Μια φωνη μεσα μου με ταπεινωνει και με βριζει
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    davidh
    Guest

Μια φωνη μεσα μου με ταπεινωνει και με βριζει

Εδω και χρονια τωρα (νομιζω απο το 2003 οταν πρωτοβγηκα απο την Ψ. κλινικη) ακουω μια φωνη μεσα μου να με βριζει και να με ταπεινωνει ορισμένες στιγμες τις ημερας μου, οταν ειμαι μονος χωρις παρεα και ειμαι πολυ μονος, με αποτελεσμα να με κανει ευαλωτο και επιθετικο απο μεσα μου (χωρις να ξεσπασω σε κανεναν ομως, καταπιεζομαι, τα καταπινω) αντικοινωνικο και να μου ειναι εμποδιο στο να προχωρησω στη ζωη μου, συναισθηματικα ουτε επαγγελαμτικα.

Συνηθως οταν ειμαι αναμεσα σε αγνωστους ανθρωπους (αντρες/γυναικες/παιδια) και με κοιτανε στα ματια χωρις λογω αντι να κοιτανε τη ζωη τους και το δρομο τους σαν να μην υπαρχω. Με ενοχλουν, χανω τα λογικα μου εκεινη τη στιγμη και ειναι σαν να κανω restart..

Εχω ηδη αποκτησει αγοραφοβια εξαιτιας αυτου και οποτε συμβαινει αρχιζουν και με φαγουριζουν τα ματια απο κατω στο δερμα εκει που κανει τη σακουλα και αηδιαζω πολυ εως και ταση εμετου μου ερχεται..

Οταν με κοιταει καποιος αγνωστος στα ματια περαστικος ειτε πεζος ειτε παρεα ειτε οδηγος (και εδω ειναι μικρη πολη και συμβαινει συχνα και ειναι το χειροτερο μου συναισθημα αυτο) πρωτα λεω απο μεσα μου "ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕΕΕ...!!!!" και μετα αρχιζουν τα μπινελικια, αρχιζει η φωνη μεσα μου τη ταπεινωση και η ψυχολογικη κατρακυλα... εισαι τρελος, αχρηστος, ασχημος, εχω προβλημα.. 1002... αυτοταπεινωση και δεν την παλευω μια.

Εχω και πολυ καιρο να εργαστω.. αλλα και παλι δεν μπορω να δουλευω σε χωρο με πολλους ανθρωπους γιατι μου βγαινει αυτο το προβλημα, θελω ενα κλειστο χωρο κανονικα..

Anyway.. καποιος να βοηθησει;
    Last edited by davidh; 08-06-2016 at 20:00.

Senior Member
    Κοίτα αυτά είναι φοβίες και ανασφάλειες εγώ ας πούμε δεν έχω πρόβλημα να με πουν τρελό το λέω και μόνος μου άχρηστος νόμιζα ότι είμαι ενώ δουλεύω είχα αισθήματα μειονεξίας μέχρι που κατάλαβα ότι είμαι καλή παρέα σχετικά με άλλους και ηρέμησα άσχημο δε με λες κι όταν είμαι καλά ψυχολογικά με λες και όμορφο από εκεί και πέρα άμυνες είναι αυτά που εγώ τις απέκτησα στην πορεία δεν τις είχα δηλαδή αλλά με τα χρόνια όταν είδα τι γίνεται έξω και απέκτησα μια γνώμη για τον κόσμο μου φύγανε αυτά μετά το στρατό όταν κατάλαβα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι καλά είμαι έτσι πως είμαι με τα στραβά μου και τα καλά μου
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

davidh
    Guest
    το λες απο κει που εισαι.. αν ζουσες εδω 13 χρονια οπως εγω καμια θεραπεια δεν θα σε επιανε. καθε 13 λεπτα μια υποτροπη κι ας περνεις φαρμακα

Senior Member
    κι εγω ακουγα φωνες αλλα οχι για πολυ καιρο για μερικους μηνες καθε φορα οσο κρατουσε το ψυχωτικο επεισοδιο.μονο με φαρμακα τις εδιωξα καθε φορα.παιρνεις φαρμακα?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

davidh
    Guest
    περνω ρισπερνταλ 50μλ καθε 2 βδομαδες εδω και 13 χρονια, μισο ακινετον 4μγρ, 2 λαντοζ διασπιρομενα και ενα σελικρον 18μγρ.

Senior Member
    μηπως επρεπε να εχεις αλλαξει καποιο φαρμακο αφου τοσα χρονια υπαρχει αυτη η φωνη στο κεφαλι σου?γιατι το εχεις αφησει ετσι να σε παιδευει τοσα χρονια?
    ψυχοθεραπεια εχεις δοκιμασει να κανεις?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Θα σου πω εγώ τι παίρνω ινβεγκα και σαικρεστ και τα δύο στο φουλ όχι αντικαταθλιπτικά όχι ακίνετον με χαλάνε αυτά τα δοκίμασα για λίγο και τα κόψα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    @ντειβιντ και γω χρονια ταλαιπωρουμαι απο αυτα. και ημουν και γω για δυομισι χρονια σε ενεσιμο ρισπερνταλ... βοηθησε λιγο αρχικα αλλα μετα χαλια παλι

Senior Member
    Καλημέρα. Δεν έχω ή είχα ποτέ ψύχωση ή ψυχωσικό επεισόδιο. Ωστόσο αυτή τη "φωνή" την ακούω κι εγώ στο κεφάλι μου λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης κάποιες φορές. Την φωνή δεν την αντιλαμβάνομαι σαν έναν τρίτο αλλά σαν τον ίδιο μου τον εαυτό που μου ασκεί κριτική. Σαν ένα κομμάτι του εαυτού μου να ασκεί κριτική στον αδύναμο εαυτό μου. Επειδή λες ότι δεν αντιδράς, μήπως θα βοηθούσε αν το έκανες αυτό; Εγώ αν είμαι μόνη μου στο σπίτι φτάνω μέχρι και να φωνάξω σκάσε ώστε να κάνω αυτή τη φωνή να σταματήσει και προσωρινά πιάνει. Ίσως δεν είναι η καλύτερη συμβουλή όταν είσαι με κόσμο αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις όταν είσαι μόνος σου. Ουσιαστικά απαγορεύεις στον εαυτό σου να κάνει τόσο αρνητικές σχέσεις σχετικά με την αυτο-εικόνα σου. Αν ωστόσο αντιλαμβάνεσαι την φωνή σαν κάτι έξω από σένα, πιστεύω ότι είναι καλό να συμβουλευτείς τον γιατρό σου μήπως σου αλλάξει την φαρμακευτική αγωγή.

davidh
    Guest
    οχι η φωνη ειναι δικια μου και οντως μου ασκει κριτικη στον αδυναμο μου εαυτο οπως λες.
    αλλα τα κανει μονη της ολα πεταγεται σαν π@υτσα και με εχει σκισει.. 13 χρονια εχασα τι θα κανω με τον εαυτο μου; να βαλω χερι μεσα στον εγκεφαλο και να τις κλεισω το στομα δεν μπορω..
    και παντα ετσι αρχιζει η αποσυνθεση του μυαλο μου και του εαυτου μου...
    μεχρι τωρα προσπαθουσα να μαζευω τα κομματια μου μετα απο αυτο αλλα τωρα πια βαρεθηκα..
    δεν θα κανω εγω brain marathon για τον καθε βλακα που βλεπω μπροστα μου να με κοιταει..
    απλα .. αποσυνθεση.. ε αποσυνθεση.. σιγα μη ξανα μαζεψω το εαυτο μου..

Senior Member
    με όλο το θάρρος και φιλικά, δεν κανεις μια προσπάθεια να πιάσεις διάλογο μαζί της και να την εξουδετερώσεις μέσω του διαλόγου?
    Νομιζω είναι μια καλή προσπάθεια για να βρεις μια καποια ηρεμία.

Πχ σου λέει η φωνη <<είσαι χαζός, όλοι γελάνε μαζί σου>>
    απαντας εσυ <<είμαι άνθρωπος, κάνω λάθη, αλλα έχω και πολλά καλά! προσφατα καταφερα να κανω το Χ, σήμερα θα κανω το Ψ, αρα προσπαθώ. Δεν ειμαι τελειος οπως δεν ειναι κανεις τελειος. Με κάποιους δενω, με καποιους οχι>>.
    κλπ

Senior Member
    @μαρα εγω το δοκιμασα αλλα δεν επιασε..
    σε καποιους ομως ειναι αποτελεσματικο!
    χοουπ ιτ ις φορ γιου!

Senior Member
    Quote Originally Posted by melissa View Post
    Καλημέρα. Δεν έχω ή είχα ποτέ ψύχωση ή ψυχωσικό επεισόδιο. Ωστόσο αυτή τη "φωνή" την ακούω κι εγώ στο κεφάλι μου λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης κάποιες φορές. .
    Εσυ χαμηλη αυτοπεποιθηση ? και δεν σου φαινοταν .........

davidh
    Guest
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    με όλο το θάρρος και φιλικά, δεν κανεις μια προσπάθεια να πιάσεις διάλογο μαζί της και να την εξουδετερώσεις μέσω του διαλόγου?
    Νομιζω είναι μια καλή προσπάθεια για να βρεις μια καποια ηρεμία.

Πχ σου λέει η φωνη <<είσαι χαζός, όλοι γελάνε μαζί σου>>
    απαντας εσυ <<είμαι άνθρωπος, κάνω λάθη, αλλα έχω και πολλά καλά! προσφατα καταφερα να κανω το Χ, σήμερα θα κανω το Ψ, αρα προσπαθώ. Δεν ειμαι τελειος οπως δεν ειναι κανεις τελειος. Με κάποιους δενω, με καποιους οχι>>.
    κλπ
    xaxaxaxa αμα το κανω αυτο τοτε θα ειμαι στα αληθεια τρελος.. χαχαχα μου εφτιαξες τη διαθεση :p

συζητηση με τον εαυτο μου δεν πιανω.. η θετω ερωτηματα μονο στο νου μου η με ταπεινωνω
    αλλα οχι να του απανταω κιολλας.. προσπαθω να βρισκω δικαιολογιες οποτε με βριζω αλλα συνηθως ειναι πολυ ισχυρος ο εαυτος και δεν πιανουν ευκολα. πολυ σπανια μονο και το βλεπω σαν αναλγητικο..