Results 31 to 34 of 34
Thread: Υπάρχει φως στο τούνελ
-
24-06-2016, 23:59 #31
Καμιά ψυχική πάθηση δεν είναι παιδική με την έννοια του εύκολου και του περαστικού.Σίγουρα υπάρχουν διακυμάνσεις στο πόσο δυστυχία και δυσλειτουργικότητα δημιουργούν.Κοινός παρανομαστής είναι η δυστυχία και η δυσλειτουργικότητα.Η διαφορά είναι τα κουσούρια που μπορεί να αφήσει μια πάθηση ως αναπηρία και οι προγνωστικοί παράγοντες.Η κατάθλιψη πιστεύω έχει καλύτερους προγνωστικούς παράγοντες από ότι η σχιζοφρένεια όσον αφορά την λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής.
Σίγουρα η σχιζοφρένεια θεωρείται από τις σοβαρότερες ψυχικές ασθένειες αν όχι η σοβαρότερη για πολλούς λόγους.Όλες όμως οι ψυχικές παθήσεις έχουν αντίκτυπο στην ευτυχία μας και πως βλέπουμε τον εαυτό μας και ερμηνεύουμε τον κόσμο.Ας μη συγκρίνουμε τον βαθμό δυσκολίας γιατί είναι κάτι σχετικό και αφορά πολλούς παράγοντες.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 25-06-2016, 13:51 #32
Θα σου πω σε σε μου γιατί είναι παιδική η κατάθλιψη είναι απώλεια ενέργειας σε τραγικό βαθμό δεν είναι κάτι τραγικό το χω ζήσει δυο φορές μέχρι τώρα και το ξεπέρασα βέβαια τώρα είμαι σα πενηντάρης στο μυαλό αλλά εντάξει μου άφησε δηλαδή κουσούρια αλλά ξεπερνιέται με φάρμακα γυμναστική και διατροφή το έκανα δυο φορές και κόβω τα χέρια μου ότι περνάει εξάλλου το λένε και οι γιατροί τη γυμναστική τι θεωρώ απαραίτητη για να μπορείς να αλλάζεις την κατάσταση του οργανισμού όσο προχωράει το σώμα ανεβαίνει και το μυαλό φάρμακα είναι απαραίτητα οπότε ξεκινάς περπάτημα όσο μπορείς κάθε μέρα και σε λίγα χρόνια περνάει αλλά ξέχνα την ανεμελιά που είχες πριν το πάθεις ή κατάθλιψη στην χειρότερη μορφή της είναι με ψυχωτικα στοιχεία το έπαθα δυο φορές και τις δυο σηκώθηκα με πολύ αγώνα αλλά σηκώθηκα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
25-06-2016, 13:54 #33
Τα φάρμακα είναι απαραίτητα για να σκέφτεσαι λίγο θετικά όλοι ακούμε το μυαλό μας και εκεί είναι το λάθος νομίζουμε ότι σκεφτόμαστε είναι και σωστό εγώ πλέον σταμάτησα να εμπιστεύομαι το μυαλό μου και θεραπευτικά
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
25-06-2016, 17:05 #34
Χμ... η αληθεια ειναι οτι εγω ενιωσα απωλεια ταυτοτητας μετα απο ολα αυτα και ας εκανα γυμναστικη και διατροφη --- μονο με ψυχοθεραπεια κατι παει να γινει και εχει γινει - ενιωθα η πιο τελειωμενη που το μυαλο της, την προδωσε και την εριξε τεζα, οτι δεν ηξερε τελικα τιποτα απο ζωη και ας ειχε ηδη χρονια με νευρωσεις φοβιες πανικους αλλα το παλευε κ το κερασακι ηταν ααυτο. ε λεω... οκ --- τι να ζω πια ;; δε βλεπω φως.
τοτε ολα αυτα... σημερα και εγω κανω λιγοτερο μονολογο με τον εαυτο μου ή γενικως προσπαθω να βιωνω παρα να ζω σαν σε ταινια...αυτο το λενε κ καλα - αποσυνδεση απο τον εαυτο - δεν νιωθεις, τι νιωθεις.
σε ευχαριστω που μου εξηγησες."Make sure your worst enemy isn't you"