ποιο αντικαταθλιπτικο δνε παχαινει? - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 93
    Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    δεν πασχω..αυτο λενε οι γιατροι..εχω αυτη την προσωπικοτητα..οταν συμβει κατι τα χανω..μπλοκαρω κανω στρες κ μετα καταθλιψη..δεν μπορω να ελεγξω αυτη την αντιδραση σε κακες καταστασεις..
    το παθαινω ΜΟΝΟ οταν συμβει κατι κακο..πχ θανατος ,χωρισμος, σεισμος, καταποντισμος, χαχαα..γελαω με το τελευταιο..
    ποτε στα καλα καθουμενα..η καταθλιψη δεν ειναι μονιμη..σε μενα..φευγει οταν ξεπερασω το ασχημο γεγονος.
    Δεν νομιζω οτι εχεις σκαταθλιψη , η σκαταθλιψη εχει συγκεκριμενη συμπτωματολογια ................ φυσικο ειναι να στεναχωριεσαι οταν συμβαινουν δυσαρεστα , μην βαφτιζουμε την στεναχωρια κτθλψη ..........εγω πχ. που οντως εχω σκαταθλιψη ( οχι , παιζουμε ) , δεν υπαρχει καποια αιτια για ναχω , και στεναχωριεμαι πολυ δυσκολα για κατι ........... ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας .......

Senior Member
    κοιτα..απλα οταν στενοχωριεμαι ξεφευγει απο τα ορια της στενοχωριας..
    μιλαμε για πρωινη αφυπνιση με τρεμουλα για βδομαδες πολλες..μηδεν φαγητο, ουτε νερο δεν πινω..με το ζορι πινω..καθομαι κρεβατι κ σιγα σιγα ολα ειναι μαυρα..μαυρη η ζωη.κενη..σαν να νιωθω ερημια..κλαματα κ μαυριλα..χασιμο 6-7 κιλων σε 1 μηνα..ζαλαδες, τρεμουν τα ποδια..τα χερια..νιωθω αχρηστη κ ολα μου μοιαζουν καταθλιπτικα κ σαν νεκροταφειο..
    καταθλιψη ειναι..απλα ειναι μειζων καταθλιπτικο επεισοδιο..ετσι μου λενε..δεν ειναι η τυπικη καταθλιψη τοτο ξεκουδουνο..απλα το παθαινω οταν συμβει αυτο που θα με ταρακουνησει.
    κ το αστειο ειναι οτι δεν μπορω να ελεγξω αυτη την αντιδραση με τιποτα.
    η οικογενεια ξερει πια οτι εχω αυτη την αντιδραση σε ο.τι κακο..α κ ξεχασα..κανω κ αποπραγματοποιηση φουλ ..24ωρη για κανα μηνα.

Senior Member
    E , τοτε εχεις σκαταθλιψη , αλλα λαιτ , πιο πολυ εισαι στεναχωρη , θεμα ιδιοσυγκρασιας , το μειζον κτθλκο επεισοδιο , αμα δεν κρατησει 2-3 βδομαδες , δεν μπορει να χαρακτηριστει ως τετοιο , αλλα απανωτα κτθλκα επεισοδια , σαν σπανιο μου ακουγεται ...................... δεν ξερω , καμμια φορα , ειναι καποιος καταθλιπτικος , και δεν εχει την συνηθη συμπτωματολογια , ακομα κι ενας γιατρος μπορει να δυσκολευτει να διακρινει μια κτθλψη απο εναν στεναχωρο χαρακτηρα η μια υπερβολικη αντιδραση σε δυσαρεστα γεγονοτα ...................την απραγματοποιηση , δεν την εχω βιωσει , δεν ξερω τι ακριβως ειναι .... μην κανω και τον γιατρο , την γνωμη μου λεω ........για να σε γλυτωσω απο φαρμακα .....

Senior Member
    ΚΑΛΕ μου η κατασταση αυτη οταν με πιανει κραταει πανω απο μηνα αν δεν παρω φαρμακο εκεινη την στιγμη..δλδ αργει χωρις φαρμακο..αλλα οταν παρω φαρμακο κ συνελθω ολα ειναι παλι καλα μετα..
    δεν ξερω..αυτοι ισχυριζονται οτι απλα σε ασχημα γεγονοτα βγαζω αυτη την αμυνα.
    οποτε μαθαινω κ ζω με αυτο.την επομενη φορα θα παρω μισο ρεμερον το βραδυ μονο για κανα μηνα -2 κ θα ηρεμησω πιο ευκολα.

Senior Member
    ΚΑΛΕ μου η κατασταση αυτη οταν με πιανει κραταει πανω απο μηνα αν δεν παρω φαρμακο εκεινη την στιγμη..δλδ αργει χωρις φαρμακο..αλλα οταν παρω φαρμακο κ συνελθω ολα ειναι παλι καλα μετα..
    δεν ξερω..αυτοι ισχυριζονται οτι απλα σε ασχημα γεγονοτα βγαζω αυτη την αμυνα.
    οποτε μαθαινω κ ζω με αυτο.την επομενη φορα θα παρω μισο ρεμερον το βραδυ μονο για κανα μηνα -2 κ θα ηρεμησω πιο ευκολα.
    Δεν ξερω τι αλλο να γραψω ............... η επιστημη εχει σηκωσει τα χερια ψηλα ...... εισαι σε κτθλψη , αλλα δεν εισαι κιολας ....... σου χρειαζονται τα φαρμακα , αλλα δεν σουναι κι απαραιτητα , τα παιρνεις κατα περιπτωση , περιεργο , δεν λειτουργουν ετσι τα φαρμακα αυτα ...............οτι σε φωτισει κανε ....... και ποιοι ειναι ' αυτοι ΄? ( μπαι δε γουει )

Senior Member
    οι γιατροι καλε...οσοι με βλεπουν αυτο λενε..
    πιθανον υποτροπιαζουσα καταθλιψη..η οποια συμβαινει με αφορμες..
    μα δεν μ αφηνει κιολας η ζωη μου να την παθαινω μονιμα..
    εχω λαιβ.γιορτες χαρες κ πανηγυρια..τωρα ρε συ...λογικα η καταθλιψη με αφορμες δεν συμβαινει?
    πιστευω οτι επειδη εχω μια δραστηρια ζωη..δεν προλαβαινω να την παθω σοτ ξεκουδουνο.
    εχω παρεες κ ειμαι κοινωνικη κ κανω πολλα..οποτε που να προκαμω να την παθω.
    καθε μερα δουλεια..προβες ..βολτες..σκ τωρα το καλοκαιρι ειδικα οι φιλοι με τραβολογανε για μπανια, φωτιες στην παραλια κλπ..ε τι να παθεις καταθλιψη?εχω καιρο για τετοια?

Senior Member
    ξερεις ποτε κινδυνευω αρκετα να το παθω ?το καταχειμωνο που ειμαι πιο κουλ κ αν βαριεμαι ή ρουτινιασω υπερβολικα , κ συμβει κ κατι...ασχημο..νταξ εκει δνε την γλιτωνω..πεφτω στα ταρταρα.

Senior Member
    μηπως ειναι εποχικη?
    η λιγο κ απ αυτη?...το σκ που ειχε χαλια καιρο εκλαιγα 3 μερες..
    μολις βγηκε ηλιος κ μου θυμισε τι εχω να κανω..εκει συνηλθα παλι.

Senior Member
    μηπως ειναι εποχικη?
    η λιγο κ απ αυτη?...το σκ που ειχε χαλια καιρο εκλαιγα 3 μερες..
    μολις βγηκε ηλιος κ μου θυμισε τι εχω να κανω..εκει συνηλθα παλι.
    Μαλλον , λεγεται SAD , seasonal affectional disorder , πολυ κοινη στις Βορειες χωρες ..............και ποσους γιατρους εχεις παρακαλω ?

Παντως εγω που εχω σκαταθλιψη με πιστοποιητικο , εχω να μπω στην θαλασσα που την λατρευω , απο το 2004 ..........οποτε δεν πα να με τρβολογανε , ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ........

Senior Member
    Mε τα cybalta έφτασα στο 40 νούμερο τζίν από το 36 αυτά έχω να πω από σήμερα αυστηρή δίαιτα ...(( πρώτη φορά πάω στη ζωή μου για ψώνια και παίρνω τέτοια απογοήτευση ...να σημειώσω με την έναρξη του καλοκαιριού ....καιρός για παραλία ..
    Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή

Ρώτα για το Faverin. Απ ότι γνωρίζω δεν έχει ως παρενέργεια τήν πάχυνση.
    Ωστόσο, το αν ευθύνεται ενα φαρμακο για πάχος θα το διαπιστώσεις όταν μετα που το ξεκίνησες, ενώ η διατροφη σου ήταν στα ίδια επίπεδα με πριν, νιώθεις συμπτώματα πεινας και κατα συνέπεια αναγκη για τροφή για να χορτασεις. Αν δεν συμβαινει κατι τετοιο (λόγω φαρμακου), η καταθλιψη είτε μας παχαίνει (η σκεψη για να ξεφυγει απο τα αισθηματα θλιψης κατευθυνει στο φαί) ειτε κόβετε η όρεξη μας. Πιστευω πως το δευτερο συμβαινει σε πιο βαριες καταστασεις.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by turtle View Post
    Mε τα cybalta έφτασα στο 40 νούμερο τζίν από το 36 αυτά έχω να πω από σήμερα αυστηρή δίαιτα ...(( πρώτη φορά πάω στη ζωή μου για ψώνια και παίρνω τέτοια απογοήτευση ...να σημειώσω με την έναρξη του καλοκαιριού ....καιρός για παραλία ..
    Συμφωνωμε τον Γιαννη , δεν φταει το cymbalta , ασε που τοχω παρει , αλλα τα νοραδρενιλικα φαρμακα , οπως αυτο , που εχει και αντιχολενιργικη δραση , δεν ανοιγουν την ορεξη , δεν παχαινουν , μαλλον ειναι ψυχογενης η ορεξη σου .......... τι μαλλον , σχεδον σιγουρα ........ κρατω μια μικρη επιφυλαξη , ετσι ........

Junior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Συμφωνωμε τον Γιαννη , δεν φταει το cymbalta , ασε που τοχω παρει , αλλα τα νοραδρενιλικα φαρμακα , οπως αυτο , που εχει και αντιχολενιργικη δραση , δεν ανοιγουν την ορεξη , δεν παχαινουν , μαλλον ειναι ψυχογενης η ορεξη σου .......... τι μαλλον , σχεδον σιγουρα ........ κρατω μια μικρη επιφυλαξη , ετσι ........

Νομιζω οτι τελικα ολα τα αντικαταθλιπτικα παχαινουν με τον ιδιο μηχανισμο που ριχνουν και την λιμπιντο, η μειωμενη λιμπιντο εχει να κανει με τα ανδρογονα και τα οιστρογονα. Μεγαλυτερη λιμπιντο καλυτερος μεταβολισμος τουλαχιστον σε εμας στους αντρες. Ειναι η τεταρτη μερα που παιρνω το cymbalta και ηδη σκεφτομαι να το διακοψω γιατι με αγχωνει αυτο το σεναριο και γινομαι χειροτερα... Αν γνωριζει καποιος ειδικος απο το τροπο δρασης τους και οχι εμπειρικα ποιο δεν παχαινει τελικα ας σχολιασει

Senior Member
    Λοιπον δυο δεν παχαινουν..τα λαντος και τα wellbutrin..πολυ καλα τα δευτερα απλα για μενα δεν κανει..με πιαναν πολυ παντως οταν τα επαιρνα, και δεν ειναι SSRI

Junior Member
    Μεχρι ποσο καιρο μπορουμε να παίρνουμε seroxat;εγω μετα απο 1 μιση χρονο που το παιρνω δε μπορω να το κοψω ουτε σταδιακα....εχω πολυ εντονες ζαλαδες κ ημικρανίες κ μου το ξανααρχιζει....προσπαθησε να μου το αλλαξει με entact αλλα εγινα χαλια κ ξαναγυρισα στο seroxat

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast