Results 16 to 30 of 39
Thread: ο εθισμος ειναι ασθενεια
-
02-06-2016, 23:30 #16
δηλαδη οι κοκαινομανεις δεν ειναι αρρωστοι ε; το ξαναλεω δεν εχει σημασια τι πινεις σημασια εχει πως πινεις ναι χασικληδες αρρωστοι ειναι λιγοι αλλα υπαρχουν κοκαινομανεις η χπακηδες εντελως αρρωστοι και ξαναλεω εστιασ στην προσωπικοτητα δεν ειπα για ουσιες εγω εννοουσα εθιαμενους και αλκοολικους εσυ εβαλες ταμπελες εκτος κι αν ηθελες να με προκαλεσεις
- 02-06-2016, 23:32 #17
02-06-2016, 23:35 #18
02-06-2016, 23:44 #19
03-06-2016, 09:29 #20
Συμφωνω πολυ μαζι σου και χαιρομαι που εισαι ενεργος στο φορουμ σε πολλα θεματα, το εψαξες πολυ παρολες τις στραβες που προκευψαν στην ζωη σου. Αυτο καταλαβαινω. Επισης θελει να χεις τα κοτσια να ομολογησεις οτι εισαι - ειμαι - ειναι εγωκεντρικος ευθυνοφοβος ανασφαλης αλλά το "μεσα" να ειναι εντονο χαοτικο και ανεξελεγκτο.
Εχω πει οτι με θεωρουσα και με θεωρω εν δυναμει εθισμενη στην αιθυλικη αλκοολη. Γιατι ? Γιατι ξερω καλα μεσα μου πως αυτο ειναι το μεσο για να "νεκρωσω" οτι με καβαλαει και ξεπερναει τη λογικη μου, δεν ειναι λυση, δεν ειναι λυτρωση αλλα φαινεται τοσο πολυ σωστο οταν βουλιαζω. Καθαρη απο αυτο για μηνες ειδα αρκετα οφελη αλλά δεν νιωθω οτι τελειωσα.
Δεν πιστευω οτι το γιατρεψα. Ειμαι σε επιφυλακη μη ξανα φτασω σε ασχημες παλιες καταστασεις.
Ναρκωτικα σκληρα δεν εκανα, ισως ηξερα πως θα ειναι η Αρχη του τελους μου γιατι ειχα νιωσει ποσο εξαρτητικη μπορει να γινω. Γνωριζα κοσμο που εκανε χρησεις και πραγματικα απλα δεν μπορουσαμε να βρουμε επικοινωνια. Θες η ουσια ? Θες οτι ηθελαν απλα να μην νιωθουν ? Εγω απλα σκεφτομουν οτι αυτο εχει αναγκη αυτο κανει, δεν θα κανω κηρυγμα περι διακοπης, αυτες τις αποφασεις τις παιρνει ο- η χρηστης. Απλα οπως εχω νιωσει κ για εμενα ετσι ειχα νιωσει και για καποια παιδια. Οτι ειμαι ζωντανοι νεκροι. Φαντασματα, σκιες, που ποναμε αλλά δεν ξερουμε ΠΩΣ να το χειριστουμε.
Ο ρατσισμος απλα βολευει. Τωρα την εχουν δει οτι και καλα κανουν τους Ελληνες πιο προχω προβαλοντας την ομοφυλοφιλια και ακομα δεν σεβονται ουτε τον γειτονα τους πχ που μπορει να εχει εκ γενετης προβημα ή στη πορεια "παρεμβατικη συμπεριφορα".
Τι να λεμε.... προβατοποιηση ... παντα βολευει !!!!!!"Make sure your worst enemy isn't you"
03-06-2016, 10:45 #21
πολυ ωραια αυτα που εγραψες και συμφωνω..οσο για αυτα που παραδεχομαι για μενα τι αλλο να κανω; να λεω ψεματα; το κανα για πολλα χρονια ο λογος που τα παραδεχομαι ειναιμπας και τα αποδεχτω καποια στιγμη απο αυτο υποφερω δεν αποδεχομαι τον εαυτο μου ειμαι σε μονιμη συγκρουση και αυτο που λες οτι νιωθεις οτι δεν εχεις τελειωσει ακομα με την αιθυλικη ξερεις μερικες φορες αλλαζουμε οταν πιανουμε πατο εγω επρεπε να μεινω στο δρομο για να αλλαξω και να καθαρισω αλλα θυμωνω με το στιγμα ξερεις γιατι; ακομα κι ο νικολακης ειχε τετοιο υφος παρολο που δενξερει γιατι μιλαμε εχει αποψη...κοιτα απο τι βλεπεις οι ναρκομανεις στιγματιζονται απο ολους ακομα και απ εδω μεσα απο ψυχωτικους νευροτικους και ολους τους αλλους και μετα καθονται και μιλανε για το στιγμα ρης ψυχωσης σιγα το στιγμα καθονται και λενε οτι οι ναρκομανεις ειναι αδυναμοι πως ειναι αδυναμοι οταν αντεχουν στο περιθωριο και στη πιατσα και δεν καθονται σπιτι να παρουν επιδομα προνοιας...αυτη ειναι η αληθεια....ειναι βολικο να λες τον αλλον αδυναμο οταν εχεις σπιτι ζεστο φαι και τον μπαμπα να τα χωνει οπως ειπες και εσυ αυτο ειναι το ελλαντα του 16
03-06-2016, 11:09 #22
Εμενα μου ακουγεσαι συνειδητοποιημενος. Αυτο ειναι το πρωτο δυσκολο σκαλοπατι. Το δευτερο ειναι να μας ριμαδο αποδεχθουμε για αυτες τις τασεις μας ή γενικως για οτιδηποτε λαθος καναμε. Να μαθουμε να λεμε στον εαυτο μας -ΟΚ τα εκανες σκ@@@@@- αλλά προσπαθεις μη σε ισοπεδωνεις. Ειδικα τις στιγμες που σκαει η επιθυμια για προκληση αυτο πονου.
Εγω δεν μπαινω σε προσωπικη ατιπαραθεση οσους μηνες ειμαι εδω. Ο καθενας ξερει τους δικους του δαιμονες, τις δικες του μαυρες στιγμες, αν μη τι αλλο αν αρχισουμε τα ποιος υποφερει πιο πολυ απο ποιον ε- και εδω μεσα θα επαναλαβουμε αυτο που γινεται εκει εξω-
Σημασια εχει, εσυ,εγω και αλλα τοσα μελη εδω και αλλοι τοσοι ανθρωποι που ειναι εκει εξω και δεν εχουν ουτε καν την πολυτελεια του ιντερνετ αν μπουν εδω μεσα να νιωσουν λιγοτερο μονοι, λιγοτερη πικρα, λιγοτερη αποξενωση.
Για αυτο απο εμενα εχεις συν οτι ομολογεις και καταθετεις την ωμη σου αληθεια και υπερασπιζεσαι στη τελικη αυτο που ησουν - ενα κομματι σου - γιατι δεν εχουμε μονο ενα, εχουμε πολλα !!!
Προσπαθω να αποδεχθω πως για οσο θα ζω θα παλευω με τις φωνες μου τις αυτο καταστροφικες, τι να γινει, ετσι ειμαι. Αλλά ενα πολυ πολυ πολυ σημαντικο κλειδι ειναι να εχουμε σωστους συμμαχους. Εγω πχ δεν ειμαι κατανοητη απο το αμεσο περιβαλλον. ΠΟΤΕ δεν ημουν. Ετσι πιστευα οτι ειμαι παρεισακτο ατομακι. Ακομη και οταν πηρα επιβραβευση, πετυχα στοχους μπλα μπλα, βαθια μεσα μου δεν μπορουσα να το νιωσω. Δεν το ενιωθα. Αυτο ειναι κατι που συνειδητοποιω τωρα. Το κενο. Ποσο κενο ειχα μεσα μου.
Προσφερεις εθελοντικη δραση σε καποιο οργανισμο απεξαρτησης ?
Πολλες φορες σκεφτομαι πως οταν ξανα σταθω στα ποδια μου θα ηθελα να βοηθαω αφιλοκερδως ανθρωπους, για να νιωσεις χαρα προσφερεις αλλα πρεπει να ξερεις οτι το κανεις για αυτο και για αυτο τον λογο, να μην εχεις ηλιθιες προσδοκιες. Πιστευω ειναι θεραπευτικο.
Το τραγικο- ειρωνικο της υποθεσης ειναι οταν βλεπω και ακουω ανθρωπους που εχουν πχ καταθλιψη δεν το ομολογουν πινουν το κ@@@@ τους και σχολιαζουν ρατσιστικα πχ εναν παχυσαρκο ή εναν με ψυχικη ασθενεια. Εκει λεω - Μα ποσο παραλογο να χωνεψει ενας ανθρωπος ? Εγω ειμαι η τρελη και η αρρωστη ή εσεις ?
Νομιζω ολοι ψιλο περναμε απο τετοιες φασεις."Make sure your worst enemy isn't you"
03-06-2016, 11:35 #23
το χω γραψει και σε αλλο ποστ το στιγμα παει σαν αλυσιδα ολα αυτα που λεμε εδω ειναι ταμπου εξω ολοι τα κρατανε κρυφα και κοιτανε πως θα κρινουν ο ενας τον αλλον εγω προσωπικα το οτι ειμαι εθισμενος το λεω μονο εκει που πρεπει οπως επισης και το γεγονος οτι εχω κιαλλη διαταραχη ποια ειναι αυτη δεν ξερω παντως περνω αγωγη σκεφτομουν και χθες πωςσε γενικες γραμμες ειμαι προβλγματικος με τους ανθρωπους με οποιον εχω μονιμη συσχετιση για μενα ειναι προβλημα οχι ανθρωπος σταθερες σχεσεις δεν ειχα ποτε δεσμευσεις ανυπαρκτες εκρηξεις οργης παραβατικη και βιαιη συμπεριφορα και χωρις καμια τυψη το αντιθετο μαλιστα ριχνω τις ευθυνες σε οσους εχω πληγωσει η τραυματισει απλως ξερεις τι γινεται; δεν συνδεομαι συναισθηματικα με κανεναν..τι μπορει να μου δωσει ενας ανθρωπος που να αξιζει; φιλια; αγαπη; δεν τα νιωθω καν πως το λενε δεν περνανε μεσα μου μονο ρηχες σχεσεις κανω να μιλησουμε κανα καφε και γεια σας....οσο για το αλλο το κειμενο το γραψα μπας και ανοιξει κανα μυαλο αλλα ειναι αδυνατο να αλλαξει ενα προβατο...εγω ζω με ενα προγραμμα βηματων και κανω ομαδες αυτοθεραπειας ετσι μενω καθαρος βοηθαω καθε μερα αλλους ναρκομανεις ειτε οταν μοιραζομαι το πως εμεινα καθαρος ειτε δινοντας το τηλ μου για να τους βοηθησω
03-06-2016, 11:44 #24
Μπραβο που εισαι σε ομαδες.
Δευτερον οταν υπαρχει ενα τεραστιο κενο δεν ξερω τελικα, ειναι βιολογικο ? ειναι κατι κακο που εγινε οταν ειμασταν εως τα 4 ετη ? Και οτα πια αυτο εχει γινει διαταραχη, ποσο αγωνα θελει να μαθουμε να ζουμε με αυτο ? Εγω αυτα προσπαθω καπως να λυσω μεσα μου..."Make sure your worst enemy isn't you"
03-06-2016, 11:53 #25
εγω προσωπικα δεν ειχα και την καλυτερη παιδικη ηλικια και υποφερω πολυ απο κενο και απαθεια δεν ξερω τι εχει γινει παντως ειναι δυσκολο να αντιμετοπισω 2 διαταραχες και για να ρο κανω πρεπει να συνεχισω να μενω καθαρος ηδη απο την χρηση εχω διαλυσει την χημεια του εγκεφαλου τωρα με τον εναν η τον αλλο τροποπρεπει να ζησω αλλιως πισω εκει θα πεθανω
03-06-2016, 12:14 #26
Κοιτα οι ουσιες ειναι απλα η εκδηλωση του ηδη προβληματος, της διαταραχης, δλδ στρεφομαι εκει γιατι δεν ξερω πως να την παλεψω επιβιωσω στη ζωη.
Το πρωτο το παλεψες και μαλιστα νικησες, αν και ειπαμε καθε μερα ειναι ενας αγωνας.
Οσον αφορα ψυχιατρικης φυσης θεματα, πρωτα μετραει ο καλος ψυχιατρος, η τηρηση της αγωγης και εκ πειρας τουλαχιστον σε εμενα αυτο που βοηθησε πιο πολυ ηταν η ψυχοθεραπεια.
Γιατι ομως ?
Ειχα παρει αποφαση οτι θα αλλαξω και θα βαλω τελος στον αλλο τον λαλακα εαυτο που με κομματιαζει. Παιζει τεραστιο ρολο να εισαι αποφασισμενος να το παλεψεις. Στη τελικη ενα βημα τη φορα. Δεν αλλαζουμε μεσα σε ενα μηνα, ουτε υπαρχει μαγικο χαπι να μας λυσει τα βαθια ριζωμενα θεματακια.
Ειναι αγωνας. Μπραβο που δεν εγκατελειψες. Και αν κανεις δεν στο αναγνωριζει γραψτους και πες μπραβο σε εσενα, μονο εσυ ξερεις την διαδρομη σου !!! - Ξυπνησα καλά σημερα και ακουγομαι τοσο θετικη- χι"Make sure your worst enemy isn't you"
03-06-2016, 12:35 #27
το πρωτο που ειπες ηταν απολυτα σωστο η χρηση ουσιων ειναι το συμπτωμα ειναι δηλαδη αναζητηση φαρμακου για αυτα που μας συμβαινουν πολυ σωστα
τωρα αν μου το αναγνωριζει καποιος η οχι δεν με ενδιαφερει απλα οταν ακουω να στιγματιζουν μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι ξερεις γιατι; γιατι δεν εχω ανεκτικοτητα σε ανθρωπους που ειναι απολυτοι και μιλανε λενε μαλακιες απο τον καναπε τους χωρις να ξερουν ετσι ειναι οι περισσοτεροι και το λεω για ολα τα θεματα οχι μονο την ναρκομανεια.
τωρα οσον αφορα το αλλο τι γινεται οταν εχω μια καταστρεπτικη πτυχη του εαυτου μου που με γοητευει; στοιχεια σρον χαρακτηρα μου οπως μειομενες αναστολες ελειψη ενοχης και παρορμηση ειναι ωραια για μενα ασχημα για αλλους και ναι ειναι γοητευτικο οταν ξερω πως μπορω να επιβληθω δια της βιας και ακομα πιο γοητευτικο οταν απο το ιστορικο μου εχω δει οτιβδεν εχω αναστολες ακομα και μαχαιρι να βγαλω ολο αυτο δινει εξαρση δινει εξουσια δεν ξερω αν μς πιανεις τωρα θα μου πεις και τι θα κανεις θα σακατευεις οποιον βρισκεις; ε κοιτα δεν νιωθω και καμια συμπονοια γιαυτους που τους εχω κανει διαφορα απλα ξες τι γινεται; εγω εως τωρα δεν ζουσα η ναρκομανεια δεν ειναι ζωη επιβιωση ειναι και απλα τωρα προσπαθω να ζησω φυσιολογικα για να μην καταληξω σε καμια στενη αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να πολυ ελεγχω τις παροεμησεις μου δεν ξεεω αν βοηθανε αυτα που λεω
03-06-2016, 12:42 #28
Καταλαβαινω πανω κατω τι εννοεις, θες να νιωθεις ευφορια, ντοπα, αδρεναλινη. Απλα οπως σου ειχα ξανα πει πρεπει για δικο σου καλο γιατι δεν εισαι μονο αυτο εισαι και αλλα πολλα σαν ανθρωπος, δλδ θετικα, να βρεις νεους τροπους εκτονωσης ή προκλησης ντοπας. Εκεινο το παιχνιδι που παιζουν σαν πολεμο αλλα ειναι με μπογιες, δεν θυμαμαι το ονομα, το εχεις δοκιμασει ? ναι ξερω τα - φτελα- ειναι παντα το θεμα, αλλα αν πχ κανεις αυτο και νιωθεις κ α λ α, χαλαλι !!!
"Make sure your worst enemy isn't you"
03-06-2016, 12:55 #29
03-06-2016, 19:25 #30
Επισης καλο για την ανθρωποτητα :cool: θα ηταν να ειχες αυτου του ειδους τα παιχνιδια προσομοιωσης, παιζει να ειναι απιστευτα αλλά εθιστικα, επισης γιατι να μην δεν μαθαινες μια πολεμικη τεχνη που να ειχε μεσα και την διδαχη του αυτο ελεγχου και της αυτοπειθαρχιας ?
Η παρορμητικοτητα μπορει να δινει ευκαιριες, εμπειριες, εξαψη, πως να το κανουμε η ωραια η τρελα εχει παντα γοητεια αλλα εχει και κινδυνους. Νομιζω πως οφειλεις εσυ μεσω των ομαδων σου να ανοιχτεις λιγο πανω σε αυτο ? δλδ οι αλλοι πως εκτονωνουν θυμο ? ή πως νιωθουν πλεον ικανοποιηση ? ισως ετσι βρεις καποιες ιδεες.
Δε φταις εσυ που νιιωθεις απαθεια αλλά δε φταιει και ο απεναντι να βρεθει με ανοιγμενο κεφαλι, τροπος του λεγειν και εσυ μεσα αυτοφορο. Δεν λεει. Απο τον τροπο που γραφεις ακουγεσαι ανθρωπος που εχει να δωσει, ειναι κριμα να σε χαραμισεις.
Δε πειραζει σιγα σιγα, βημα βημα ενα ενα κομματι θα μπαινει στη θεση του. Δεν ειμαστε ιδιοι και αυτο καποιες φορες φερνει τεραστια ταση αυτοκαταστροφης εσω ή εξω...
Να εισαι ειλικρινης οσο μπορεις με τον ψυχιατ. οπως τα λες εδω - οτι ναι αυτο μου δινει χαρα- για να μην σου συνταγογραφει λαθος ουσιες. Πιστεψε με.
Ειναι δυσκολο απο τη μια αλλά απο την αλλη ισως αρχισεις και να νιωθεις και να μην θες κατι εντονα βιαιο."Make sure your worst enemy isn't you"