Ερώτηση για αλκοολισμό - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 79
    Junior Member
    καλημερα σε ολους μια ερωτηση θα ηθελα να κανω αρχισα αλκοολ πριν περιπου 5-6 χρονια πχ χωρισα και για ενα διαστημα 6 μηνων περιπου επινα σκετη βοτκα περιπου ενα μπουκαλι την εβδομαδα για υπνο και μονο!Μετα το εκοψα και γενικα δεν ειμαι φαν του ποτου και επινα αραια και που για να κοιμηθω πολυ αραια σχεδον καθολου...πριν δυο χρονια επιασα δουλεια για 6 μηνες οπου λογο ανχγους για να κοιμηθω επινα περιπου 250μλ κρασι για να κοιμ καθε βραδυ απο δευτερα εως παρασκευη τα σκ καθολου απο τοτε πινω σχεδον συνεχεια το εκοβα πχ για 15 μερες το συνεχιζα για 1-2 μηνες παλι διακοπη κτλ και επινα μαξ 500-750 μλ και μονο για υπνο!Το θεμα ειναι οτι επιασα δουλεια παλι και ειμαι φουλ στο ανγχος οποτε αναγκαζομαι να πινω περιπου 1-1,5 λιτρο κρασι σπαστα δλδ πινω κρασι κοιμαμαι δυο ωρες πεταγομαι για τουαλετα και αναγκαζομαι και ξανα πινω για να κοιμ και αν δε με πιασει ευκολα πινω και λιγο βοτκα!Το θεμα ειναι οτι πλεον δεν ειμαι καλα ψυχολογικα δεν εχω ορεξη για τπτ και ειμαι ολη μερα στον αγχος και στο στρες και με εχει παρει απο κατω...και θελω να κοψω το κρασι μαχαιρι σκεφτομαι σοβαρα να αρχισω με ζαναξ για λιγες μερες για να κοιμ και να παρω τα πανω μου αλλα και να αφησω το κρασι!δεν ξερω αν ειναι καλη επιλογη!Με ψυχιατρο που μιλησα μου ειπε οτι δεν μου δινει ζανεξ γιατι φοβαται μην τα ανακατεψω!το θεμα ειναι οτι με εχει παρει απο κατω και ειμαι ετοιμος να αφησω την δουλεια μου αν δε κανω κατι!Ολη μερα ειμαι μεσα στα νευρα και αγχος αν θα κοιμηθω!να δοκιμασω ζανεξ για καποιες μερες?εστω να παρω τα πανω μου!φανταζομαι θα κοιμηθω

Senior Member
    Quote Originally Posted by καθρεπτης View Post
    όσο για την ασφαλή χρήση πιστεύω πως υπάρχει.... αλλά όπως είπα εδώ δυστυχώς δεν είδα τέτοιες.
    Aφου λοιπον ξερεις εσυ την ασφαλη χρηση , γιατι δεν την γραφεις ? ποια ειναι ? πινε με μετρο ? κι εγω , με μετρο αρχισα , οπως και ολοι οι αλκοολες , και κατεληξαν στην καταχρηση .........ειναι σαν να καθεσαι σενα βαρελι με μπαρουτι , και ναναβεις για παιχνιδι σπιρτα ............................

Senior Member
    Εσυ Νικο 87 , εχεις ηδη εθιστει , και δεν τοχεις παρει χαμπαρι , λυπαμαι που στο λεω ...........δεν εισαι καλα ψυχολογικα , διοτι η καταχρηση αλκοολ , αυξανει κατα πολυ τις πιθανοτητες καταθλιπτικου επεισοδιου , εξακριβωμενο ............αμα το γυρισεις στο ζαναξ , θα εθιστεις στα ζαναξ , ειναι ακρως εξαρησιογονα ,και απαγορευεται να δινεις ζαναξ σε ανθρωπους που εχουν προισορικο εθισμων , οπως εσυ , ασε που ειμαι βεβαιος οτι θα κανεις κοκτεηλ , αυτο εκανα κι εγω οταν επινα , κρασακι επινα ,αλλα ποσοτητες , το κοκτελιαζα ομως και με μερικα ζαναξ ................τα ζαναξ , δεν ειναι υπνωτικα , δεν θα κοιμηθης , παρα μονο στις αρχες χρησης των , μετα δεν θα κοιμασαι , και , τσουπ , να το κοκτεηλ με κρασακι ...................ασε , τοχω δει το εργο , ακομη παλευω με τα ζαναξ , δεν κοβονται καθολου ευκολα ......ειναι το συγχρονο/νομιμο ναρκωτικο ...........ενα εξελιγμενο βαλιουμ .........

Junior Member
    Quote Originally Posted by nikos87 View Post
    καλημερα σε ολους μια ερωτηση θα ηθελα να κανω αρχισα αλκοολ πριν περιπου 5-6 χρονια πχ χωρισα και για ενα διαστημα 6 μηνων περιπου επινα σκετη βοτκα περιπου ενα μπουκαλι την εβδομαδα για υπνο και μονο!Μετα το εκοψα και γενικα δεν ειμαι φαν του ποτου και επινα αραια και που για να κοιμηθω πολυ αραια σχεδον καθολου...πριν δυο χρονια επιασα δουλεια για 6 μηνες οπου λογο ανχγους για να κοιμηθω επινα περιπου 250μλ κρασι για να κοιμ καθε βραδυ απο δευτερα εως παρασκευη τα σκ καθολου απο τοτε πινω σχεδον συνεχεια το εκοβα πχ για 15 μερες το συνεχιζα για 1-2 μηνες παλι διακοπη κτλ και επινα μαξ 500-750 μλ και μονο για υπνο!Το θεμα ειναι οτι επιασα δουλεια παλι και ειμαι φουλ στο ανγχος οποτε αναγκαζομαι να πινω περιπου 1-1,5 λιτρο κρασι σπαστα δλδ πινω κρασι κοιμαμαι δυο ωρες πεταγομαι για τουαλετα και αναγκαζομαι και ξανα πινω για να κοιμ και αν δε με πιασει ευκολα πινω και λιγο βοτκα!Το θεμα ειναι οτι πλεον δεν ειμαι καλα ψυχολογικα δεν εχω ορεξη για τπτ και ειμαι ολη μερα στον αγχος και στο στρες και με εχει παρει απο κατω...και θελω να κοψω το κρασι μαχαιρι σκεφτομαι σοβαρα να αρχισω με ζαναξ για λιγες μερες για να κοιμ και να παρω τα πανω μου αλλα και να αφησω το κρασι!δεν ξερω αν ειναι καλη επιλογη!Με ψυχιατρο που μιλησα μου ειπε οτι δεν μου δινει ζανεξ γιατι φοβαται μην τα ανακατεψω!το θεμα ειναι οτι με εχει παρει απο κατω και ειμαι ετοιμος να αφησω την δουλεια μου αν δε κανω κατι!Ολη μερα ειμαι μεσα στα νευρα και αγχος αν θα κοιμηθω!να δοκιμασω ζανεξ για καποιες μερες?εστω να παρω τα πανω μου!φανταζομαι θα κοιμηθω

θΑ σου λεγα αν μπορείς να βρεις χαναχ να παρεις.Αλλα ποτε μην δοκιμασεις να μιξαρεις αλκοολ και αυτα μαζι.Αν τα αρχισεις να εχεις σιγουρευτει οτι το χεις κοψει τελείως και να τα πέρνεις μονο στην δόση που σου πε ο γιατρος.Εφοσον ειναι για το ανχος μονο το ξαναξ θα σε βοηθήσει μια χαρα και δεν θα χρειάζεσε αλκοολ.

Junior Member
    Quote Originally Posted by buk View Post
    θΑ σου λεγα αν μπορείς να βρεις χαναχ να παρεις.Αλλα ποτε μην δοκιμασεις να μιξαρεις αλκοολ και αυτα μαζι.Αν τα αρχισεις να εχεις σιγουρευτει οτι το χεις κοψει τελείως και να τα πέρνεις μονο στην δόση που σου πε ο γιατρος.Εφοσον ειναι για το ανχος μονο το ξαναξ θα σε βοηθήσει μια χαρα και δεν θα χρειάζεσε αλκοολ.
    αρχικα σας ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις σας!Ας πουμε οτι ειμαι εθισμενος στο κρασι αν και νομιζω πως δεν ειμαι τοσο πολυ!Τι κανω παω σε κεντρο απεξαρτησης?
    Η γιατρος δεν μου εδωσε τπτ ειμαι χαλια ψυχολογικα και κοιμαμαι σπαστα δλδ πινω κρασι κοιμαμαι 2 ωρες μενω ξυπνιος αναγκαζομαι να ξανα πιω(αυτο το κανω εδω και 5 μερες) παλιοτερα σπανια το εκανα ολα αυτα για να κοιμηθω!θα μου στειλει ατομο συγκενικο λεξοτανιλ και ζαναξ το προβλημα δεν ειναι να εθιστω στο ζαναξ εστω εστω για λιγο καιρο αληθεια δεν με νοιαζει το αλκοολ και ουτε το θελω δεν πινω ποτε εξω και ουτε το εχω αναγκη!Το θεμα ειναι οτι κατι πρεπει να κανω για να κοιμαμαι για να μπορεσω να παω για δουλεια σαν ανθρωπος!Τι στο καλο δεν με στειλει για υπνο?με μισο λεξοτανιλ κοιμηθηκα 1,5 ωρα και ηταν υπνος για μεσημερι

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Οντως , Καθρεπτη , δεν υπαρχουν συμβουλες για ασφαλη χρηση , γιατι δεν υπαρχει ασφαλης χρηση οταν το ριχνεις στο ποτο ........ ανουσια γιατι ειναι η κουβεντα ? πως μπορεις να θεωρησεις μια κουβεντα ανουσια ? με ποια κριτηρια ? αυτο που για σενα μπορει ναναι ουσιαστικο , για καποιον αλλον , μπορει ναναι ανουσιο , αλλα αφου το αλκοολ αποτελει μερος της ζωης καποιου , μονο ανουσιο δεν ειναι ..............να παροτρυνεις με πλαγιους τροπους καποιον να διακοψει το αλκοολ ? ειναι σαν να τον υποτιμας , λες να μην ξερει κι ο ιδιος , οτι το αλκοολ , ειναι κατι δυνητικα αρκετα επικινδυνο ? και βεβαια το ξερει , δεν μαρεσει να πιεζω κανεναν να κανει κατι εναντια στην θεληση του ............ επειδη υπηρξα στην ιδια θεση , και οι καλοθελητες που , ειτε μου στελναν αποκομματα για τον αλκοολισμο , ειτε μου το λεγαν ευθεως , το μονο που καταφερναν , ηταν να μεκνευρισουν , δεν κοβεται το αλκοολ παρα αν το θελει μνο ο ιδιος ο ποτης ,αυτο ειναι βεβαιον , οπως και το τσιγαρο .....................

Aλλωστε , εχω μια αρχη , μη διαπραγματευσιμη , οι συμβουλες ( η προτροπες ) πρεπει να δινονται μονον και μονον οταν ζητωνται .......... εδω , δεν ζητησε καμμια συμβουλη κανεις , και δεν θελω ουτε εγω συμβουλες , απο κανεναν , παρα μονον οταν τις ζητω .........ειδαλλως , ειναι παραβιαση της ελευθερης βουλησης ........................

Και ουδεποτε , αναμεσα στα 8500 ποστ , και στα 130 θρεντ μου , εχω βοηθηθει απο καποιον , δεν εχω ζητησει καν βοηθεια , αυτο που σκεφτεται ο αλλος , τοχω σκεφτει ο ιδιος πριν ...............κουβεντουλα κανω εδω .....
    Συμφωνώ.. νομίζω ότι κατά βάθος το κάνεις για τον εαυτό σου, αφού ξέρεις ότι ο άλλος ξέρει, δεν περιμένει εσένα, απλώς θες να δείξεις το ενδιαφέρον σου ...από την άλλη δεν πιστεύω ότι όλοι είναι σαν εσένα μακ, πολλοί άνθρωποι ζητάνε την προσοχή και το ενδιαφέρον των άλλων των δικών τους κλπ, το προκαλούν κιόλας, μπορεί έτσι να προχωράν στο επόμενο βήμα πχ να το κόψουν...αποδεκτό για μένα.......το θέμα είναι να ξέρεις τι άνθρωπος είναι ο άλλος, αν εκνευρίζεται ή αν βοηθιέται .......οφ τόπικ......

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Συμφωνώ.. νομίζω ότι κατά βάθος το κάνεις για τον εαυτό σου, αφού ξέρεις ότι ο άλλος ξέρει, δεν περιμένει εσένα, απλώς θες να δείξεις το ενδιαφέρον σου ...από την άλλη δεν πιστεύω ότι όλοι είναι σαν εσένα μακ, πολλοί άνθρωποι ζητάνε την προσοχή και το ενδιαφέρον των άλλων των δικών τους κλπ, το προκαλούν κιόλας, μπορεί έτσι να προχωράν στο επόμενο βήμα πχ να το κόψουν...αποδεκτό για μένα.......το θέμα είναι να ξέρεις τι άνθρωπος είναι ο άλλος, αν εκνευρίζεται ή αν βοηθιέται .......οφ τόπικ......
    Οχι , δεν το κανω για τον εαυτο μου , για τον αλλον το κανω , δεν καθομαι απο χομπυ να γραφω παραγραφους πανω στο θεμα του αλλου , ετσι δειχνω το ενδιαφερον μου , σεναν ανθρωπο που δεν σε ρωταει πως να κοψει το αλκοολ , σε ρωταει κατι πανω στο θεμα ΄αλκοολ ΄, και εγω απαντω , δεν τρεφω αυταπατες , οτι εγω θα σωσω τον κοσμο , ειτε απο το αλκοολ , ειτα απο οτιδηποτε αλλο , μην γελιομαστε , σε μια μελετη , τι σας κανει ευτυχεις , στατιστικως , 1ο ηταν το σεξ , και 2ο το ΑΛΚΟΟΛ , μετα ερχοντουσαν ολα τα υπολοιπα , ζουμε σενα κοσμο που παρακμαζει , που προσπαθει να πιαστει απο οτιδηποτε , προκειμενου να νιωσει εστω και λιγη ευτυχια , ας το παρουμε αποφαση ............................ προφανως δεν ειναι οι αλλοι σαν εμενα , οπως κι εγω δεν ειμαι σαν τους αλλους , ο καθενας ειναι μια ξεχωριστη προσωπικοτητα , δυσκολοτατο να ψυχολογησεις .......... σεβομαι την ελευθερη βουληση του ατομου , αυτο απαιτω κι απο τους αλλους , να σεβονται την δικη μου , δεν θελω στη ζωη μου ' αυτοκλητους σωτηρες ΄, αυτο το θεωρω καταπιεση ................. οσο για το τι ανθρωπος ειναι ο αλλος , αν υποσυνειδητα ζηταει μια βοηθεια , η και αν η βοηθεια που θα δωσεις , θα πιασει τοπο , δεν μπορεις να το ξερεις απο μια δυο παραγραφουλες , μοπρει να εκνευριστει οπως εγω θα εκανα , μπορει να αδιαφορησει , μπορει και να βοηθηθει , δεν μπορω να το γνωριζω με βεβαιοτητα , αλλα με την 3ετη παρουσια μου στο φορουμ , εχω μαθει λιγο πολυ να ' ψυχολογω ' τι περιπου στυλ ειναι ο αλλος , θελω να πιστευω .................

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Οχι , δεν το κανω για τον εαυτο μου , για τον αλλον το κανω , δεν καθομαι απο χομπυ να γραφω παραγραφους πανω στο θεμα του αλλου , ετσι δειχνω το ενδιαφερον μου , σεναν ανθρωπο που δεν σε ρωταει πως να κοψει το αλκοολ , σε ρωταει κατι πανω στο θεμα ΄αλκοολ ΄, και εγω απαντω , δεν τρεφω αυταπατες , οτι εγω θα σωσω τον κοσμο , ειτε απο το αλκοολ , ειτα απο οτιδηποτε αλλο , μην γελιομαστε , σε μια μελετη , τι σας κανει ευτυχεις , στατιστικως , 1ο ηταν το σεξ , και 2ο το ΑΛΚΟΟΛ , μετα ερχοντουσαν ολα τα υπολοιπα , ζουμε σενα κοσμο που παρακμαζει , που προσπαθει να πιαστει απο οτιδηποτε , προκειμενου να νιωσει εστω και λιγη ευτυχια , ας το παρουμε αποφαση ............................ προφανως δεν ειναι οι αλλοι σαν εμενα , οπως κι εγω δεν ειμαι σαν τους αλλους , ο καθενας ειναι μια ξεχωριστη προσωπικοτητα , δυσκολοτατο να ψυχολογησεις .......... σεβομαι την ελευθερη βουληση του ατομου , αυτο απαιτω κι απο τους αλλους , να σεβονται την δικη μου , δεν θελω στη ζωη μου ' αυτοκλητους σωτηρες ΄, αυτο το θεωρω καταπιεση ................. οσο για το τι ανθρωπος ειναι ο αλλος , αν υποσυνειδητα ζηταει μια βοηθεια , η και αν η βοηθεια που θα δωσεις , θα πιασει τοπο , δεν μπορεις να το ξερεις απο μια δυο παραγραφουλες , μοπρει να εκνευριστει οπως εγω θα εκανα , μπορει να αδιαφορησει , μπορει και να βοηθηθει , δεν μπορω να το γνωριζω με βεβαιοτητα , αλλα με την 3ετη παρουσια μου στο φορουμ , εχω μαθει λιγο πολυ να ' ψυχολογω ' τι περιπου στυλ ειναι ο αλλος , θελω να πιστευω .................
    Εντάξει έτσι γενικά μίλησα, δεν έλεγα μόνο για το φόρουμ, φαντάζομαι το ίδιο είναι βέβαια......

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Εντάξει έτσι γενικά μίλησα, δεν έλεγα μόνο για το φόρουμ, φαντάζομαι το ίδιο είναι βέβαια......
    Ε , ναι , δεν αλλαζω χαρακτηρα στο φορουμ , αν και εχω διαπιστωσει , πολυ πιθανον να πεσεις αρκετα εξω στον χαρακτηρισμο ενος ανθρωπου απο τον γραπτο του λογο .................δεν υπαρχει υποκαταστατο της φυσικης επαφης , ωστα να γνωρισεις πραματικα τον αλλον , ειναι βεβαιον .................. αλλους τους ευνοει ο γραπτος λογος , αλλους οχι .........οι διαπροσωπικες σχεσεις , ειναι αναντικαταστατες ......

Junior Member
    αρχικα σας ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις σας!Ας πουμε οτι ειμαι εθισμενος στο κρασι αν και νομιζω πως δεν ειμαι τοσο πολυ!Τι κανω παω σε κεντρο απεξαρτησης?
    Η γιατρος δεν μου εδωσε τπτ ειμαι χαλια ψυχολογικα και κοιμαμαι σπαστα δλδ πινω κρασι κοιμαμαι 2 ωρες μενω ξυπνιος αναγκαζομαι να ξανα πιω(αυτο το κανω εδω και 5 μερες) παλιοτερα σπανια το εκανα ολα αυτα για να κοιμηθω!θα μου στειλει ατομο συγκενικο λεξοτανιλ και ζαναξ το προβλημα δεν ειναι να εθιστω στο ζαναξ εστω εστω για λιγο καιρο αληθεια δεν με νοιαζει το αλκοολ και ουτε το θελω δεν πινω ποτε εξω και ουτε το εχω αναγκη!Το θεμα ειναι οτι κατι πρεπει να κανω για να κοιμαμαι για να μπορεσω να παω για δουλεια σαν ανθρωπος!Τι στο καλο δεν με στειλει για υπνο?με μισο λεξοτανιλ κοιμηθηκα 1,5 ωρα και ηταν υπνος για μεσημερι

Και να εθιστείς στο χαναχ δεν εχει αρνητικες επιπτώσεις στην υγεια εφοσον ακολουθεις την δοση του γιατρου.Και ολη την ζωη σου να το περνεις δηλαδη δεν υπαρχει καποιο θεμα

Junior Member
    Quote Originally Posted by buk View Post
    Και να εθιστείς στο χαναχ δεν εχει αρνητικες επιπτώσεις στην υγεια εφοσον ακολουθεις την δοση του γιατρου.Και ολη την ζωη σου να το περνεις δηλαδη δεν υπαρχει καποιο θεμα
    επινα σταθερα 500-700 μλ κρασι την ημερα εκοβα μερικες μερες ξανα αρχιζα...λογικα εχω εθισμο αλλα οχι αλκοολισμο γιατι την υπολοιπη μερα δεν το θελω ουτε πινω!Θελω να το κοψω αλλα αρχισα δουλεια για 3 μηνες και αναγκαζομαι λογο αγχους να πινω 1,5 λιτρο εδω και 5-6 μερες σπαστα δλδ πινω κοιμαμαι 3-4 ωρες και ξανα πινω αλλα τοσο για να κοιμ 3 ωρες πραγμα που δεν το εκανα ποτε...τι να κανω?σταματαω την δουλεια οπως μου ειπε η ψυχιατρος και φευγω και παω εκει που εχω ανθρωπους που με αγαπανε και νιωθω καλα και αρχιζω ξαναξ για λιγο καιρο?κανω υπομονη για 3 μηνες και πινω καθε μερα 1,5 λιτρο κρασι?με εχει παρει απο κατω και ξενερωνω να με βλεπω να πινω 1,5 λιτρο κρασι συν οτι φοβαμαι μην ζηταει ο οργανισμος μου 1,5 λιτρο στην συνεχεια σιγουρα λογικα καποιον εθισμο εχω στο κρασι αλλα δε το γουσταρω κ ο μονος λογος ειναι για να με στειλει για υπνο..τι θεμα ειναι να κανω κατι τωρα που ειναι σχετικα νωρις...

επινα σταθερα 500-700 μλ κρασι την ημερα εκοβα μερικες μερες ξανα αρχιζα...λογικα εχω εθισμο αλλα οχι αλκοολισμο γιατι την υπολοιπη μερα δεν το θελω ουτε πινω!Θελω να το κοψω αλλα αρχισα δουλεια για 3 μηνες και αναγκαζομαι λογο αγχους να πινω 1,5 λιτρο εδω και 5-6 μερες σπαστα δλδ πινω κοιμαμαι 3-4 ωρες και ξανα πινω αλλα τοσο για να κοιμ 3 ωρες πραγμα που δεν το εκανα ποτε...τι να κανω?σταματαω την δουλεια οπως μου ειπε η ψυχιατρος και φευγω και παω εκει που εχω ανθρωπους που με αγαπανε και νιωθω καλα και αρχιζω ξαναξ για λιγο καιρο?κανω υπομονη για 3 μηνες και πινω καθε μερα 1,5 λιτρο κρασι?με εχει παρει απο κατω και ξενερωνω να με βλεπω να πινω 1,5 λιτρο κρασι συν οτι φοβαμαι μην ζηταει ο οργανισμος μου 1,5 λιτρο στην συνεχεια σιγουρα λογικα καποιον εθισμο εχω στο κρασι αλλα δε το γουσταρω κ ο μονος λογος ειναι για να με στειλει για υπνο..τι θεμα ειναι να κανω κατι τωρα που ειναι σχετικα νωρις...
    Νικολα, καλημερα, καλο μηνα. Το αλκοολ δεν ειναι παρα η διεξοδος σου στο ηδη χαος π νιωθεις. Με την παρτη σου -- οτι γινεται συνηθειο ναι γινεται αλλά ειναι θετικο οτι ξενερωνεις και λες - ρε δε γουσταρω να μαι ετσι -- εγω οταν αποφασισα να μαθω να το ακυρωνω μεσα μου ως λυτρωση ξεκινησα ψυχοθεραπεια. Οχι φιλαρακι δεν ειναι οτι δεν μ λειπει ή εγινα πιο δυνατη και αλλα τετοια αλλά πλεον ξερω οτι υπαρχει η επιλογη. Αν πχ και εσυ μπορουσες να βρεις την ενναλακτικη του αλκοολ ;;; οκ ειναι ευκολο να πλακωθουμε στο κρασι και να μη νιωθουμε. Ειναι εκεινη τη στιγμη η γιατρεια αλλα ταυτοχρονα ριχνει διαθεση, αυτο εκτιμηση, αξιοπρεπεια και κανει πιο εντονα τα συμπτωματα αγχους.

Αν παρεις αποφαση να αλλαξεις ζωη και να αποκτησεις συμμαχο την αγωγη και την ψυχοθεραπεια αντι για ψυχιατρο σκετο κ κρασι σκετο ισως να σταθεροποιηθεις καπως πιο ομαλα. Φοβισμενος εισαι. Οχι ανοητος. Και εχω νιωσει το ιδιο.
    Υπαρχει εναλλακτικη. Θα υπαρξει μαχη εντονη μεσα σου αλλά εκει θα καταλαβεις ποιος ειναι ο κυριαρχος. Η ευκολη λυση ή η μαχη.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Junior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Νικολα, καλημερα, καλο μηνα. Το αλκοολ δεν ειναι παρα η διεξοδος σου στο ηδη χαος π νιωθεις. Με την παρτη σου -- οτι γινεται συνηθειο ναι γινεται αλλά ειναι θετικο οτι ξενερωνεις και λες - ρε δε γουσταρω να μαι ετσι -- εγω οταν αποφασισα να μαθω να το ακυρωνω μεσα μου ως λυτρωση ξεκινησα ψυχοθεραπεια. Οχι φιλαρακι δεν ειναι οτι δεν μ λειπει ή εγινα πιο δυνατη και αλλα τετοια αλλά πλεον ξερω οτι υπαρχει η επιλογη. Αν πχ και εσυ μπορουσες να βρεις την ενναλακτικη του αλκοολ ;;; οκ ειναι ευκολο να πλακωθουμε στο κρασι και να μη νιωθουμε. Ειναι εκεινη τη στιγμη η γιατρεια αλλα ταυτοχρονα ριχνει διαθεση, αυτο εκτιμηση, αξιοπρεπεια και κανει πιο εντονα τα συμπτωματα αγχους.

Αν παρεις αποφαση να αλλαξεις ζωη και να αποκτησεις συμμαχο την αγωγη και την ψυχοθεραπεια αντι για ψυχιατρο σκετο κ κρασι σκετο ισως να σταθεροποιηθεις καπως πιο ομαλα. Φοβισμενος εισαι. Οχι ανοητος. Και εχω νιωσει το ιδιο.
    Υπαρχει εναλλακτικη. Θα υπαρξει μαχη εντονη μεσα σου αλλά εκει θα καταλαβεις ποιος ειναι ο κυριαρχος. Η ευκολη λυση ή η μαχη.
    πραγματικα ρισπεκτ για το ποστ σου...
    καλησπερα και καλο μηνα λοιπον σημερα περασα απο εξεταση ψυχιατρου στην δουλεια(διοριστικα σε 3 μηνο) εκτος οτι με εβγαλε ακαταλληλο για την δουλεια και το καλο μου...μου ειπε νικο φεφευγα και πηγενε εκει που σε αγαπανε...περναω δυσκολους καιρους και για ολο αυτο φταιει ο πατερας μου εκτος απο θεμα υγειας που ειναι απο μια κλοστη στην κυριολεξια η ζωη του ζω την ταπεινωση και την ειρωνια καθε μερα...εχασα τον υπνο δεν κοιμομουν με τπτ και η λυση ηρθε στο κρασι χιλιες φορες εθισμενος μια ζωη στα ζαναξ και ας μη με πιανουν για υπνο αρκει ειμαι ηρεμος παρα αυτο που ζω τωρα!Επαθα κριση πανικου τρεμω ολοκληρος νευρα για πλακα διαθεση καμια κλεισμενος ολη μερα μεσα στο δωματιο(σημερα ημουν καλυτερα απο κεφι) δεν με γουσταρω ετσι αληθεια!Δεν το θελω το αλκοολ δεν μου αρεσει και το πινω μονο για με στειλει για υπνο!δεν με θεωρω αλκοολικο γτ δεν το ψαχνω την υπολοιπη μερα αλλα σιγουρα αμα συνεχισω θα πινω ολη μερα για να ειμαι ηρεμος...εθισμενος στο κρασι ναι για υπνο!Θεωρω οτι δεν ειμαι σε τραγικη φαση απο αποψη αλκοολ αλλα τωρα που πινω σπαστα 1,5 λιτρο καθε μερα με λιγη βοτκα μαζι 1-2 ποτα νιωθω οτι αν κατσω στην δουλεια και το κανω για 3 μηνες θα θελω χαλαρα 1,5 λιτρο κρασι για να κοιμ μετα και δεν γουσταρω να ειμαι ετσι!Το θεμα ειναι τι κανω?που απευθυνομαι?να παω σε γιατρους του οκανα που ασχολουνται με το αλκοολ εκει μου ειπε να παω η ψυχιατρος...?να αρχισω ζαναξ απο μονος μ χωρις αλκοολ για λιγες μερες γιατι δεν βλεπω να μου δωσει γιατρος ζαναξ...αλλα δεν αντεχω αλλο ετσι πραγματικα και δεν ξερω τι να κανω!σκεφτομαι να αφησω την δουλεια και να βαλω ατομα δικα μ να με παρακολουθουν με ζαναξ για υπνο και λεξοτανιλ για το τρεμουλο κ το αγχος!Στα λεω οπως μ τα ειπε η θεια μ που θα μ στειλει τα χαπια μισο λεξοτανιλ μολις ξυπνησω μισο το μεσημερι και ξαναξ λιγο πριν τον υπνο!Το ξερω κανεις δεν ειναι γιατρος αλλα σαν συνταγη μεχρι να παω εκ νεου σε γιατρο πως ?ακουγεται ?να παρω τα πανω μου μεχρι να δω τον καταλληλο ανθρωπο για το αλκοολ

Εμενα Νικολα ο Ψυχιατρος με βοηθησε γιατι ηδη ειχα πχ διαταραχη αγχους γενικως, ημουν μονιμως ενα αγχωμενο ημι πεθαμενο αυπνο πλασμα με λαιμο πετρα. Δεν μου μιλησε για την ψυχοθεραπεια. Εγω προσωπικα το ψαχνα, μετα απο καιρο, τι εχω γιατι, τι θα κανω αλλά το αλκοολ παλι στη ζωη μου. Μεχρι που αηδιασα. Μικρη η λεξη. Δε ρωτησα κανεναν και ξεκινησα ψυχοθεραπεια αλλα ρωτησα για καλο ατομο. Εκει εμαθα οτι απλα για να λυτρωθω απο τα ηδη θεματα μου εμπαινα και ξανα εμπαινα στο τριπακι. Πραγματι εχω μεινει πολυ διαστημα καθαρη, εχω ξανα πιει αλλα οχι σε φαση πλεον να με κανω χωμα να μην νιωθω. Σου προτεινω ανευρεση καλου ψυχοθεραπευτη. Περα απο τα φαρμακα που σε καθιστουν ηρεμο απο τα στερητικα κτλ. Ειναι αποφαση ζωης. Το παλεψα παρα πολυ Μονη μου και ελεγα τελευταια φορα αλλα δεν ηταν η τελευταια και το να νιωσεις οτι εχεις ενα συμμαχο ειναι σημαντικο αν ημουν αθενς θα πηγαινα ασυζητητι σε ομαδες για ουσιες και πως να μοιραζομαι τον πανικο παρα να το κανω ως εσωστρεφης, συμμαχο σε ενα δωματιο. Ως πρωην λοιΠΟν τυΠισσα με παρομοιο σχεδον λαβυρινθο αυτα εχω να καταθεσω. Σου εγραψα πολλα και με συγχωρεις δεν το παινευομαι εριξα ολο μου το βαρος να αλλαξω επιτελους μορφη ζωης και καταλαβα οτι φυσικα και να θα παλευω με την ελξη μου στο να πιω καθε φορα που νιωθω οτι ασφυκτιω αλλα εχω και το δικαιωμα να ζοριστω να το εκτονωσω αλλιως. Πεφτεις σηκωνεσαι και παλι. Κατι τελευταιο ας μην μεινουμε στην ταμπελα αλλα απλως να σκεφτεις αν σε θες ντιρλα κ λειτουργικο η ετοιμο για νηφαλιο κ πονο. Αξιζει αλλα εχει αγωνα. οσο παιρνεις χαπια κ πινεις ειναι σα να μην παιρνεις οποτε ξανα διαβασε τν απαντηση μου και σκεψου αν μπορεις τι θα μπορουσες να κανεις. φιλικα και με κατανοηση στα γραψα.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Junior Member
    να υποθεσω επινες χρονια και βαρια ολη μερα?Πραγματικα θα σ πω οτι ειπα στην μητερα μου σημερα...Μανα πρεπει να φυγω απο την δουλεια πριν την δουλεια επινα 500-700 μλ ακριβως και οταν ημουν με την κοπελα μ μαζι πριν 1 μηνα επινα 200μλ και μια μερα και καθολου!Γενικα αν κατσω εδω για 3 μηνες θα πινω 1,5 λιτρο την ημερα και ειμαι μονο 29...Το πινω καθαρα για αγχος και αυπνια γιαυτο και το αρχησα..το ξερω θα ειναι δυσκολο πολυ αλλα εχω ολη την χαρα και την θεληση πραγματικα δεν μου αρεσει το αλκοολ και ουτε το θελω..γιαυτο και δεν πινω την υπολοιπη μερα αλλα αν συνεχισω εκει θα φτασω σιγουρα..θα αφησω την δουλεια και θα φυγω να παω εκει που νιωθω καλα θα πινω οσο και πριν και δεν με νοιαζει αμα θα κοιμαμαι 2-3 ωρες μεχρι να βρω τον καταλληλο ανθρωπο να με βοηθησει και ψυχολογικα που ειμαι(πριν λιγο παλι επαθα κριση πανικου) και να κοψω το λιγο αλκοολ που πινω..αλλα σιγουρα θελω βοηθεια με χαπια κτλ να ηρεμ το αγχος το στρες και τους πανικους δεν θελω να με βλεπουν ετσι οι δικοι μου!Σκεψου οτι οσες φορες κοιμ τελευταια χωρις κρασι το βραδυ ενιωθα το σωμα μου να ξυπναει συνεχεια να μην εχω δλδ καλο υπνο...να παιζουν νευρα κτλ!Αυτο που ξυπναει με το κρασι ειναι οτι θα παω τουαλετα αλλιως θα κοιμομουν σαν πουλακι...να υποθεσω εσυ το εκοψες μαχαιρι?σταδιακα?πηρες καποια χαπια ηρεμιστικα κτλ?κοιμοσουν?βρηκες την σωστη ζωη χωρις σπασμους και καλο υπνο?στο λεω εγω γτ αν το κοψω σιγουρα θελω θεραπεια για το αγχος και τον υπνο και πριν το κρασι ετσι ημουν φουλ αγχος και αυπνια χωρις να υπαρχει λογος!Μου ελεγε ενας φιλος μου θα πιουμε αυριο καφε?και του ελεγα δεν ξερω γιατι δεν ηξερα αμα θα εχω κοιμ
    και σε ευχαριστω για την καταθεση ψυχης...

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast