Results 16 to 30 of 45
Thread: Νομιζω οτι θελω να πεθανω...
-
02-06-2016, 22:24 #16
Εκατσα και διάβασα προσεκτικά όλα όσα γράφεις...παρατηρώ πως δεν θέλεις τόσο να ακούσεις γνώμη ή συμβουλή, ήδη εκ των προτέρων απορριπτεις τις μπαναλ συμβουλές...λες μη μου πείτε το ένα και το άλλο. Βλέπω μία κατάθεση ψυχης, ένα ξέσπασμα, για να ξεδώσεις, να τα γράψεις, να βγουν από το σύστημα σου...ήταν λίγο λυτρωτικό δεν ήταν; Από εκεί και πέρα δεν θα σου πω τίποτα το ιδιαιτερο πέρα από το οτι
- 02-06-2016, 22:29 #17
ότι ταυτιζομουν κάμποσο καιρό πριν με πολλά από όσα λες και αισθάνεσαι και σκέφτεσαι...ένιωθα πως διάβαζα εμένα από το παρελθόν.
Λοιπόν δεν πεθανα είμαι καλά και βασταω γερά. Και αυτό θα κάνεις κι εσύ. Δεν έχει σημασία να σου πω οτιδήποτε άλλο. Είσαι πολύ έξυπνη και θα πάρεις τα σωστά βήματα. Νιώθεις ότι προχωράς μηχανικά στη νέα δουλειά σου και σε ότι κανεις και οτι η ζωη σου δεν εχει νοημα. Ε προχωρα μηχανικά...αλλά ΠΡΟΧΩΡΑ. Και θα μπουν όλα μόνα τους σε σειρά, θα ανακαλυψεις τα νοηματα στη πορεια. Δεν μπορεις να προβλεψεις τι θα γινει και πως θα νιωθεις καμποσο καιρο απο τωρα οσο εξυπνη κι αν εισαι και οση αυτογνωσια και αν εχεις...μπορει να σε εκνευριζουν τα λογια μου αλλα προχωρα και θα δεις. Και η ιδέα να πας σε ψυχολόγο είναι πολυ καλή. Αν μπορείς κάντο, θα σε βοηθήσει. Αυτά από εμένα και καλό κουράγιο!
02-06-2016, 22:43 #18
Συνοψίζω εγώ λοιπόν ο απόφοιτος δημοτικού μια και δεν μπορώ να μιλήσω τόσο σωστά όσο τα κορίτσια που είναι και μορφωμένα έχουμε χαλαρή ψυχοθεραπεία μην πας σε κανένα και σου φάει τα λεφτά κανένα φυτικό συμπλήρωμα κανένα τσάι βοηθητικό άμα γουστάρεις ταξίδι στο εξωτερικό η εκδρομή παρέα με τις κολλητές να βρεις κανένα παιδί της προκοπής τέτοια κι επίσης μπορεί να μην ξέρω να μιλάω αλλά ακούμε και δε θα χάσεις πάντως για φάρμακα και γιατρούς δεν είσαι οπότε κάνε όλα αυτά άμα θες και ξανά έλα να μας πεις πως πήγε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
02-06-2016, 22:57 #19
elis για μενα το μπραβο;;;; κοιτα να δεις που μ εκανες λιγο να χαμογελασω..χρονια εχω να το ακουσω..μπραβο..ωραια λεξη..να σαι καλα..
02-06-2016, 23:13 #20
Για σένα κοριτσάρα που τα έγραψες ωραία
02-06-2016, 23:48 #21
περναω την ιδια φαση..μονο που εχω ψηθει αρκετα τοσο καιρο..φροντισε ο ψηστης να μου τα περασει ολα αυτα σιγα-σιγα..και μου το σερβιρε το πιατο..και τι εγινε..;σκεφτομαι ακριβως οπως η nicole..ακριβως ομως..σκεφτομαι κι εγω τοσο καιρο να ανεβω στην ταρατσα και να πεσω..αλλα σιγα που χεστηκε αυτος ή ο καθενας για μενα..οποτε λεω να παραμεινω και να κανω τη ζωη του(ς) δυσκολη και τη δικη μου ομορφη..δηλαδη αφου μπορουν ολοι γιατι να μη μπορω κι εγω;οκ θα πονεσω..θα..θα..αλλα ποτε δεν ξερεις τι γινεται (ειπε η loser δηλ εγω)..αν δινουμε σε αλλους που δεν μας υπολογιζουν ενα εκατομμυριο ευκαιριες ισως πρεπει να δωσουμε εστω μια στον εαυτο μας..τελοσπαντων δε γραφω αλλα γιατι μπορει να ειμαι και εκτος θεματος και μπορει να χαλαω και το θεμα του μελους..απλα περασα κι εγω ενα πολυ δυσκολο απογευμα..
03-06-2016, 00:04 #22
ρε λεβεντες και κοπελιες ξερετε τι λεω εγω; δεν βρισκεται κανα δικο σας ανθρωπο να τα πειτε αυτα που λετε εδω με το στομα; αυτο ειναι θεραπεια οχι το γραψιμο εδω ουτε εγω μπορω να εκφραζω τα συναισθηματα μου δεν ειμαι εξωστρεφης εσωστρεφης και προκλητικος ειμαι και παρολο που πεενω αγωγη και μιλαω σε ομαδες πολυ συχνα για να φευγει η ενταση και παλι εχω ξεσπασματα οργης φυσικα δεν ειμαστε ολοι το ιδιο αλλα η εκφραση με τα λογια παντα ειναι ανακουφιστικη
03-06-2016, 00:16 #23
Καποιοι μπορουν να τα λενε με λόγια και αυτό τους βοηθάει πιο πολύ και κάποιοι άλλοι δεν μπορουν να εκφραστουν το ιδιο ευκολα και καλα προφορικα, προτιμουν ανωνυμα και γραπτα...έχει να κάνει με το τι ταιριάζει στον καθένα...Εσενα σε βοηθάει και σε ανακουφίζει το να μιλάς, εμενα προσωπικα πχ το να γραφω...όλα καλά είναι αρκεί να εκφράζεται κανεις. Και συμφωνω πως είναι καλό να τα λέμε σε δικούς μας ανθρώπους απλά δεν είναι πάντα εύκολο...ποτέ δεν είναι το ίδιο εύκολο σε σχέση με κάποιον άγνωστο...Απλά το όφελος του να τα πεις σε δικό σου άνθρωπο είναι ότι -αν σε καταλάβει και νοιαστει- θα σου σταθεί καλυτερα στη πραγματικη ζωή και τη καθημερινότητα σου.
03-06-2016, 19:35 #24
03-06-2016, 22:17 #25
Συμφωνώ το θέμα είναι να τα βγάλεις από μέσα σου μετά βλέπεις τι κάνεις
04-06-2016, 18:12 #26
Λοιπον...
σας διαβασα ολους. Κατ αρχην γραφω γιατι με βοηθαει να βλεπω καλυτερα μεσα μου. το γραπτο μενει. Βαζω τα πραγματα σε μια ταξη, τα οργανωνω κ πρσπαθω να δω ετσι τι φταει και να βρω ετσι μια λυση. Γραφω εδω γιατι δεν θελω να μιλησω καπου αλλου και γιατι θα ηθελα να ακουσω κι αλλες αποψεις.
Με βαλατε σε σκεψεις. Ειδικα μια κοπελα που σχολιασε. Διαβασα προσεκτικα στις απανωτες ερωτησεις και νομιζω θα απαντουσα ναι. Ποιος αλλωστε δεν παραδεχεται πως θα ηθελε εναν ανθρωπο την ζωη του να τον νιωθει δικο του; Θεωρω(δεν θα πω σιγουρα) πως αν ειχα μια σχεση ισως θα εβλεπα τα πραγματα. Αν εχεις μια ομορφη και υγιη σχεση θεωρω οτι σε γεμιζει.
04-06-2016, 18:31 #27
Λοιπον χθες εκανα το βημα και πηγα σε ψυχολογο.
Βασικα χθες που πηγα δεν ενιωθα τοσο σκατα οσο προχθες αλλα ξερω οτι με πιανει αυτο το....''να πεφτω'' με τις ωρες του.
Πραγματικα η 1η μου αντιδραση οταν εφυγα (ακομη την θυμαμαι σαν τωρα) ηταν ενα αυθορμητο χαμογελο. Σαν να ειχα ζησει κατι αστειο. Δεν ξερω γιατι αλλα χαζογελουσα. Και ξερετε γιατι; Γιατι συνειδητοποιησα ποσο γελοιο ηταν αυτο που πριν λιγο ειχα κανει.
Ισως εφταιγε η ψυχολογος. Μαλλον. Το πιο πιθανο.
Πηγα μιλησαμε, κυριως μιλουσα εγω. Ηθελα να τα πω. Οχι τοσο για να τα βγαλω απο μεσα μου, εγω τα εχω ακουσει τόσες πολλές φορες μεσα στο μυαλο μου, αλλα για να μου πει τι εχω και να με βοηθησει. Θελω ο,τι κι αν εχω να φυγει απο πανω μου και να ζησω.
Παιδια αληθεια θυμαμαι το χθεσινο και γελαω. Ενα γελιο που ειναι ετοιμο να ξεσπασει σε κλαματα απελπισιας.
Της τα ειπα ολα. Και καποια θεματα απο το παιδικο μου παρελθον γιατι ξερω οτι τα περισσοτερα αναγονται εκει. Περιστατικα τα οποια με ειχαν επηρεασει πολυ. Τα ειπα γιατι ηθελα να μου πει τι εχω και να γινω καλα!
Της ειπα πως νομιζω οτι ειμαι τελειομανης. Αν κατι δεν ειναι ετσι οπως το θελω απογοητευομαι, μου ριχνω ενοχες και νιωθω αχρηστη. Αυτο συμβαινει και σε θεμα δουλειας και με τις κοινωνικες μου σχεσεις. Ισως ειναι και εγωισμος δε ξερω.
Της ειπα επισης πως παλιοτερα καταπιεζα πολυ τον ευατο μου. Δεν ημουν αυτο που πραγματικα ημουν. Το εχω παλεψει αυτο. Κατι με "κραταει" να αφεθω και δεν ξερω τι ακριβως. Φοβος για κατι; Ανασφαλεια;
Σιγουρα εχω κανει καποια βηματα αλλα και παλι νιωθω πως δεν ειμαι αυτη. Θελω να ειμαι αυτη που πραγματικα ειμαι.
Μου λεει κιολας...θελεις να με ρωτησεις κατι γιατι θα πρεπει να φυγω σε λιγο; Και της λεω πως μπορω να νιωσω ''γεματη'';
Μου απανταει και μου λει 1ον οτι το εχω δουλεψει πολυ απ ο,τι βλεπει. Δηάδη σε σχεση με το παρελθον εχω εντοπισει αυτο που με προβληματιζει και οτι ηδη εχω κανει μια μεγαλη προσαθεια και θα επρεπε τωρα να ειμαι καλα με τον εαυτο μου και ευτυχισμενη.
2ον μου ειπε οτι το παρελθον με τραβαει πισω. Αυτο το πιστευω. Νομιζω οτι δεν εκανα στο παρελθον καποια πραγματα και τα σκεφτομαι. Με το να τα σκεφτομαι ομως απογοητευομαι και χανω και το παρον μου....
και 3ον μου λεει...εισαι 25, κουκλα,εξυπνη και μορφωμενη. Κανε και καμια τρελα στην ζωη σου! Αν δεν την κανεις τωρα ποτε θα την κανεις;
Κατι μεσα μου κατερρευσε οταν το ακουσα αυτο. Οκ...δηλαδη τα εχω ολα; Και δεν ειμαι χαρουμενη; Και αυτο που μου ειπε ειναι συμβουλη; και πώς θα επρεπε ακριβως να με βοηθησει αυτο; θα εβγαινα απο το γραφειο και θα ελεγα οκ..''εισαι 25, κουκλα,εξυπνη και μορφωμενη'', ξεκινα τις τρελες.......
Τεσπα, της εδωσα 20 ευρω που εννοειται πως τα λυπηθηκα, δεν προκειται να ξαναπαω, δεν με βοηθησε και αρχισα να αναρωτιεμαι "αφου τα εχεις ολα αυτα τι κανεις λαθος να παρει....;''
Μεχρι και σημερα ζω μηχανικα...νομιζω παιζω σε ενα θεατρο. Ξημερωνει-ανοιγει η αυλαια, παιζω και νυτωνει, κοιμαμαι-τελειωνει η παρασταση.
04-06-2016, 19:01 #28
Ομολογώ Νικόλ ότι μάλλον έπεσες σε λάθος ψυχολόγο! Μη σκας! τέτοιες συμβουλές μπορώ να σου δώσει ο καθένας. Από εκεί και πέρα αγαπητέ ειδικέ? Τέλος πάντων! Μάλλον θα πρέπει να ψάξεις καλύτερα και να βρεις κάποιον ειδικό που να μπορεί να σε βοηθήσει πραγματικά. Κατά την ταπεινή μου άποψη περνάς μια μικρή μελαγχολία. Στο χέρι σου είναι να μην εμβαθύνεις και να μην μεγαλοποιήσεις την φάση που περνάς. Αν την μεγαλοποιήσεις κινδυνεύεις να μπεις ακόμα πιο βαθιά. Στο λέω εκ πείρας. Στο λέει μια γυναίκα που έχει ζήσει την κατάθλιψη σε όλες τις εκδοχές της. Αλλά δεν πήρα φάρμακα και τώρα είμαι 45 ετών κι έχω δυο δίδυμα αγοράκια που είναι στο φάσμα του αυτισμού! Όμως προσπαθώ κι αγωνίζομαι για τους μικρούς μου ήρωες και παίρνω δύναμη! Είμαι έτσι από την εφηβεία μου. Ένας γιατρός ψυχίατρος μου είχε πει κάποτε ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται πολύ είναι πιο επιρρεπής σε ψυχικές ασθένειες. Ο έρωτας δεν βοηθά να νοιώσουμε καλύτερα αν πραγματικά μέσα μας δεν νοιώθουμε όμορφα. Σας το λέω εκ πείρας!
Καλή δύναμη
04-06-2016, 19:10 #29
Συμβουλές της πλάκας.Και εγώ άμα θέλω να εμψυχώσω ένα φιλο/η τα ίδια θα πω...Μετά αυτό το πρέπει να φύγω σε λίγο είναι άθλιο να λέγεται απο κάποιον γιατρό..
04-06-2016, 19:32 #30
Νicole, σαν χαρακτήρας, πιστεύεις ότι (πάντα) χρειάζεσαι ένα κίνητρο για να λειτουργείς ??