Υπάρχει φως στο τούνελ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
    Senior Member

Υπάρχει φως στο τούνελ

Λοιπόν ξυπνάς ένα πρωί και σου λέει ο γιατρός ότι έχεις πρόβλημα όλοι πιστεύουν υποτίθεται ότι τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση παπάρια μαντολεσ αν δε στρώσεις κωλο δε γίνεται τίποτα θα σας πω μερικές συμβουλές και ότι καταλάβει ο καθένας εγώ πάντως είμαι σε άψογη κατάσταση ώρες ώρες πολλές ώρες τώρα τελευταία λοιπόν φάρμακα ότι δίνει ο γιατρός διατροφή σπιτικό φαγητό κανένα τσάι το απόγευμα αντί για μπύρες και το πολύ δύο τρεις καφέδες ελληνικούς μα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Καλό ύπνο και αυστηρή πειθαρχία στο πρόγραμμα όποιος θέλει μπορεί να μπει στο shizofreneia. Com να δει και συμπληρώματα διατροφής που βοηθάνε αυτά όλα είναι για σχιζοφρένεια τα άλλα όλα είναι παιδικές αρρώστιες πάρτε ασπιρίνες τα άλλα όλα περνάνε πανεύκολα τι σχιζοφρένεια τη δίνω τρία με πέντε χρόνια γυμναστική και διατροφή με φάρμακα και όποιος δεν έχει κουράγιο να το βρει από εκεί που δεν έχει αλλιώς μια ζωή θα κλαίγεστε αυτά όλα είναι εγγυημένα με δέκα αστέρια Μισέλεν απλά η σχιζοφρένεια θέλει πειθαρχία

Σε ευχαριστουμε ελις για τις δωρεαν πληροφοριες και την ενημερωση. Σιγουρα νους σωμα ψυχη οταν ερχονται σε ανισσοροπια ε γινεται και μια εκρηξη...
    υπαρχει φως αντε να το δουμε επιτελους !!!!
    Last edited by Constantly curious; 22-06-2016 at 03:06.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Το φως στο τελος του τουνελ το σβησανε , λογω περικοπων στις δαπανες ..........

Senior Member
    Eίναι πολλοί οι παράγοντες που ευνοούν την ανάρρωση από μια ψυχική πάθηση.Εγώ θα προσθέσω κάποια.
    Στήριξη από οικογένεια και φίλους.
    Σωστά φάρμακα στη σωστή δοσολογία με συνεργασία έμπειρου και καλού γιατρού.
    Ενημέρωση για το πρόβλημα.
    Σωστή λήψη φαρμάκων.
    Καλή διατροφή.
    Γυμναστική.
    Διάβασμα.
    Χόμπυ.
    Δουλειά.
    Μουσική.
    Αποφυγή υπερβολικών ποσοτήτων αλκοόλ,καφέ.
    Αποφυγή ναρκωτικών ουσιών.

Προσωπικά έφαγα τα μούτρα μου και έμαθα.Πλέον είμαι τόσο συνεπής και υπεύθυνος που τρομάζω με τον εαυτό μου.Έχω γίνει πολύ τακτικός.Μετά από 3,5 χρόνια είμαι σε ύφεση και δεν διακρίνω συμπτώματα της πάθησης.Η ύφεση συμτπωμάτων (remission) έχει 1 χρόνο τώρα.Φτύνομαι για να μη ματιαστώ για το κίνητρο μου να κάνω πράγματα.Ένας φυσιολογικός μπορεί να βαριέται περισσότερο από μένα στην καθημερινότητα του.Εμένα τον τελευταίο μήνα είναι γεμάτη η μέρα μου και μου κάνει καλό.Νομίζω χρειάζομαι λίγο ακομα βελτίωση στην σκέψη,στις κοινωνικές δεξιότητες και στην λειτουργικότητα και θα είμαι έτοιμος για δουλειά.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Η πειθαρχία που λέει ο elis για μένα μεταφράζεται σε ρουτίνα δραστηριοτήτων.
    Kάντε μια λίστα με τα πράγματα που αγαπάτε και σας ενδιαφέρουν,είτε να μάθετε,είτε να εξελίξετε και κάντε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων.Ημέρας και εβδομάδας.Τοποθετήστε κάποιους ρεαλιστικούς στόχους.Υπάρχει στο ίντερνετ το πως πρέπει να είναι δομημένος ένας στόχος.Η ρουτίνα ειδικά στην σχιζοφρένεια βοηθάει στο να αποκτήσει δομή η μέρα και να μη είναι αποδιοργανωμένη.Νομίζω σε όλες τις παθήσεις βοηθάει να πειθαρχήσει το μυαλό με την καλή έννοια.Αν έχεις γεμάτη μέρα μειώνονται οι αρνητικές σκέψεις και βοηθάει στο να αποκτήσουμε μια θετικότερη εικόνα για τον εαυτό μας.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Quote Originally Posted by serios View Post
    Νομίζω σε όλες τις παθήσεις βοηθάει να πειθαρχήσει το μυαλό με την καλή έννοια.Αν έχεις γεμάτη μέρα μειώνονται οι αρνητικές σκέψεις και βοηθάει στο να αποκτήσουμε μια θετικότερη εικόνα για τον εαυτό μας.
    Συμφωνω,εφοσον εχει επελθει μια χημικη σωστη ισορροπια βεβαια πρωτα στον εγκεφαλο και δεν τα βλεπεις γκρι ή μωβ ή αργα ή ματριξ ολα αυτα ειναι καλα εφοδια για μια καλη αναρρωση ... παντως υπαρχουν και πισω γυρισματα μεχρι που ερχεται η στιγμη που ριχνεις τη μουτζα και λες τελος.

Ποσο θα θελα να το λεω πιο συχνα και πιο συχνα... να βαζω στοπ, τελείες σε κακες παρορμησεις, υποθετικα θα επρεπε ηδη να ειμαι χαρουμενη για την βελτιωση μου, ελα ομως που φοβαμαι ακομα μη τυχον και παλινδρομησω σε υφεση και νιωσω ρακος ;

θερινες ανησυχιες.

Senior Member
    Αυτά που λέει ο Σείριος είναι τα τέλεια ότι πιο κοντά σε αυτά είναι θεραπεία μην ακούτε τους γιατρούς λένε μαλακές άμα τα κάνεις αυτά που λέμε για πέντε χρόνια θεραπεύεσαι το δίνω με εγγύηση είμαι στα τρία χρόνια κι έχω περάσει πράγματα που ούτε φαντάζεστε ότι υπάρχουν οι δυνάμεις του ανθρώπου είναι τεράστιες

Senior Member
    Σε σε έτσι είναι τα πρώτα χρόνια της βελτίωσης μετά από ένα χρόνο φεύγουν αυτά και αποκτάς αυτοπεποίθηση

Quote Originally Posted by elis View Post
    Σε σε έτσι είναι τα πρώτα χρόνια της βελτίωσης μετά από ένα χρόνο φεύγουν αυτά και αποκτάς αυτοπεποίθηση
    μετα απο τοσο τρενακι του τρομου, λιγο καλα, λιγο γαματα, λιγο απαισια χαλια μαυρα χειροτερα καλυτερα, χαπια, κι αλλα χαπια, προσπαθειες, κενο, προσπαθειες, λαθη, προσπαθειες παλι λιγο χαρα μεγαλο κενο.
    τοσα χρονια πλεον ... δεν ξερω. Θελω να πιστευω οτι περασαν τα χειροτερα αλλά ξέρω και οτι επιασα πατο. Μονο εγω πρεπει να μου υποσχομαι και να το κραταω οτι δεν θα ξανα αφηνω εμενα σαν χαλί. Δηλαδη αν μου εχει μεινει κατι μεχρι σημερα απο το μπλα μπλα που παω και κανω ειναι οτι εχω ολη την ευθυνη. Εγω πρεπει να με προστατευω απο υφεσεις, κατρακυλες και τα γνωστα. Θα κρινω τελικα το αποτελεσμα οταν αντιμετωπισω ΜΟΝΗ τα πιο βαθια μου κολληματα.

Ναι εμεινα στασιμη, ναι ηθελα μια παυση, ναι αδειασα, παρελυσα απο τη λυσσα τη μανια την κακια του κοσμου και το τι ειμαστε, περασα φαση που μισουσα την ανθρωπινη φυση, περασα φαση ρομποτικη, περασα φαση αλκοολικη, περασα τελικα με μια μασκα παγωμενης πολλα σταδια πολυ εντονα π επρεπε να ειχα απο τα 18 ψυχιατρο. Δεν κλαιγομαι. Αλλα ημουν αρρωστη και δεν το ηξερα και αυτο μου στερησε πολλα χρονια χαρας. Μακαρι να τα ζησω εστω αργοτερα.

Senior Member
    Σε σε γνώμη μου είναι ότι θέλει γυμναστική αλλιώς θα πάρει πολύ καιρό να ξέρεις πάρε ένα ποδήλατο και κάνε βόλτες το να βρεις κουράγιο να αντιδράσεις είναι το πενήντα τα εκατό της επιτυχίας το τι θα κάνεις είναι το άλλο μισό

Quote Originally Posted by elis View Post
    το να βρεις κουράγιο να αντιδράσεις είναι το πενήντα τα εκατό της επιτυχίας το τι θα κάνεις είναι το άλλο μισό

Elis εγραψες πολυ μεγαλη αληθεια. Οποια και αν ειναι η διαταραχη το να αντιδρασεις για να βγεις απ τα σκ@@@@ και να μαθεις να ξανα ΖΕΙΣ ειναι και το μεγαλο ρισκο - στοιχημα. Τωρα τελευταια προσπαθω περισσοτερο. Και παλι μια φωνη μεσα μου, μου λεει να δεις που θα τα κανεις ολα παλι Π@@@@ και θα γινεις παλι χωμα. Προσπαθω να πατησω ποδι και να πω σκασε ρε γαμωτο οχι ... εχω προσπαθησει, εχω βελτιωθει αλλά αυτη ωρες ωρες μου καθεται στο ΛΑΙΜΟ εκει... σουβλισμα

Senior Member
    Μετά από κανένα χρόνο θα έχεις αυτοπεποίθηση πίστεψε με δε θα σε νοιάζει το πάνω κάτω και κάποια στιγμή θα γίνει μόνο πάνω

Senior Member
    Από τη στιγμή που θα αντιδράς κανένα χρόνο θα σε πάρει να βρεις τι από αυτά που λέμε σου ταιριάζει

Ελακο το καταλαβαινω εγκεφαλικα αυτο που λες και μπορω να δειξω θετικη πιστη πως ισχυει αλλα δεν μπορω να αφησω απ εξω την ερωτηση... τοτε γιατι βαραμε υποτροπες; εγω εχω αυτη τη διαγνωση πχ το παλευω σωστα πλεον, παλια το παλευα λαθος. ο αλλος εχει την αλλη στρωνουμε για ενα διαστημα και μετα ξαναγυριζουμε πισω ; για ποιο λογο ; μας λειπει το μπαχαλο; θελουμε την αρρωστια μας ; ειναι θεμα συνηθειας ;

δε σου ζηταω να μου δωσεις απαντησεις ντε κ καλα κτλ
    απλα δε ξερω αν το εχεις σκεφτει και εσυ. το ζητημα υποτροπες πισω γυρισματα κτλ

Page 1 of 3 123 LastLast