Ερώτηση για αλκοολισμό - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 79
    Junior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Ε κάτσε ξαφνικά θα μείνεις χωρίς λεφτά?
    Ειμαι σχετικα κοντα στο να τελειώσουν.Τα λεφτά που ειχα μαζέψει απο την παλια δουλειά μου δηλαδη.

Banned
    Ε πίνε ανά τρεις ημέρες κλπ τότε...γιατί να πίνεις κάθε μέρα λιγότερες ποσότητες χειρότερο δεν είναι από άποψη εθισμού? Και αν δεν έχεις λεφτά δηλαδή να το πας στη μία φορά ανά 2,3,5 μέρες κλπ...

Banned
    Αλλά από άποψη συκωτιού παίζει να ναι και χειρότερο......

Junior Member
    Ε πίνε ανά τρεις ημέρες κλπ τότε...γιατί να πίνεις κάθε μέρα λιγότερες ποσότητες χειρότερο δεν είναι από άποψη εθισμού? Και αν δεν έχεις λεφτά δηλαδή να το πας στη μία φορά ανά 2,3,5 μέρες κλπ...

Μέρα παρα μέρα πινω μεγάλες ποσότητες.Ποτε δεν πινω μικρη ποσοτητα.Αν αρχισω τελιωσε.Παει μεχρι το τελος.

Senior Member
    Αλλά από άποψη συκωτιού παίζει να ναι και χειρότερο......
    Ειχα ρωτησει γιατρο , παιδικο φιλο , την εποχη που επινα , και μουχε πει , καλυτερα για το σηκωτι να πινεις μια φορα καθε βδομαδα , η καθε 4 μερες αρκετα ( εφ οσον εχεις αποφασισει να πινεις ) , παρα καθε μερα καμποσο , η και μερα παρα μερα , πρεπει να δινεις χρονο στο σηκωτι να ξεκουραστει ............. για τον buk το γραφω ........... το σηκωτι εχει τεραστιες δυνατοτητες αναπλασης , καθε 6 βδομαδες , αναπλαθεται εξ ολοκληρου , το μονο οργανο , που εχει αυτην την ιδιοτητα , αλλα αμα το πλακωνεις συνεχως στα αλκοολια , καποια στιγμη δεν αντεχει , και ειναι μη αναστρεψιμες οι ζημιες .....................

Banned
    Ναι καλύτερο είναι για το συκώτι πχ να πίνω ένα ποτό την μέρα ή 7 ποτά μια φορά την εβδομάδα?

Junior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ειχα ρωτησει γιατρο , παιδικο φιλο , την εποχη που επινα , και μουχε πει , καλυτερα για το σηκωτι να πινεις μια φορα καθε βδομαδα , η καθε 4 μερες αρκετα ( εφ οσον εχεις αποφασισει να πινεις ) , παρα καθε μερα καμποσο , η και μερα παρα μερα , πρεπει να δινεις χρονο στο σηκωτι να ξεκουραστει ............. για τον buk το γραφω ........... το σηκωτι εχει τεραστιες δυνατοτητες αναπλασης , καθε 6 βδομαδες , αναπλαθεται εξ ολοκληρου , το μονο οργανο , που εχει αυτην την ιδιοτητα , αλλα αμα το πλακωνεις συνεχως στα αλκοολια , καποια στιγμη δεν αντεχει , και ειναι μη αναστρεψιμες οι ζημιες .....................
    Δύσκολο μου φενετε καθε βδομάδα η καθε 4 μέρες.Εδω την μία μερα καθε τοσο που είμαι νηφαλιος το σκεφτομε ολη την ωρα και περιμενω να φτασει η επομενη μερα σαν τρελος

Senior Member
    Ναι καλύτερο είναι για το συκώτι πχ να πίνω ένα ποτό την μέρα ή 7 ποτά μια φορά την εβδομάδα?
    Αν μιλαμε για ενα ποτακι μονο , μικρη ποσοτητα , πιο καλα ενα / μερα , σαφως ...... αναφερομουν σε μακραν μεγαλυτερες ποσοτητες , οχι οτι θα σου βλαψουν το συκωτι 7 ποτα μαζεμενα βεβαια , εχει μια βδομαδα το συκωτι να ξεκουραστει , εξαρταται τι ειναι τα 7 ποτα σαν συνολο , δλδ ποσο αλκοολ μαζευεται , αν μιλαμε για 0.7 lt ουισκι , ειναι πολυ , ακομη και εγω, οταν επινα , δεν αντεχα τετοια ποσοτητα .................................................. ..................... παει και με το βαρος , και το φυλο , οσο πιο πολυ βαρος εχεις , τοσο πιο πολυ αλκοολ αντεχεις , και οι γυναικες , επειδη εχουν 10% παραπανω λιπος απ τους αντρες , το αλκοολ , εχει την ταση να αποθηκευεται στους λιπωδεις ιστους , αρα οι γυναικες ειναι πιο ευαλωτες στο αλκοολ ............και το αλκοολ , μπορει να βλαψει το ανθρωπινο σωμα σε πολλα σημεια , ειχα διαβασει για 60 σημεια , αλλα πρωτο στην λιστα ειναι το παγκρεας , μια οξεια παγκρεατιτιδα ομως , την καταλαβαινεις , διοτι δινει πονο , το συκωτι , δεν δινει ποτε πονο , οπως και στον εγκεφαλο , μακροπροθεσμα μπορει ναχεις επιπτωσεις στην μνημη , στην ικανοτητα συγκεντρωσης κλπ.κλπ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by buk View Post
    Δύσκολο μου φενετε καθε βδομάδα η καθε 4 μέρες.Εδω την μία μερα καθε τοσο που είμαι νηφαλιος το σκεφτομε ολη την ωρα και περιμενω να φτασει η επομενη μερα σαν τρελος

Σου φαινεται δυσκολο , διοτι εισαι εθισμενος στο αλκοολ , και οσο πιοο νεος εθιστεις στο αλκοολ , τοσο πιο δυσκολα το διακοπτεις ,.........εγω , που το αρχισα στα 44 μου χρονια , στα 49 , το εκοψα σχετικα ευκολα , σχετικα παντα .........ευκολο δεν ειναι , αν εχεις εθιστει , και ο ψυχολογικος εθισμος , ειναι μακραν ισχυροτερος του σωματικου ........

Ωραίο θέμα... "Ζητούνται συμβουλές για να συνεχίσω την χρήση αλκοόλ" και όλοι απαντάτε
    Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by καθρεπτης View Post
    Ωραίο θέμα... "Ζητούνται συμβουλές για να συνεχίσω την χρήση αλκοόλ" και όλοι απαντάτε
    Απαντω , διοτι αν δεν θελει ο ιδιος να διακοψει την χρηση αλκοολ , δεν μπορει κανεις να τον πεισει για το αντιθετο , απλως του λες τι ειναι ασφαλεστερο ................τζαμπα λογια η πειθω για διακοπη , αν κρινω απο μενα , και σεβομαι την ελευθερη βουληση του καθενος , οποιαδηποτε κι αν ειναι αυτη , αν θελει να πηδηξει απο μια ταρατσα , δεν ειμαι εγω αυτος που θα τον μεταπεισει , οπως δεν μπορει κανεις να με μεταπεισει απ το να κινουμαι με 300-310 χλμ/ωρα στην Εθνικη με την μηχανη μου ................. το αλκοολ , το εκοψα οταν ΕΓΩ ηθελα , πριν , δεν ακουγα κανεναν , απλα γινοταν ενοχλητικος οποιος μουλεγε για διακοπη , και του το ξεκοβα ....................................

Junior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Απαντω , διοτι αν δεν θελει ο ιδιος να διακοψει την χρηση αλκοολ , δεν μπορει κανεις να τον πεισει για το αντιθετο , απλως του λες τι ειναι ασφαλεστερο ................τζαμπα λογια η πειθω για διακοπη , αν κρινω απο μενα , και σεβομαι την ελευθερη βουληση του καθενος , οποιαδηποτε κι αν ειναι αυτη , αν θελει να πηδηξει απο μια ταρατσα , δεν ειμαι εγω αυτος που θα τον μεταπεισει , οπως δεν μπορει κανεις να με μεταπεισει απ το να κινουμαι με 300-310 χλμ/ωρα στην Εθνικη με την μηχανη μου ................. το αλκοολ , το εκοψα οταν ΕΓΩ ηθελα , πριν , δεν ακουγα κανεναν , απλα γινοταν ενοχλητικος οποιος μουλεγε για διακοπη , και του το ξεκοβα ....................................
    Σωστός........

Μακ δυστυχώς δεν είδα συμβουλές για ασφαλή χρήση όσο διάβασα αλλά κουβέντα για την χρήση... από ανούσια έως επιβεβαιωτική, βέβαια είμαι και λίγο κομπλεξική με κάποια πράγματα και αρκετά ακριβολόγος, και από το να λες σε κάποιον να κόψει την χρήση μέχρι το να τον παροτρύνεις με πλάγιους τρόπους να κάνει υπάρχει τεράστιααα απόσταση

Senior Member
    Οντως , Καθρεπτη , δεν υπαρχουν συμβουλες για ασφαλη χρηση , γιατι δεν υπαρχει ασφαλης χρηση οταν το ριχνεις στο ποτο ........ ανουσια γιατι ειναι η κουβεντα ? πως μπορεις να θεωρησεις μια κουβεντα ανουσια ? με ποια κριτηρια ? αυτο που για σενα μπορει ναναι ουσιαστικο , για καποιον αλλον , μπορει ναναι ανουσιο , αλλα αφου το αλκοολ αποτελει μερος της ζωης καποιου , μονο ανουσιο δεν ειναι ..............να παροτρυνεις με πλαγιους τροπους καποιον να διακοψει το αλκοολ ? ειναι σαν να τον υποτιμας , λες να μην ξερει κι ο ιδιος , οτι το αλκοολ , ειναι κατι δυνητικα αρκετα επικινδυνο ? και βεβαια το ξερει , δεν μαρεσει να πιεζω κανεναν να κανει κατι εναντια στην θεληση του ............ επειδη υπηρξα στην ιδια θεση , και οι καλοθελητες που , ειτε μου στελναν αποκομματα για τον αλκοολισμο , ειτε μου το λεγαν ευθεως , το μονο που καταφερναν , ηταν να μεκνευρισουν , δεν κοβεται το αλκοολ παρα αν το θελει μνο ο ιδιος ο ποτης ,αυτο ειναι βεβαιον , οπως και το τσιγαρο .....................

Aλλωστε , εχω μια αρχη , μη διαπραγματευσιμη , οι συμβουλες ( η προτροπες ) πρεπει να δινονται μονον και μονον οταν ζητωνται .......... εδω , δεν ζητησε καμμια συμβουλη κανεις , και δεν θελω ουτε εγω συμβουλες , απο κανεναν , παρα μονον οταν τις ζητω .........ειδαλλως , ειναι παραβιαση της ελευθερης βουλησης ........................

Και ουδεποτε , αναμεσα στα 8500 ποστ , και στα 130 θρεντ μου , εχω βοηθηθει απο καποιον , δεν εχω ζητησει καν βοηθεια , αυτο που σκεφτεται ο αλλος , τοχω σκεφτει ο ιδιος πριν ...............κουβεντουλα κανω εδω .....
    Last edited by Macgyver; 29-06-2016 at 06:47.

Quote Originally Posted by καθρεπτης View Post
    και από το να λες σε κάποιον να κόψει την χρήση μέχρι το να τον παροτρύνεις με πλάγιους τρόπους να κάνει υπάρχει τεράστιααα απόσταση
    και από το να λες σε κάποιον να κόψει την χρήση μέχρι το να τον παροτρύνεις με πλάγιους τρόπους να κάνει )χρήση) υπαρχει....
    δεν εννοούσα να τον παροτρύνεις με πλάγιους τρόπους να κόψει...
    όσο για την ασφαλή χρήση πιστεύω πως υπάρχει.... αλλά όπως είπα εδώ δυστυχώς δεν είδα τέτοιες.

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast