Results 1 to 6 of 6
Thread: Απορία για το παρελθον
-
13-06-2016, 13:28 #1
Απορία για το παρελθον
Καλησπερα σας .Αποφασισα να γράψω αλλο ένα μήνυμα γιατι υπάρχει κατι που δεν εχω πει στα προηγούμενα και θα ηθελα να το μοιραστώ μαζι σας ...Οπως εχω ξαναπεί εχω ιδεοψυναγκαστικη απο 8 χρόνων και σημερα ειμαι σχεδόν 28 ...Στην παιδική μου ηλικία παράλληλα με τις υπόλοιπες ιδεοληψίες μου ήρθε ξαφνικά μια σκέψη παράξενη που νόμιζα για χρονια οτι μονο εγω εχω σκεφτεί και γι αυτο ένιωθα παράξενος και διαφορετικός απο τον υπόλοιπο κοσμο ...Ανησυχούσα για το αν κάποιος μπορει να αυτοκτονήσει πνίγοντας τον εαυτό του με τα δικά του χέρια ...Οταν το πρώτο σκέφτηκα πανικοβλήθηκα ,ήμουν 10-11 χρόνων ...Για χρονια δε μιλούσα σε κανενα γι αυτο και σκεφτόμουν καθημερινά αν γίνεται αυτο ...Υπήρχαν στιγμές που πίστευα οτι γίνεται και άλλες που μου φαινόταν δύσκολο ...όταν μου φαινόταν δύσκολο ένιωθα καλύτερα ....αυτο που με φόβιζε ειναι οτι σκεφτόμουν οτι ειναι τόσο απλό να πεθάνει κανεις αφου μπορει απλά με τα χέρια του να το κάνει ....ετσι φοβόμουν οτι μια μέρα θα χάσω κι εγω τον έλεγχο θα σφίξω πολυ το λαιμό μου και θα πεθάνω ....ήταν ένα μαρτύριο που ζούσα μέχρι τα 17 όταν κάπου τυχαία άκουσα οτι δεν γίνεται κανεις να πεθάνει ετσι ....τότε ανακουφίστηκα αλλα η ζημιά μάλλον ειχε γίνει καθώς για χρονια ζούσα με την πεποίθηση οτι σκεφτόμουν κατι που κανεις άλλος δεν ειχε σκεφτεί κι επισης ζούσα με τη φοβία πως ο θάνατος μου ήταν αποκλειστικά μια απόφαση της στιγμής που εξαρτιοταν απο τα δικά μου χέρια ...Ο λόγος που τα γράφω σημερα ολα αυτα ειναι γιατι θέλω την γνώμη σας αν ολο αυτο ήταν ακομα ένα σημάδι της ιδεοψυναγκαστικης ... Εχω παρει τη γνώμη του γιατρού αλλα θα ηθελα πολυ να δω και τη δικη σας ...ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σας κούρασα
- 13-06-2016, 15:31 #2
ποιος σου ειπε οτι κανεις ποτε δνε το εχει σκεφτει?
τετοια κουλα..ο ανθρωπινος εγκεφαλος τα σκεφτεται..το προβλημα ειναι αν γινεται διαρκως η σκεψη..ή αν εμμενει..το προβλημα με την ιδψ.. δεν ειναι το περιεχομενο της σκεψης που οντως ακουγεται κουλο, αλλα το ποσο ταλαιπωρει τον ανθρωπο κ κατα ποσο εμμενει..
τετοιες χαζες κ ανουσιες σκεψεις κ οχι μονο τετοιες αλλα κ αλλες περνανε απο πολλα μυαλα..
εφοσον εμμενει απαιτειται θεραπεια ειτε με φαρμακα, ειτε με ψυχοθεραπεια.
οταν ημουν μικρη ειχα κ γω κουλες σκεψεις αλλα ειχαν γινει εμμονη με αποτελεσμα να εχω αγχος κ να μην μπορω να ησυχασω..ειχα φαει κολλημα..
το περιεχομενο οχι παντα εντελως κουλο..αλλα ΚΑΙ κουλο..
τελικα την ιδψ την ξεπερασα με αφθονη ψυχοθεραπεια..με πολλη δουλεια προσωπικη κ απο μενα κ απο τον θεραπευτη μου.
τα καταφερα κ πλεον απο τοτε δεν εχω ξαναπαθει ΙΔΨ.
κ ειμαι σιγουρη κ οτι δεν θα ξαναπαθω.
οταν ειματε σε τετοια κατασταση καλο ειναι να δρασουμε αμεσα..ειτε με φαρμακο ειτε με ψυχολογο..γιατι εμμενει για απειρα χρονια κ ταλαιπωρει τον ανθρωπο..
οποτε μη το βαζεις κατω..προσπαθησε να ακουσεις τι θελει να πει η κσεψη σου αυτη..
τι εξυπηρετει κ για ποιον λογο κ κατω υπο ποιες συνθηκες γινεται..
ολοι εχουμε στρες..λογικα ειναι μια κατασταση που εκτονωνεται με αυτη την σκεψη κ με καθε σκεψη τετοιου ειδους.
εγω για παραδειγμα ειχα φαει κολλημα οτι μπορει να σκοτωσω οποιον βρεθει στο διαβα μου, ενιωθα αηδια οταν το σκεφτομυον για μενα κ απειρο στρες..ενιωθα δολοφονος κ μαζευομουν σε μια γωνια..
εχω παθει κ εμμονη επισης για πολυ καιρο οτι μπορει να χασω τον ελεγχο κ να βγαλω τα ρουχα μου στον δρομο..κ παλι εμπαινα σε αμυνα..τελικα με αναλυση ψυχαναλυση κ ψυχοθεραπεια καταλαβα τι συνεβαινε κ γιατι ειχα αυτες τις σκεψεις..οταν τις αγκαλιασα με την βοηθεια του ψυχοθεραπευτη μου κ τις ακουσα κ απλα λεγοντας απο μεσα μου..οτι ναι ολοι μπορουμε να γινουμε δολοφονοι αλλα δεν το επιλεγω..τοτε κ αυτες εξασθενισαν..
χρειαζεσαι φουλ ψυχοθεραπεια κ ασκησεις εκλογικευσης κ γενικα να μαθεις να μη φοβασαι αυτες τις σκεψεις..
οι κσεψεις αυτες εισαι εσυ ο ιδιος...ειναι καταπιεσμενα συναισθηματα που δεν ακους κ προσπαθουν αν βρουν διαφυγη μεσω εμμονων.
οποτε οταν σταματησεις να τις φοβασαι θα εξασθενισουν κ αυτες.
13-06-2016, 15:36 #3
απλα νιωθω οτι πολλοι ανθρωποι ταλαιπωρουνται κ δνε εχουν ιδεα τι τους συμβαινει..ειτε επειδη καθονται κ δεν κανουν τιποτα..κ το αφηνουν να συμβαινει, ειτε επειδη φοβουνται να το επεξεργαστουν.
τελικως αποδεικνυεται οτι με προσωπικη δουλεια κ με πολυ καλο θεραπευτη υπαρχει ιαση.
εχω φιλη η οποια εχει βαρια ΙΔΨ με το θεμα καρκινος κ υποχοδνριαση κ παιρνει απλα ενα ladose..
κ παλι δουλεια δεν κανει κ τελικως γυριζει ολη την ωρα γυρω απο αυτο κ τιποτα δεν κανει κ φυσικα ειναι ενα μαυρο χαλι..κ δνε κανει απολυτως τιποτα..περιμενει να φυγει απο μονη της η σκεψη κ δεν προβληματιζεται να πει "ελα δω..τι γινεται?κατι συμβαινει..γαιτι μου συμβαινει..πρεπει να το ψαξω."
ετσι ομως δεν γινεται δουλεια.
σε πληροφορω οτι πηρα δανειο τοτε απο την τραπεζα για να φτιαξω αυτο το μυαλο..το οποιο ακομα χρωσταω κ εχω κανει το σκατο μου παξιμαδι..
θελει θυσιες αυτο το πραμα..αλλιως δεν γινεται τιποτα.
13-06-2016, 15:41 #4
13-06-2016, 15:45 #5
Η ΙΔΨ πρεπει ναναι κατι τρομερο , δεν την εχω βιωσει ποτε , αλλα ετσι φαινεται .......
13-06-2016, 16:24 #6
ε φυσικα..ο.ποιταδηποτε σκεψη εμμενει κ προκαλει τρομερο αγχος κ φοβο λεγεται εμμονη ή αλλιως ΙΔΨ.μπορει να μην εχει ψυχαναγκασμο μεσα..δλδ πραξη λυσης της σκεψης..αλλα μπορει να εχει σκετη ιδεοληψια..
μια ιδεα που εμμενει δλδ.