Results 1 to 15 of 20
Thread: τι σας φτιαχνει το κεφι ?
-
26-05-2016, 08:58 #1
τι σας φτιαχνει το κεφι ?
Καιρο ειχα νανοιξω θρεντ , ειπα νανοιξω ενα αναλαφρο ............... εμενα μου την φτιαχνει ,
ενας απολαυστικος Ελληνικος καφες το πρωι , παρασκευης μου , οχι καφετεριες
μια χαλαρη βολτα με την μοτοσυκλεττα μου , με προτιμηση στο σκουτερ μου
μια γρηγορη βολτα μετα μουσικης με ταυτοκινητο μου , εκτος περιμετρικης ζωνης
μια κουβεντουλα με εναν παλιο φιλο , τηλεφωνικως η οχι
μια κουβεντα μεναν ευχαριστο ανθρωπο , η μια ευχαριστη κουβεντα μεναν ανθρωπο !
ενας χορταστικος υπνος
μια επισκεψη σε μια εκθεση ,της αρεσκειας μου φυσικα , οχι σεμιναρια
ενα καλο βιβλιο , το οποιο δεν μπορω να συγκεντρωθω να διαβασω πλεον , λογω κτθλψης
οτιδηποτε αξιοπεριεργο/ασυνηθιστο
μια καλη ταινια στην τηλεοραση , οχι σηριαλ ομως , απαπαπα , κρεβατωμενος παντα
το νακουω μουσικη απο you tube , ξενη παντα
το να ψωνισω κατι που θελω πολυ , συνηθως ρουχο , οχι ηλεκτρονικα μαραφετια
το να μαστορεψω κατι , που θελει επινοητικοτητα
να φαω σε συγκεκριμενο μαγαζι , με σαλατες , μα μεγαλη σαλατα , ροκα/παρμεζανα , μονος ( εχουμε και κτθλψη ειπαμε )
και , last but no least , το να γυμναζομαι με βαρη , η λατρεια μου
θανεφερα ταξιδια , σπορτς και αλλα πολλα τινα , αλλα αυτα εχουν κοπει λογω κτθλψης .........φαγητα/γλυκα αδιαφορα παντως ....
- 26-05-2016, 10:36 #2
Ο ηλιος........ηλιος και μερα παντου!!!Η θαλασσα..ειδικα το καλοκαιρι με τρελαινει!Το να πιω τον πρωινο καφε και να καπνισω μονη μου να τον απολαυσω!Να τρωω τα αγαπημενα μου φαγητα μαγειρεμενα απο εμενα!Να κατσω με τον συντροφο σε ενα παρκο με καφε στο χερι..να εχει απο ζευγαρακια μεχρι σκυλια γατια γονεις με παιδια κτλ.. και ΗΛΙΟ!!!Αυτα πανω κατω
26-05-2016, 10:59 #3
Οσο ειμαι σε αγωγη και συτονισμενη, μου φτιαχνουν το κεφι απειρα.
Κατα κυριο λογο παιδικο χαμογελο, παιδικο βλεμμα, καλλιτεχνικες εικαστικες δημιουργιες, οταν βλεπω ανθρωπους που ενω νιωθουν οτι δεν τους βλεπει κανείς αλλά φερονται με σεβασμο σε αδεσποτα. Μουσικη σταθερη αξια. Μαθηση και αυτη σταθερη αξια. Μυρωδια φρεσκου ψωμιου. Φρεσκοπλυμμενο ρουχο. Να μου πουν καποιοι ανθρωποι που εκτιμω και νιωθω μια μορφη δεσιματος αυθεντικα και ειλικρινα οτι νιωθουν καλα.
Ολα αυτα -σιγουρα ξεχναω καποια- με κανουν να παραμεριζω ολααααα τα αλλα μαυρα και αραχνα που συνηθως με τραβανε προς τα κατω.
Ωραιο θεμα Μακ !"Make sure your worst enemy isn't you"
27-05-2016, 05:58 #4
Μου κανει εντυπωση που κανεις δεν εκανε μνεια για υλικα αγαθα ................ μερικα υλικα αγαθα , μπορουν να δωσουν καποια ικανοποιηση , αλλα ομως ειναι εντελως αχρηστα , οπως πχ. ενα καπελο απο ατοφιο χρυσαφι ................ !
27-05-2016, 08:28 #5
ΟΚ, θελω τα παντα ολα απο υλικα αγαθα... να κανω καταλογο ? πιστευω οτι κορεσμος δεν ερχεται στον υλισμο αλλά ισα ισα καταναλωνει αρκετη απο την πνευματικη μας ενεργεια αδικως.
Ειχα γνωρισει πολυ εντονα καταναλωτικα ατομα αλλα εβλεπα οτι μολις αγοραζαν το πολυποθητο μετα απο 20 λεπτα, τσουπ και ο μαρασμος. Ισως να ειμαι τυχερη που δεν τα εχω σε προταιρεοτητα.
Φυσικα ως ον θελω και εγω τα λουσα μου, δεν το αρνουμαι, δεν ειμαι υπερανω αλλά εχω μαθει να συμβιβαζομαι με οσα μπορω να κατακτησω και θελω κιολας. Αλλά οταν ερχεται το θελω σε συνδυασμο με Υλη σχεδον παντα με ρωταω - Μου ειναι αναγκαιο ? Αν οχι δε θα κατσω να σκασω."Make sure your worst enemy isn't you"
27-05-2016, 11:37 #6
Αυτο που περιγραφεις , ειναι ακρατος καταναλωτισμος , με τον οποιον προσπαθει το ' θυμα ' να καλυψει εις ματην κενα στα συναισθηματικα του .............. και αυτο παλι σχετικο ειναι , εχω πολλα αγαθα , ρουχα , ρολογια , κ.α. , και τα βραδια , σηκωνωμαι και τα χαζευω , και την ' βρισκω ' , δεν μετανιωνω που ταγορασα , αλλα το κανω συνειδητα , ξερω οτι ενα μπουφαν θα παρει την θεση του στην ντουλαπα , ισως κανω 2 χρονια να το φορεσω , αλλα δεν το θεωρω πεταμενα λεφτα , τα βλεπω , και τα χαιρομαι , οπως και τα ρολογια , δεν θαμε δεις με ρολοι , αλλα εχω αρκετα , τα βαζω στο κουρδιστηρι συχνα , να μην χαλανε , τα ακουω , τα γυαλιζω , η νοοτροπια του συλλεκτη .................... μπορει και να παραμυθιαζω τον εαυτο μου ομως , ξερω γω ? παντως οριο , εχω ........ οσο χωρανε οι ντουλαπες ................ κι εσυ μου φαινεται , αν μπορουσες , θαγοραζες πολλα τσουμπλεκια .........αλλα ξερεις οτι η ευτυχια ειναι αλλου , τι βλαπτει μια μεγαλη γκαρνταρομπα ? τοχω και με τις μοτο αυτο , οσες χωρανε στο διαμερισμα ( οχι καν γκαραζ ) , τοσες εχω , 4 , την μια καβαλαω , τις αλλες τις χαζευω ......... και ' φλερταρω ' αλλη μια , δεν χωραει αλλη .....
27-05-2016, 12:38 #7
Προτιμω με λιγα - παρα με πολλα και χρεωμενη -
Ο καταναλωτισμος επεκτεινεται παντου, η μεγαλυτερη παγιδα ειναι ο Συναισθηματικος καταναλωτισμος, που μπορει να μην σε απασχολει εσενα προσωπικα σε αυτη τη φαση της ζωης σου αλλά εχω αρχισει να σκεφτομαι οτι Η μανια με την Υλη αντικατεστησε πληρως την τροφη της Ψυχης και μετα σαν αγρια θηρια οι Ψυχες εδω και χρονια ψαχνουν να τραφουν. Σχεσεις, γαμοι, παιδια, διαζυγια, υπερφαγια, χρεωμενες καρτες, δηθενιες....
Αλλά ειναι κατι σαν Νομος ρε παιδι μου, η στερηση οδηγει μετα στην αναγκη για καλυψη. Οταν δεν υπαρχει Παιδεια και Μπουσουλας... φτανουμε σε ανισομεγεθη συνθηκες οπως ειμαστε στο σημερα.
Ναι ξερω, το κανα πιο σοβαρο. Ε πλεον με μαθατε. Ολα τα σοβαρευω... ειμαι κουραστικη."Make sure your worst enemy isn't you"
27-05-2016, 13:17 #8
Οχι καλε , τι κουραστικη , αλλοι ειναι κουραστικοι , εσυ γραφεις ενδιαφεροντα πραματα , η πραματα , απο μια ενδιαφερουσα σκοπια ................. ποιος μιλησε για χρεη ? πιο μεγαλη βλακεια να χρεωνεσαι για την ' ψυχαγωγια/διασκεδαση /αναψυχη σου , δεν υπαρχει , η μπορεις ναγορασεις κατι , και το κανεις , η δεν μπορεις και το αφηνεις , οχι χρεη , οχι πιστωτικες .,...................... οντως ο καταναλωτισμος εχει γινει τροπος ζωης , αγοραζω , αρα υπαρχω ........... συναισθηματικες στερησεις οδηγουν στην καταναλωση αχρηστων αγαθων , δεν ξερω αν ειναι θεμα παιδειας , παντως προ 35 ετων , υπηρχε το 1/100 των καταστηματων που υπαρχουν σημερα , οποτε και να ηθελες , δεν υπηρχε αγορα , ουτε και ποικιλια φαγητων , junk και μη , αρα οχι παχεις ανθρωποι .................... την παιδεια παλια , την παιρναμε απ τα σπιτια μας , τωρα τα παιδια , την παιρνουν απ την τηλεοραση , και ολο αυτο το λαιφσταιλ , το παρακμιακο , με υπερτατο αρχοντα τον Κωστοπουλο , Αυτος μας εδειξε τον δρομο , ωστε να καταξιωθουμε κοινωνικως , αμ πως ..........
28-05-2016, 07:29 #9
ειναι πολλα τα πραγματα και οι καταστασεις που μου φτιάχνουν το κεφι ,αλλα βαριεμαι να τα γραψω .Εγω ενα θα πω, εισαι τυχερος αμα εχεις κατι να σου φτιάξει το κεφι ,γτ μερικοι δεν εχουν τιποτα...
Οποτε μαγκ αν θυμαμαι καλα εχεις πει οτι εχεις καταθλιψη.και αυτο ειναι καλο το οτι σου φτιάχνουν τοσα πραγματα το κεφι
28-05-2016, 08:54 #10
Οτι μου το φτιαχνουν , σχετικο ειναι , δεν μου το φτιαχνουν οπως παλια , αλλα ξεχνιεμαι κανοντας μερικα πραματακια , δεν αφηνω τον εαυτο μου ναδρανησει ................οτι χειροτερο για την κτθλψη .......με το ζορι μερικα , ειναι μεχρι να παρεις μπρος λιγο , μετα ενεργεις αυτοματα , αλλα που θα μου παει , θα την καταφερω την σκαταθλιψη , πολυ με βασανισε .........
28-05-2016, 09:03 #11
ποσο σε εχει βασανισει μαγκ?χρονια?
Εχω περασει και εγω απο καταθλιψη ενα χρονο ειχα και η συμβουλη μου ειναι οτι τα χαπια σε πανε μεχρι ενος σημειου..μετα πρεπει εσυ να ενεργησεις...
Στην δικη μου περιπτωση αυτο που εδιωξε την καταθλιψη ηταν οταν ερωτευτηκα...θυμαμαι που τα μονα συναισθηματα που ειχα ηταν πονου ,μελαχολιας και θλιψης....με τα χαπια μου εφυγαν λιγακι,αλλα την δουλεια την εκανε ο ερωτας.ΚΑι ευτυχως που εχεις πραγματα εστω να σ βοηθανε..Σου ευχομαι να βγεις γρηγορα απο την καταθλιψη ,θελει πεισμα ομως και δυναμη
28-05-2016, 09:07 #12
Ναι , 8-9 χρονια ........... το ξερω οτι μεναν ερωτα θα περασει η σκαταθλιψη , ειμαι καλυτερα εδω κι 1.5 χρονο , απο τοτε που εκανα δεσμο με μια κοπελα απο το φορουμ , αλλα δεν την ερωτευτηκα , αν και πολυυυυ μικροτερη μου , ειμαι δυσκολος στις γυναικες , ατυχως για μενα ........ καλομαθημενος .....σευχαριστω για το ενδιαφερον , Νικ , το εκτιμω .....
28-05-2016, 09:22 #13
πολλα χρονια εχεις μαγκ ,σε αυτα τα χρονια υπηρξαν φορες που ησουνα καλα?και επισης γενικα εισαι αδρανης?ησουν μαλλον και σ επιασε?
καλα κανεις και εισαι δυσκολος στις γυναικες αλλιως θα ειχαμε οτι ναναι διπλα μας....αν ειχες ερωτευτει παντως παιζει και να σειχε φυγει .
Τουλαχιστον λες οτι τον τελευταιο 1,5 χρονο εισαι καλυτερα,οσο συνεχιζεις να γινεσαι?
28-05-2016, 12:56 #14
Θανκς Νικ για το ενδιαφερον ............... αυτα τα χρονια , αρχομενου του 2004 , εμφανιστηκε υπουλα η κτθλψη , το 2005 , εκανα τις τελευταιες βολτες με τις μοτο μου , εκτοτε , εχουν ' κολλησει ' και οι 3 , στα 2.500 χλμ , και ταυτοκινητο μου , μοντελλο 2002 , καλο πραμα , εχει 39.000 χλμ , το σκουτερ 13.000 , οποτε αντιλαμβανεσαι το μεγεθος της κλεισουρας , δεν κινουμαι με ΜΜΜ .........το 05-10 ,ηταν εποχη αλκοολ , κρασι , 400 λιτρα/χρονο , διεκοπη το 10 ........... το 11-12-13-1/2 του 14 , ηταν η κολαση , δεν σηκωνωμουν καν απο κρεβατι , και για ψωνια με τα χιλια ζορια , γυμναστικη εκανα καπως , επειδη εχω τα συμπραγκαλα εδω μεσα ....... τελος 14 ενεφανισθη η κοπελα , η μικρη , και εκτοτε εχω μια σταθερη ανιουσα πορεια , ανευ κοπελας ............. εχειπερασει αρκετα η κτθλψη , αλλα εχω ' ιδρυματοποιηθει ' , οπως οι φυλακισμενοι , δυσκολευομαι να βγω , ενω δεν ειμαι κακοδιαθετος , θελει ζορισμα το πραμα , το γνωριζω , αλλα ειμαι υπερ το δεον χαλαρος , κουλ , δεν εχω και υποχρεωσεις γενικως , δεν περναει ευκολα η μερα , εφευρισκω δουλειες , και σπευδω να τις εκπληρωσω ..................... ημουν πολυ δραστηριος , σε ολα τα επιπεδα , καλα λενε οτι η κτθλψη ' χτυπαει ' τους πιο δραστηριους ανθρωπους ................. τωρα αν κανω καλα που ειμαι δυσκολος στις γυναικες , θα δειξει , αν και δεν μπορω να κανω αλλιως , παντα ημουν ...........
28-05-2016, 13:21 #15
πωπω ρε μαγκ εχεις τραβηξει πολλα και εσυ...το 11 και μετα γτ τοσο χαλια?
Τουλαχιστον τωρα τα μοτορια τα παιρνεις καθολου?πας καμια βολτα η τα εχεις και σκουριάζουν?παντως η βολτα κανει καλο στην ψυχικη υγεια ,εμενα προσωπικα μου αρεσει και μ βοηθαει αρκετες φορες...
Τωρα δλδ καμια δουλεια ,ασχολια δεν εχεις?νομιζω οτι θα βοηθαγε και αυτο..αφου εχεις ανοδικη πορεια,νομιζω οποιαδηποτε ασχολια απο εδω και περα θα σ βοηθαει...ενταξει εχεις και πολλα χρονια καταθλιψη και δεν θα φυγει με την μια θελει δουλεια...αλλα αφου εισαι σε ανοδικη πορεια ,πιστευω στον επομενο 1-1,5 χρονο να εισαι στα τελειωματα τις καταθλιψης