Results 16 to 18 of 18
Thread: κρισεις πανικου και αρρωστοφοβια
-
01-06-2018, 17:59 #16
Δε μένω στο χάπι Georgia. Πηγαινα σε ψυχολόγο. Δεν έμεινα ευχαριστημένη. Τώρα πηγαίνω σε κάποιον άλλο, για να δούμε. Εμένα η δική μου αγχωτική σκέψη είναι πολύ περίεργη. Δεν έχω αγοραφοβία. Πριν λίγα χρόνια και ενώ ήμουν πολύ κοινωνική, ήμουν σε μια παρέα και την ώρα που μιλάγαμε και γελάγαμε εγώ βίωνα ένα έντονο άγχος. Ηταν τόσο έντονο ώστε τσίμπησα μια ιδεοληψία. Σαν αυθυποβολή ένα πράγμα. Εκείνη την περίοδο ήμουν αγχωμένη γιατί είχα χάσει τη δουλειά μου και είχα προβλήματα σπίτι. Μάλιστα είχα κάνει κ κάτι κρίσεις πανικού. Να μη στα πολυλογώ, αραιά και που όταν μιλάω με γνωστους και ειδικά όρθια, αντι να χαλαρώσω και να απολαύσω τη συζήτηση...μετά απο λίγο αγχώνομαι. Χωρίς λόγο. Το escitalopram, παίρνω 10mg, με κάνει να νιώθω λίγο καλύτερα σε κρίσεις πανικού, στα δύσκολα βέβαια παίρνω λίγο αγχολυτικό. Εχθές πχ, ήταν τα γενέθλια του συντρόφου μου. Με τις φίλες μου που έχω εκμυστηρευτεί αυτό το άγχος δε το παθαίνω, γιατί το έχω εξομολογηθεί. Με τους φίλους του συντρόφου μου, εχω θέμα γιατί τι να λέω τώρα? Να τον κάνω ρεζίλι πχ? Εχθές λοιπόν θα ερχόντουσαν 8 φίλοι του σπίτι...ολη τη μέρα ήμουν παρα πολυ σφιγμένη απ το άγχος. Πήρα λιγο τρανξέν το μεσημερι. Το βράδυ ξαναπήρα ακόμη λίγο. Οταν παίρνω το τρανξέν, μου περνάει η ιδεοληψία και ας πουμε χαλαρώνω. Οπότε τελικά παρόλο που ήμουν σφιγμένη λίγο με τα παιδιά παράλληλα έκανα και πλάκα μαζί τους κ πέρασε καλούτσικα (για μένα το βράδυ). Οπότε το δικό μου μόνο με ψυχοθεραπεία και αποδσοχή του εαυτού μου μπορώ να το λύσω και όχι με το χάπι. Και το τελευταίο διάστημα επιδιώκω και εγώ όπως λες να βρίσκομαι με γνωστούς. Στο σπίτι σου γιατί να ζορίζεσαι? Τι είναι αυτό που σε φοβίζει?
- 14-06-2018, 07:48 #17
Σε καταλαβαίνω απόλυτα!!από στρες συνέχεια με πιάνει το στομάχι μου με καουρες και τάση για εμετό.πολλες φορές ξυπνούσα τα πρωινά και έκανα διάρροια χωρίς λόγο και είχα πόνο στο στομάχι.πηγα μια μετά στον γιατρό μου πεις ότι έχω ευερέθιστο έντερο από άγχος...
01-07-2018, 16:17 #18
Georgia 78 δωσε βαση στην αναπνοη..διαφραγματικες αναπνοες..οχι γρηγορες αναπνοες..οταν σου συμβαινει αναπνεε μεσα σε μια σακουλα..η παθοφυσιολογια των κρισεων πανικου ειναι ο υπεραερισμος,δηλαδη οι πολλες γρηγορες αναπνοες που οφειλεονται στο αγχος..αυτο εχει.ως απορροια να διαταρασσεται,στους πνευμονες η ισορροπια οξυγονου και διοξεδιου του ανθρακα..δηλαδη φουσκωνουν τα πνευμονια με οξυγονο και αυτο δημιουργει μια υποκειμενικη αισθηση δυσπνοιας..αυτην η δυσποια εχει ψυχοσωματικο υποβαθρο οχι οργανικο..μην φοβασαι για κατι αλλο..το σωαμ εκεινη την στιγμη ειναι,σε συναγερμο λογω σωματοποιησης του αγχους..αρα εκπαιδευσε το ωστε να μην πυροδοτει την κριση..αυτο επιτυγχανεται με την,αναπνοη,τις ηρεμιστικες ασκησεις και ισως με καποιο αγχολυτικο απο καποιον γιατρο..εκεινη την ωρα που,σου συμβαινει επικεντρωσου σε ενα αντικειμενο και αν μπορεις περπατα για να "εξωτερικευθει" ετσι η αδρεναλινη..μην τρεξεις και πανικοβληθεις..μην σκεφτεσσι οτ θα παθεις κατι κακο,γιατι δεν παθαινεις ετσι..δεν ειναι κατι οργανικο..οι ταχυπαλμιες και,αυτες οφειλονται στο αγχος οχι σε δυσλειτουργια της καρδιας απλως σε ενα αγχωμενο σωμα επηρεαζονται πολλα οργανα γι αυτο αντιδρουν ετσι..να θυμασαι οτι σωμα ειναι πολυ δυνατο δεν σε αφηνει ετσι ουτε να λιποθυμησεις..απλως χτυπαει λαθος το καμπανακι κινδυνου γι αυτο παραγει αυτες τις ψυχοσωματικες αντιδρασεις..η μαγκια ειναι να αποδειξεις στο σωμα οτι λαθος πυροδοτει αυτες τις αντιδρασεις εκεινη την στιγμη..ολα αυτα στα λεει ενας που ξεπερασε τις κρισεις πανικου σε εναν μηνα χωρις φαρμακα..γινε εσυ ο γιατρος του εαυτου σου..ηρεμησε και ολα θα φυγουν