μπορω να πω οτι το μετανιωσα κιολας μην νομιζεις ομως τα βαζω κι εγω με τον εαυτο μου πολλες φορες
Να σου πω εγω απο πανεπιστημιο που πηγα σε ιεκ ειδα τρομερες διαφορες ομως επελεξα κατι πρακτικο τα ιεκ γενικα δεν σου προσφερουν και απειρα πραγματα ομως αν πας μια ειδικοτητα που σου αρεσει κανεις την πρακτικη σου παρεις και την πιστοποιηση και γενικα ασχοληθεις ψαξεις δουλεια χωθεις στα πραγματα...δεν πιστευω πως εχει σχεση τοσο το πανεπιστημιο οαεδ ιεκ η τει..αλλα το ποσο καλος θα γινεις σε αυτο που κανεις να το αγαπας και να ψαχνεις δουλεια να μην καθεσαι απραγος αλλωστε δες ποσοι νεοι με πτυχια κρεμασμενα σε κορνιζες ειναι ανεργοι η δουλευουν σε καφετεριες δεν σημαινει οτι τει η πανεπιστημιο ισον δουλεια!Τα πραγματα δεν θα τα αφηνεις στην τυχη θα τα παιρνεις στα χερια σου να κινεις τα νηματα της δικης σου ζωης κι ετσι θα εχεις οτι παρασταση θες εσυ και δεν νομιζω να θες κι αλλο δραμα οπως λες!!
- 25-05-2016, 05:23 #32
Καλησπερα και παλι darkfighter. Τα λες πολυ ωραια και παλι συμφωνω απολυτα και χαιρομαι που σε κανει χαρουμενη αυτο που κανεις τωρα.. Και εμενα ειναι κατι πρακτικο το αντικειμενο της σχολης μου. Στο αποκαλυπτω δεν εχω καποιο θεμα. Ειναι η Λογοθεραπεια. Οσο να 'χει βοηθας και ειναι πρακτικο (για αυτο αλλωστε εχει και τις κλινικες κ τα εργαστηρια κ μετα πρακτικη). Σημερα ειχα κλινικη κ ενω τις αλλες φορες εβγαινα με κακη διαθεση κ κλαματα, σημερα που πηγα με στυλακι χεστηκα πηγε αρκετα καλα δλδ εφυγα μια χαρα. Συνηθως συρναγα σπιτι ετοιμος να φτιαξω βαλιτσα. Τες πα στη γιαγια μου δεν ειπα τιποτα κατι ειχε καταλαβει βεβαια απο το τηλ οτι δεν ειμαι καλα αλλα της ειπα προσωρινα οτι ειμαι κουρασμενος. Δεν θα παρω τωρα καποια αποφαση. Τωρα θα κοιταξω την επερχομενη εξεταστικη να ανταπεξελθω οσο καλυτερα μπορω (ειναι κ ενα μαθημα μεσα που αν κοπω χανω εξαμηνο κ δεν μπορω να τελειωσω στα 4 χρονια ασε) και μετα θα εχω αρκετο χρονο να το σκεφτω καλυτερα γτ τωρα εχουν γινει αχταρμας ολα στο κεφαλι μου σκεφτομαι πολλα πραγματα ταυτοχρονα. Προς το παρον λοιπον θα δω την εξεταστικη κ θα προσπαθησω οσο μπορω να αλλαξω καποια πραγματα στην τωρινη καθημερινοτητα μου για να ειμαι καλυτερα ψυχολογικα γτ δεν γινεται αλλο αυτο το πραγμα. Εχω σαπισει καθε μερα σαπιζω και εγκεφαλικα και σωματικα και ψυχολογικα.. :/
25-05-2016, 09:02 #33
Καλημερα,χαιρομαι που σε ακουω να μιλας με αισιοδοξια ειπαμε δεν εισαι σε μια φυλακη απο την οποια δεν εχεις διεξοδο αυτο να σκεφτεσαι!Κι αφου η κατασταση εχει ετσι τωρα οκ τι να κανουμε θα προσπαθησεις οπως πολυ σωστα ειπες να αλλαξεις καποια πραγματα στο τωρα για να περνας κι εσυ καλυτερα, τι σκεφτεσαι να κανεις το οποιο δεν εκανες και θα σε κανει καλυτερα?Εγω να σου προτεινω να προσπαθησεις ενω παραλληλα σπουδαζεις εκει να κανεις και την ζωη σου δηλαδη να γνωρισεις καποιο ευχαριστο ατομο να κανετε παρεα κι αν αυτο δεν γινεται γιατι καταλαβαινω οτι δεν ειναι τοσο ευκολο οσο στο πρωτο ετος...κανε κατι μονος που να σε ευχαριστει...κι αν εισαι και σε φαση που θα ηθελες κατι χαλαρο ερωτικα η και σχεση ε αυτο πια ειναι πιο ευκολο θυμησου το ιντερνετ απο εκει ολο και κατι βρισκεις και εισαι και σε μια πολη σχετικα μεγαλη μπορεις να κινηθεις ελευθερα αν με πιανεις...τωρα θα μου πεις στο ιντερνετ ολο φρουτα βρισκεις ναι αλλα οχι μονο φρουτα!Και μονο που θα μπεις στην ολη διαδικασια θα γουσταρεις πιστευω νεο παιδι εισαι ορμα για εμπειριες!!
26-05-2016, 03:44 #34
Καλησπερα και παλι φιλη Darkfighter. Δεν ξερω τι θα με εκανε να περναω καλυτερα, αυτο που λες βασικα να εχω ζωη! Να μην ειμαι μονος μου, να μην κλεινομαι στο καβουκι μου, να αποκτησω νεες εμπειριες. Κοιτα στο ερωτικο μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες αλλα ειμαι δυσπιστος σε αυτη τη φαση κ ειδικα με την εξεταστικη, δεν νομιζω.. Γενικα ασε αν δεν περναει στα 20 η μπογια μου φαντασου στα 30 τι θα γινει. Θα παω να κλειστω σε κανα μοναστηρι μου φαινεται μεχρι τοτε να μη βλεπω αντρες :P Κοιτα δεν ειναι μονο οτι στο ιντερνετ βρισκεις "περιεργα" φρουτα (κατα καιρους εχω γνωρισει πολλα κ με εχουν κανει να φοβαμαι το σεξ) απλα ειναι με τις φασεις πρεπει να σαι και λιγο τυχερος και φυσικα η εμφανιση παιζει τον κυριοτερο ρολο εκει μεσα δυστυχως. Υπαρχει απλα μια γενικοτερη αδιαφορια εκει μεσα. Για να ασχοληθει μαζι σου ο αλλος και οντως να γινει κατι πρεπει ή να του κανεις τρομερη εντυπωση σαν ατομο ή να εισαι κουκλος Αδωνις ξερω γω (οχι Γεωργιαδης :P ). Οσο για τη σχολη δεν ειναι οτι τωρα μου αρεσει. Δεν μου αρεσει και βρηκα και το λογο, ειναι ναι μεν κατι πρακτικο απλα εγω ημουν παντα των θεωρητικων σπουδων πιστευω και της κριτικης σκεψης για αυτο μου εχει ξινισει. Η σχολη αυτη ειναι επαγγελμα υγειας και αρκετα εξειδικευμενο αντικειμενο (λογος & ομιλια) τιποτα περα απο αυτο, αν εξετασεις εναν ανθρωπο σε αλλο επιπεδο εισαι εκτος θεματος. Το καταλαβα και τωρα που εκανα μια εργασια. Τες πα ειναι δυσκολη αποφαση ξαναλεω γιατι ξερω οτι αν τα παρατησω μετα ενας θεος ξερει ποτε και αν θα σπουδασω σε Πανεπιστημιο. Σε κανα ιεκ με βλεπω (δεν τα υποτιμω καθολου απλα δεν εχει και καμια ιδιαιτερη ειδικοτητα εκτος απο δημοσιογραφια, παρεπιπτοντως τι ξερεις για τη δημοσιογραφια σε ιεκ; Ειναι καλη; ) Συγνωμη που σε ζαλισα αν κουραστηκες μην απαντας δεν πειραζει ουτως ή αλλως σε ευχαριστω για την ορεξη σου να με βοηθησεις, απλα μπηκα τωρα και ενιωσα ανετα να εκφραστω..
26-05-2016, 10:19 #35
Καλημερα και παλι φιλε μου,χμμ...οσο για το ερωτικο σε αυτη την φαση με τις εξετασεις εχεις δικιο...θα σε διαψευσω ομως στο οτι δεν περναει η μπογια σου απλα δεν εχεις βρει το καταλληλο ατομο...ο φιλος μου που σου ελεγα αντικειμενικα σε εμφανιση ειναι σαν μοντελο και σαν παιδι ειναι πολυ καλο κι ομως εκει μεσα τον εχουν απορριψει πολλες φορες και καποιες φορες που βρηκε κατι δεν ηταν ουτε ο αδωνις που λες ουτε τιποτα ηταν νορμαλ αγορια με τις ατελειες τους αυτο δεν τον πειραξε καθολου αντιθετως τον ελκυουν τετοια ατομα και πιο πολυ δινει βαση στο μεσα...πολλες φορες μου λεει μακαρι να ειχαμε ρε γαμωτο εστω ενα γκει μπαρ να μπορεσω να βρω κατι και με αλλον τροπο οπως εχετε εσεις την δυνατοτητα αλλα εδω ειμαστε επαρχια κι οπως καταλαβαινεις δεν υπαρχει τετοια δυνατοτητα εκει πιστευω να υπαρχει....Σε φιλικο επιπεδο υπαρχει καποιο ατομο που το γουσταρεις και μιλατε στην σχολη?Για ιεκ δημοσιογραφιας δεν γνωριζω κατι αλλα μπορεις να το ψαξεις εδω που ειμαι δεν υπαρχει καν αυτη η ειδικοτητα τουλαχιστον σε δημοσιο...Κοιτα μερικες φορες δεν ειναι και ακρως ρεαλιστικο να πουμε οτι απο το επαγγελμα που αγαπαω θα μπορεσω να βγαλω χρηματα δεν θελω να σε παραμυθιαζω ομως μπορουμε να πουμε πχ μου αρεσει η φωτογραφια ειναι κατι που αγαπω το σπουδαζω κι αν δεν μπορεσω να ζησω απο αυτο βρισκω και μια δουλεια η βγαζω κατι αλλο που θα ξερω οτι κατι θα μου προσφερει για λογους επιβιωσης κι ετσι παραλληλα κανεις και κατι που σε ευχαριστει και κατι που σου προσφερει τα απαραιτητα χρηματα.Δεν με ζαλισες καθολου ουτε με κουρασες καλα εκανες γιατι να μην εκφραστεις αλλωστε?Γι αυτο μπαινουμε εδω..
27-05-2016, 10:53 #36
Καλημέρα και πάλι Darkfighter. Αληθεια ετσι με το φιλο σου; Και ειναι και μοντελο στην εμφανιση; Τι να πω εγω δηλαδη; :Ρ Νταξει τουλαχιστον νιωθω καλυτερα απο την αποψη οτι δεν ειμαι μονο εγω γιατι πραγματικα ετσι με κανουν να αισθανομαι σαν να μην υπαρχω καποιες φορες εκει μεσα. Κοιτα δεν ξερω οταν λες επαρχια που εννοεις, και εδω νταξει επαρχια ειναι η Πατρα μη νομιζεις απλα λιγο πιο μεγαλη επαρχια, εχει ενα γκει μπαρ που το μεταφερουν καθε χρονο απο'δω και απο'κει, μια φορα πηγα στο Καρναβαλι μονος μου ενα βραδυ νταξει φαση ειχε λογω καρναβαλιου αλλα γενικα δεν μαζευει κοσμο απο οτι μου εχουν πει, ασε που δεν αισθανομαι ανετα εκει μεσα να δεις πως κοιτανε και καποιοι εχουν και τουπε. Πες του δεν χανει κατι αληθεια. Τωρα εχει και μια γκει ομαδα που κανει καποιες δρασεις. Πηγαινα περυσι αλλα και απο 'κει εφυγα για καποιο λογο (ψυχολογικα). Κοιτα στη σχολη υπαρχουν ατομα ναι που νιωθω ωραια να μιλαω απλα σε επιπεδο παρεας καταληγω μονος ή με τις δυο κοπελες που ανεφερα αρκετα καλες αλλα βρισκομαστε σχετικα αραιά. Οσο για αυτο που λες για τη σχολη εχεις δικιο. Αυτο ηθελα και εγω μια ζωη να κανω κατι να με εκφραζει. Η λογοθεραπεια δυστυχως δεν με εκφραζει τωρα αν θα κατσω ή αν θα φυγω δεν μπορω να αποφασισω ακομα. Μεσα στο καλοκαιρι θα παρω την αποφαση. Το χειροτερο δεν ειναι η σχολη αλλα να λες οχι στον εαυτο σου. Ειναι πολυ ασχημο αυτο. Είναι εν τω μεταξυ κατι γειτονισσες μου και καλα φιλες που ψιλομιλαμε και πηγαμε χτες εστια να φαμε το βραδακι και αρχισαν τις μαλακιες γενικα δεν προσεχουν πως μου μιλανε, το παραδεχονται κιολας οτι κανουν bullying και παρολα αυτα το συνεχιζουν και χτες για πρωτη φορα εδειξα οτι κατι με πειραζει χωρις τσαμπουκαδες και τσακωμους οπως παλια απλα δεν μιλαγα και τις εγραφα και η μια πηγε να τσαντιστει μου λεει ελα θες να σε παρακαλαμε. Φουλ κομπλεξ. Απο τη μια μου λεγανε για αυτοπεποιθηση κ απο την αλλη οσο καιρο γνωριζομαστε μου την πατανε. Και μετα που ειχαν σταματησει και μιλαγανε με μια σηκωθηκα και εφυγα. Ειναι απο τις λιγες φορες που ενιωσα περηφανος με τον εαυτο μου. Εσυ φαινεσαι πολυ καλο ατομο θα ηθελα να μιλουσαμε και εκτος φορουμ.. Σε ευχαριστω που καθεσαι και μου απαντας, με εχεις βοηθησει πιο πολυ απ'ολους
27-05-2016, 13:14 #37
Καλημερουδια!!Τι να πεις εσυ αγαπητε??Μην υποτιμας τον εαυτο σου αλλωστε η ομορφια ειναι κατι εντελως υποκειμενικο πιστεψε με...δηλαδη μπορει να δει η αλλη καποιον αδυνατο γραμμωμενο τυπο και να πει πωπω τι ομορφο σωμα κι εγω να πω δεν μαρεσει προτιμω καποιον με περισσοτερο ογκο ειτε σε κιλα με λιπος ειτε σε μυς σου ειπα ειναι γουστα αυτα!!Η πολη μου ειναι μια σταλια σε σχεση με την πατρα...ειχε παει μια φορα στην θεσσαλονικη σε γκει μπαρ και του αρεσε μωρε γι αυτο θελει πως και πως να παει ο καημενος!Απο την ομαδα γιατι εφυγες?(αν θες απαντας).Λοιπον με τα ατομα που λες οτι νιωθεις ωραια να μιλας παρε καμια πρωτοβουλια καλεσε τους σπιτι για καμια ρετσινουλα η οτι πινετε τελοσπαντων η κανα καφε η να κανετε το οτιδηποτε η εξω ρε παιδι μου βγες μια δυο φορες κι αν περνας κομπλε συνεχισε το διαφορετικα μην ξαναβγεις με αυτα τα ατομα.Για το θεμα παλι που ανεφερες της δουλειας ακομα και να συνεχισεις δεν θα πεις οχι στον εαυτο σου αφοτου τελειωσεις θα πας κι εκει που σε ευχαριστει να τελειωσεις κι εκει κατι και βλεπεις τι θα γινει σιγα μην αγχωνεσαι...Οσο για τις κοπελιες που μου ανεφερες κανεις δεν μας παταει την αυτοπεποιθηση μας αν δεν το επιτρεψουμε εμεις και γενικα οταν κατι σε ενοχλει θα το λες στα ισα για να τους το ξεκοβεις οχι επιθετικα αλλα θα εξηγεις με ενοχλησε αυτο γι αυτον το λογο μην κρατας τιποτα μεσα σου αυτες μπορει να νομιζουν οτι κανουν χαβαλε και περνατε καλα δεν ξερεις τι μπορει να εχει ο αλλος στο μυαλο του δειξτους τι σε πειραζει και μεχρι που ξεπερνανε τα ορια μην περιμενεις να τα μαζεψεις και να φτασεις στο αμην θα σου δωσω ενα παραδειγμα ερχεται καποιος και σου παταει το ποδι κι εσυ δεν μιλας,το κανει και την αλλη φορα και ξανα και ξανα εσυ παλι δεν μιλας και την τεταρτη φορα φωναζεις σαν τρελος κι αυτος αναρωτιεται γιατι κανεις ετσι για κατι τοσο ασημαντο εσενα ομως αυτο μπορει να σε εφερε στα ορια σου ενω αν του ελεγες απο την αρχη μου πατησες το ποδι μην το ξανακανεις γιατι δεν μαρεσε η με πονεσες τοτε θα καταλαβαινε και μετα αν το ξανακανε θα δικαιολογουσε και την αντιδραση σου εφοσον εχεις εξηγηθει πιο μπροστα....επομενως μιλας ανοιχτα για το τι σε ενοχλει κι αν συνεχιστει τοτε την κανεις με ελαφρα και δικαιολογημενα!Δεν χρειαζεται να ευχαριστεις για κατι απλα το θεμα σου με αγγιξε γιατι σε καταλαβαινω τα περασα κι εγω κι αν μπορω να σου πω και μια γνωμη και να σε βοηθησει αυτο με ευχαριστει πολυ ! Κι εγω θα το ηθελα καποια στιγμη οταν συμπληρωσεις τα 60 ποστ μπορεις να μου στειλεις προσωπικο μνμ κι αν θες μπορουμε να μιλαμε μεσω αυτων η να ανταλαξουμε κανα μαιλ
27-05-2016, 15:51 #38
Εγώ θα σου πω το εξής ΔΕΝ ξέρεις τι θες! Θέλεις κάποιος να έρθει να δια μαγείας να λύσει τα προβληματά σου. Κάπως ξαφνικά, τα πράγματα να γίνουν καλά από μόνα τους. Ως δια μαγείας να εμφανιστούν φίλοι και ερωτικός σύντροφος. Ως δια μαγείας να αλλάξει η ζωή σου προς το καλύτερο. Πιο καλύτερο? Αφού και εσύ δεν ξέρεις τι θέλεις, πως να στο χαρίσει το σύμπαν? Τουλάχιστον αν ήξερες και είχες πρόθεση κάποιες ευκαιρίες θα έβλεπες. Τώρα βλέπω ένα άτομο που ότι και να του συμβεί θα μείνει απαθής και αδρανής, γιατί απλά δεν έχει στόχους και δεν ξέρει τι θέλει.
Έχεις στο μυαλό σου ότι ευτυχία είναι κάτι αόριστο, το να έχεις μια ζωή και να είσαι χαρούμενος είναι αόριστο. Έχεις μια θολή άποψη του πως είναι να έχεις μια γεμάτη καθημερινότητα. Κάτσε κάτω και ξεκαθάρισε τι θες! Μην ρίχνεις το φταίξιμο πουθενά. Σ'αρέσει η μουσική, γράψου σε ωδείο, μάθε ένα μουσικό όργανο. Σου πρότεινε ο kavkaz για τρέξιμο, το απέρριψες με την μια! Λες "καπνίζω, δεν μπορώ να τρέχω", μήπως να κόψεις το κάπνισμα τότε? Θες μεγάλες αλλαγές από την ζωή σου χωρίς να κουνήσεις το χεράκι σου! Σταμάτα να απαιτείς και να περιμένεις!
Κόψε το τσιγάρο και το ίντερνετ, και κάτσε σκέψου σοβαρά τι θες να κάνεις στην ζωή σου, πάρε μια απόφαση, βάλε στόχους και κυνήγα τους. (ήδη σου προτείναμε τόσα πράγματα) Α και το συμαντικό, ένα βήμα βήμα την φορά, μην βάλεις στόχο να κατακτήσεις τον κόσμο αύριο και απογοητευτείς.
Ναι τα άτομα αυτά ξέρουν τι θέλουν γιαυτό γουστάρουν, μπορεί να μην είχαν από την αρχή το πάθος που λες, αλλά το πήραν απόφαση τι θέλουν να κάνουν στην ζωή τους και το κυνηγάνε. Μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι και αυτοί δεν κουράζονται, ότι δεν σκέφτονται να τα παρατήσουν ώρες-ώρες, ότι καμία φορά δεν έχουν αμφιβολίες για το τι κάνουν ή αν το κάνουν σωστα! Βεβαίως και έχουν! Απλά δεν τα παρατάνε! γιατί ξέρουν τι θέλουν, έχουν στόχο, βλέπουν μπροστά. Εσύ βλέπεις το μέλλον σου? Ξέρεις τι θα ήθελες να κάνεις σε 5 χρόνια? Έχεις σχέδια? Η έχεις μπει σε μια βάρκα και όπου πάει? Πάρε τα κουπιά στα χέρια σου!
ΥΠ. Επίτηδες τα γράφω σε επιθετική διάθεση, μπας και σε ταρακουνήσω.No one has to change. Survival is optional.
27-05-2016, 21:44 #39
Καλησπερα Darkfighter. Και εγω το πιστευω οτι η ομορφια κατα μια αποψη ειναι υποκειμενικη κ πιστευω οτι εισαι και νιωθεις πιο ομορφος οταν προσεχεις τον εαυτο σου και τον αγαπας. Η αληθεια ειναι οτι μου εχουν πει οτι εχω ωραιο προσωπο, η αληθεια ειναι εχω καποια παραπανω κιλα και απο υψος δεν παω πολυ καλα αλλα πιστευω οτι εαν φροντιζω τον εαυτο μου θα βλεπομαι λιγο περισσοτερο. Η αληθεια ειναι οτι τον τελευταιο καιρο δεν τον φροντιζα καθολου ομως.. Τωρα αρχιζω να κανω καποιες προσπαθειες δεν εννοω μονο εξωτερικα αλλα και εσωτερικα να τον φροντιζω.. Απο την ομαδα εφυγα γιατι δεν ενιωθα πολυ ανετα, ειχα κανει καποιες προσπαθειες να προσεγγισω κοσμο κ γενικα δεν ημουν και συμπαθεια κανενος ειμαι κ αρκετα ντροπαλο σαν ατομο πηγαινα κ κοιτουσα τα παπουτσια μου. Ε και οσο περναγε ο καιρος σιγα σιγα απομακρυνθηκα. Οσο για τις κοπελες καταλαβα τι εννοεις ειδικα με τη μια αυτο το λαθος εκανα τοσο καιρο ανεχομουν ανεχομουν και μετα ξεκοβα πολυ αποτομα και πατα εγω εβγαινα ο κακος της υποθεσης κ τωρα παλι το ιδιο συνεβη. Χαιρομαι που σε ευχαριστει που με βοηθησες και εγω σε ευχαριστω για ακομα μια φορα.
Αυτο με τα ποστ δεν το καταλαβα. Εσυ μπορεις να μ στειλεις προσωπικο μηνυμα; Η αληθεια ειναι προσπαθησα να στειλω αλλα δεν τα καταφερα. Εχω και μειλ αν θες να ανταλλαξουμε ναι.
27-05-2016, 21:52 #40
Aeriko καλησπερα, σε ευχαριστω για την απαντηση σου, οχι καλα κανεις και γραφεις επιθετικα και με το δικιο σου.. Η αληθεια ειναι οτι βαζω στοχους αλλα οσο περναει ο καιρος και δυσκολευουν οι συγκυριες για να πετυχω κατι σκεφτομαι ή να την κανω με ελαφρα ή αλλαζω πλευση δλδ δεν μενω καπου σταθερα κακο αυτο το ξερω. Δεν εχω πεισμα καθομαι και κλαιγομαι. Αυτο με επηρεασε κ στις Πανελληνιες κ δεν περασα εκει που ηθελα. Μολις ειδα το αγγουρι και οτι δεν, δεν εδωσα το 100% μου νομιζω
Εχεις δικιο αυτο πρεπει να κανω ειμαι πολυ αναποφασιστος και με την ψυχολογο δλδ βαζω στοχους αλλα μετα δεν ξερω τι παθαινω και πεφτω ετσι κ καθομαι αδρανης. Εχω γενικα μια περιεργα κυμαινομενη διαθεση δεν εχω σταθεροτητα και τσαγανο που λενε αλλα δεν το ειχα ποτε δεν ειναι μονο τωρα.. Απλα οταν ειμαι με αυτα τα ατομα που γουσταρουν ζηλευω και αισθανομαι εξω απο τα νερα μου οτι οκ τι δουλεια εχω εγω εδω αφου δεν γουσταρω; Σε πεντε χρονια το σιγουρο ειναι οτι θα ηθελα να σπουδαζω καπου αλλου. Η αληθεια ειναι οτι παντα ειχα την ψευδαισθηση αυτη οτι η ευτυχια ειναι κατι αοριστο π.χ. για οταν ερθω φοιτητης εδω το εβλεπα ως σουπερ ιδανικο κ οτι θα ζησω επιτελους ωραια κ τελικα απογοητευτηκα.
28-05-2016, 13:49 #41
Καταρχάς, θα ήθελα να σου πω ευχαριστώ που μου ανοίχτηκες κι δεν απέρριψες αυτά που σου έγραψα, αυτό σημαίνει πως όντος θέλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου και ανοίγεσαι στα εξωτερικά ερεθίσματα.
Αυτό λέγεται σαμποτάρω τον εαυτό μου. Είναι μια αντίδραση της ψυχοσύνθεσης του ανθρώπου που φοβάται την αδικαιολόγητη αποτυχία τόσο πολύ, που κάνει πράγματα για να μπορεί να δικαιολογήσει την αποτυχία του. Συνήθως από τον φόβο αυτό, ξεχνάει καν ότι υπάρχει η επιλογή της επιτυχίας. πχ. ο άνθρωπος έχει μια σοβαρή συνέντευξη για δουλειά αυριο το πρωί, το σωστό θα ήταν να κοιμηθεί για να πάει φρέσκος και ξεκούραστος στην συνέντευξη, τι κάνει όμως? βγαίνει το προηγούμενο βράδυ με την παρέα του, ξενυχτάει, ξυπνάει με πονοκέφαλο, πάει στην συνέντευξη χάλια και αποτυγχάνει. Πως νοιώθει? Αποτυχημένος. Αλλά όχι και τόσο χάλια, αφού έχει δικαιολογία, απέτυχε όχι επειδή ήταν άσχετος/ανίκανος αλλά επειδή είχε πονοκέφαλο το πρωί!
Καταλαβαίνεις που το πάω? Το αυτο-σαμποτάζ είναι θέμα ωριμότητας της προσωπικότητας. Πρέπει να ωριμάσεις σιγά σιγά, να φύγεις από την παιδική συμπεριφορά, να γίνεις άντρας που αναλαμβάνει της ευθύνες του. Ξέρω σου είναι δύσκολο γιατί δεν έχεις κανέναν να σου μάθει πως είναι αυτό. Αλλά ούτε αυτό είναι καλή δικαιολογία! Το μόνο που θα σου προτείνω σε αυτή την φάση είναι να είσαι ανοιχτός σε όλα, να μην αποκλείεις τίποτα, ανοιχτόμυαλος. Και να κάνεις πράγματα ακόμα κι αν δεν γουστάρεις αλλά θεωρείς ότι είναι σωστά για σένα, όπως το να κάνεις παρέα με τα παιδιά από την σχολή σου που έχουν τσαγανό και γουστάρουν αυτό που κάνουν. Ναι! να το κάνεις με το ζόρι στην αρχή, να προσπεράσεις του εγωισμούς σου κ την ανώριμη ζήλια σου. Όταν ήσουνα μικρός και φόραγες πάνες, δεν ήταν ζόρικο να μάθεις να πηγαίνεις τουαλέτα? Ναι στην αρχή το έκανες με το ζόρι! Αλλά μετά κατάλαβες ότι έτσι κάνουν όλα τα μεγάλα παιδιά, και τώρα είσαι περήφανος που δεν χέζεσαι και κατουριέσαι πάνω σου.
Έτσι ακριβώς είναι με όλα τα πράγματα στην ζωή μας, είναι δύσκολο να ωριμάζουμε, ζοριζόμαστε για να το κάνουμε, αλλά μετά το απολαμβάνουμε και χαιρόμαστε που τελικά τα καταφέραμε.
Το τσαγανο και η σταθερή διάθεση είναι επίκτητες συμπεριφορές. Μπορείς να της αποκτήσεις και εσύ! Ω ναι, ακόμα και εσυ! που δεν τις είχες ποτε. Δεν είναι υπέροχη είδηση?
Πρώτα απόλα πρέπει να δουλέψεις την θέλησή σου, και αυτό το κάνεις με την πειθαρχία. Πως το κάνουμε αυτό? Με απλά πράγματα, φτιάξε ένα πρόγραμμα πως θα ήθελες να είναι η μέρα σου. Για αρχή φτιάξε τα ωράρια ύπνου σου.
Επίσης μπορείς να φτιάξεις δικές σου ασκήσεις που θα σε βοηθάνε στην πειθαρχία σου, πχ. κάθε μέρα που θα σηκώνομαι θα κάνω 3 πους-απς, ή θα τρώω αυστηρά στις 14.00 και θα κάνω τα πάντα για να το προλαβαίνω αυτό, μπορείς να κάνεις πολλά, ψάξε στο ίντερνετ για θέματα ενδυνάμωση θέλησης και πειθαρχίας. Δεν σου λέω ότι θα κρατήσεις αυτές της συμπεριφορές για πάντα, αλλά θα πεις πχ οτι για έναν μήνα θα κάνω αυτό..3 πους-απς το πρωί... Ψάξε το θέμα.
Και ότι απορία έχεις ρώτα μαςNo one has to change. Survival is optional.
29-05-2016, 00:44 #42
Καλησπερα Aeriko. Η αληθεια ειναι οτι αυτο το σχολιο σου με εβαλε σε σκεψεις. Πολλες σκεψεις. Δεν ειχα εξετασει μεχρι τωρα την αυτοπειθαρχια μου. Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω αυτοπειθαρχια ειμαι ερμαιο των επιθυμιων του εαυτου μου. Π.χ. σημερα που πιεσα αρκετα τον εαυτο μου και καθησα να διαβασω ενω επρεπε ξερω γω να το κανω καθε μερα για καποιες ωρες αλλα παρασυρομαι, καταλαβα πως αντιδρα το μεσα μου. Δηλαδη εκει που ξεκινησα αρχισε το κεφαλι μου να βομβαρδιζεται με αρνητικες σκεψεις του στυλ "αφου θα κοπεις, εχεις χασει ηδη εξαμηνο, δεν εχεις ελπιδα, αφου δεν μ'αρεσει γιατι το διαβαζω, τι θα κανω στη ζωη μου" κ.λ.π. και αφου τον πιεσα κ αλλο το σωμα μου αρχισε να αντιδρα με νευροσπαστικες κινησεις περα δωθε, τριξιμο και τετοια. Οντως η αυτοπειθαρχια ειναι πολυ σημαντικη κ το αρχισα αυτο αφου διαβασα καποια πραγματακια οπως μου συστησες στο ιντερνετ. Ειναι δυσκολο θελω δουλεια γιατι δεν την ειχα ποτε. Σημερα εχω πει οτι θα κοιμηθω πιο νωρις (τις αλλες μερες κοιμαμαι πρωι) και θα προσπαθησω να το κανω. Η αληθεια ειναι οτι εχω καποιες περιεργες παιδικες συμπεριφορες οπως τις χαρακτηριζεις π.χ. ζηλευω τη φιλη μου στη Θεσσαλονικη που μιλαμε στο τηλεφωνο που εχει πολλα ατομα να τη νοιαζονται κ χτες το πρωι πριν κοιμηθουμε με ειχαν πιασει τα ψυχολογικα μου κ την πηρα τηλεφωνο να νιωσω καλυτερα με αποτελεσμα να ενδυναμωθει η ζηλεια και ο εσωτερικος μου θυμος γιατι μου ελεγε για τους φιλους που εχει η ηλιθια... και εβαλα τα κλαματα κ τωρα νιωθω ετσι γιατι βλεπω οτι ενα παιδι απο το σχολειο μου που ολοι το ειχαν του κλωτσου και του μπατσου ενω εγω ημουν πιο καλος μαζι του και συνεχισαμε να κανουμε παρεα ενω ολοι τον αντιπαθουν εχει εκμεταλλευτει την ανασφαλεια μου κ γενικα εχει παρει αερα και θαρρος και βλεπω τωρα στο Facebook εχει κανει πολλους φιλους εκει που σπουδαζει και μου τη σπαει αυτο ζηλευω ζηλευω που αυτος ο τιποτας να πουμε εγινε κατι ξαφνικα κ μας το παιζει κατι κ εγω δεν εχω κανεναν. Ειναι αδικο να πανε να πνιγουνε και οι δυο. (να βλεπεις πως κανω οταν ζηλευω)
30-05-2016, 08:56 #43
Γεια σου unhappy διπλα αν παρατηρησεις γραφει οτι εχεις 41 ποστ πρεπει να φτασεις τα 60 για να ανταλαξεις προσωπικο μνμ!
30-05-2016, 19:47 #44
31-05-2016, 11:28 #45
Οι τελευταιες μερες ηταν πολυ γεματες και δεν εμπαινα τοσο ιντερνετ!χαχαχα ναι θα σε βοηθησουμε πως τα πηγαινεις?Αλλαξες κατι προς το καλυτερο?