Κρισεις πανικου. Δυο βηματα μπροστα, ενα πισω... - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44
    Senior Member
    Originally posted by Blue9791
    Το καλο είναι οτι οι στιγμές που είμαστε καλά (για μενα τουλάχιστον) ειναι περισσότερες και μεγαλύτερες σε διάρκεια απο αυτές που είμαστε χάλια.
    Μάλλον είναι προφανές οτι είμαι λίγο καλύτερα σήμερα.
    Και όταν βλέπεις οτι επανέρχεσαι γίνεται κάτι πολύ σπουδαιο.
    Αν δείς τις θλιμένες φατσούλες που έχεις γράψει με το κεφάλι γερμένο προς τα δεξιά, μεταμορφώνονται σε χαμόγελα.
    Άρα ίσως η λύση βρίσκεται στο να δούμε τις ζωές μας και τους εαυτούς μας υπο άλλη γωνία.
    Ελπίζω με όλη μου τη ψυχή όλοι να είμαστε έστω και στο ελάχιστο καλύτερα κάθε στιγμή περνάει.
    Χαίρομαι που είσαι καλύτερα σήμερα. Έχει και σήμερα ήλιο οπότε...εύχομαι να τον απολαύσεις!
    Μάκια...

Senior Member
    Originally posted by ΒΙΚΥ

Ετσι λοιπόν μάθε να ζεις και στις χειρότερές σου φάσεις.
    Φιλιά...
    πολυ σοφη και βοηθητικη,αυτη η φραση σου βικυ!
    θα προσπαθησω να μην την ξεχασω.
    να εισαι καλα!!!

Senior Member
    Περιμένω τη στιγμή που θα βρεθώ κάπου μόνη μου, για βόλτα και θα νιώθω υπέροχα και πάλι θα χαμογελάσω και θα πω στον εαυτό μου \"επέστρεψα\".

Senior Member
    Βιάστηκα να χαρώ μάλλον.
    Σήμερα είμαι πάλι σε κακή διάθεση αλλά ευτυχώς έχουν μειωθεί αισθητά τα σωματικά συμπτώματα.
    Σε κάθε περίοδο τέτοια που περνάω παρατηρώ οτι μετά τις 8 το βράδυ είμαι καλά και ακόμα καλύτερα όσο περνά η ώρα.
    Στην αρχή νόμιζα οτι ήταν σημάδι κατάθλοψης αλλά δεν είναι.
    Υπάρχουν στιγμές που δεν θέλω να κοιμηθώ γιατί ξέρω οτι όταν ξυπνήσω δεν θα είμαι τόσο καλά όσο ήμουν το βράδυ.
    Το παθαίνει κανείς άλλος αυτό;

Senior Member
    κι εγω το παθαινω συνεχεια. Μαλιστα οσο καλυτερα ειμαι μια μερα τοσο φοβαμαι την αυριανη μηπως ειναι χειροτερη. Κι αυτο γιατι θελω καθε μερα να μαι και καλυτερα, οχι να χω συνεχεια σκαμπανεβασματα γιστι τοτε δεν ξερω τι μου γινεται, αν πρεπει να κλαψω ή να χαρω που δεν ειμαι ακομα χειροτερα.
    στην αρχη φοβομουν να κοιμηθω γιατι μεχρι να κοιμηθω ειχα περιεργες εξαψεις και μουδιασματα μεχρι να κοιμηθω κι αυτο με φοβιζε, ενω τωρα ο υπνος μου ειναι αρκετα καλυτερος.

Senior Member
    Originally posted by Blue9791
    Βιάστηκα να χαρώ μάλλον.
    Σήμερα είμαι πάλι σε κακή διάθεση αλλά ευτυχώς έχουν μειωθεί αισθητά τα σωματικά συμπτώματα.
    Σε κάθε περίοδο τέτοια που περνάω παρατηρώ οτι μετά τις 8 το βράδυ είμαι καλά και ακόμα καλύτερα όσο περνά η ώρα.
    Στην αρχή νόμιζα οτι ήταν σημάδι κατάθλοψης αλλά δεν είναι.
    Υπάρχουν στιγμές που δεν θέλω να κοιμηθώ γιατί ξέρω οτι όταν ξυπνήσω δεν θα είμαι τόσο καλά όσο ήμουν το βράδυ.
    Το παθαίνει κανείς άλλος αυτό;
    Aυτό που περογράφεις είναι αρκετά συνηθησμένο. Όταν μας έχει ταλαιπωρήσει κάτι, και δείχνει να περνάει, τότε η ανακούφιση είναι πολύ μεγάλη και θέλουμε να τη χαρούμε, ενώ παράλληλα υπάρχει ο φόβος μήπως αυτό δεν κρατήσει. Επίσης, απογοητευόμεστε πιο εύκολα, αν διαπιστώσουμε ότι το πρόβλημα επανέρχεται. Στην περίπτωση του άγχους, είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε ότι το άγχος είναι μέσα στη ζωή και είναι ένα φυσιολογικό και χρήσιμο συναίσθημα, μέχρις ενός σημείου. Το να βιώσουμε άγχος, δεν σημαίνει ότι θα ξαναγυρίσουμε απαραίτητα πίσω ή ότι θα χαθούν όσα έχουμε πετύχει.

Senior Member
    Κάνω ψυχιθεραπεία παράλληλα με την φαρμακοθεραπεία απο το καλοκαίρι και σίγουρα αυτήν την φορά αντιμετώπισα πιο συνειδητά και πιο ώριμα την πτώση μου αυτή.
    Έρχονται στιγμές όμως που αναρωτιμεαι αν τόσος αγώνας ήταν μάταιος αφού σε ενα μεγάλο βαθμό επανήλθαν οι πανικοί.
    Σίγουρα δεν το αντιμετώπισα όπως κάποτε δλδ με απόλυτη απελπισία αλλά η κούραση τους δεκαετούς πήγαινε ελα της κατάστασης αυτής είναι πια εμφανής.
    Κούραση.
    Αν υπάρχει κάτι κοινό στα posts εδω είναι αυτή η λέξη.
    Κούραση γαμώτο...
    Φτάνει πια...

Senior Member
    ίσως διαπιστώσεις, ότι τώρα η φάση αυτή είναι πιο ήπια και με πιο μικρή διάρκεια από ότι παλαιότερα, οπότε είναι στο χέρι σου να εστιάσεις στη βελτίωση και στην πρόοδο. Καταλαβάνω ότι έχεις κουραστεί μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας, και είναι φυσικό να έχεις μία ευαισθησία. Η φράση \"φτάνει πια\" μπορεί να σημαίνει παραίτηση, απογοήτευση ή πείσμα για να συνεχίσεις και να κερδίσεις. Αυτό εξαρτάται από σένα.

Senior Member
    blue εγω αυτο το εχω παθει 2 φορες στο παρελθον,δηλαδη να γινω καλα να αισθανομαι οτι τερμα πια τα βασανα και ξαφνικα παλι να ειμαι μαυρα χαλια...εγω να δεις πως εχω κουραστει 6 χρονια αλλα πριν 1 μηνα εκανα παλι μια καινουρια αρχη,που ελπιζω αυτη η φορα να ειναι και η τελευταια...κι αν δεν ειναι κατι θα ρυθμισουμε καλυτερα μεχρι να βρουμε το σωστο!εγω πηγαινα σε εναν ψυχιατρο 3 χρονια και σταδιακα εγινα αρκετα καλα!καποια περιοδο εφτασα σε σημειο να σταματησω τα χαπια!μετα εγινε παλι ενα κλικ και παλι απο την αρχη...ξαναπηρα χαπια μεχρι να αρχισω να αισθανομαι καλυτερα...μετα παλι \'\'ξαναπεσα\'\'...αποφασισα να παω σε ψυχολογο μετα απο παροτρυνση μιας φιλης μου!!!!!εδωσα του κοσμου τα λεφτα και 0 αποτελεσμα!!!!επειδη δεν γινοταν αλλο και ο ψυχιατρος μου πλεον ηταν αρκετα μεγαλος,μου προτεινε εναν ο θειος μου που ειναι και καρδιολογος οποτε ξερει καλυτερα και οταν πηγα πριν 1 μηνα περιπου μου ερραψε καινουρια φαρμακευτικη αγωγη που κανω και αν και στην αρχη ημουν τα μαυρα χαλια ,τωρα αρχιζει και φαινεται διαφορα!δεν πιστευω οτι ο πρωην γιατρος μου εκανε κατι λαθος με τα χαπια η\' κατι αλλο και με ξαναπιανε,πιστευω οτι παιζουν ρολο οι εξωτερικοι παραγοντες που μας κανουν να αισθανομαστε καλυτερα η\'χειροτερα...για μενα ετσι πιστευω τουλαχιστον και μου το εχει πει και ο γιατρος...κουραγιο!!!!!!!ξερω οτι το εχεις ακουσει απειρες φορες αλλα ετσι ειναι και εισαι σε σωστο δρομο ...πιστευω ολα θα πανε καλα για σενα!πιστεψε το κι εσυ!!

Senior Member
    Το ξέρω οτι θα επανέλθω και βλέπω οτι ακόμα κι αυτήν την κακή περίδο την αντιμετωπίζω διαφορετικά αλλά αυτή η αναμονή της μέρας που θα ξυπνήσω και θα είμαι καλά με τσακίζει.
    Βλέπω ανθρώπους που είναι ξένοιαστοι και τους θαυμάζω.
    Θα ήθελα να είμαι σε θέση να ελέγχω το άγχος μου και όσα μου συμβαίνουν ώστε να μην ξαναξυπνήσουν οι πανικοί.
    Θέλω να εχω εγω τον έλεγχο και όχι το \"τερας\" με το οποίο παλεύω τόσα χρόνια.
    Θα ήθελα να αγκαλιάσω όλους όσους ποστάρουν στο site αυτό έναν εναν ξεχωριστά.
    Δεν ξέρω πως μου βγήκε αυτό.
    Μια αγκαλιά που να σημαίνει \"μη φοβάσαι όλα θα πάνε καλά\"...

Senior Member
    ίσως το έχεις καταλάβει ήδη, το μεγάλο μυστικό με τους πανικούς είναι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι επικίνδυνοι ούτε ανίκητοι και να μη σε νοιάζει αν θα ξαναεμφανιστούν, επειδή θα γνωρίζεις οτι μπορείς να τους αντιμετωπίσεις.

Senior Member
    Μετά απο τόσα χρόνια πια το γωρίζω οτι δεν ειναι επικίνδυνοι οι πανικοί ούτε ανίκητοι.
    Απλά και σήμερα δεν ξύπνησα καλά και γενικλα λεχει πέσει πολύ η διάθεση μου και έχει εμφανιστεί και μια ψιλοαγοραφοβία η οποία συνήθως πάει πακέτο με τους πανικούς μου και όπως είναι φυσικό όλα αυτά με έχουν φέρει σε ενα δύσκολο σημείο.
    Δεν περίμενα οτι θα το πω αυτό αλλά ευτυχώς που δεν δουλεύω αυτήν την περίοδο γοατο θα είχα και το άγχος της δουλειάς απο πάνω και δεν παλεύεται...
    Ξέρω οτι υπάρχει φώς...μακάρι όμως να μπορούσα να δώ έστω ενα μικρό σπινθίρισμα για να πάρω λίγο τα πάνω μου.

Senior Member
    Χιονίζει...όμορφα είναι...

Junior Member
    ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ !!!

Γεια σας παιδιά. Το forum σας μου έδωσε μεγάλη στήριξη σε όλα αυτά που περνάω.

Θα σας εξιστορήσω εν τάχει κι όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει.

Πριν 4 χρόνια παρουσίαση επί 2μήνου δέκατα, πόνο στο στομάχι, μυικούς πόνους, αδυναμία, κόπωση, στοματίτιδα, άφθες, θωρακικό άλγος και πολλά άλλα. Άρχισα να τρέχω από γιατρό σε γιατρό για να βρω τι έχω. Μετά από άσκοπες ενέργειες κατέληξα σε ψυχολόγο (με βαριά καρδιά) και μου είπε ότι έχω Διαταραχή Πανικού. Έκανα ομοιοπαθητική και όλα ξεπεράστηκαν εκτός από το στομάχι που παρουσιάζει ακόμη προβλήματα με γαστρίτιδες και παλινδρομήσεις

Προ 3 ετίας μου παρουσιάστηκε υπέρταση και από τότε παίρνω φάρμακα.

Προ 2 ετίας διαπίστωσα ότι έχω εκκολπώματα και σπαστική κολίτιδα. Ο πόνος στο έντερο δεν περνάει.

Θωρακικοί πόνοι κάθε 3μηνο

Τον τελευταίο χρόνο παθαίνω τενοντίτιδες στους ώμους.

Με το στομάχι μου παιδεύομαι συνέχεια. ΖΗΤΩ ΤΟ nexium!!!

Προ 2μήνου παρουσίασα έντονη ζάλη για 2 - 3 ημέρες και από τότε παιδεύομαι. Μου είπαν ότι είναι ίλιγγος και άρχισα θεραπεία. Το τελευταίο διάστημα είδα βελτίωση ώστοσο συνεχίζω και ζαλίλομαι κυρίως το πρωι και τώρα νιώθω μούδιασμα σε όλο το κεφάλι για όλη την ημέρα . Άρχισα πάλι να τρέχω από γιατρό σε γιατρό.

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ.

Τώρα φοβάμαι ότι έχω ΟΓΚΟ στο ΚΕΦΑΛΙ.
    Μου πρότειναν μαγνητική εγκεφάλου και triplex καρωτίδας.
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
    Ότι και να μου προκύψει θεωρώ ότι θα πεθάνω. Φοβάμαι πολύ!
    Ιδίως με τον ίλιγγο και το μούδιασμα έχω καταρρακωθεί!

Θα το θεωρούσα σπουδαίο να δεχτώ συμβουλές σοβαρές από όλους σας. Θα είμαι ευγνόμων !!!

Page 3 of 3 FirstFirst 123