Results 61 to 75 of 618
-
29-06-2016, 12:47 #61
οποτε μ87, αντι να ριχνεις λασπη σε αξιολογους θεραπευτες, βαζοντας τους παντες στο κρεβατι του προκρουστη που κουβαλας μαζι σου , ξοδεψε τον χρονο της ανουσιας επιχειρηματολογιας στο να βρεις κι εσυ εναν σωστο, ηθικο και ικανο θεραπευτη οπως τοσοι αλλοι που ειναι ικανοποιημενοι.
- 29-06-2016, 13:50 #62
Iνδαλμα ρεμ ? δεν εχω ινδαλματα , ουτε ειμαι οπαδος κανενος , απορω τι ειδους ανθρωποι υποστηριζουν μια πχ. ποδοσφαιρικη ομαδα , που στην ουσια ειναι μια ανωνυμος εταιρεια , οπως και τι ειδους ανθρωποι υποστηριζουν ενα πολιτικο κομα , η μια θρησκεια , η ξερωγω τι , και μαλιστα με φανατισμο ..................αμα εκφραστω για το ποιον των , θα γινω ' κακος ' , ας κανουν οτι νομιζουν , εγω δεν συναστρεφομαι οπαδους κανενος , δεν ειναι το στυλ μου , αλλιως ειναι οι φιλοι μου ................... οσο για τον tomhet , μου αρεσε ο τροπος γραφης του , τον διαβαζα ευχαριστα , αλλα οχι δα και ινδαλμα , μην το τραβαμε το πραμα , αμα εσενα δεν σου αρεσε, ειναι καθαρα θεμα γουστου , τα γουστα ποικιλουν ......................οπως δεν διαβαζω ποτε μυθιστορηματα , δεν πα ναναι τα καλυτερα , δεν μαρεσουν , αυτο δεν σημαινει οτι ειναι απορριπτεα , εμενα δεν μαρεσουν , προτιμω δοκιμια και πραγματειες .......................οσο για το ' αναφαιρετο δικαιωμα ' του Μ87 , ναι το εχει , αλλα αν ' εισβαλλει ' στα θεματα αλλων μελων , θα συμφωνησω μαζι σου , δεν εχει τετοιο δικαιωμα , ας ανοιγει τα δικα του , και οποιος θελει , τον διαβαζει , εδω εχουμε διαβασει τερατωδη θρεντς , αυτος μας πειραξε ? τραβας μια αγνοηση , αμα εισαι τοσο μυγιαγγιχτος ( δεν εννοω εσενα ) , και τελειωνει το θεμα , εγω απλως τα προσπερνω τα θρεντ του , δεν μενοχλουν ........
29-06-2016, 13:56 #63
θα συμφωνησουμε μονο στο οτι τα γουστα ποικιλουν...
κατα τα αλλα, ΟΧΙ δεν ειναι δικαιωμα του να σπαμαρει συνεχως και του το εχει τονισει επανειλλημενα και διαχειριστης.
με την λογικη της αγνοησης που προτεινεις, θα μπορουσε να λυνεται καθε παραβιαση στο φορουμ.
πχ 'δεν σαρεσει η ταδε παραβιαση του δεινα? απλα αγνοησε τον".
δεν παει ετσι.
η υπαρχουν οροι λειτουργιας η δεν υπαρχουν.
κι επειδη υπαρχουν και μαλιστα υπερψηφιστηκε με referendum, να ισχυουν :), καθε μελος εχει καθε δικαιωμα να ζηταει να τηρουνται...
29-06-2016, 15:09 #64
29-06-2016, 15:27 #65
Ας πάρουμε μία μικρή γεύση από τις επιστημονικότατες μεθόδους της εκκλησίας για την κατάθλιψη και τα ποικίλα ψυχολογικά νοσήματα...
http://www.vimaorthodoxias.gr/perizo...in-katathlipsi
Τουλάχιστον ακόμα και ο χειρότερος θεραπευτής δεν θα ονομάτιζε "αχρείο" τον θεραπευόμενό του.
29-06-2016, 15:35 #66
Και γι' αυτό μίλησα για ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. Ο Χριστιανισμός δεν διδάσκει να φέρει ό κληρικός 200 φορές τον ασθενή και να τον χρεώνει προκειμένου για ισόβια συντήρηση. Ούτε και απαιτεί να πληρώσεις για να μοιραστείς τα προβλήματα σου ΑΣΧΕΤΩΣ με το αν θα καταφέρει να σε βοηθήσει ο κληρικός ή όχι. Στην τελική δείξε μου εσύ τα αποτελέσματα των - όπως λες εσύ - "αξιόλογους θεραπευτές" καθώς επίσης και των συλλόγων τους. Η ψυχοθεραπευτική διαδικασία αντιγράφηκε από την εκκλησία από την ψυχολογία και όχι το ανάποδο. Επιπλεόν δε, στον Χριστιανισμό προβλέπονται ποινές για την περίπτωση που ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ο κληρικός δεν θα θελήσει να σε βοηθήσει. Δείξε μου εσύ τις αντίστοιχες ποινές που προβλέπονται για τον παρασιτικό ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή ο οποίος θα σε υποβάλει σε ισόβια συντήρηση Remedy.
Last edited by M87; 29-06-2016 at 23:51.
29-06-2016, 15:38 #67
Εγώ αναφέρθηκα στα όσα στρεβλά ή μη διδάσκονται σχετικά με το θέμα και όπως τονίζω στην απάντηση μου στο σχόλιο #33 στην παρούσα ανάρτηση δεν θεωρώ ότι υπάρχει λαός ο οποίος να γνωρίζει την αμιγή αλήθεια για οτιδήποτε πλήν των νεκρών της εκάστοτε εποχής οι οποίοι είχαν ίδια εμπειρία.
29-06-2016, 15:41 #68
Η ψυχολογία δεν καπηλεύτηκε την "ψυχοθεραπευτική" διαδικασία από τον Χριστιανισμό, αλλά την διαδέχτηκε όπως η ημέρα την νύχτα. Ενσωμάτωσε στην θεραπευτική διαδικασία την "επιστημονική μέθοδο" κάτι άγνωστο για την εκκλησία. Η ψυχολογία ήρθε να πει στους ανθρώπους ότι δεν χρειάζεται να επικαλούνται μία έξωθεν ανώτερη δύναμη να τους βοηθήσει (η οποία δεν υπάρχει, αλλά και αν υπάρχει δεν νοιάζεται για κανέναν) διότι η δύναμη αυτή βρίσκεται μέσα τους. Η επιστήμη της ψυχολογίας ήρθε να απαλλάξει τους ανθρώπους από τις ενοχές που τόσα χρόνια η εκκλησία φρόντισε να τους φορτώσει ώστε να μην ντρεπόμαστε γι'αυτό που είμαστε.
Η ψυχολογία ξέρει κυρίως να ρωτά ενώ η θρησκείες έχουν απάντηση για τα πάντα.
29-06-2016, 15:43 #69
29-06-2016, 15:46 #70
29-06-2016, 15:46 #71
Η επιχειρηματολογία μου φαντάζει ανούσια σε εσένα που - το πιθανότερο - είναι ότι είσαι ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής σύμφωνα με τα όσα μπορεί να διαβάσει κανείς στο σχόλιο #90 στον παρακάτω σύνδεσμο (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A9%CE%9D/page6). Για μένα που υπήρξα θεραπευόμενος και έχοντας υποστεί αδίκως παράταση ψυχικού πόνου, χάσιμο χρόνου, κόπου και χρημάτων οι αναρτήσεις μου, μου φαίνονται χρησιμότατες. Θέμα οπτικής γωνίας είναι aeolus74. Εσύ διαφωνείς με τον έλεγχο τον ανήθικων εκ των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, την προστασία των θεραπευομένων και οτιδήποτε έχω προτείνει γύρω από το πλαίσιο λειτουργίας της ψυχοθεραπείας. Σου περισσεύει ευαισθησία για τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές και δεν σε πολυενδιαφέρει η εκμετάλλευση των θεραπευομένων όπως περιγράφεται στο Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29).
29-06-2016, 15:48 #72
Μπορείς να διαβάσεις το ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) σχετικά με τις πληρωμές του κλήρου. Το συμπεριέλαβα ως σχετικό.
29-06-2016, 15:49 #73
Αυτό είναι πολύ λογικό να συμβαίνει διότι οι κληρικοί θα ξεμπερδέψουν με κανα κήρυγμα, καμιά εξομολόγηση, ή καμιά προσευχή. Ένας επιστήμονας όμως θα είναι αντιδεοντολογικό να αναλάβει μία περίπτωση για την οποία δεν είναι εκπαιδευμένος. Στην περίπτωση αυτή κάνει παραπομπή. Κατάλαβες?
29-06-2016, 15:52 #74
29-06-2016, 15:54 #75
Σωστά. Η έξωθεν δύναμη μετασχηματίστηκε στον Φρόυντ και είχε λογαριασμό τράπεζας στην Αυστρία ε; Αμαρτία δεν είναι να πληρώνουν οι πιστοί με άυλες και δωρεάν προσευχές ή ανάβοντας κάνα κεράκι;
Για την δε ανυπαρξία έξωθεν δύναμης την οποία επικαλείσαι, παρακαλώ: Απέδειξε την.
Στην χειρότερη των περιπτώσεων - επιχειρηματολογία την οποία δεν ασπάζομαι προσωπικά - η ψυχολογία, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, ήρθε να βγάλει τα δεσμά τα οποία είχε ο θεραπευόμενος-θρησκευόμενος και που του τα είχε περάσει η θρησκεία και να του τα ξαναπεράσει ο Φρόυντ επιβαρύνοντας τον και με επιπλεόν έξοδα τα οποία εκείνος δεν είχε προηγουμένως. Από τις δύο καταστάσεις, ποιά προτιμάς εσύ aeolus74;