Εγκατάλειψη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Member

Εγκατάλειψη

Χαιρετώ το forum

Εχω γράψει και στο παρελθόν, αλλά προσπάθησα αρκετά παλέψω μόνος μου το πρόβλημά μου...είαμι σε οριακό επίπεδο πια...:(

Να κάνω μια σύντομη περιγραφή: είμαι μόνος, τόσο αναφορικά με την προσωπική μου ζωή ,όσο και σε επίπεδο φίλων...Είμαι ομοφυλόφιλος, χοντρός και εντελώς αποδιοργανωμένος...

Πρόσφατα υπήρξε μια απόπειρα σχέσης με ένα παιδί (το οποίο δεν μου άρεσε πολύ, να πω την αλήθεια) και η οποία τελικά δεν κατέληξε. Το παιδί μου είπε οτι δεν τον ελκύω σεξουαλικά...Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα...έχω υποστεί τόνους απόρριψης από πολύ κόσμο....Οταν κάνω κάποιο προφιλ σε gay μέσα κοινωνικής δικτύωσης μου μιλάνε ελάχιστοι (και συνήθως δεν αρέσει ο ένας στον άλλον). Σήμερα ως κοινωνικό πείραμα επιχείρησα να κάνω ένα προφιλ βάζοντας απλά την εικόνα από ένα σχετικά γυμνασμένο/γραμμωμένο σώμα...μου έστειλαν 45 άτομα, ο ένας πιο ωραίος από τον άλλο...όταν βάζω εγώ το σώμα μου ή τη φάτσα μου δεν στέλνει κανένας...δεν αξίζω καθόλου, ειλικρινά τρελαίνομαι...πώς μπορώ να ζω μια ζωή ως ανεπιθύμητος; βαρέθηκα την απόρριψη...κλαίω συνέχεια!:(

Μη νομίζετε ότι δεν το παλεύω...προσπαθώ να βγαίνω, προσπαθώ να τρώω υγιεινά ή να γυμνάζομαι...αλλά η συναισθηματική φόρτιση με κάνει συχνά να λυγίζω και να πτεφτω σε επεισόεια υπερφαγίας ή αποχής από γυμναστηριο. Επίσης, προσπαθώ να κάνω νέες γνωριμίες, αλλά όλες καταλήγουν άδοξα...και έχω και πρώην μου που υπερηφανεύεται πόση πέραση έχει και πόσο super είναι η ζωή του και νοιώθω ακόμη πιο χάλια που εγώ είμαι αποτυχημένος...

Και κάτι τελευταίο...η εικόνα μου στον καθρέφτη με σκοτώνει...εννοω την εικόνα του γυμνού σώματός μου...δεν το αντέχω,...είναι η αιτία που ζω στην κόλαση

Γεια σου μελος, οφ λαιν -- εχεις σκεφτει απλα να απευθυνθεις σε ψυχοθεραπευτη ή σε ψυχαναλυτη ;απλα να πας να πεις το και το... εσεις τι λετε ;

Λογικο δεν ειναι να πεφτεις σε υπερφαγια αν νιωθεις απογοητευση για τον εαυτο σου και απορριψη ; εμενα λογικο μου φαινεται. Εγω ειχα αλλο τροπο πχ να με εκδικουμαι.

Καλως ορισες στο φορουμ ελπιζω και αλλα μελη να δωσουν σωστοτερες συμβουλες.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Member
    Η υπερφαγια είναι ενα συνδυασμός τιμωρίας και ευχαριστησης του εαυτού μου. Όταν νοωθω μόνος και έχω υπερένταση λόγω δουλειάς και ειμαι σε ανεξέλεγκτη φάση μπορεί να φαω και 5000 θερμίδες (πίτσα, μακαρονάδα, γλυκα κτλ). Αυτήν την περίοδο γυμναζομαι και προσεχω πολύ τη διατροφή μου.

Ειχα περιγράψει και παλιότερα την εμπειρία μου απο ψυχίατρο/ψυχοθεραπευτη. Γενικα, φοβάμαι να πειραματιστώ. Σκέφτομαι οτι δεν θα με βοηθησει, οτι αν παρω φάρμακα θα βαλω κιλά, οτι δεν θα μπορέσω να υποστηριξω οικονομικά μια ψυχοθεραπεία κ.α.

Συγνωμη δεν γνωριζω την ιστορια σου, υπαρχει μονο ενα αντικαταθλιπτικο ποου δεν προκαλει αυξηση βαρους το γνωστο λαντοζ. Το ζητημα ειναι εσυ αν θες να ξεκινησεις δυναμικα παλι την προσπαθεια σου. Σιγουρα κατι πυροδοτει αυτη την συνηθεια - αντιμετωπιση - ευχαριστηση και τιμωρια... συνηθως η πιεση ; το κενο ; η μοναξια ; δεν ξερω.

Member
    Αλοιμονο, λογικο να μη τη γνωριζεις. Ουσιαστικά ειχα μια εμπειρια με ψυχίατρο/ψυχοθεραπευτη. Μου είπε ότι με βρισκει σε μεγάλο βαθμό αυτοδισγνωσμενο και οτι σίγουρα θελω βοηθεια με ψυχοθεραπεία. Μαλιστα, μου προτεινε εναλλακτική με μικροτερο κοστος (να παω σε μια ψυχολογικη εταιρεια που εφαρμοζει γνωσιακη ψυχοθεραπεία με ειδικευομενους), αλλα ενοιωσα οτι δεν είναι αυτό που θελω. Ενοιωσα οτι θα γίνω πειραματοζωο. Οσο για φάρμακα μου ειπε οτι δεν χρειαζομαι. Απλα μου εκανε εντυπωση που με ενα ραντεβού έβγαλε διάγνωση. Μαλιστα χωρις να κανω κάποιο διαγνωστικό ψυχιατρικο τεστ. Εγω νοιωθω αφορητα και δεν μπορω να διαχειριστω την καθημερινότητά μου

Junior Member
    Μέχρι πρότινως σε ένιωθα απόλυτα. Ήμουν ~200kg. Τον Απρίλιο του 2014 έκανα το γαστρικό μανίκι. Ήταν απόφαση ζωής. Μέσα σε δύο χρόνια έχασα 80kg. Σε ότι θες μπορώ να σε βοηθήσω / ενημερώσω για το εν λόγω θέμα. Είμαι καινούργιος στην κοινότητα και δεν ήξερα αν μπορώ και πως να σου στείλω προσωπικό μήνυμα. Οπότε στο έστειλα εδώ.

Member
    Quote Originally Posted by Βαρέθηκα View Post
    Μέχρι πρότινως σε ένιωθα απόλυτα. Ήμουν ~200kg. Τον Απρίλιο του 2014 έκανα το γαστρικό μανίκι. Ήταν απόφαση ζωής. Μέσα σε δύο χρόνια έχασα 80kg. Σε ότι θες μπορώ να σε βοηθήσω / ενημερώσω για το εν λόγω θέμα. Είμαι καινούργιος στην κοινότητα και δεν ήξερα αν μπορώ και πως να σου στείλω προσωπικό μήνυμα. Οπότε στο έστειλα εδώ.
    Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα...νομίζω η χειρουργική επέμβαση αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις! Πραγματικά αξίζει πολύ αυτό που έκανες και ελπίζω να είσαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά σου! Είμαι 178 98 κιλά περίπου...νομίζω ότι δεν απαιτείται χειρουργική επέμβαση για κάτι τέτοιο...πρώτα φταίει η ψυχολογία για την κατάστασή μου...Είμαι ανεξέλεγκτα υπερφαγικός μόνο σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές...όλη την υπόλοιπη περίοδο είμαι σε διατροφή και γυμναστηριο

Junior Member
    Όταν σου έγραψα σε ένιωθα, το εννοώ. Νομίζω πως κάνεις λάθος αναφορικά με τις περιπτώσεις που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης. Είναι 100% θέμα ψυχολογίας. Όταν θα δεις να φεύγουν από πάνω σου τα κιλά, θα πάρεις τα "πάνω" σου στο ψυχολογικό τομέα

Member
    Όταν σου έγραψα σε ένιωθα, το εννοώ. Νομίζω πως κάνεις λάθος αναφορικά με τις περιπτώσεις που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης. Είναι 100% θέμα ψυχολογίας. Όταν θα δεις να φεύγουν από πάνω σου τα κιλά, θα πάρεις τα "πάνω" σου στο ψυχολογικό τομέα
    Θα το ψάξω! Είναι κατι που σίγουρα θα πρέπει να κριθεί απο γιατρο! Σε ευχαριστώ πολυ, παντως!:)

Junior Member
    Δε ξέρω αν επιτρέπεται δημόσια να γράψω στοιχεία επικοινωνίας μου. Γράφω το email μου και αν είναι ενάντια στους κανόνες, πιθανά θα το διαγράψει η διαχείριση, οπότε ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη.

[email protected] Αν χρειαστείς κάτι στείλε μήνυμα.

Member
    Δε ξέρω αν επιτρέπεται δημόσια να γράψω στοιχεία επικοινωνίας μου. Γράφω το email μου και αν είναι ενάντια στους κανόνες, πιθανά θα το διαγράψει η διαχείριση, οπότε ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη.

[email protected] Αν χρειαστείς κάτι στείλε μήνυμα.
    Σε ευχαριστω πολύ! Το εκτιμώ πολύ!

Junior Member
    Δεν υπάρχει θέμα. Στο πρώτο σου post είπες ότι είσαι μόνος και σε επίπεδο φίλων. Δες το κι έτσι ;)

Member
    Δεν υπάρχει θέμα. Στο πρώτο σου post είπες ότι είσαι μόνος και σε επίπεδο φίλων. Δες το κι έτσι ;)
    αληθεια ειναι!:)

1ον ειναι πολυ ευχαριστο γεγονος οτι δεν χριζεις ψυχιατρικης αγωγης ακομα και αν σου φαινεται ισως ανουσιο στη προκειμενη φαση, νομιζω πως σωστα στα ειπε περι συστημικης θεραπειας, ξερεις ποσο βοηθαει να γνωριζεις κοσμο που παλευει με εθισμους, θεματα κτλ ; Ατομικα ξεκινας στην αρχη και επειτα βλεπεις. Εγω ειμαι υπερ καθοτι ο ιδιος ο εαυτος σου θα μαθει να διαχειριζεται εναλλακτικα στρεσογονα γεγονοτα.
    2ον χαρηκα που βρηκες μελος να συννενοηθεις.

Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    1ον ειναι πολυ ευχαριστο γεγονος οτι δεν χριζεις ψυχιατρικης αγωγης ακομα και αν σου φαινεται ισως ανουσιο στη προκειμενη φαση, νομιζω πως σωστα στα ειπε περι συστημικης θεραπειας, ξερεις ποσο βοηθαει να γνωριζεις κοσμο που παλευει με εθισμους, θεματα κτλ ; Ατομικα ξεκινας στην αρχη και επειτα βλεπεις. Εγω ειμαι υπερ καθοτι ο ιδιος ο εαυτος σου θα μαθει να διαχειριζεται εναλλακτικα στρεσογονα γεγονοτα.
    2ον χαρηκα που βρηκες μελος να συννενοηθεις.
    Μου είπε για γνωσιακή...δεν ξέρω αν τατίζεται με τη συστημική...

Page 1 of 2 12 LastLast