Results 1 to 12 of 12
Thread: Τι ειδους ψύχωση;
-
06-06-2016, 15:45 #1
Τι ειδους ψύχωση;
καλησπέρα στο φορουμ.Είμαι 40 ετών ανδρας και απέκτησα εδω και καιρό μια φίλη που με την συνεχή παρέα παρουσιαζει τα εξής:
1.Θεωρεί οτι άλλα πρόσωπα μιλούν αρνητικά για εκείνη οτι την κουτσουμπολευουν κλπ κλπ και θυμωνει πολύ γι αυτο
2.κατά καιρους την πιάνουν σεξουαλικά ξεσηκώματα και μου την πέφτει
3.Τεμπελια-δυσκολία στον ύπνο-κοινωνικές φοβίες κατα καιρούς
4.Ακούει φωνές πεθαμένων συγγενών που της μιλούν
5.κατα καιρούς πέφτει σε θλίψη χωρίς ιδιαίτερο λόγο που συμφωνα μ αυτην η θλίψη προέρχεται απο μια κατασταση που θα βιώσει τρίτο άτομο και οταν λέμε κατάσταση εννοώ από μια αρρωστια μια στεναχώρια εως και θάνατο.
6.Την βρίσκει με τον κίνδυνο την εξιτάρει όπως η ίδια αναφερει
7.Αλλαγή στις αποφάσεις της
Είναι συμπτώματα ψύχωσης αυτά και αν ναι τι είδους;
- 06-06-2016, 15:50 #2
Καλησπέρα. Δες λίγο πάνω πάνω τους όρους χρήσης του φόρουμ. Απαγορεύεται οποιουδήποτε είδους διάγνωση. Καταρχην εχει απευθυνθεί σε ειδικό ή φίλη σου; Φαίνεται να έχει κάποια θέματα ναι...για να γράφεις εδώ μάλλον δεν έχει απευθυνθεί. Αλλά το πιο σημαντικό ερώτημα: Έχει επίγνωση των συμπτωμάτων της; Ότι δεν είναι απολυτως φυσιολογικά όλα αυτά δηλαδή; Από μόνη της εννοώ όχι από την οπτική σκοπιά τρίτων. Τα ξέρει αυτά;
06-06-2016, 15:57 #3
Οχι εδώ απευθύνομαι πρώτη φορά.Έχει επίγνωση αλλά θεωρεί μάλλον οτι ειναι φυσιολογικά ή θεωρεί οτι μπορεί να είναι κάποιο χάρισμα.Τα έχει από μικρή αυτά δεν τα απέκτησε τώρα.Πριν λίγο καιρό μου είχε πει οτι καποιος της τράβαγε το πόδι την ώρα που κοιμόταν και οτι πάλεψε μαζί του και όταν την ρώτησα με ποιον μου είπε με τον διαβολο.Και της είπα όνειρο θα είδες και μου λεει όχι δεν ηταν ονειρο.Παλεψε μαζι του και τον νίκησε επειδή ο θεος είναι μαζι της.Είναι και θρήσκα ξέχασα να ανεφέρω χωρις όμως να πηγαινει εκκλησια τους θεωρεί αμαρτωλούς.Πάντως το περιέγραφε λες και περιεγραφε κατι ασήμαντο.
06-06-2016, 16:18 #4
Ναι δεν φαίνεται να έχει αρκετή επίγνωση...εχει χάσει λίγο επαφη με την πραγματικοτητα...ίσως πρέπει να την βοηθήσεις κάπως να το δει έστω και λίγο ότι όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά και να απευθυνθεί σε ειδικο. Βέβαια δεν ξέρω πως θα ήταν η καλύτερη προσέγγισή και τι μπορείς να κάνεις, ίσως αν το κάνεις χύμα μπαμ και κάτω ή ατσαλα αρχίσει να σε θεωρεί κι εσένα του διαβόλου λολ...ή γενικά να παρεξηγηθεί και να απομακρυνθεί, μάλλον θα της έβγαινε άρνηση αν μιλούσες στα ίσια.
Υπάρχουν εδω μέσα σίγουρα μέλη που είχαν παρόμοια αποκοπή με τη πραγματικότητα πριν απευθυνθούν σε ειδικό και ξεκινήσουν την αγωγή τους, ας μας πουν εκείνα ποια προσέγγιση θα ήταν η καλυτερη για να τη βοηθήσεις να κάνει τα πρώτα βήματα χωρίς να χάσεις την εμπιστοσύνη της.
06-06-2016, 16:23 #5
Δεν τολμάω να της πω κατι προς το παρων γιατι αν της πω θα ουρλιάξει και θα πει με λες τρελή και θα τα πάρει αγρια.
06-06-2016, 16:24 #6
Πως το ξέρεις έχεις δοκιμάσει; Ή ειδες κάποιον άλλον να της το λέει και να τα παίρνει μαζί του στο κρανίο;
06-06-2016, 16:29 #7
Η φιλη σου χρειαζεται βοηθεια ψυχιατρου οπωσδηποτε.
Η ακριβης διαγνωση ουτε γινεται ουτε επιτρεπεται απο δω,αλλα ουτε και θα σε βοηθησει σε κατι.
Αν μπορεις να την επηρεασεις να δει ειδικο,εχει καλως. Αν οχι,δεν μπορεις να κανεις κατι, εκτος αν γινει βιαιη η επικίνδυνη ,οποτε μπορεις να την υποχρεωσεις...
06-06-2016, 16:31 #8
06-06-2016, 16:43 #9
Όντως δυσκολακι...να σου πω, πόσο σημαντικό είναι για εσένα να τα έχετε πάντα μελι γάλα και να μη σε παρεξηγει; Καμιά φορά κάνουμε περισσότερο καλό στον άλλον με το να κάνουμε κάτι που του προκαλεί θυμό ή αντιδραση απέναντι μας...tough love που λένε, σκληρή αγάπη.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ εγώ είναι να της μιλούσες μία φορά για τους λόγους που θεωρείς πως χρειάζεται ψυχιατρική βοηθεια. Στο ιδανικότερο σενάριο θα τσατιστει μαζί σου ναι, θα σε ρωτησει αν τη λες τρελή αλλά θα μπει ίσως σε σκεψεις αν σε εμπιστευεται από πριν αρκετά. Στο χειροτερο σενάριο θα τσατιστει απλα μαζί σου και ίσως ξεκόψει κι όλας, δεν ξέρω...
Πάντως αν αποφασίσεις να κάνεις τη κουβέντα και σε ρωτήσει αν τη λες τρελή εξήγησε της πως δεν σε νοιάζει ή ταμπελα και πώς θέλεις απλα να είναι καλά. Το στίγμα και η ταμπελα τρομάζουν πολλούς ανθρώπους αλλά δεν είναι κάτι, μία ιδέα είναι...αν σε πονάει το συκώτι ξέρω γω δεν θα κάνεις κάτι για να γιατρέψεις την οποία δυσλειτουργια του; Ε με τον ίδιο τρόπο αν έχεις οποιαδήποτε δυσλειτουργία στο ψυχικό σου κόσμο δεν πρέπει να το γιατρέψεις; Αυτό...
Πιθανόν δεν θα το πάρει ωραία ότι και αν κάνεις...από εκεί και πέρα εσύ ξέρεις αν θέλεις να δοκιμασεις ή όχι.
06-06-2016, 16:44 #10
βιαια συμπεριφορά σε μένα δεν έχει επιδειξει ισα ισα με εμπιστευεται πολύ γι αυτο και μου τα εχει πει ολα.Βιαια συμπεριφορα απο τα λεγομενα της εχει επιδειξει σε περιπτωσεις που την παρενοχλουν σεξουαλικά ας πουμε ή να την ενοχλούν καποιοι γειτονες λεγοντας πως αν τους πιασει στα χερια θα τους λιωσει στο ξυλο αλλά τουλαχιστον με γειτονες δεν εχει φτασει ακομη σε τετοιο σημειο.Παντως εκτος των παραπάνω που ανεφερα γενικα στην παρεα τουλαχιστον μαζι μου ειναι πολυ ευχαριστη και φιλικη.Εχει καλοσυνη μεσα της.Ολα τα ψυχολικα της παντως προεκυψαν απο τραυματικες εμπειριες του παρελθοντος.
06-06-2016, 16:55 #11
08-06-2016, 12:14 #12
Που να ξέρουμε ειδικοί είμαστε;