Results 16 to 25 of 25
Thread: Ηρεμιστικά ή αγχολυτικά.
-
23-05-2016, 10:59 #16
Και εγώ κάτι ελαφρύ ήθελα αλλα αποτελεσματικό. Κάτι φυτικό όπως είπες. Απλά να ηρεμήσω λίγο.
- 23-05-2016, 13:01 #17
Μια γρήγορη λύση για να σου φύγει το στρες είναι να κάνεις σεξ, τρέξιμο, να κάνεις κάτι έξω από τα όριά σου (πχ. να πας έξω και να μιλήσεις στον πρώτο τυχόντα), να κάνεις ένα παγωμένο ντουζ, ακόμα καλύτερα μπάνιο στην θάλασσα (τώρα που η θάλασσα είναι ακόμα παγωμένη, αλλά δεν κάνει κ τόσο κρύο για να αρρωστήσεις, είναι το τέλειο), η θάλασσα παίρνει όλα τα προβλήματα. Αν δεν σου κάνει τίποτα απ'όλα αυτά, βρες κάτι άλλο. Οχι φάρμακα! Αυτό που χρειάζεσαι είναι να κάνει ένα reset ο εγκέφαλος.
Πιθανών να έχεις βρεθεί σε ένα αδιέξοδο, θόλωσε το μυαλό κ δεν βλέπει λύση. Χρειάζεσαι μία επανεκκίνηση. Να κάνεις κάτι που το μυαλό δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να σταματήσει να σκέφτεται το πρόβλημα. Δηλ, την ώρα που θα κάνεις μπάνιο στην θάλασσα, από το κρύο δεν νομίζω το μυαλό σου εκείνη την στιγμή θα έχει άλλη επιλογή από το να εστιάσει στο σώμα κ στο κρύο. Όπως κ το να πας για τρέξιμο, οκ τα πρώτα λεπτά μπορεί να σκέφτεσαι το πρόβλημα, αλλά όσο θα κουράζεται το σώμα κ εσύ δεν θα σταματάς να τρέχεις, θα επιμένεις να τρέχεις, το μυαλό θα αλλάξει εστίαση, θα το απασχολεί το σώμα πια.
Το κλειδί όπως κατάλαβες είναι να εστιάσεις στο σώμα με κάποιο τρόπο για να φύγεις απο το κεφάλι, απο την προβληματική κολλημένη σκέψη.
Αν θες μπορείς εδώ να προτείνεις μια λύση που ταιριάζει σε σένα κ να σου πω την γνώμη μου.
Λοιπόν τα φάρμακα μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση, αλλά πρέπει να βρίσκεις τρόπους να ηρεμείς μόνος σου. Όσο αστείο κι αν μπορεί να σου φανεί, θα σου πρότεινα να κάνεις μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού. Θα βοηθήσει απίστευτα να ηρεμήσει το μυαλό σου σε καθημερινή βάση, όχι όπως οι λύσεις τις τελευταίας στιγμής που σου πρότεινα πιο πάνω.
23-05-2016, 13:35 #18
23-05-2016, 14:45 #19
Οχι , η βαλεριανα πιανει αμεσως .............................ας ειναι φυτικο , δεν εχει σημασια , και η κοκαινη , φυτικη ειναι ! δεν το λεω για να παρεις φυσικα , παραδειγμα εφερα .....
23-05-2016, 15:01 #20
Σε ηρεμεί σχεικά αμέσως. Η φαρμακοποιός μου έδειξε 2-3 σκευάσματα και διάλεξα αυτό που είναι σε χάπια για πιο εύκολη κατανάλωση. Το θέμα είναι ότι κρατάει ελάχιστα σαν δράση. Στον ύπνο το πρόβλημά μου είναι τα συνεχή ξυπνήματα κατά την διάρκεια. Εκεί δεν με βοήθησε.
@Mcgyver Αν έπαιρνα κοκαίνη μάλλον δεν θα μιλούσαμε τώρα. Θα είχα κάνει καμιά τρέλα.
@aeriko Υπάρχουν κάποια πράγματα που με ηρεμούν. Η γυμναστική δεν βοηθάει πλέον τόσο (μάλλον έπαθα ανοσία) και για μπάνιο στην θάλασσα δεν υπάρχει χρόνος. Τώρα αν σου πω ότι πάω στην εκκλησία και παρακαλουθώ λειτουργία και με βοηθάει θα με πιστέψεις? Με ηρεμεί αρκετά αλλά και αυτό προσωρινά.
23-05-2016, 17:05 #21
Βεβαίως και σε πιστεύω, και εγώ πάω κάποιες φορές στην εκκλησία και ηρεμώ, δεν το βρίσκω παράλογο. Αλλά όπως είπες δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα, γιατί δεν λύνει το πρόβλημα.
Η δουλεία σε αναχώνει έτσι? Η οικογένεια? Ποια είναι η πηγή??
23-05-2016, 21:14 #22
24-05-2016, 17:27 #23
Τουλάχιστον η πηγή είναι γνωστή, αυτό όμως δεν το κάνει πιο εύκολο. Γιατί για να σε συμβουλέψω κάτι πρέπει να μάθω πολλά για σένα. Πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα του τύπου γιατί διάλεξα δουλειά με τόσο άγχος? γιατί δεν μπορώ να το ελέγξω το άγχος που μου προκαλεί? γιατί την αφήνω να με επηρεάζει τόσο? γιατί το κάνω όλο αυτό στον εαυτό μου? Πιστεύω πως οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε τις έχουμε διαλέξει υποσυνείδητα (τονίζω όχι συνειδητά) εμείς οι ίδιοι, όταν καταλάβουμε στο συνειδητό το γιατί το διαλέξαμε υποσυνείδητα, δια μαγείας λύνεται το πρόβλημα. Αυτό κάνει ένας καλός ψυχολόγος, σε ωθεί να καταλάβεις τι σε κινεί στο υποσυνείδητο και ως δια μαγείας σταματάνε τα συμπτώματα, η επανάληψη καταστάσεων κλπ.
Καταλαβαίνω πως εδώ μπήκες για να ρωτήσεις τι φάρμακο να πάρεις για να μπαλώσεις το πρόβλημα, για μια προσωρινή λύση. Όμως πίστεψέ με μπορεί αυτή ακριβώς η αντιμετώπιση μπαλώματος να σε έχει φέρει σε αυτό το σημείο. Μπορεί να κάνω λάθος, μας έχεις δώσει λίγα στοιχεία για σένα. Αλλά προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις χωρίς φάρμακα, με φυσικούς τρόπους όπως το να κάτσεις κάτω με ένα στυλό και ένα χαρτί και να σκεφτείς σοβαρά το θέμα σου, να το κοιτάξεις στα μάτια, να βρεις εναλλακτικές, να ξεσηκώσεις τους πάντες δοκιμάζοντας τις λύσεις που σκέφτηκες. Με τα φάρμακα θα έχεις το μυαλό θολωμένο για να σκεφτείς. Αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι να κάτσεις κ να σκεφτείς, μπορεί να σου πάρει αρκετές μέρες...μπορεί βδομάδες, αλλά την λύση θα την βρεις! Δεν υπάρχουν προβλήματα χωρίς λύση! Υπάρχουν - λύσεις που δεν βλέπουμε. Μην το γελάς καθόλου, το να κάτσεις να σκεφτείς είναι σοβαρή διαδικασία, οι αρχαίοι (κ οχι μόνο) φιλόσοφοι ή στρατηγοί μπορεί να σκεφτόντουσαν για μήνες το επόμενο τους βήμα.
Το πρώτο ερώτημα που θα απαντάς στον εαυτό σου κάθε φορά που θα κάθεσαι να σκεφτείς, είναι αν είσαι διατεθειμένος να πεθάνεις για την δουλειά αυτή και πιο είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να σου συμβεί αν χάσεις αυτή τη δουλειά. Αξίζει την ζωή σου αυτή η δουλειά και το άγχος? Αν αξίζει τότε σήκω πάνω και πάλεψε με αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις, ότι θα καταφέρεις να βρεις την λύση σε όποιο πρόβλημα κι αν σου παρουσιαστεί στο μέλλον. Στηρίξου πάνω σου και μην βλέπεις αδιέξοδο, παρά μόνο φως στο τούνελ.
Κάτι τελευταίο για να κλείσω. Να θυμάσαι ότι την στιγμή που πάμε να τα παρατήσουμε, είμαστε μια στροφή πριν την επιτυχία. Απλά αν τα παρατήσουμε δεν θα το μάθουμε ποτέ.
24-05-2016, 19:04 #24
Πολυ ωραίο το ποστ σου. Ξέρω οτι πρέπει να αντιμετωπίσω το στρεσογόνο ερέθισμα. Δεν ειναι εύκολο για κάποιους λόγους. Ισως τα κάνω χειροτερα. Βέβαια κάποιοι λένε οτι όλα γίνονται χειροτερα πριν γίνουν καλύτερα. Σαχλαμάρες θα πω εγώ. Δεν θέλω να πω πολλα για μένα για αυτο και διάλεξα την ανωνυμία του φόρουμ σας. Μάλλον θα ξεκινήσω με έναν ψυχολόγο να βγάλω απο μεσα μου όλα μου τα σώθηκα και μετα βλέπουμε. Καποια στιγμή και σχετικά σύντομα θα αντιμετωπίσω τις καταστάσεις που με έφεραν εδω.
25-05-2016, 09:58 #25
Χαίρομαι πολύ που θα πας σε έναν ψυχολόγο. Αυτό το βήμα δείχνει ότι ήδη αποφάσισες να αντιμετωπίσεις το θέμα που σε απασχολεί, πολύ θετικό!
Εγώ δεν είπα ότι πριν γίνουν καλύτερα τα πράγματα γίνονται χειρότερα, είπα ότι όταν προσπαθείς - προσπαθείς κάτι και δεν σου βγαίνει, την στιγμή που πας να τα παρατήσεις είσαι ένα βήμα πριν την λύση του προβλήματος/την επιτυχία. Το νόημα είναι να μην τα παρατάμε, μπορεί να μην έχουμε επιτυχή αποτέλεσμα με την πρώτη, αλλά με την χιλιοστή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πετύχουμε. Ο επιμένων νικά :)