Results 1 to 15 of 20
Thread: tie proficiency
-
22-05-2016, 17:40 #1
tie proficiency
Ξέρετε τίποτα για το proficiency του TIE; Είναι αναγνωρισμένο από το κράτος; Έχει τι ίδια ισχυεί με το Cambridge και το Michigan; Μπορείς να διδάξεις με αυτό;
- 22-05-2016, 17:44 #2
- στον κοσμο της βοηθειας προς τους αλλους
Με το proficiency δεν διακασεις ουτοσιαλος παλι θες αδεια δισασκαλειας απλα για να παρεις αδεια δισκαλειας χρειαζεσε το πτυχιο
Για το τιε δεν ξερω τπτΕαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα
22-05-2016, 17:53 #3
Ειναι αναγνωρισμενο απο τον ΑΣΕΠ και καμποσο καιρο πριν ειχε αρχισει να χορηγειται και επαρκεια διδασκαλιας με αυτο. Ωστοσο τωρα εχει παγωσει η εκδοση επαρκειας διδασκαλιας με ολες τις πιστοποιησεις, ειτε tie ειτε michigan ειτε cambridge ειτε οποιασδηποτε γλωσσας λογω δικαστικης διαμαχης για τα δικαιωματα των αποφοιτων ξενογλωσσων φιλολογιων (αγγλικης φιλολογιας δλδ σε αυτη τη περιπτωση). Αν αρχισει ξανα ποτε η εκδοση επαρκειας τοτε ναι θα μπορεις και με το tie να διδαξεις, αλλιως οχι.
Σαν πιστοποιηση τωρα θεωρειται πιο "φιλικη" και επικοινωνιακη, αλλωστε αυτο σημαινει το ακρωνυμιο της: Test of Interactive English, τεστ επικοινωνιακης δεξιοτητας δηλαδη στα αγγλικα. Ειναι στην ουσια το κρατικο πιστοποιητικο της Ιρλανδιας.
Τα Cambridge (αγγλικο) και Michigan (αμερικανικο) θεωρουνταν παραδοσιακα για καποιον αυθαιρετο λογο για χρονια τα πιο αξιοπιστα πιστοποιητικα γλωσσομαθειας στη χωρα μας αλλα δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος, ηταν καθαρα θεμα μαρκετινγκ.
Αυτα...ελπιζω να σε καλυψα. Οτι αλλη απορια εχεις ρωτα με
22-05-2016, 18:01 #4
Εγώ έχω το lower του Cambridge. Θέλω να δώσω για το proficiency και λέω να δώσω ένα πιο εύκολο από του Cambridge και το Michigan που τα είχα δώσει παλιά και είχα κοπεί. Αλλά γιατί να μην μπορείς να διδάξεις αν έχεις proficiency αυτό μου φαίνεται άδικο! Τόσα χρόνια κάναμε αγγλικά και πληρώσαμε τόσα φροντιστήρια!
22-05-2016, 18:03 #5
22-05-2016, 18:11 #6
Αυτό που ρωτάω είναι αν το ΤΙΕ αναγνωρίζεται για να κάνεις πχ ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα.
22-05-2016, 18:14 #7
Για να κάνεις μεταπτυχιακό στο εξωτερικό σου ζητάνε TOEFL ή IELTS. Ούτε proficiency Cambridge ούτε Michigan.
22-05-2016, 18:14 #8
Η λογικη ειναι οτι καποιοι καναν τα ιδια φροντιστηρια και μετα καναν και τεσσερα χρονια σχολη στο πανεπιστημιο και ειναι αδικο να εχουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα με καποιον που απλα εχει χαρτι οτι ξερει την γλωσσα. Ειναι πιστοποιηση γλωσσομαθειας αυτα, βεβαιωνουν δηλαδη οτι ξερεις τη γλωσσα...αλλα αυτο δεν σημαινει και οτι ξερεις να την διδαξεις. Πχ ξερεις και ελληνικα...μπορεις να πας να διδαξεις ελληνικα στη θεση καποιου αποφοιτου φιλολογιας; Σε εποχες που δεν υπηρχαν αρκετοι αποφοιτοι ξενογλωσσων σχολων αυτο το συστημα εβγαζε νοημα, αν δεν υπηρχε κανεις αλλος να διδαξει ελληνικα ε λογικο θα ηταν να το κανουμε κι εγω η εσυ με ενα χαρτι που βεβαιωνει οτι ξερουμε να μιλαμε και να καταλαβαινουμε ελληνικα. Απο ολοτελα καλη και η παναγιωταινα φαση. Αλλα τωρα που υπαρχει υπερπροσφορα ζοριζονται και οι αποφοιτοι ΑΕΙ...τεσπα ειναι μεγαλη συζητηση και ιστορια. Αν το εχεις μερακι καντο για εσενα και βλεποντας και κανοντας, ακομα τιποτα δεν ειναι σιγουρο, η σχετικη νομοθεσια ειναι λιγο στον αερα αυτη τη περιοδο.
Το καλο με το tie ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση να φυγεις απο την εξεταση χωρις καποιο χαρτι...δηλαδη δεν μπορεις να κοπεις, απλα αξιολογουν σε τι επιπεδο εισαι και σου δινουν την αναλογη πιστοποιηση. Δηλαδη αν δεν πιασεις το C2 επιπεδο (proficiency) θα πιασεις το C1 (advanced) η αν δεν πιασεις ουτε αυτο θα πιασεις B2 (lower) και ουτω καθεξης...οποτε σε ενθαρρυνω να επιλεξεις αυτη την πιστοποιηση, ειναι μια πολυ καλη επιλογη!
22-05-2016, 18:16 #9
Αλλο σου λεει. Στο φροντιστηριο μεχρι τωρα δεν πηγαινες απλα με το προφισενσι γεια σας ηρθα να διδαξω. Πηγαινες με το προφισενσι να παρεις επαρκεια διδασκαλιας πρωτα, με την επαρκεια διδασκαλιας εβγαζες αδεια διδασκαλιας και αφου μαζευες ολα αυτα τα χαρτια τοτε μπορουσες να πας να διδαξεις. Αλλα τωρα παγωσαν και τις χορηγησεις επαρκειας οτι χαρτι και αν εχεις...
22-05-2016, 18:29 #10
Εγώ διαφωνώ ! Πιστεύω ότι όσοι έχουνε το proficiency πρέπει να μπορούν να διδάξουν. Τι με νοιάζει εμένα που ο άλλος πήγε στο πανεπιστήμιο για αγγλική φιλολογία ας πήγαινε σε άλλη ειδικότητα γιατί εγώ πήγα και σπούδασα κάτι άλλο δηλαδή; Πολλοί ακόμα και στα ελληνικά κάνουνε ιδιαίτερα στα παιδάκια ενώ δεν είναι κάτοχοι πτυχίου φιλολογίας.
Κοίτα αν είναι να πάω να δώσω για πτυχίο tie πάρω το Lower τι να το κάνω αφού έχω του Cambridge.
22-05-2016, 18:44 #11
Ε αφου δεν σε νοιαζει δεν εχω λογο να στο εξηγησω περαιτερω. Οτι νομιζεις.
Για το TIE αλλο σου λεω. Καταρχην δεν ειναι πτυχιο. Ουτε το cambridge ειναι πτυχιο, ουτε το michigan ειναι πτυχιο. Ειναι πιστοποιησεις γλωσσομαθειας, βεβαιωσεις δηλαδη οτι ξερεις μια ξενη γλωσσα στο ταδε επιπεδο. Αυτο, τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο. Απο εκει και περα το TIE λειτουργει διαφορετικα απο τις αλλες εξετασεις πιστοποιησεων. Οταν πας να γραψεις δεν τους κανεις αιτηση οτι θελω να γραψω για proficiency δηλαδη, γραφεις το ΙΔΙΟ τεστ μαζι με ολους οσους θελουν proficiency, advanced, lower η οτιδηποτε. Και αναλογα με τα ποσοστα που θα πιασετε στο ιδιο τεστ θα σας δωσουν την αντιστοιχη πιστοποιηση..σε καποιον με υψηλο ποσοστο το proficiency, σε καποιον με καλο το advanced, σε καποιον με επαρκες ποσοστο το lower και ουτω καθεξης. Σου εξηγησα απλα πως λειτουργει το συστημα και οτι στη χειροτερη των χειροτερων δεν θα φυγεις με αδεια χερια. Αν εισαι καταλληλα προετοιμασμενη για το επιπεδο που θες ε εκεινου τη πιστοποιηση θα παρεις, αλλα και αν κατι παει στραβα παλι θα παρεις πιατοποιηση απλα ενα σκαλι πιο κατω.
22-05-2016, 18:57 #12
24-05-2016, 07:33 #13
24-05-2016, 11:56 #14
24-05-2016, 18:40 #15
δελφινι σκεφτομαι οτι πρεπει κατι να δωσω. αυτο ακουγεται καλυτερο απο τα αλλα που και πληρωνεις και σε κοβουν για τη πλακα τους. εστω ας το παω advance.
κατι πρεπει να κανω με το θεμα απλα ειχα κουραστει απο το μονιμο αγχος εξετασεων κ το ειχα αφησει στην καταψυξη,"Make sure your worst enemy isn't you"
Κυριακή Γρίβα
01-06-2025, 10:01 in Σχέσεις και Επικοινωνία