ας βοηθησει καποιος παρακαλω - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 38 of 38
    Παιδιά έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε και τα καταλαβαίνω.
    Έχω όμως δυο ενστάσεις.
    Καταρχήν το ότι πρεπει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον άλλον και πρώτα απ όλα στον εαυτό μας. Δεν μιλάω για τη ντέπυ, αλλά γενικότερα πιστεύω ότι είναι δίκαιο και για μας και για τον άλλο να έχει μια εικόνα γι αυτό που έχει να αντιμετωπίσει. Αν μείνει καλώς, αν όχι, στα τσακίδια.

Απ την άλλη, έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τον στιγματισμό στους ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα.
    Σκεφτείτε πως ήταν ο κόσμος πριν 20-30 χρόνια απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Με την πάροδο του χρόνου και βγαίνοντας τα προβλήματα προς τα έξω, με συλλόγους και οργανώσεις για τα δικαιώματα τους, τώρα μιλάμε για άτομα με ειδικές ικανότητες.
    Δεν έχει λυθεί εντελώς το πρόβλημα φυσικά, (πάντα υπάρχουν στόκοι που τους κοιτάζουν με περιέργεια ή και οίκτο), αλλά έχουν γίνει σημαντικά βήματα.
    Τι θέλω να πω με αυτό;
    Όσο οι άνθρωποι με ψυχικά προβλήματα κρύβονται απ τους άλλους, τόσο επιβραδύνεται η αποδοχή της κοινωνίας απεναντι σε αυτές τις ασθένειες.
    Πριν αρχίσω να μπαίνω εδώ είχα μια σύγχιση απέναντι σε αυτό το θέμα. Τώρα ξέρω πως ότι και να αντιμετωπίζει κάποιος, παλεύοντας το, μπορεί βέβαια να έχει κάποιες ιδιαιτερότητες αλλά κατά τα άλλα είναι ένας \"φυσιολογικός\" άνθρωπος.
    Και θα επαναλάβω το εξής: υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που υποτίθεται πως έχουν πρόβλημα και μέσα από συζητήσεις μας, έχω υποκλιθεί στο μυαλό τους...

Senior Member
    Originally posted by deppy
    Να ρωτησω και κατι με πολυ λυπη και αγανακτηση:ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ???
    Εγω τι φταιω,που με εκανε τοσο καιρο να νομιζω ότι ειμαι ΕΓΩ η τρελη,που τα φανταζομαι ολα,και αυτος ειναι μια χαρα??Αν δεν το ψαχνα,τωρα θα πηγαινα εγω στον ψυχιατρο ότι ειμαι τρελη..ελεος.Ας λενε την αληθεια οσοι πασχουν.Ευχαριστω
    Πολύ ενδιαφέρον το θεμα σου, αλλα νομιζω το θιγεις με λάθος τροπο. Εννοω, βλέπεις ενα κομματι αγνοωντας πολλά ακομα που το περιβάλουν.Τί εννοώ: καταρχην ολοι οσοι παιρνουν ψυχοφάρμακα δεν αντιδρουν με τον ιδιο τροπο. Αλλα ας δεχτουμε οτι το κανουν.

Ενας ανθρωπος για να ανοιχτει σε καποιον αλλο και ειδικα για ενα τοσο ευαισθητο θεμα, πρεπει να νιωθει οτι βρισκεται σε ασφαλες περιβάλλον. Πρεπει να εχει καλλιεργηθει μια σχεση εμπιστοσυνης. Υπηρχε αυτη η σχέση, ώστε να σου μιλησει ο συντροφος σου??

Κατα δεύτερον μπορει να χρειαζοταν το χρονο του κ ο ιδιος. Εγινε μια συζήτηση γι αυτο? Πώς κ γιατι δεν σου μιλησε?

Ειναι ευκολο να ριχνουμε ευθυνες αριστερα δεξια, που ενδεχομενως κ να υπάρχουν αλλα ας δουμε που ειμαστε ΚΑΙ εμεις λαθος σε μια κατασταση....Και ας βαλεις κ εσυ τον εαυτο σου στη θεση του ανθρωπου που αλλαζει τοσο εντονα η ζωη του

Banned
    Δε διαφωνώ ότι είναι καλό να είμαστε ειλικρινείς με τους άλλους και όποιος θέλει μένει, όποιος όχι ας πάει στο καλό. Αλλά είναι επίσης δικαίωμα του καθενός να αποφασίσει πότε, με ποιον τρόπο και σε ποιους θα είναι ειλικρινής.

Έπειτα η σχέση εμπιστοσύνης (που καλλιεργείται) είναι πράγματι αναγκαία προϋπόθεση για ένα τέτοιο \'άνοιγμα\'. Νομίζω κανείς μας δεν αραδιάζει με πάσα ειλικρίνεια όλα τα προσωπικά του δεδομένα σε κάθε νέα σχέση, αντίθετα είναι με την πάροδο του χρόνου που μαθαίνει ο ένας για τον άλλον (και ο καθένας τον εαυτό του επίσης...).

Τα όσα έχει γράψει η θεματοθέτρια για τη σχέση της (και σε άλλα θέματα που έχει ανοίξει ή απαντήσει) μου φάνηκαν ανατριχιαστικά απαράδεκτα και δεν δικαιολογούνται από την καταπάτηση του \'δικαιώματός της να ξέρει\'.

Senior Member
    Sofia,Marina38 πολύ καλές απαντήσεις......
    Απαντήσατε με μεγαλύτερη ψυχραιμία από εμένα.....
    Όποιος βιώνει την ψυχική ασθένεια έχει βιώσει και ρατσιστικά σχόλια κατά καιρούς κάτι που κάποιος άλλος δεν βίωσε,με ευχάριστο αποτέλεσμα να μην έχει αντίστοιχη τραυματική εμπειρία..Ασχολήθηκα με το θέμα αυτό περισσότερο γιατί με κέντρισε το θέμα ειλικρίνεια..Είναι κάτι που φανατικά αποζητώ από κάθε πτυχή της ζωής μου......Αλλά εν τέλει ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει που θα είναι ειλικρινής και πιο περιβάλλον θα είναι αυτό που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του...Σκεφτόμενη βέβαια την επίθεση που δέχτηκε ο σύντροφος της Ντέπης για απόκρυψη της αλήθειας σκέφτηκα ένα θέμα που με απασχόλησε έντονα παλιά και τη συσχέτισή του με το παρόν.....Το ερώτημα για το αν πρέπει ή όχι οι ομοφυλόφιλοι να λένε εξ\'αρχής ότι είναι ομοφυλόφιλοι και να μην δημιουργούν σχέσεις με ετεροφυλόφιλους εκμεταλλευόμενοί τους για να καλυφθούν απέναντι στα κοινωνικά πρότυπα όπου κάποιος που δηλώνει ομοφυλόφιλος κατατρέχεται μια ζωή από εκφράσεις όπως:αδερφάρα,πουστάρα και λίαν αρνητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.....Σκέφτηκα λοιπόν πόσο ίσως κόμπλεξ μπορεί να έχουν και αυτοί για να καταφεύγουν σε ψεύτικες ετεροφυλοφιλικές σχέσεις όπως επίσης και αν το ταμπού της ψυχικής ασθένειας δεν έχει καμία σχέση στο πως επηρεάζονται οι ερωτικές(και διαπροσωπικές σχέσεις) με το ταμπού της ομοφυλοφιλίας....

Senior Member
    Originally posted by Kassi
    Sofia,Marina38 πολύ καλές απαντήσεις......
    Απαντήσατε με μεγαλύτερη ψυχραιμία από εμένα.....
    Όποιος βιώνει την ψυχική ασθένεια έχει βιώσει και ρατσιστικά σχόλια κατά καιρούς κάτι που κάποιος άλλος δεν βίωσε,με ευχάριστο αποτέλεσμα να μην έχει αντίστοιχη τραυματική εμπειρία..Ασχολήθηκα με το θέμα αυτό περισσότερο γιατί με κέντρισε το θέμα ειλικρίνεια..Είναι κάτι που φανατικά αποζητώ από κάθε πτυχή της ζωής μου......Αλλά εν τέλει ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει που θα είναι ειλικρινής και ποιο περιβάλλον θα είναι αυτό που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του...Σκεφτόμενη βέβαια την επίθεση που δέχτηκε ο σύντροφος της Ντέπης για απόκρυψη της αλήθειας σκέφτηκα ένα θέμα που με απασχόλησε έντονα παλιά και τη συσχέτισή του με το παρόν.....Το ερώτημα για το αν πρέπει ή όχι οι ομοφυλόφιλοι να λένε εξ\'αρχής ότι είναι ομοφυλόφιλοι και να μην δημιουργούν σχέσεις με ετεροφυλόφιλους εκμεταλλευόμενοί τους για να καλυφθούν απέναντι στα κοινωνικά πρότυπα όπου κάποιος που δηλώνει ομοφυλόφιλος κατατρέχεται μια ζωή από εκφράσεις όπως:αδερφάρα,πουστάρα και λίαν αρνητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.....Σκέφτηκα λοιπόν πόσο ίσως κόμπλεξ μπορεί να έχουν και αυτοί για να καταφεύγουν σε ψεύτικες ετεροφυλοφιλικές σχέσεις όπως επίσης και αν το ταμπού της ψυχικής ασθένειας έχει σχέση στο πως επηρεάζονται οι ερωτικές(και διαπροσωπικές σχέσεις) με το ταμπού της ομοφυλοφιλίας....

Banned
    Κάσι, γενικά το θέμα της ειλικρίνειας έχει να κάνει και με την αυτοπεποίθηση που έχει ο καθένας μας και με το αν γνωρίζει επαρκώς ή αν αποδέχεται τον εαυτό του. Επίσης με το τι θεωρεί σημαντικό και με τις προτεραιότητες που έχει θέσει.

Η απόκρυψη της αλήθειας στις σχέσεις είναι τεράστιο θέμα, μπορεί κάποιος να κρύψει ένα προϋπάρχον θέμα ψυχικής υγείας, άλλος θέμα σωματικής υγείας, άλλος προτιμήσεις και επιθυμίες, άλλος την οικογενειακή-μορφωτική-κοινωνική-οικονομική κατάσταση κλπ, χίλια δυο για χίλιους δυο διαφορετικούς λόγους.

Για την ομοφυλοφιλία, γιατί δεν ανοίγεις ένα ξεχωριστό θέμα; Μου θύμισε την περίπτωση μιας γνωστής που είχε αυτό ακριβώς το παράπονο: έπιασε τον άντρα της στα πράσα με κάποιον κοινό φίλο και υπέστη το σοκ της ξαφνικής αποκάλυψης. Αλλά για τους γύρω δεν ήταν καθόλου αποκάλυψη...ξέρεις, ο ενδιαφερόμενος το μαθαίνει πάντα τελευταίος ενώ συχνά είναι ο πρώτος που έχει όλα τα στοιχεία μπροστά στα μάτια του και δεν τα βλέπει.

Senior Member
    Originally posted by marina38
    ξέρεις, ο ενδιαφερόμενος το μαθαίνει πάντα τελευταίος ενώ συχνά είναι ο πρώτος που έχει όλα τα στοιχεία μπροστά στα μάτια του και δεν τα βλέπει.
    ή κανει πώς δεν τα βλέπει...αλλιως, δεν θελει να βλεπει

Senior Member
    ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Page 3 of 3 FirstFirst 123