Results 16 to 30 of 45
Thread: Φοβία να μην δώσω λάθος Ρέστα
-
11-06-2016, 00:08 #16
- στον κοσμο της βοηθειας προς τους αλλους
- 11-06-2016, 12:09 #17
Λίγο παράξενη φοβία ;) Αλλά κοίτα:
Έστω ότι κάνει 5,60€ ένα προϊόν και ο πελάτης σου δίνει 10€. Τι κάνεις? Αντί να κάθεσαι εκείνη τη στιγμή να αφαίρείς κλπ, κάνε το εξής: Με το που σου δίνει τα 10€, λες από μέσα σου 5,60€. Κι αρχίζεις να τραβάς λεφτά από το ταμείο και λες π.χ. παίρνεις ένα δίευρο και το προσθέτεις στα 5,60, και λες 7,60. Μετά άλλο ένα και πας 9,60. Και στο τέλος τραβάς 40 λεπτά, κι έφτασες να καλύψεις το 10€ του πελάτη. Έτσι έδωσες σωστά τα ρέστα (4,40€).
Το θέμα αυτοπεποίθησης λόγω bullying κλπ το έχω βιώσει κι εγώ, αλλά το ξεπέρασα πλήρως, απλά κοίτα πού βρίσκονται όσοι σου το έκαναν και ότι δεν σημαίνουν πια αυτοί κάτι για σένα. Προσπάθησε να κρατάς επαφές με δικά σου άτομα και να τους ανοίγεσαι!
Τέλος, κόψε τα energy drinks, κάνουν πολύ κακό. Πολύ όμως.
Αυτά!!!
11-06-2016, 13:43 #18
11-06-2016, 15:48 #19
11-06-2016, 16:01 #20
11-06-2016, 16:13 #21
11-06-2016, 16:27 #22
11-06-2016, 16:28 #23
ΟΚ. Μπορείς να το σβήσεις τώρα!
11-06-2016, 17:03 #24
Σαν να περιεγραψες τη ζωη μου. Ειχα παλιοτερα φιλους, τους παρατησα για τον ιδιο λογο. Με κριτικαραν ολη την ωρα και με μειωναν ισως επειδη ειχα πιο δραστηρια ζωη απο αποψη hobby και με ζηλευαν ? (ποδηλασια κτλ)
Πλεον δεν εχω κανενα απολυτως φιλο εδω και λιγο καιρο, ειμαι 24 και σπανια βγαινω απο το σπιτι. Ιντερνετ σχεδον ολη μερα και κηπουρικη. Ιδιως απο τη στιγμη που μου προκληθηκε βλαβη στο γονατο απο τις συνεχομενες καταπονησεις απο ορειβασια και ποδηλασια (τα οποια ενιοτε τα εκανα και solo), εδω και 1 μηνα δεν εχω βγει απο το σπιτι, και παω το πολυ μεχρι το μπαλκονι ελπιζοντας οτι θα ανακαμψω.
Σχετικα με το θεμα, επειδη ημουν και γω θυμα bullying και πασχω απο κοινωνικη φοβια, ετυχε ενα μικρο διαστημα να δουλεψω στο μαγαζι των γονιων μου και να κραταω το ταμειο. Ειχα σοβαρο θεμα με το να δινω ρεστα, ωσπου ανακαλυψα το συστημα της ταμειακης να σου λεει ποσο να δινεις ρεστα. Βεβεαια οταν μου ελεγαν οι γονεις μου να ζηταω ψηλα για να δινω πισω χαρτονομισματα ρεστα, εκει το πραγμα δυσκολευε αρκετα και αγχωνομουν.
11-06-2016, 17:43 #25
Μάλιστα, τελικά οι άνθρωποι έχουμε πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ μας. Συνεχώς παρατηρώ ότι παρόμοια βιώματα οδηγούν σε κοινές συμπεριφορές και ανασφάλειες. Το Bullying δυστυχώς έχει τραυματίσει χιλιάδες ανθρώπους. Κατά την περίοδο των σχολικών χρόνων νόμιζα ότι είμαι ο μοναδικός που το βίωνε, τότε δεν γινόταν πουθενά λόγος για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.
11-06-2016, 19:56 #26
Χριστε μου. Σαν να διαβαζω την ζωη μου (εκτός αυτο με την καφεινη). Και εγω στο Δημοτικο και το μισο Γυμνασιο ηταν κολαση για μενα. Εχω χασει πολλους απο τους φιλους μου γτ μετα τις σπουδες και το στρατο γυρισαν σπιτια τους και καποιοι εχουν φυγει εξωτερικο.
Απο δουλεια μια δουλευω μια οχι και περναω τις μερες μου στα videogames, internet και βιβλια.
Αυτο με τα ρεστα τωρα, το καταλαβαινω. Δεν ειναι πως δεν ξερεις να μετρας αλλα η ανασφάλεια μην κάνεις καποιο λαθος. Και εγω τρεμω οταν κανω μια δουλεια μην κανω καποιο λαθος. το τσεκαρω και το διπλοτσεκαρω πριν, κατα την διαρκεια και μετα που την κανω για να μην κανω καμια βλακεια. Πολλες φορες μαλιστα απο το αγχος και τον φόβο μην κανω λαθος, το κανω. Το μονο που μπορω να σου πω είναι να χαλαρώσεις, γτ κατι σιγουρο να σου πω δεν εχω βρει ακομα.Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει
11-06-2016, 22:54 #27
Νοx, από τα γραφόμενα σου και σε ενα άλλο ποστ, φαίνεσαι άτομο άξιο, ικανό, που προσπαθεί να μάθει, να ανοίξει τους ορίζοντες του, να βελτιωθεί. Δεν βαλτώνεις, πολύ σημαντικό.
Η φοβία που αναφέρεις έχει ίσως να κάνει με μια κάποια ανεπάρκεια που νιώθεις σαν άτομο, μια τελειομανία που ίσως έχεις, και φυσικά ανασφάλειες και φοβίες που όλοι έχουμε.
Στο θέμα με το ρέστα που αναφέρεις, επειδή με ταλαιπωρεί ένα αυτοάνοσο, εχω πρόβλημα συγκεντρωσης τα τελευταια χρόνια. Αρα φοβάμαι μπας και δώσω 50ευρω πχ και μου δώσουν λιγότερα. Εχω παθει σε μαγαζί το εξής, να κοστίζει το προιον 37 ευρώ, να μου δίνουν τα ρεστα, να έχω σφηνωσει στο μυαλό μου ότι πρέπει να παρω 10 +5 σε χαρτονομισματα, να μου δινουν κερματα, να μην καταλαβαίνω γιατι-άλλα περιμενα, να μου εξηγεί ο ταμίας και οι πίσω που περίμεναν να χασκογελάνε. Στη δική μου την περίπτωση όμως είναι πρόβλημα συγκέντρωσης που το δουλευω, κάτι σαν mental burn-out, δεν είναι φοβία...
Αυτό που φιλικά θα σου έλεγα είναι να έχεις εκ των προτερων μαζί σου μια αριθμομηχανή, ίσως το κινητο σου, και να υπολογίζεις πόσο κανουν, αρα ποσα θα παρεις. Εγώ κρατάω και excel με τα εξοδα μου οποτε εχω μια αριστη δικαιολογία, τοσα στο κρεοπωλειο, με τα ρεστα τοσα στο σουπερ μαρκετ κλπ.
Nox είσαι κοινωνιοφοβικός?
11-06-2016, 23:04 #28
η καφεινη και αυτα τα ποτα αμεσα εχουν δραση αλλα το νευρικο συστημα κλαταρει μετα. Οποτε καλυτερα σταματησε τα αφού το δικό σου νευρικο συστημα είναι ηδη πολυ επιβαρημενο. Καλύτερα κανενα βοτανο, κανενα τσαι του βουνου για συγκεντρωση. Εσυ που ξέρεις να ψάχνεις, θα βρεις ενα σωρο τέτοια. Τη διατροφη πολλες φορες την παραμελουμε αλλα ειναι η βαση. Στην Αμερική υπάρχουν ένα σωρό τετοιες θεωρίες για κάθε ασθενεια ξεχωριστά.
11-06-2016, 23:18 #29
Κι ομως , ενας -δυο Ελληνικοι καφεδες/μερα , μου φτιαχνουν την διαθεση , δινουν και ενεργεια ........εχουν και αντιοξειδωτικα , οχι ο Νες , δεν ειναι καλη ποιοτητα , παιρνω Ελληνικο απο καφεκοπτειο , φρεσκος , μυρωδατος ..........το τσαι μου φερνει νευρικοτητα , το Κινεζικο , το χυμα ,.............. συμφωνω για τα energy drinks , ζημιογονα ειναι ........
11-06-2016, 23:22 #30
Πω , πω , ρε παιδια , αυτο το μπουλιιν , μαστιγα εχει γινει , ολοι γι αυτο γραφετε ,.............. επι εποχης μου , προ αμνημονευτων ετων , δεν υπηρχε υποψια μπουλιιν , σε κανενα σχολειο , ακομη και τον ' χαζο '΄της ταξης , κανα πειραγματακι τουριχναν , το πολυ ............... τι στο καλο αλλαξε απο τοτε , δεν ξερω ........