Results 1 to 15 of 52
Thread: Ζω στην απογνωση!!
-
01-06-2016, 04:50 #1
Ζω στην απογνωση!!
γεια σας..ειμαι 22 χρονων και σπουδαζω στην επαρχια . Δευτερο ετος γνωρισα καποιον με τον οποιον δυστυχως εμεινα εγκυος . δεν ηθελε το παιδι ετσι εκανα εκτρωση και μετα με παρατησε . Στους γονεις μου δεν εχω πει τιποτα γιατι ειναι πολυ κατα σε αυτα τα θεματα και αν το μαθουν θα με σκοτωσουν. Εκτοτε ζω ενα δραμα ..Λεφτα για την επεμβαση δεν ειχαμε,εχω δανειστει απο παντου και 2 χρονια μετα ακομα να τα καταφερω να σταθω στα ποδια μου .μονη μου χωρις να γνωριζει κανενας τιποτα . μισω τον εαυτο μου για οτι εχω κανει στη ζωη μου που δεν εχω καταφερει τιποτα που λεω ψεματα ,που ζω σε μια "φουσκα" ζωντας με το φοβο μη σκασει και μαθευτουν ολα. Μερες τωρα σκεφτομαι να αυτοκτονησω δυστυχως τιποτα δεν μου παει καλα και δεν βρισκω αλλη λυση.
- 01-06-2016, 07:29 #2
Το λοιπον, πολυ φυσιολογικα ως νεο κοριτσι εκανες μια ερωτικη σχεση. Προεκυψε μια εγκυμοσυνη. Δεν ηταν επιθυμητη. Ο συντροφος απομακρυνθηκε γιατι μαλλον δεν ειχε ιδεα πως να το χειριστει, δεν τον δικαιολογω. Εσυ περνας πολυ ασχημα συναισθηματικα και ειναι φυσιολογικο.
Θα μπορουσες να μιλησεις στους γονεις σου, με λιγες προτασεις, οτι παραλιγο καποιος να επεμβει με παρενοχληση σε εσενα και εχεις ενα 30αρι αναγκη να κανεις συνεδριες μεσω σκαιπ.
Ειναι μια αρχη. Ειναι πολυ μεγαλο πακετο αυτο που κουβαλας. Εχεις και την διπλη απωλεια και την ενοχικοτητα.
Η ενοχικοτητα διωχνει καθετι καλο μεσα μας.
Οχι δεν θα σε σκοτωσουν, ειναι οι γονεις σου, θα ειναι λαθος γονεις εαν προβουν εγκληματικα στο παιδι τους και μαλιστα σε κατι που συμβαινει στην φυση την ανθρωπινη.
Μαζεψε κουραγιο, ηδη εχεις πολυ αφου εχεις αντεξει τοσο καιρο και ανελαβε την ψυχικη σου προστασια. Οι συνεδριες θα σου δινουν το κουραγιο που δεν παιρνεις απο πουθενα αλλου.
Το να μοιραστεις τον πονο σου απλα με φιλους ή την οικογενεια δεν ξερω αν θα βοηθησει.
Η αυτοκτονια δεν ειναι λυση, δεν επιδιωξες συνειδητα να προκαλεσεις κατι. Η εκτρωση ειναι απωλεια για τη γυναικα, οπως και ο χωρισμος. Σε αυτην την περιπτωση εσυ χρειαζεσαι, αγαπη, φροντιδα, αποδοχη.
Σε παρακαλω, διαβασε τα καλα και πες μου."Make sure your worst enemy isn't you"
01-06-2016, 14:07 #3
γεια σου αγγελινα.
τα βλεπεις πολυ μαυρα τα πραγματα γιατι τοσο προσφτα και τοσο στεναχωρα.
ειναι κατι που το περνανε πολλες κοπελες, για τους ιδιους λογους με σενα. την απροσεξια...
ειναι πολυ δυσαρεστο, αλλα δεν ειναι για θανατο, με τον καιρο δεν θα σε στεναχωρει.
αν οι γονεις σου ειναι σαν τους δικους μου, ουτε κι εγω θα ελεγα τιποτε και ειμαι βεβαιη οτι οντως δεν θα ηταν σε θεση να το διαχειριστουν και θα ειχαμε πολυ ασχημες εξελιξεις.
αν το πιστευεις κι εσυ, ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ.
απο που να διαρευσει? ο γιατρος δεν εχει κανεναν λογο να το πει.
γιατι μιλαμε μονο για γονεις? φιλες δενε χεις? ολο και καποια θα το εχει περασει κι αν δεν το εχει περασει, μπορει πολυ καλα να καταλαβει την αγωνια σου.
μιλα σε καποια εμπιστη φιλη κι αν δεν υπαρχει ουτε κι αυτη, απευθυνσου σε κεντρο ψυχικης υγειας. ακομα και σε τηλεφωνο βοηθειας.
για τα λεφτα, απορω γιατι το τραβηξες μονη σου κι αυτο. ο πρωην σου ειχε καθε δικαιωμα να μην θελει το παιδι, αλλα οχι να μην αναλαβει και την ευθυνη των εξοδων. επρεπε να τα πληρωσει εκεινος, εφοσον δεν ειχες, οχι να δανειζεσαι.
τα λεφτα ειναι το λιγοτερο. αν χρωστας, ασε να χρωστας. ολοι καπου χρωστανε σημερα. μην το σκεφτεσαι.
θα το σκεφτεις αν βρεις λεφτα.
εσυ κοιτα να ηρεμησεις απο αυτες τις μαυρες σκεψεις και να ζητησεις βοηθεια να ξεκαθαρισεις τις σκεψεις σου.
02-06-2016, 03:27 #4
αρχικα οχι δυστυχως δεν εχω φιλες με τις οποιες μπορω να ανοιχτω.. η κολλητη μου οταν της ειπα οτι ημουν εγκυος μου ειπες οτι αυτο που θα κανω ειναι αμαρτια και οτι η θα το κρατησω η δεν θα ξαναμιλησουμε... δεν ειχα υποστηριξη και με πληγωνει πολυ ασχημα αυτο. Πλεον δεν μπορω να σταθω στα ποδια μου. η ζωη μου 2 χρονια τωρα βασιζεται σε ενα ψεμα σαν ενα καλοστημενο παραμυθι,μιας και οι δικοι μου πιστευουν οτι δεν χρωσταω σε κανεναν οτι σε λιγο καιρο θα παρω πτυχιο και γενικα οτι ειμαι οπως επρεπε να ειμαι. φοβαμαι να μιλησω σε καποιον .φοβαμαι πολυ . δεν ξερω τι πρεπει να κανω για να προχωρησω.
02-06-2016, 09:57 #5
Ω γεγονε γέγονε που λένε. Δεν γυρνάει ο χρονος πίσω. Άρα πάψε να σε απασχολεί το αν επρεπε ή όχι να κρατήσεις το παιδί και αν ειναι αμαρτία. Εχεις μια ζωη μπροστα σου κοπέλα μου! Οι τυψεις (αν εχεις) μονο ζημια θα σου κάνουν αφου το μόνο που θα σου προσφερουν ειναι να δρουν αποτρεπτικά σε οτιδήποτε πας να κανεις στη ζωη σου, να μην σου επιτρεπουν την αλλαγη (πχ μια καλη ευκαιρια να μην μπορεις να την εκμεταλλευτεις) η οποια μπορεί να αλλάξει ριζικα προς το καλυτερο τη ζωη σου, να σε κρατανε στασιμη δλδ. Και η στασιμότητα διατηρεί και τρεφει τον πόνο εις βαρος σου. Ούτε χρειάζεται να κουβεντιάζεις το θέμα με τον καθενα, ούτε να συνιστα δεικτη στις διαπροσωπικές σου επικοινωνιες. Εστίασε όλο σου το βαρος στις σπουδες σου (αυτη ειναι η επενδυση σου!) και σε σε καλες παρεες οι οποιες φτιαχνουν διαθεση. Μην ανησυχεις, κανένας δε θα σου ανοιξει θέμα για το τι έκανες, απλα εσυ φοβασαι μην συμβει αυτο επειδη μέσα σου το ανηγαγες σε επικεντρο του ειναι σου.
Απλα ειχες μπλεξει με μαλακα, με νταη που σε βρηκε αθωα και σε εκμεταλλεύτηκε, και λόγω ελλειψεως αντρισμού (ο οποιος φαινεται στα δύσκολα) σε παρατησε. Το μαθημα δλδ ειναι να χεις το νου σου επειδη ότι λαμπει δεν ειναι χρυσος, να μην εισαι ευκολοπιστη και να μην δινεσαι στον καθενα.γιάννης
02-06-2016, 12:10 #6
γτ δεν μπορεις να σταθεις στα ποδια σου?ξερεις ποσες γυναικες ειναι στην θεση σ?ενταξει εκανες κατι το οποιο το εχουν κανει απειρες γυναικες...αλλη φορα απλα να εισαι προσεχτικη...
θα σου εκανε καλο να μιλησεις σε εναν ψυχολογο παντως να τα βγαλεις απο μεσα σου...
ηρεμησε και εσυ οτι βασιζεται σε ενα παραμυθι τυχαινουν αυτα...μην εχεις ενοχες...απλα δεν ειπες κατι που δεν επρεπε να πεις 22 χρονων εισια εσυ επιλεγεις τι θα πεις στους αλλους..οσο για την υποστηριξη ναι ενταξει σ καταλαβαινω ,αλλα σου ειπα το καλυτερο θα ηταν να πας σ εναν ψυχολογο να τα βγαλεις απο μεσα σου..
03-06-2016, 12:11 #7
Καλε!! δεν εισαι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια..εκτρωση εκανες..οκ..μικρη εισαι ετυχε! για ονομα του θεου! σιγα μη χαντακωθεις γι αυτο..εδω κανουν εκτρωσεις παντρεμενες..κ συ που εισαι τοσο μικρη?
ειναι πολυ φυσιολογικο ολο αυτο..κ γενικως αυτη η ατυχια εχει τυχει στο 95% του πλυθησμου..κιοτα συνελθε κει περα!! ημαρτον!
πεταξε τις ενοχες κ ζησε τη ζωη σου..κ γω εχω κανει εκτρωση κ ναι στενοχωρηθηκα που χρειαστηκε να την κανω...ημουν σε πενθος για καποιους μηνες..αλλα οχι φιλε!
δνε θα πεθανω εγω επειδη εκανα εκτρωση.
κ καμια κοπελα δεν θα πεθαινει.παρτο με τσαμπουκα.
κ αν δει οτι επιμενει οπωσδηποτε να απευθυνθεις σε ειδικο.
η ενοχη αρρωσταινει τον ανθρωπο..αλλα πραγματικα αυτα συμβαινουν..σε λιγα χρονια θα το θυμασαι κ δεν θα σε πνιγει.
για χαλαρωσε κει περα..μιλα κ με αλλες κοπελες..ολες πανω κατω το εχουν περασει αυτο.
κ οτι σε παρατησε ο τυπος..οκ..φοβηθηκε..μικρο παιδι ειναι.
κ συ μικρο παιδι εισαι..τι ηθελες?να παντρευτειτε κ να κανετε κουτσουβελα σε τοσο μικρη ηλικια?
να παρατησεις τις σπουδες σου κ να γινεις μανα κ νοικοκυρα?
εχεις σκεφτει οτι καθε εμποδιο ειναι για καλο?
μην εισαι χαζο..συνεχισε την ζωη σου κ πετα τις ενοχες αμεσως!!
04-06-2016, 05:29 #8
εχετε δικιο το ξερω το νιωθω οτι δεν πρεπει να μεινω στασιμη σε αυτο γιατι με πνιγει. απλα δεν ηξερα που να απευθυνθω . δεν ειχα κανενα ατομο να στηριχτω .ακομα και οταν σας γραφω εδω νιωθω πολυ καλυτερα . ευχαριστω πραγματικα. με τα χρεη τι θα κανω? τι θα πω στους γονεις μου? πρωτη φορα χρωσταω και οι γονεις ειναι πολυ κατα στο να χρωστας δεν μπορω να τους το πω.
04-06-2016, 05:59 #9
04-06-2016, 07:25 #10
αν σε στεναχωρουν τοσο τα λεφτα και δενε χεις λυση, απευθυνσου στον πρωην σου.
εχει απολυτη ευθυνη και στο γεγονος και βεβαια στο οικονομικο βαρος.
το οτι δεν θελει να γινει πατερας, δεν τον απαλασσει απο τις ευθυνες του.
και βρες καμια φιλη της προκοπης να εχεις στηριξη οχι μονο σε αυτο αλλα και γενικοτερα.
δεν ειναι δυνατον να εισαι σε αυτη την κατασταση και η φιλη σου να σου απανταει οτι εισαι αμαρτωλη και δεν θελει να σε ξερει.
οι φιλοι ειναι για συμπαρασταση και για εμπιστοσυνη, ουτε για κριτικη, ουτε για πουστιες... και προδοσιες...
αν εχεις τετοιες φιλες, πετα τες και βρες κανονικες.
04-06-2016, 07:37 #11
04-06-2016, 07:40 #12
04-06-2016, 07:41 #13
04-06-2016, 07:43 #14
04-06-2016, 07:44 #15