Results 16 to 26 of 26
-
13-02-2008, 12:45 #16
Κιπ,
με πολύ νοιάξιμο αλλά και έγνοια διαβάζω το μήνυμα σου για τη διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής. Εύχομαι αν προχωρήσει αυτό το σενάριο, να πάνε όλα κατ\' ευχήν.
Συζήτησε εκτενώς με την γιατρό που σε παρακαλουθεί αυτό το θέμα, την επιθυμία σου, τις ανησυχίες σου. Συζήτησε το, όσο κάθετη κι αν είναι στο ενδεχόμενο διακοπής.
Η φαρμακευτική εταιρεία, όπως και συ λες, δεν πρόκειται να σου δώσει οδηγίες, το θεωρώ απίθανο. Είναι για δική της προστασία, αλλά να είσαι βέβαιος ότι είναι και για δική σου προστασία. Προσωπικά, για άνθρωπο που δεν βλέπω, δεν θα έκανα καμία τέτοια εκτίμηση/προτροπή. Το θεωρώ τουλάχιστον ανέντιμο.
Κλείνοντας, να σου πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που αρχίζεις να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο ψυχοθεραπείας. Θυμάμαι αρκετά μηνύματα σου όλο αυτόν τον καιρό που γράφεις στο φόρουμ, όπου έμοιαζε να μην είσαι ιδιαίτερα θετικός.
Αν δεν ξέρεις που να απευθυνθείς, με χαρά θα σε βοηθήσω, αν τυχόν θελήσεις ή χρειαστείς τη βοήθεια μου. Αρκεί να μου πεις που μένεις για να δω αν έχω κάποιον συνάδελφο που γνωρίζω και εμπιστεύομαι σε αυτη την περιοχή.
Πάρε τηλέφωνο ή στείλε μέιλ, αν με χρειαστείς.
Καλή δύναμη!Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
- 13-02-2008, 13:00 #17
Ευχαριστω Νικο...σου εστειλα και u2u.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
25-02-2008, 10:26 #18
Προβληματα δεν μπορω να πω οτι εχω οντας κατω απο φαρμακευτικη αγωγη....αλλα προβληματα που περιμενω να εμφανιστουν ειναι καταθλιψη,μια γαμ.. υπερευαισθησια σε οτιδηποτε,καθως ισως και παρανοια οτι ασχολειται υπερβολικα ο κοσμος μαζι μου.
Τι εμφανιστηκε?
Καταρχην εμφανιστηκε η...βλακεια.Δεν ξερω αν σας φαινεται περιεργο αλλα εγινα κατα καποιο τροπο βλακας.
Απλα πραγματα που κανουμε στην καθημερινη ζωη οπως το να πακεταρουμε κατι,να φτιαξουμε ενα καφε,να τραβηξουμε μια φωτογραφια...ολα εγιναν πολυ δυσκολα.
Και ειμαι αρκετα εξυπνο ατομο...πολλες φορες δινω λυσεις...και μου ζητανε λυσεις για αρκετα θεματα...τι να πω.
Περιττο να πω οτι η αυτοπεποιθηση μου πηγε περιπατο και εγινα υπερβολικα ντροπαλος...συνεσταλμενος λες και γυρισα στην παιδικη ηλικια...ωχουτο.
Εν πασει περιπτωση δεν μου αρεσει να κλαιγομαι αλλα αν προκειται να αντιμετωπισω την ηλιθιοτητα ως παρενεργεια της διακοπης της φαρμακευτικης μου αγωγης...τι να πω....πρεπει να συμβουλευτω τους γιατρους για το τι να κανω...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
25-02-2008, 11:45 #19
keep αλλο ειναι να τα ελλατωσεις κι αλλο να τα κοψεις αποτομα για 4 ολοκληρες μερες
αυτο που λες βλακεια ξερεις ειναι η ντοπαμινη που παραμιλαει
εδω εγω μειωσα seroquel για ενα διαστημα σου μιλαω για μειωση οχι διακοπη κι ενιωθα ενα ευαλωτο πλασμα..
το καλυτερο για μενα που εχεις να κανεις ειναι να μιλησεις στον ψυχιατρο σου καθαρα για ολα τα θεματα που σε απασχολουν
εγω πχ τον εχω πρηξει τελευταια με την αγωγη μου κ παντα εχω κατα νου οτι δεν εχει παρει αρα δεν ξερει
ομως δεν ειναι κ ο γιατρος που σου μιλαει για ζαχαρο πχ δεν εχει παρει ινσουλινη αλλα στη δινει γιατι ξερει
εγω μιλαω γι αμειωση στο δρ μου κ ειναι σαν να μην με ακουει καν
ε λοιπον αυτο του το ειπα οτι σου μιλαω κ δεν μου δινεις καμια σημασια οσον αφορα τα αντιψυχωσικα
τωρα σημερα περιμενω να παω να μου εξηγησει το γιατι
πρεπεινα τους λες τα παντα απο την καχυποψια μεχρι την αποστροφη για τα χαπιαwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
25-02-2008, 11:50 #20
keep_walking, αυτα που περιγραφεις τα εχω ζησει. Η δικη μου εμπειρια λεει οτι 30mg Abilify δεν ειναι μικρη δοση και δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο να την διακοψεις μαχαιρι. Εγω ειχα φτασει στα 10 και ο γιατρος επεμενε να παιρνω εστω και αυτο το λιγο. Τελικα διεκοψα με δικη μου πρωτοβουλια για να καταληξω απο εκει που ειχα ξεκινησει. Σε ενα γερο επεισοδιο. Τωρα, παντως, παιρνω risperdal, το οποιο εδρασε σχετικα αμεσα και εντυπωσιακα. Δεν ξερω αν επαιξαν ρολο, αλλες συγκυριες, αλλα αυτο το φαρμακο με βοηθα περισσοτερο. Ισως επαιξαν και καποιο ρολο καποια πραγματα που εκανα για τον εαυτο μου.
Η απορια μου ειναι αν μπορεις να εντωπισεις γιατι αρχισες να λειτουργεις ετσι. Απασχολουσαν παραλληλα το μυαλο καποιες σκεψεις και δεν μπορουσες να συγκεντρωθεις; Οποτε αισθανοσουν και βλακας. Ή στο θεμα της κοινωνικοτητας. Εντωπισες σκεψεις περιεργες; Γιατι ντρεποσουν; Σου φαινοταν περιεργο το υφος των αλλων, ο τονος της φωνης, μιλαγαν για αλλον και νομιζες οτι αναφερονται σε σενα, κ.ο.κ; Ή ηταν απλα θεμα διαθεσης ή κατι τετοιο;
25-02-2008, 12:01 #21
Ευχαριστω για τα μυνηματα...δεν ξερω zaphod να πω με σιγουρια...ειχα σκεψεις περιεργες απο τη στιγμη που αρχισα να συμπεριφερομαι σαν βλακας...αλλα ηταν στα ορια του φυσιολογικου?
Δηλαδη ενταξει αν αρχισεις και δεν μπορεις να κανεις απλα πραγματα...στη δινει...ή δεν μπορεις να κανεις απλα πραγματα επειδη στη δινει? Δεν ξερω.
Ισως να ειναι αυτο που λενε οτι πολλοι με αυτη τη ασθενεια δυσκολευονται στο \"problem solving\" κατι που με ειχε απασχολησει και στο παρελθον αλλα το εριχνα αλλου γιατι ημουν ενα ματσο χαλια...αλλα τωρα που ειμαι σταθερος εδω και χρονια...καταλαβα την διαφορα πιο εντονα.
Μπορει να επεσε και η διαθεση μου απλως και φυσικο ειναι να επεσε και η αποδοση μου σε διαφορους τομεις...αλλα δεν ειμαι σιγουρος ποιο ειναι το αποτελεσμα και ποιο το αιτιο απο ολα αυτα....δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
25-02-2008, 12:15 #22
Ειχα παει για διασκεδαση...δηλαδη ηταν ολα τελεια...περνουσα τζαμι...και...τι να πω.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
25-02-2008, 12:38 #23
Originally posted by keep_walking
Ειχα παει για διασκεδαση...δηλαδη ηταν ολα τελεια...περνουσα τζαμι...και...τι να πω.
25-02-2008, 12:52 #24
Θα το σκεφτω πολυ πριν διακοψω...και εγω ειμαι στα καλυτερα μου αυτη την περιοδο...εχω στοχους...εχω ονειρα...λογικα επρεπε να ειμαι καλα.
Κοιτα καιρο που διαλεξα να ξεχασω τα χαπια...και ημουν περιτριγυρισμενος απο ενα σωρο ωραιες υπαρξεις...μπορει να φταιει και αυτο:P
Ισως να μην μπορω να φτασω αυτο που θελω να ειμαι...ποιος ξερει....παντως αυτο που θελω να ειμαι απεχει παρασαγγας απο αυτο που ειμαι χωρις τα φαρμακα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
26-02-2008, 10:28 #25
keep αυτο συνβαινει σε ολους μας
εγω απλα θα σου πω οτι πια δεν χαλιεμαι που παιρνω ενα καρο φαρμακα για να μοιασω με αυτο που θα θελα να ειμαι
με νοιαζει περισσοτερο η χαρα οτι προσπαθω εστω κ με χαπια να το προσεγγισω
κ γιατι να κοψει κανεις τα χαπια??????δεν καταλαβα !αφου ειμαστε καλυτερα ετσιwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
27-02-2008, 16:03 #26
γιατι να κοψει κανεις τα χαπια??????δεν καταλαβα !αφου ειμαστε καλυτερα ετσι[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια