Results 16 to 30 of 618
-
27-06-2016, 15:18 #16
πιστευω ότι υπαρχει και μετα αλλα και πριν... μια αιωνια διαδικασια
- 27-06-2016, 15:21 #17
Και που ξέρεις εσύ τι είναι ΟΡΘΗ γνώση και τι είναι ΣΤΡΕΒΛΗ γνώση; Κάποτε πιστεύανε ότι η Γη είναι επίπεδη και ότι αν φτάσεις στα άκρα της θα πέσεις στα τάρταρα. Αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει. Αργότερα αναθεωρήσανε το τι είχε μέσα της η Γη; Μετά αναθεωρήσανε τον γαλαξία μας λέγοντας ότι αποτελεί μόνο έναν από πολλές εκατομμυρίων άλλων οι οποίοι κινούνται όλες απομακρυόμενες από ένα ιδεατό κέντρο.
Με ανάλογο τρόπο, όσα ξέρεις και ξέρω σήμερα για τον κόσμο, ισχύουν μέχρι να αποδειχθεί κάτι καινούργιο. Μπορεί μέσα σε αυτά που μελλοντικά θα ανακαλυφθούν να υπάρχουν εξηγήσεις για "φιδια που μιλανε... για παρθενες που γεννανε... για νεκρους που αναστενοντε... για ταγματα αγγελων που σε επιβλεπουν ανα πασα στιγμη και μπορουν να επεμβουν... και για έναν επουρανιο μπαμπουλα που τον αποκαλουν θεο ο οποιος αναλογα με τι ζωη εχεις ζησει θα σε στειλει στην κολαση". Το ότι δεν μπορώ να στα αποδείξω ΣΗΜΕΡΑ δεν σημαίνει ότι είναι λάθος. Εκτός και αν προτιμάς να πιστεύεις και ότι η Γη είναι επίπεδη και ότι αν πας στα άκρα της θα πέσεις στα τάρταρα.
Επιπλέον δε, που ξέρεις εσύ τι ξέρω και τι δεν ξέρω σχετικά με κβαντομηχανική; Είσαι φυσικός; Τι κατεύθυνση πήρες; Αν όντως είσαι φυσικός, ξέρεις για το πείραμα της διπλής οπής, τις βαρυτικές θεωρίες, διεμπλοκή, πιθανότητες εκβάσεων κλπ. Τίποτα από όλα αυτά δεν κατανοείται απόλυτα παρότι πειραματικά επαληθεύονται και επιβεβαιώνονται.
Να το θέσω διαφορετικά:
Για δύο λεπτά χ*** τα φίδια που μιλάνε και όσα προανέφερες και πες μου εσύ αν καταλαβαίνεις την έννοια χρόνου αλλά κυρίως ΧΩΡΟΥ έχοντας κατά νού το πείραμα της διεμπλοκής.
Αν ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ το ότι δύο σωματίδια σε διεμπλοκή τα οποία βρίσκονται σε τεράστια απόσταση μεταξύ τους επικοινωνούν ΤΑΧΥΤΕΡΑ από την παγκόσμια σταθερά (ταχύτητα φωτός) υπονοώντας ότι δεν υφίσταται η έννοια του χώρου την οποία έχουμε από την κλασσική μηχανική... και συνεπώς και την έννοια του χρόνου!, θα σε πω ψεύτη.
Ο τρόπος που μεγαλώσαμε, μας σφυρηλατεί την εντύπωση της μη-άμεσης μετάβασης από το ένα γεωμετρικό σημείο στο παρακείμενο του. Τον ρυθμό της μετάβασης τον ξέρεις ως ταχύτητα. Εάν λοιπόν το παραπάνω πείραμα σου λέει έμμεσα "ξέχνα τις τρεις διαστάσεις γιατί αυτές μόλις εκφύλιστηκαν σε σημείο ενδιαφέροντος ... ή ... ότι ο χρόνος για σένα που είσαι άνθρωπος και για μένα που είμαι σωματίδιο είναι διαφορετικός!" ΠΩΣ ΤΟ 'ΠΕΣ ΑΥΤΟ;;; Αφού και εγώ αποτελούμαι στο σύνολο μου από σωματίδια όπως και εσύ;;; Πως είναι διαφορετικός ο χρόνος για σένα από ότι είναι για μένα;;; τι σκ*** θα μου πεις; Ότι εσύ έχεις απόλυτη κατανόηση του ΟΡΘΟΥ; Αν "ναι" να πάρουμε ένα τηλέφωνο στην Στοκχόλμη. Πως και πως σε περιμένουν να τους εξηγήσεις!
Ας κάνουμε και ένα ταξίδι στο χρόνο όμως:
Πες ότι πριν 200 χρόνια σου έλεγα ότι θα μπορούσα να διανύσω την απόσταση ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ σε χρόνο κάτω από 4 ώρες... Δεν θα με αποκαλούσες τρελό; μ*****; σχιζοφρενή;
Εγώ δεν έχω ούτε την πολυτέλεια, ούτε και την έπαρση / περηφάνεια να πω "τα γνωρίζουμε όλα και πλέον είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε την ζωή και τον κόσμο μας σωστά". Λέω "ΘΑ ΔΟΥΜΕ". Και αν χρειάζεσαι απόδειξη ότι δεν ξέρουμε την τύφλα μας, εξήγησε μου γιατί τα παιδιά στην Αφρική πεθαίνουν από ΕΛΟΝΟΣΙΑ!!! το 2016 ενώ δεν έχουμε πρόβλημα να ανεβάσουμε άλλους δέκα, δώδεκα δορυφόρους σε τροχιά! Ίσως σου φανεί και σένα "παράλογο" αυτό αν είχες γεννηθεί στην Αφρική. Όμως δεν νομίζω ότι θα είναι μια σκέψη την οποία θα κάνεις.Last edited by M87; 27-06-2016 at 17:53.
27-06-2016, 15:22 #18
Εντάξει συμφωνούμε το τι πιστεύει ο καθένας ειδικά τον ψάχνει ο καθένας μόνος του και το βρίσκει κι εγώ πιστεύω ότι υπάρχει κάτι μετά και το ψάχνω άλλα πολύ χαλαρά
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
27-06-2016, 15:40 #19
Μ87 με παρεξήγησες μιλας με καποιον που πιστευει ότι όλα είναι πιθανα... οσο παραλογα και αν είναι... μεχρι να αποδεικτει περαν πασης αμφιβολίας το αντιθετο... η προσωπικη μου εμπειρια για την οποια με βγαλαν και σχιζοφρενή αυτό λεει!!
πχ... αν πιστευεις ότι υπαρχουν και άλλες μη ανθρώπινες οντότητες ιδιαιτερα αναπτυγμένες ποιος μας λεει ότι δεν μπορουν να μετατραπουν σε φιδια που μιλανε? η να γονιμοποιησουν από αποσταση μια παρθενα? η ότι αυτές οι οντότητες οντως εχουν φτερα και μας παρακολουθουν? η ότι οντως υπαρχει ένα εξωκοσμικος επουράνιος μπαμπούλας δικαστης και τιμωρος??
το φιλοσοφικο, ηθικο, πραγματικο ερωτημα είναι... γιατι φτιαχνουν δογματα βασισμενα σε πιθανα πραγματα και την σερβιρουν στις μαζες χωρις να υπαρχουν απτα αποδείξιμα στοιχεια?
η απαντηση είναι πολύ απλη.... και οποιος δεν μπορει να την δει για μενα είναι βλαξ
τωρα για το σωματιδιο που συνυπαρχει παραλληλα σε αλλον χωρο.. ένα εχω να πω. ειμαστε νηπια μην πω εμβρυα οσο αφορα την επιστημη... να ναι καλα ο χριστιανισμος που εξολοθρευσε την αρχαια γνωση και μας καθυστερησε αιωνες και εκανε τους ανθρώπους να πιστευουν για χιλιετιες ότι η γη είναι επιπεδη... ενώ ηδη οι αρχαιοι ελληνες ειχαν αρχισει να αποδεχοντε το ηλιοκεντρικο συστημα και ότι η γη είναι στρογγυλη και ότι κινειτε
27-06-2016, 15:44 #20
- στον κοσμο της βοηθειας προς τους αλλους
Τα παιδια στην αφρικη και λοιπες χωρες που χαρακτηριζονται ως υποαναπτυκτες παιθενουν απο αρρωστιες πεινα κλπ λογω του χρηματος τα παντα γινονται για το χρημα και οι δορυφοροι που λες για το χρημα γινονται ποια χωρα θα κυριαρχηση στο συμπαν ρωσια η αμερικη κλπ
Οσο για το ορθο η το μη ορθο το θεμα θρησκεια δεν θα αποδεκτει ποτε εαν ειναι ορθο η οχι πρωτον οι ανθρωποι παντα θα πιστευουν σε κατι σκεψου οτι μερικοι πιστευουν ακομα στο 12αθεο αποδιξαμε οτι δεν υπαρχην οι 12 θεοι για να παμε στο χριστιανισμο? η αποδειχτηκε κατι στην κοθολικισμο για να αρχισει ο προτεσταντισμος??
Οι ανθρωποι εξηγουν την " ανωτερη ενεργεια " ως θεος σε καθε χωρα σε καθε θρησκεια και δεν αναζητουν το γτ η εαν αυτο που κανουν ειναο σωστο εαν οντως υπαρχει κλπ σκεψου τα παιδια βαφτιαζονταν παλια μικρα γτ να μην πεθανουν σημερα που εχουμε ιατρικη παλι βαφτιζονται μικρα απο συνηθεια γενικα οι ανθρωποι μενουν στην συνηθεια θελουν να αλλαξουν ολο τον κοσμο και ταυτοχρονα να μην μεταβληθει τπτ παραλογο κατεμε αλλα αυτο ειναιΕαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα
27-06-2016, 16:00 #21
Αφού δέχεσαι ότι όλα είναι πιθανά, γιατί δεν δέχεσαι ότι υφίσταται η πιθανότητα "κάποιος / κάτι" να μπορεί να παρεμβαίνει στον κόσμο σου παρακάμπτωντας τους νόμους* τους οποίους εσύ μέχρι σήμερα κατανοείς;
* Ενοοώ φιδια που μιλανε... για παρθενες που γεννανε... για νεκρους που αναστενοντε... για ταγματα αγγελων που σε επιβλεπουν ανα πασα στιγμη και μπορουν να επεμβουν... και για έναν επουρανιο μπαμπουλα που τον αποκαλουν θεο ο οποιος αναλογα με τι ζωη εχεις ζησει θα σε στειλει στην κολαση.
Αφού δεν μπορείς να καταλάβεις και να εξηγήσεις πράγματα μέσα σε αυτό τον κόσμο και στα οποία μπορείς να παραστείς ως μάρτυρας (πείραμα διεμπλοκής το οποίο προανέφερα), πως τοποθετείς τον εαυτό σου τόσο "ανοιχτόμυαλα" υπερ της ύπαρξης πραγμάτων πέρα από αυτό... αλλά παράλληλα αποκλείεις οτιδήποτε δεν χωράει στη αντίληψη ή κατανόηση σου;
Δηλαδή, πως σου φαίνεται να σε κλωνοποιήσω χρησιμοποιώντας μόνο ένα δείγμα από το αίμα σου και μερικές τρίχες από τα αρ***** σου; Μαγικό; Αν σου πω ότι γίνεται θα με πιστέψεις; Ότι δεν χρειάζομαι ούτε τις οωθήκες της μάνας σου, ούτε και το σπέρμα του πατέρα σου; Αν στο έλεγα αυτό πριν από 100 χρόνια πως θα με αντιμετώπιζες;
Και εγώ αναρωτιέμαι γιατί η "ψυχολογία" καπηλεύτηκε την ψυχοθεραπευτική διαδικασία από τον Χριστιανισμό και εν συνεχεία - τουλάχιστο στη χώρα μου - αυτό το χρησιμοποιούν για να χειραγωγούν τους θεραπευομένους έναντι αμοιβών, κρατώντας τους σε ισόβια συντήρηση αποτρέποντας τους από το να ασχολούνται με τα κυρίως θέματα τους. Μάλλον με την απορία θα μείνουμε και οι δύο μας.
Πες μας την απάντηση.
Το ότι ο Χριστιανισμός ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ως πρόφαση από ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ προκειμένου να εξολοθρεύσουν όλη την γνώση την οποία αναφέρεις το ασπάζομαι και εγώ. Δεν θυμάμαι όμως να λέει πουθενά στις γραφές ότι π.χ. "Ο Γαλιλαίος είναι μ****** επειδή προτείνει ένα μοντέλο που δεν με συμφέρει". Είναι σαν να μου λες ότι η ιερά εξέταση η οποία ευθύνεται για πλήθος θανάτων και βασανισμών ΚΑΛΩΣ χρησιμοποιήθηκε. Με ποιό σκεπτικό το "ΚΑΛΩΣ"; Επειδή συγκεκριμένοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία την θρησκεία; Που γράφει στις γραφές "βασάνισε και σκότωσε όποιον υποστηρίζει ... (μισό λεπτό να βρω την κατάσταση με αυτά που θεωρώ αιρετικά) ... κάτι από όλα αυτά. Και φώναξε μου και αυτόν τον Γαλιλαίο... Μάλλον πάει να μου φάει τη δουλειά. Ποιός του είπε ότι ξέρει αν η Γη κινείται γύρω από τον ήλιο ή όχι... ΔΗΜΙΕΕΕΕΕΕΕ!!!"; Ομοίως για τους ιερούς πολέμους των σταυροφόρων. Αμφιβάλεις ότι ο ουσιαστικός λόγος ήταν η κατάκτηση νέων εδαφών και ότι τα κίνητρα ήταν υλικά;Last edited by M87; 27-06-2016 at 23:24.
27-06-2016, 16:18 #22
Τίποτα δεν αποδείχθηκε σε όσα αναφέρεις. Υπάρχουν όμως παράγοντες οι οποίοι δεν είναι μετρήσιμοι προκειμένου για κάτι τέτοιο. Πίστη. Ήθος. Αρχές. Αξίες. Ακόμα και αν δεν καταλαβαίνεις πολλά από τα όσα διδάσκει - πάντα αλληγορικά γιατί το μυαλό το ανθρώπινο της εποχής εκείνης ως εκεί έφτανε - καταλαβαίνεις τουλάχιστο τη σημασία ΚΑΠΟΙΩΝ από τα όσα διδάσκει και που ρώτησα τον Noumac στο σχόλιο #10. Πέρα από αυτό, είσαι ελεύθερος να επιλέξεις. Δεν είναι απαραίτητο, και δεν σε υποχρεώνει και κανείς, να πιστεύεις σε έναν Θεό ο οποίος θυσιάζει ότι πολυτιμότερο έχει (τον γιό του) για να σωθούν οι υπόλοιποι. Μπορείς αν θέλεις να προσεύχεσαι σε ένα γκρειπφρουτ το πρωί που σηκώνεσαι και να επιδίδεσαι σε ανθρωποθυσίες - αν και εφ' όσον μπορείς. Ή, πως το είχαν πει οι Κατσούλας και Δημητροκάλλης στην Μαργέτη; "Γέλασες και τώρα πρέπει να το ξανακάνουμε από την αρχή";
Last edited by M87; 27-06-2016 at 18:30.
27-06-2016, 16:34 #23
Μ87, εγώ σε διαβάζω.
27-06-2016, 16:36 #24
- στον κοσμο της βοηθειας προς τους αλλους
27-06-2016, 17:25 #25
Μωρέ και σε μπανάνα μπορείς να προσεύχεσαι φαντάζομαι. Το ότι η ζωή γίνεται ΑΦΟΡΗΤΑ πιο δύσκολη εάν επιλέξει κανείς να ζεί με ηθικές αξίες και ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ πιο εύκολη αν λέει ψέματα, κλέβει, εξαπατά κλπ "κάτι μου κάνει". Εάν δεν δώσω σημασία σε αυτό το έμμεσο αλλά απλό και υπαρκτό μάθημα, τι ακριβώς γίνομαι; Αυτά είναι προσωπικά ερωτήματα που δεν έχουν σχέση με καμία θρησκεία ή επιστήμη. Η επιλογή όμως είναι δική μας και δεν πρόκειται κανείς να σου επιβάλει κάτι που δεν θέλεις. Τα υπόλοιπα είναι θέμα ερμηνείας - αλλά και παρερμηνείας - από τον καθένα προσωπικά. Έδωσα παραδείγματα σχετικά με πράγματα που απλά ΔΕΝ ΤΑ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ. Δεν τα ξέρουμε όλα και το θεωρώ εξαιρετικά λάθος να προσποιούμαστε ότι τα γνωρίζουμε όλα. Για όσους νιώθουν ότι τα ξέρουν όλα, παρακαλώ να μου εξηγήσουν ΠΛΗΡΩΣ το πείραμα της διπλής οπής ή της διεμπλοκής.
Last edited by M87; 27-06-2016 at 17:56.
27-06-2016, 17:36 #26
27-06-2016, 18:12 #27favvelGuestεγώ δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται η κβαντομηχανική να καταρρίπτει τον τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας έτσι όπως τον ξέρουμε σήμερα..δε θα'πρεπε η επιστήμη να προχωρά και να εξελίσσεται πατώντας σε κάτι απλούστερο για να μας αποκαλύψει και το πιο σύνθετο?
δε θα'πρεπε να υπάρχει μια συνέχεια στην εξέλιξη της επιστήμης που να συνδέει το παλιό με το καινούργιο?
αλλά δεν το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει..
υπήρξε ο Πλάτωνας κάποια στιγμή στη γη και τώρα οι επιστήμονες με τις θεωρίες και τα πειράματά τους αποδεικνύουν όλο και πιο πολύ την πιθανότητα να ζούμε σε σπηλιά και ο κόσμος που βλέπουμε να είναι ψεύτικος..
Παντού στα σάιτ,στις ταινίες,στην επιστήμη μιλάνε για το μάτριξ..
αλλά θέλω να ρωτήσω..
γιατί τώρα ξύπνησαν οι επιστήμονες?αφού οι αρχαίοι τα είχαν πει από τότε..
τι μεσολάβησε?γιατί έπεσε ο κόσμος στο σκοτάδι?λόγω του χριστιανισμού δλδ όπως λέει και ο noumac έγινε τόσο κακό?
Εγώ νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι τώρα άνθρωποι είναι?εξωγήινοι είναι δεν ξέρω..που ξέρουν την αλήθεια..έχουν σχέση και επικοινωνία με τον κόσμο μας και μας φανερώνουν αλήθειες ανάλογα με τα δικά τους κριτήρια προφανώς για να μας επηρεάσουν,να μας οδηγήσουν προς μια κατεύθυνση ή για να μας δοκιμάσουν..
Δεν ξέρω δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση γιατί είναι προτιμότερη η ζωή απ'την ανυπαρξία..
ίσως γιατί αν κάποιος γεννηθεί υπάρχει μια ελπίδα,μία στις άπειρες πιθανότητες να τελειωθεί..
και ίσως για αυτήν την μία πιθανότητα στις άπειρες να δημιουργήθηκε το σύμπαν..
ίσως να θεωρήθηκε ότι αξίζουν άπειροι τόνοι πόνου και δυστυχίας για τον έναν άνθρωπο που θα καταφέρει να τελειωθεί..
κατά τη γνώμη μου ο δημιουργός δεν τα ζύγισε καλά..
αλλά μπορεί όντως οι άπειροι τόνοι δυστυχίας των πολλών να εξουδετερώνονται από την τελείωση και την απόλυτη ευτυχία του ενός..
27-06-2016, 18:13 #28
Δεν εχουν στην εποχη μας οι ηθικες αρχες σχεση με τη θρησκεια.Το μεσαιωνα ή τα αρχαια χρονια ναι,πλεον οχι.
Το βλεπω και στην Ελλαδα που ειναι οι περισσοτεροι χριστιανοι δηθεν,και ο καθενας ευχεται να πεθανει η κατσικα του γειτονα.
27-06-2016, 18:24 #29
27-06-2016, 18:29 #30
οι θρησκείες ηταν το μεσο για να επιβληθει ο σκοταδισμος στην γνωση και την πνευματικοτητα... αναλογα με το τι εικονες ειχαν οι λαοι φτιαξαν και τις αναλογες θρησκείες...
οσο αφορα για το σπηλαιο του πλατωνα και το λεγομενο ματριξ που λενε τωρα.. είμαι πολύ φαν της θεωριας το ότι ο πλανήτης μας είναι σε καραντινα... όχι μονο γιατι το λενε καποιοι αλλα λογω από αυτά που ειδα και ακουσα (και με βγαλαν τρελλο :))
''πιστευω'' ότι το ανθρωπινο ειδος ειτε κατασκευαστηκε ειτε ειρθε στον πλανητη αυτό ή και τα 2... τωρα το από ποιους και γιατι είναι μεγαλη ιστορια....
παντως αν καποιος συνδυασει ολες τις συγχρονες θρησκείες με την αρχαια γνωση οση σωζετε τουλάχιστον ως σημερα.. θα δει μια αληθεια καλα κρυμμενη.... μια αληθεια που με το περασμα των χρονων σαν σπασμενο τηλεφωνο διαστρεβλωθηκε και χαθηκε μεσα στα χιλιαδες δογματα που υπαρχουν τωρα