Τελικά όσοι με διαβάζετε πιστεύεται ότι είμαι έξυπνο άτομο ή όχι; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

View Poll Results: Είμαι έξυπνη ή όχι;

Voters
17. You may not vote on this poll
  • Ναι

6 35.29%
  • Όχι

11 64.71%
Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 73
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Χαμηλή αυτοπεποίθηση
    Εμμονές
    Το να ζεις στο παρελθόν
    Προβλήματα στην οικογένεια
    Είναι τα μόνα προβλήματα σου...λύνονται πολύ πιο εύκολα από ότι νομίζεις αρκεί να το θέλεις.Νομίζω όμως πως όλα αυτά αποτελούν την τέλεια δικαιολογία για να μη κάνεις κάτι γιατί αν κάνεις ίσως πέσεις και σε λάθη.Ίσως φοβάσαι τα λάθη,την ευθύνη,την ανερξαρτησία από την οικογένεια σου.Όλα αυτά προυποθέτουν δύναμη και συνείδηση της κατάστασης μας.

Οπότε περισσότερο αδύναμη θα σε έλεγα και με μηδενική αυτόπεποίθηση όπως είμαι και εγώ.Η μόνη μας διαφορά είναι ότι εγώ πιστεύω στην αλλαγή.Δεν σημαίνει ότι δεν φοβάμαι,ότι δεν αισθάνομαι χαζός,ότι δεν έχω ανασφάλειες.Προσπαθώ να τα αντιμετωπίσω όμως για να προχωρήσω παρακάτω κ να μη ζω στη μιζέρια.Μπορείς και εσύ αρκεί να ξεκολλήσεις από το βόλεμα αυτό.Γιατί κακά τα ψέματα είναι βόλεμα και ας σου φαίνεται μαρτύριο.Πολλές φορές το βόλεμα μπορεί να είναι και άβολο όσο παράδοξο και αν ακούγεται.
    Ρε σειριε Ειλικρινα, προσκυνω... απο οσο εχω καταλαβει μεχρι στιγμης με τη ψυχοθεραπεια ο φοβος για τα λαθη, η αδυναμια, οι εμμονες ολα αυτα ναι ειναι ενας τροπος στασιμοτητας για επιβιωση και ναι αργα ή γρηγορα καλουμαστε να κανουμε το αλμα και να το αλλαξουμε, Εμενα τουλ μ χε πει σε μια συνεδρια "εδω θα ενηλικειωθεις" ... και εκει καταλαβα οτι ισως η αυτονομια η δουλεια τα φραγκα δεν σημαινουν ενηλικειωση και ισως σε πολλα να μαι στοκαδι !!

Δηλαδη ειτε ειναι γονιδιο ειτε δεν ειναι αντι πχ να παθεις εμφραγμα και να μεινεις στον τοπο παθαινει ο εγκεφαλος και τραβας χειροφρενο για ενα διαστημα... το πακετο ειναι απο την αρχη βεβαια μεχρι και να ξανα βαλεις μπρος αλλά... εχεις δικιο.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Banned
    Constantly curious με σένα τα είπαμε στο "Πρώτη επίσκεψη σε ψυχολόγο..!" (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%BF-%21/page2) και το αποτέλεσμα της συζήτησης μας δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό σχετικά με την ποιότητα του ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή σου. Συγκρατήσου λοιπόν.

Quote Originally Posted by M87 View Post
    Constantly curious με σένα τα είπαμε στο "Πρώτη επίσκεψη σε ψυχολόγο..!" (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%BF-%21/page2) και το αποτέλεσμα της συζήτησης μας δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό σχετικά με την ποιότητα του ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή σου. Συγκρατήσου λοιπόν.
    Δεν σε εννοω, Μπορεις να μου εξηγησεις σε παρακαλω ;

Banned
    Μπορώ να σε παραπέμψω στην τελευταία απάντηση μου στο νήμα το οποίο παρέθεσα.

Quote Originally Posted by M87 View Post

Το τι ειναι και το τι δεν ειναι ενθαρρυντικο δεν θα το κρινει βαση λογικης ενας αγνωστος που δεν με ζει στην καθημερινοτητα μου. Κρινω πως αργησα αρκετα να ξεκινησω και δε γινεται σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα ενας Ψυχοθεραπευτης να σε φτασει σε τοσο σημαντικες συνειδητοποιησεις οπως εκεινες που ανεφερε ο Σειριος.

Banned
    Δελφίνι το ερώτημα μου παραμένει.

Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Τι να σας πω βρω παιδιά 10 άτομα με έχετε για χαζή.... γιατί; Βρε εγώ 17 έβγαζα στο σχολείο και πέρασα και στο τει.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ (Ρωτάω... Απαντάς... Παθαίνω κρίση):

Αν έχεις ανάγκη το "17" και την "είσοδο σε ΤΕΙ" για να πιστέψεις ότι είσαι έξυπνη [όπως και τα χρησιμοποιείς υπέρ σου] τότε γιατί έκανες την δημοσκόπηση;

Senior Member
    Μ87 δεν μπηκα ποτε στη διαδικασια να διαβασω αναλυτικα τα δοκιμια σου (και νομιζα οτι εγω γραφω πολλα λολ) αλλα επετρεψε μου να σου εκφρασω τη γενικη εντυπωση που εχω:
    Ειναι αξιοθαυμαστο και μπραβο σου που υποστηριζεις με τοση θερμη οσα σε προβληματιζουν και που θελεις να ενημερωνεις τον κοσμο που υποφερει για να μην πεφτουν θυματα εκμεταλλευσης κλπ αλλα εχω την αισθηση πως παραλειπεις με μεγαλη ευκολια το πιο σημαντικο ισως κομματι: Την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ. Δεν θα λυσει τα ΔΙΚΑ μας προβληματα κανενας αλλος δε πα να ειναι ψυχοθεραπευτης δε πα να ειναι ο παπας της ρωμης δε πα να ναι ο θεος ο ιδιος. Ενας καλος ψυχοθεραπευτης το ξεκαθαριζει αυτο και οχι δεν ειναι λαμογιο καποιος που προσφερει καποιες κατευθυντηριες γραμμες για οσο το χρειαζεσαι. Τωρα για το ποσο μπορει να το τραβηξει καποιος εγκειται στη συνειδηση του ναι, αλλα υποτιθεται και εσυ δεν εισαι ηλιθιος, αυτοσκοπεις, ασκεις μια αυτογνωσια, παρατηρεις την εξελιξη σου και κρινεις αναλογα.

Δεν ξερω ποσο εχεις ταλαιπωρηθει με ασυνειδητους ψυχοθεραπευτες αλλα εγω βλεπω καποιον που δυσκολευεται με το κομματι της δικιας του ευθυνης και επικεντρωνει τη κριση του στον αλλον και τον περναει απο κοσκινο αγνωοντας το δικο του κομματι. Μου θυμιζεις ταριφα με τα "αυτοι που κυβερνανε μπλα μπλα μπλα, εκεινοι, οι αλλοι φταινε μπλα μπλα"...
    Οταν απευθυνομαστε σε εναν ψυχοθεραπευτη τον κρινουμε ναι, κρινουμε προσεκτικα οτι πληροφορια εχουμε κλπ...αλλα κρινουμε και τον ευατο μας, το δικο μας το κομματι, παρατηρουμε ολες τις παραμετρους και βλεπουμε αν και κατα ποσο μας ταιριαζει. Δεν καθομαστε με απολυτη καχυποψια σε φαση "χμμμ για να δω, εισαι ικανος να λυσεις τα προβληματα ΜΟΥ? Η εισαι ενα λαμογιο του κερατα;"
    Φυσικα και αν το ψυρισεις κατι θα βρεις, ανθρωποι ειμαστε οχι θεοι, ολοι εχουν αδυναμιες και εγωιστικα κινητρα, δουλεια κανουν. Αλλα δεν ειναι κατι το εξωπραγματικο η παραλογο να τη κανει καποιος το δυνατον καλυτερα και ευσυνειδητα. Στο κατω κατω κι εσυ ως πελατης μπορεις να επωφεληθεις μεχρι εκει που κρινεις οτι επωφελεισαι και μετα την κανεις αμα δεις οτι αρχιζει να το τραβαει. Που ειναι το παραλογο στο να θελει δυο φραγκα παραπανω, σημαινει οτι δεν βοηθαει κι ολας; Ειναι απαραιτητο; Ελεος μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε και κρινουμε αναλογα. Κανεις δεν θα σου κανει νταχτιρντι επειδη τον πληρωνεις απο τη καλη του τη καρδια αλλα θα ικανοποιησει καποιες αναγκες σου η θα σου κανει τη δουλεια. Και εγω πχ δεν διδασκω τους μαθητες μου απο τη καλη μου τη καρδια, για τα λεφτα το κανω, αλλα δεν σημαινει πως δεν νοιαζομαι τι προσφερω οσον αφορα τη ποιοτητα των παροχών μου η οτι δεν νοιαζομαι για τον καθενα.
    Επισης εγω πες κανω τα παντα για να καταλαβει ενας μαθητης κατι...αν δεν γουσταρει η δεν θελει (δε λεω δε μπορει δε θελει υπαρχει μονο) εγω τι να κανω; Να πεθανω; Συνηθως ειναι θεμα ψυχολογιας/συμπεριφορας/αγωγης/χαρακτηρα και αυτο...Με κανει κακια καθηγητρια αν δε βγαινει παντα ακρη; Τι να κανω να παρατησω τη ζωη μου και να τρεχω πισω απο το καθε μαθητη ξεχωριστα να τον διαπαιδαγωγησω οπως δεν το κανουν οι γονεις τους; Φυσικα και οχι!

Ετσι και με τον ψυχοθεραπευτη...αμα ειναι το ατομο σα το παιδι στον διαδρομο του σουπερμαρκετ που σερνεται και τσιριζει επειδη δε του πηραν τη σοκολατα ε δεν φταιει. Η ψυχοθεραπεια εξ ορισμου ειναι κατι που σε αναγκαζει να ριξεις μια σκληρη ψυχρη καθαρη ματια στον ευατο σου και αυτο δεν μπορει να ειναι ευχαριστο. Επισης η οποια αλλαγη μεσα μας ειναι προσωπικη μας υποθεση, κανεις δεν θα αναλαβει την ευθυνη για εμας, εμεις εχουμε την ευθυνη του εαυτου μας. Ε ενας καλος ψυχοθεραπευτης λοιπον δινει να το καταλαβεις αυτο.... Και αυτο κανει απο οσο καταλαβα και στη περιπτωση της Constantly...τωρα αν εσυ αυτο το θεωρεις αποποιηση ευθυνων τι να σου πω...τι περιμενεις να της πει; Θα κανω τα προβληματα σου δικα μου; Οχι δα. Σου φαινεται νορμαλ κατι τετοιο; Μια χαρα βρισκω λοιπον τον/την ψυχοθεραπευτη/τρια της constantly ξεκολλα λιγο και σταματα να ψαχνεις παντου δαιμονια.

Ναταλία σε ευχαριστω... γιατι προς στιγμην η προστακτικη περι συγκρατησης μου φανηκε οξυμωρη.
    Δεν θελω να διαπληκτιζομαι αλλα ειμαι ανθρωπος και ειναι λογικο και επομενο να διαφωνησω και να ερθω και σε ρηξη αν χρειαστει.

Senior Member
    Εγώ πήγαινα σε μία εκκλησία με το παλιό και φέρθηκα πιο χαζά από όλους εκεί μέσα . Αυτό σημαίνει ότι είμαι πιο χαζή από όλους εκεί;

Εγώ πήγαινα σε μία εκκλησία με το παλιό και φέρθηκα πιο χαζά από όλους εκεί μέσα . Αυτό σημαίνει ότι είμαι πιο χαζή από όλους εκεί;
    Εσενα απλα μαθευτηκε - σχολιαστηκε και απο τοτε νιωθεις πολυ ασχημα και που ξερεις αν αλλοι εκει μεσα δεν ειχα κανει κατι χειροτερο ;
    δελφινακι............. εμμονη.....

Senior Member
    Α και κατι ακομα M87...καποιος που στομα εχει, μιλια εχει, μυαλο εχει, κριση εχει, μπορει να κατευθυνει τη διαδικασια της ψυχοθεραπειας και να την κανει ευφορη. It takes two to tango. Ενας ψυχοθεραπευτης δεν μιλαει μονος του σε ενα τοιχο αν τον ρωτησεις κατι ουτε ακουει μονο. Ειναι κατι που κανετε μαζι, γινεται διαλογος, αρα ενα τεραστιο κομματι της διαδικασιας του πως θα κυλησει η θεραπεια ειναι στο χερι του ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ. Ο ψυχοθεραπευτης ειναι ο τοιχος πανω στον οποιο πετας το μπαλακι των σκεψεων σου και κανουν γκελ αναδιαμορφωμενες για να τις χρησιμοποιησεις και να πας παρακατω. Δεν ειναι καποια αρχη, καποιος δασκαλος, η ο μπαμπας/η μαμα μας για να μας πουν τι θα κανουμε. Αν δει εναν ανθρωπο που εκφραζει ευστοχους προβληματισμους δεν μπορει να τους αγνοησει, και ο μαλακας των μαλακοτερων να ειναι αν ρωτησεις ευθεως κατι ευστοχο δεν μπορει να σε παραπλανησει, θα κανεις προοδο θελει δεν θελει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Εσενα απλα μαθευτηκε - σχολιαστηκε και απο τοτε νιωθεις πολυ ασχημα και που ξερεις αν αλλοι εκει μεσα δεν ειχα κανει κατι χειροτερο ;
    δελφινακι............. εμμονη.....
    Nαι αλλά δεν μου απάντησες όποιος φέρεται πιο άσχημα από όλους είναι πιο χαζός από όλους; Όποιος φέρεται πιο χαζά εννοώ.

Banned
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Α και κατι ακομα M87...καποιος που στομα εχει, μιλια εχει, μυαλο εχει, κριση εχει, μπορει να κατευθυνει τη διαδικασια της ψυχοθεραπειας και να την κανει ευφορη. It takes two to tango. Ενας ψυχοθεραπευτης δεν μιλαει μονος του σε ενα τοιχο αν τον ρωτησεις κατι ουτε ακουει μονο. Ειναι κατι που κανετε μαζι, γινεται διαλογος, αρα ενα τεραστιο κομματι της διαδικασιας του πως θα κυλησει η θεραπεια ειναι στο χερι του ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ. Ο ψυχοθεραπευτης ειναι ο τοιχος πανω στον οποιο πετας το μπαλακι των σκεψεων σου και κανουν γκελ αναδιαμορφωμενες για να τις χρησιμοποιησεις και να πας παρακατω. Δεν ειναι καποια αρχη, καποιος δασκαλος, η ο μπαμπας/η μαμα μας για να μας πουν τι θα κανουμε. Αν δει εναν ανθρωπο που εκφραζει ευστοχους προβληματισμους δεν μπορει να τους αγνοησει, και ο μαλακας των μαλακοτερων να ειναι αν ρωτησεις ευθεως κατι ευστοχο δεν μπορει να σε παραπλανησει, θα κανεις προοδο θελει δεν θελει.
    Δεν παει έτσι ρε, ο οποιοσδήποτε μπορεί να σε χειραγωγήσει, φαντάσου ο ψυχολόγος που σε πετυχαίνει και σε μία δύσκολη φάση της ζωής σου...τώρα αν το κάνουν αυτό και πόσοι είναι άλλο αυτό...

Nαι αλλά δεν μου απάντησες όποιος φέρεται πιο άσχημα από όλους είναι πιο χαζός από όλους; Όποιος φέρεται πιο χαζά εννοώ.
    Ολοι οι ανθρωποι πιστευω πως σε καποιες φασεις της ζωης μας λεμε πως καναμε μεγαλες χαζομαρες ή ανοησιες. Το ζητημα ειναι οτι δεν μπορει η ψυχη σου καθε μερα να ειναι βαρια απο ενα σκηνικο και ας ηταν οδυνηρο. Πρεπει να παλεψεις δελφινι να το αφησεις πισω.......... να φτιαξεις κατι απο την αρχη.... εναν εαυτο με μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση. Μακαρι να στο ελυνα ως δια μαγειας και μεσω νετ αλλα ειναι ατομικο αγωνισμα και θελει πεισμα.

Στη τελικη ολοι εκει μεσα με το παλιο ΑΓΙΟΙ ητανε ; και στη τελικη τι σοι πιστοι ειναι αν δεν ξερουν τι εστι μετανοια και συγχωρεση. Εσυ δεν συγχωρεις τον εαυτο σου και σε εχεις βαλει εκει στη μπουκα και στα χωνεις.

Ασυνειδητα το μυαλο απο ενα σημειο κ μετα το κανει αυτοματα. Για αυτο σου προτεινα εστω κ δωρεαν ψαξου για δωρεαν κοινωνικο ιατρειο πανω... να μιλας με εναν ειδικο ψυχολογο να δεις τι θα σου πει κ αυτος ;εχεις δικιο ; αδικο; σου εκαναν μπουλινγκ; χρειαζεσαι αγωγη ή οχι ;

Με λιγα λογια Μολις το παρεις αποφαση γραψε και σε ενα χαρτι συμβουλες απο τις απαντησεις οσων μελων εσυ νιωθεις καλες και ξεκινα.

Μονοι μας κηνυγαμε την λυτρωση μας... δε γινεται αλλιως.

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Δεν παει έτσι ρε, ο οποιοσδήποτε μπορεί να σε χειραγωγήσει, φαντάσου ο ψυχολόγος που σε πετυχαίνει και σε μία δύσκολη φάση της ζωής σου...τώρα αν το κάνουν αυτό και πόσοι είναι άλλο αυτό...
    Μην απομονωνεις τα λογια μου για να τους αλλαξεις το νοημα σε παρακαλω, με το να τα βγαζεις εκτος πλαισιου τα παραποιεις εντελως. Αυτο που εβαλες σε bold γραφω πιο πανω οτι συμβαινει ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΥΣΤΟΧΟ. Η επαγγελματικη δεοντολογια και ο ορκος που εχει παρει επιβαλλουν να μη μπορει να σου πει ψεμματα. Αλλο αν αποκρυπτει την αληθεια και βρισκει παραθυρακια για λαμογιες. Μιλαμε για καποιον που προφανως δεν παει σα προβατο στη σφαγη. Και να σου πω κατι, καποιος σε υπερευαισθητη κατασταση μπορει να πεσει θυμα εκμεταλλευσης για ενα διαστημα ναι...αλλα καποια στιγμη αναποφευκτα θα βρεθει σε θεση να κρινει οπως περιγραφω παραπανω.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast