Results 181 to 195 of 618
-
29-06-2016, 19:56 #181
να σου πω τι με κραταει εμενα.
εχω γνωστους που εμπιστευομαι την κριση τους και την ειλικρινεια τους, που εχουν βοηθηθει και τους πιστευω.
ειμαι βεβαιη οτι καποιοι δεν εχουν βοηθηθει.
αλλα μπορει να επεσαν σε κακους ειδικους η να ειναι ανιατες περιπτωσεις...
παντως οι περιπτωσεις φιλων που βοηθηθηκαν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ με εχει πεισει οτι υπαρχουν και αξιολογοι θεραπευτες που προσφερουν λυσεις και βοηθεια. αρκει να τους βρεις και να μην πεσεις σε νυχια ασχετων που ψαρευουν θυματα...
- 29-06-2016, 19:59 #182
29-06-2016, 20:00 #183
29-06-2016, 20:02 #184
Καλά τα λες αλλά σιγά μη σε πιστέψω ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΥΔΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΑΡΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΞ ΑΥΤΩΝ!!!
ΠΑΡΑΘΕΣΕ ΜΟΥ ένα σημείο στο οποίο συμφώνησες και θα το ξανασκεφτώ.
29-06-2016, 20:08 #185
πιστευω οτι αλλα ειναι τα μετρα που πρεπει να παρθουν, απο αυτα που αναφερεις.
να στα πω εν συντομια, να ξεκινησεις νεα καμπανια, αναμορφωμενη.
πρεπει να δημιουργηθει ισχυρο κινημα ασθενων.
οργανωμενο.
δν ξερω αν ηδη γινεται απο τους υπαρχοντες συλλογους ασθενων.
θα πρεπει οργανωμενα να μπορει να στηριχθει ενας ασθενης στην αδυναμια του μπροστα στον παντα_σωστο θεραπευτη.
ναι, υπαρχουν και ανηθικες και εκμεταλλευτες και μαλπρακτισιονερς.
ΑΥΤΟΥΣ πρεπει να εχει την δυναμη το κινημα των ασθενων να αντιμετωπισει.
μια οργανωση που θα συλλεγει περιστατικα, θα προσφερει νομικη συμβουλη, θα τα διασταυρωνει, γιατι ενας ανηθικος δεν θα εχει μονο ενα θυμα, θα εχει πολλα και με την διασταυρωση των καταγγελιων θα μπορεσει να βρεθει ακρη.αλλα να προστατευθουν και οι σωστοι θεραπευτες που τους καταγγελει ενας ασθενης που απλα δεν ξερει τι του γινεται η ψευδεται.
μετα μια τετοια δικτυωση θα αφησει και τις καλες πληροφοριες να κυκλοφορησουν.
το πιο σημαντικο ειναι μια καλη ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ κι οχι να κυνηγας την ανηθικη μετα πυροσβεστικα και να τρεχεις στα δικαστηρια.
περα απο αυτο πρεπει να τονισω και να τονιζεται ΠΑΝΤΑ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ, ΗΘΙΚΟΙ, ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ. αυτοι πρεπει να στηριχθουν κι οχι να λεμε καψτε τους ολους και παμε στους παπαδες να μας διαβασουν.
αυτα τα ολιγα.
29-06-2016, 20:08 #186
Αν θες τη γνώμη μου σε αυτό, είναι η εξής:
Θα αναλογιζόμουν την πιθανότητα να υπάρχουν καλοί ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές αν υπήρχε ΔΙΚΑΙΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ με αυτούς ΣΥΝΑΜΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. Θυμάσαι τα όσα σου είπα στο Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) και ειδικά στη σελίδα 50 των σχολίων (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50);
Εφ' όσον ΤΙΠΟΤΑ δεν πρόκειται να αλλάξει ΠΡΙΝ τα ενδεχόμενα (α.) ή (β.) όπως περιέγραφα. Δηλαδή:
α. Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας την οποία προανέφερα.
β. Η επιβολή κάρτας πολίτη ή κάποια παραπλήσια / ανάλογη τεχνολογία η οποία θα επιτρέπει την σύγχρονη παρακολούθηση του συνόλου των συναλλαγών και θα επιβάλει στον καθένα μας ισοσκελισμένους ισολογισμούς, ΠΡΩΤΟΥ να προσφέρουν την οποιαδήποτε "κατοχύρωση" στον Έλληνα θεραπευόμενο.
Στη μεν μια περίπτωση (α.) όπου θα αναζητήσεις να αποθεραπευθείς χωρίς δημόσιες παροχές υγείας, το κόστος θα είναι ασύμφορο και δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα η αποθεραπεία να αποτελεί προνόμιο μόνο των πλουσίων.
Στη δε άλλη περίπτωση (β.) όπου οι πάντες είναι υποχρεωμένοι σε ισοσκελισμένους ισολογισμούς, η ελεγχόμενη και ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής μέσω της ανόδου των τιμών καταναλωτικών προιόντων και υπηρεσιών θα σημάνει ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για οποιοδήποτε νοικοκυριό και οι αγορές θα περιορισθούν στα απολύτως απαραίτητα. Με άλλα λόγια, θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με την πρώτη περίπτωση σε πολύ χειρότερο γενικό καθεστώς. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάποιος ο οποίος δεν πιστεύει ότι, με την τρέχουσα φορολογία, πλήθος πολιτών συμπληρώνουν ή και ζουν με "μαύρα". Εάν αυτά κοπούν επιβεβλημένα θα δεις ανθρώπινες ζωές να χάνονται.
...δεν υπάρχει λόγος να λάβω υπ' όψιν μου την πιθανότητα του "καλού ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή ο οποίος βγάζει αποθεραπευμένους".
Εσύ τι λες;
29-06-2016, 20:12 #187
Ναι αμέ. Να κάνουμε "κίνημα" και μετά να το καπελώσουμε. Όπως με τόσες άλλες περιπτώσεις συνδικαλισμού, κομμάτων, κινημάτων κλπ. Λυπάμαι. Διαφωνώ κάθετα. Εγώ τον θεραπευόμενο τον θέλω ΝΑ Γ***** ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙ! Να παίρνει τα σώβρακα από το κ***** το οποίο θα τον εκμεταλλευτεί και να τον αφήνει στον άσσο. Εσύ τον θες υποτελή στην αμφίβολη ηθική η νοημοσύνη κάποιου "αρχηγού κινήματος".
ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΗ ΤΕΛΟΣ! Είτε θα υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο - ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ - θα επιτρέπει την επανόρθωση στη ζωή του θεραπευομένου, είτε πλήρης διαγραφή.
"Μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά" λέει ο λαός. ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΧΛΩΡΑ!
29-06-2016, 20:15 #188
εσυ πριν λιγο εστελνες τον ασθενη στους παπαδες....
εκει θα γ.... και θα δειρει ο ασθενης?
29-06-2016, 20:16 #189
το προβλημα σε αυτα που λες ειναι οτι δεν αφηνεις κανενα περιθωριο να υπαρχει καλος θεραπευτης και ασθενης που δεν ξερει τι του γινεται και ειναι αδικος.
δυστυχως υπαρχουν και οι μεν και οι δε..
29-06-2016, 20:19 #190
Όχι Remedy. Αλλά εκεί δεν μιλάς για εκμετάλλευση επειδή δεν πληρώνει 30~70 ευρώ τα 45 λεπτά. Ισως μιλήσουμε για "ανικανότητα" ή "αδυναμία" αλλά αυτή δεν διαφέρει από την ανικανότητα ή αδυναμία να συνεργαστεί με έναν ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή με τον οποίο π.χ. "δεν συντονίζεται". Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Για την περίπτωση όμως απάτης ή εκμετάλλευσης, εκεί "ναι" θέλω να μπορεί να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
Last edited by M87; 29-06-2016 at 20:37.
29-06-2016, 20:22 #191
ασε τους παπαδες γιατι εισαι οφ, εξ αρχης.
παμε στους ψυχ.
ΝΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΟΛΙΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ και να μην επαναλαβει την βλαβη σε αλλον.
θελω ομως να μου βρεις τον τροπο να προστατευθει ο σωστος θεραπευτης που βρεθηκε στον δρομο ενος παρανοικου και τον καταδιωκει ενω εχει το αδικο με το μερος του (ο ασθενης).
29-06-2016, 20:23 #192
Θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ο ασθενής είναι ατελής. Για την ύπαρξη ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή ο οποίος διέπεται από ηθικές αξίες αυτός θα φανεί μόνο όταν το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο αναθεωρηθεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Ακόμα και τότε μπορεί να μην έχει ηθικές αξίες αλλά να μην εφαρμόζει ανήθικες πρακτικές επειδή υπόκειται σε έλεγχο. Όπως και να έχει, εάν δεν υπάρξει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου όσο έχουμε ακόμα δημόσια υγεία, δεν πρόκειται να αναλογιστώ αυτές τις πιθανότητες. Πες μου εσύ ότι έχω άδικο. Δεν με ενδιαφέρει. Προστατεύω τον εαυτό μου.
29-06-2016, 20:26 #193
δεν μιλαω απλα για "ατελη". λογικο οτι ο ασθενης ειναι ατελης.
εγω λεω και πως θα προστατευσεις τον θεραπευτη απο εναν ασθενη που εχει ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΔΙΚΟ?
φυσικα και θα ειναι καλο να μπει διαδικασια ελεγχου. συμφωνω σε αυτο. αλλα δεν ειδα προτασεις προς αυτη την κατευθυνση. ουτε ειδα πουθενα να παραδεχεσαι καλους ψυχοθεραπευτες. τους απορριπτεις ολους .
29-06-2016, 20:28 #194
ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ!
Καταγράφουμε τις συνεδρίες με εικονοληψία και ηχογράφηση και απαιτούμε ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής να εκδίδει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δυό φορές το χρόνο έγγραφη διάγνωση και πλάνο εργασίας. Τα παραπάνω προστατεύουν και τα δύο μέλη.
Σε ότι αφορά τους κληρικούς, καθότι εκείνοι - κάποιοι εξ αυτών αν θέλεις - πιστεύουν σε Θεία Κρίση και επειδή ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν πληρώνεται από τον θεραπευόμενο, εξασφαλίζεις το μη-συμφέρον της συναλλαγής όπως και την θεία τιμωρία (για όσους πιστεύουν). Τώρα πως διαπιστώνεις ότι ο κληρικός πιστεύει; Φαίνεται από την ζωή του.
29-06-2016, 20:31 #195
ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ Remedy που δεν έχω προτείνει μέτρα ελέγχου και περιορισμού της ασυδωσίας... Μ******* λέμε τώρα; Τους τελευταίους 4 μήνες που ζείς εσύ; 05/03/2016 έγραψα το ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A5%CE%A4%CE%97), όταν ακόμα άφηνα ανοιχτό το ενδεχόμενο ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτό που λες "καλός ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής που βγάζει αποθεραπευμένους".
Οι παραπάνω πιθανότητες αποκλείστηκαν όταν απάντησα στην cube στο σχόλιο #742 της συζήτησης της ανάρτησης Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) στη σελίδα 50 των σχολίων (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50).Last edited by M87; 29-06-2016 at 20:50.